Pisces

222 dagen gestopt - 22 Mar 19

Het is goed.....?

Vandaag zowel longfunctietest als fiets(inspanningstest )gehad .
Waar het op neer komt is het volgende (en dit werd gepresenteerd als compliment   :-)  ):
Ik presteer bijna normaal , en dat voor iemand met een longfunctie van 48 %
Nadeel hieraan is dat er waarschijnlijk niet heel veel vooruitgang te halen zal zijn bij de revalidatie .
Dat ik dus gewoon zal moeten gaan accepteren , wat anderen al een poosje tegen me zeggen, dat sommige dingen echt niet meer zullen gaan lukken .
En ja…hardlopen zit er dus ook echt niet meer in ........het zij zo .
Maar morgen komt tussen 10 uur en 12:30 uur mijn nieuwe fiets en daar ga ik fanatiek gebruik van maken dus als het weer een beetje mee zou willen werken ....

Ladygogo

117 dagen gestopt -

Gossie wat zijn mijn gedachten naar jou gegaan vandaag en ik ben vast niet de enige.  Je hebt een positieve insteek zoals jij kijkt naar wat er allemaal wel kan en aan je voeten ligt. Morgen dan met je voeten op je nieuwe trappers. Veel plezier met dit mooie cadeau voor jezelf. 🚴‍♀️🌞


Pisces

222 dagen gestopt -

Dank je @Ladygogo , ben niet altijd zo positief hoor maar probeer heel erg om het koppie niet te laten hangen en heel vaak lukt dat gelukkig ook ....mede dank zij alle fijne mensen die ik hier en thuis om me heen heb .


Aagje47

1618 dagen gestopt -

Dat was even slikken, denk ik. Spijtig dat er geen verbetering in het vooruitzicht gesteld is. Gelukkig kun je vanaf morgen op je nieuwe fiets van het mooie weer genieten.

Pas je op voor zadelpijn?


Bouwhuis

234 dagen gestopt -

Dat is wel wat dat het dus nooit beter word als dit.. we mogen niet meer roken lieverd… echt nooit meer. Geniet heerlijk van je mooie nieuwe fiets.. voor jou ook een heel fijn weekend 💋💋


Kaatjekaka

998 dagen gestopt -

Nou… Je laat je koppie inderdaad niet hangen! Knap hoor hoe jij altijd het positieve opzoekt… 👍👍👍
En ik wens jou veel plezier met je nieuwe fiets!


Balling

1607 dagen gestopt -

Mmm, 48% Gold 2/3? Heb ik ook. Geen feest maar meestal te doen. Accepteren maar vooral met een beetje vooruit plannen, kun je meestal goed mee in het maatschappelijk verkeer. Pufje hier, pufje daar…......

Dat er geen verbetering in zit, heeft met de aard van de ziekte te maken maar tegelijkertijd betekend het ook dat je blijkbaar je leven optimaal hebt ingericht zodat het min of meer stabiel kan blijven.
Een goede conditie kan er toe bijdragen dat de kans op exacerbaties verminderd.
Je doet het prima zo…,..en….....we roken niet!


Jokija1954

2474 dagen gestopt -

Ik herken het helemaal, scoor 118% in de tests , maar er wordt wel bij vermeld gezien uw beperking ;)
heb deze spreuk op de toilet staan , zo herinner ik me dagelijks dat ik blij moet zijn dat ik het voel.

En oké hardlopen zit er ook voor mij niet in , maar wandelen lukt zeker nog wel.
SUCCES , en vindt je weg in deze.


Pisces

222 dagen gestopt -

@Aagje47 , @Balling , @Jokija1954 ,@Kaatjekaka @Bouwhuis ...dank voor jullie reacties .....de revalidatie gaat wel door hoor ,maar was meer waarschuwing voor me dat er misschien minder uit te halen is dan ik zou verwachten (je kan nl. ook te optimistisch zijn hahaha)


Pisces

222 dagen gestopt -

  @Jokija1954 is inderdaad een goede , misschien moet ik hem ook maar ophangen hier in huis


Jodie04

523 dagen gestopt -

Al met al stabiel en geen verslechtering. Ik weet bijna zeker dat je verbetering in conditie zal ervaren wanneer je opbouwend aan meer beweging gaat doen straks in de revalidatie en met je nieuwe fiets. Niet roken scheelt al enorm. Wat stuk is wordt niet meer heel, maar er valt best nog winst te behaken..Fijn weekend en geniet.


Jokija1954

2474 dagen gestopt -

Je grens goed in de gaten houden is het advies, schijn ik ( en naar ik meen ook jij) een beetje moeilijk te kunnen vinden ;)


Pisces

222 dagen gestopt -

hahaha@Jokija1954 tot nu toe was mijn motto…telkens een beetje over je grens gaan zorgt juist voor een betere conditie ...dat zal dus moeten veranderen


Peer30

2353 dagen gestopt -

Toch goed nieuws , jammer dat je niet meer kun hardlopen :( maar fietsen is ook leuk en gezond :) dikke knuffel voor jou :D


Pisces

222 dagen gestopt -

Dat zijn toch typisch mensen nietwaar @Peer30 altijd hetgene willen wat niet kan ....maar ..ik zie best goed in dat ik eigenlijk niet veel mag mopperen…heb nu minder conditie maar als ik longarts geloof (en dat doe ik) is mijn "beetje minder" nog altijd beter dan het maximale van sommige andere mensen met longproblemen.
Dikke knuf terug voor jouw altijd fijne en lieve reacties !!


Peer30

2353 dagen gestopt -

Ja inderdaad Pisces :oops:  nee klopt , maar ja klagen mag altijd toch wel even ;) en inderdaad het kan altijd erger ;) je bent gelukkig gestopt met roken , topper :D graag gedaan :oops: :)


Jokija1954

2474 dagen gestopt -

Dat herken ik ook maar het is er nu in geslagen bij mij dat je dan wat afbreekt in plaats van opbouwt .
Moeilijk hoor maar het kan ;)


Lia1972

343 dagen gestopt -

Daar is coaching voor nodig…
Wat @Jokija1954 zegt klopt, conditieop - bouw zal de strekking niet gaan worden. Stabiel houden wel. Je moet niet verder afbouwen, maar leren doseren.  Prioriteiten gaan stellen over wat jij met jouw energie kan en wilt doen….

Daar zijn professionals voor, luister en gebruik hun handgrepen. Kijk wat voor jou werkt en gebruik je logisch verstand.

Niet roken draagt bij aan het stabiel houden!