Jeroenh

roker - 15 Nov 20

Ik ben het zo beu

Ik rook zo’n 30 jaar. Veel te lang en veel te veel gerookt. Merk de laatste jaren dat het langzaam meer wordt terwijl het alleen het verslavingsmonster voeren is. Genieten is het helemaal niet. Ik ben het gehoest zat. Ik ben de stank zat. Ik ben ook voor de derde keer oom geworden een paar dagen terug en wil helemaal niet dat hij me ooit als roker ziet. Ik heb sigaretten ingeslagen met het idee dat het de laatste zijn. Ik heb er nog iets van 65 maar twijfel zelfs al of ik ze niet gewoon moet weggooien. En ik zit even zonder baan, dus het bespaarde geld zou ook best goed uitkomen.

De laatste keer dat ik pakweg langer dan de lengte van een nacht niet heb gerookt was toen ik mijn verstandskiezen chirurgisch moest laten trekken. Dat was een kleine dag en vond ik al razend moeilijk. Maar ik geloof echt dat ik psychisch verder ben. Morgen ga ik een hulpmiddel halen. Ik weet nog niet zo goed wat en dinsdag ga ik mijn kleine neefje voor het eerst zien. Dat is een treinreis van een uur.  Laat me dat extra stimuleren.

Sienja

1889 dagen gestopt -

Veel succes!


August1960

170 dagen gestopt -

Heel veel succes en je bent beter af als je stopt dus ga er voor 👍👍😀😀


Minous47

95 dagen gestopt -

Succes


Lizzaaa

roker -

Succes. Verzamel alles om je heen wat je kan ondersteunen


Jennyftblog

16 dagen gestopt -

Je kan het. Echt!
Succes!!


Ronaldo

287 dagen gestopt -

Probeer de verslaving te begrijpen. Dat helpt echt.


Jojo67

31 dagen gestopt -

Gefeliciteerd met neefje. En stoppen is een goede keus, alleen jij bepaalt wanneer je er aan toe bent. Kijk idd voor een hulpmiddel. Ik gebruik zuigtabletjes en zoon heeft pleisters.  Maar er is zoveel keus.
Heel veel succes!


Manu1976

123 dagen gestopt -

Geen zin om even Allen Carr/ easy way te lezen? Of YouTube filmpje van zijn methode? Dat is mijn aanrader en dan moet je wel blijven roken als je dat lees.. heel veel sterkte.


Jokija1954

3044 dagen gestopt -

Doe het vooral op jou manier, maar DOE HET!
SUCCES.


Aagje47

2188 dagen gestopt -

Dat klinkt gemotiveerd Jeroen. Zet de eerste stap naar een rookvrij leven. Je bewijst er jezelf een grote dienst mee.


Jodie04

1093 dagen gestopt -

Gefeliciteerd met je nefje. Goed besluit, en schrijf je dagen van je af hier, helpt allicht iets.


Bouwhuis

804 dagen gestopt -

Welkom en succes.  Veel hier lezen en schrijven 🍀🍀


Pisces

792 dagen gestopt -

welkom en succes en uiteraard gefeliciteerd met je neefje .Tja ...kan niet liegen , het word even pittig maar als je veel afleiding kan vinden kun je met of zonder je hulpmiddel gewoon zomaar rookvrij worden .


Maja

roker -

Heel herkenbaar om het beu te zijn.
We gaan ervoor!


Wilma856

2754 dagen gestopt -

Ha Jeroen. Wat een geweldig voornemen van je om te stoppen!
Het is als je er voor staat.. en aan denkt bijna een reden om er opnieuw eentje op te stekken hé?
Dat akelige vooruitzicht wat je met je handen aan moet. de gruwelijke zcht naar een peuk.. etc etc…
Een hulpmiddel is een top idee! ik heb indertijd een medicijn gehad via longarts.
-Een uitgebreide test liet zien dat ik pittig astma heb maar geen COPD. Dat was de reden om acuut te stoppen. je kon het dan nl niet meer van roken krijgen..-
Na 41 jaar paffen..
En het lukte!
Gewoon door je çollega stoppers op het Blog om raad te vragen, emoties te delen…steun geven en ontvangen.
Eerlijk? ik wilde dat ik de definitieve stap eerder had genomen.. wat een verschil!
Een app op je telefoon kan ook helpen om per dag de vorderingen te zien.
Kijk per uur of dagdeel.. als je de morgen hebt gehaald..dan lukt de middag ook.. ;)
een trucje wat ik toepaste: inademen met je mond getuit als je een peuk tussen de lippen hebt…diep inademen en dan gewoon ook met lippen getuit uitademen..  zie maar of je er iets mee kan ;)
Er zijn zoals ik het noem voor elke situatie, of het nu leuk is of verdrietig of spannend..overal is door de jaren heen een kabel gekomen verbonden door de peuk.
En bij het stoppen komt wilskracht om de hoek zetten om deze kabels één voor één door te breken. Als je stopt..dan gaat er voor je lijf een wereld open..ook je longen..
Daar ligt nu nog een laag asfalt op die af gaat breken :)  het resultaat na stoppen is fantastisch..

Je kan het Jeroen..
Zet m op en hou vol want als het mij als verstokte roker is gelukt..dan kan jij het ook :))
Kom veel op het blog dat helpt echt!
Succes!


Doornroosje1

1868 dagen gestopt -

Doen! Stoppen Jeroen! Succes.