Jodie04

1045 dagen gestopt - 19 Nov 20

Everything gonna be all right ( Verhuizing moeder)

Gisteren heb ik met mijn 2 zussen, de zolder, 2 van de 3 slaapkamer, de kelder en de 2 schuren leeg gehaald, ingepakt of voor de stort achter onder het afdak gezet.  Waar je normaal 2 uur over doet, deden wij 4 uur over, want alles moet je door je handen laten gaan. Dingen waarvan je het bestaan niet wist, kwamen we tegen… Alles ging in dozen of voor de stort, wat al weer weggebracht is. Mijn moeder hadden we de taak gegeven, omdat ze ook wat wilde doen, voor de catering te zorgen, en we kregen een heerlijke lunch van haar. We hadden haar op het hart gedrukt, dat ze geen mensen binnen mocht laten. Helaas, toen we weg waren heeft ze er toch 2 binnen gelaten.. Er zijn in 48 uur al meer dan 400 inschrijvingen gedaan. De brutaliteit die mensen ten toon spreiden hebben we gisteren al ervaren. Mensen staan gewoon achter in de tuin ( er is een achterom naar buren) te koekeloeren. Van een, die ik aangesproken had, of ze iets zocht, kreeg ik wel een compliment.. """Wat een mooie tuin". Tja.. Mijn hart huilde toen mijn moeder zei: "Hier heeft papa allemaal zo hard voor gewerkt, en het gaat zo weg." Aan de andere kant zegt ze weer als we vragen: "Mam, wat moeten we hier mee, wil je dit bewaren?" Is het: "Wat moet ik met die troep". Ik vraag iedere dag aan haar, of ze zin heeft in haar nieuwe woning. Liever vandaag dan morgen zegt ze dan. De ziel is uit het huis, zegt ze telkens..Maar ze heeft vasculaire dementie. Ze kan zo furieus zijn, kwaadaardig ook, en het is pikken en slikken. Vandaag kreeg ze mooie kasten voor in haar straks nieuwe schuur. "Wat moet ik met die troep, jullie willen dat zeker kwijt". Het is pikken en slikken. Het is niet niets voor haar, 94, en ze ziet dat alles weggegeven, weggegooid wordt. Spullen waar ze hard voor gewerkt hebben. Wat moet er allemaal niet door haar koppie gaan??. En dat doet pijn, haar vaak zo verdrietig maar ook kwaad te zien. Gelukkig hebben we met elkaar goed afgesproken, dat we haar laten gaan, en er niet tegen in tegaan, maar moeilijk is dit zeker. Gelukkig is ze haar boosheid zo weer kwijt, en is ze weer de moeder die ik ken, lief en zorgzaam.
Vandaag kreeg ik telefoon van de woningbouw vereninging waar ze van huurt. Het zijn de regels hoe hij heeft gehandeld ( zie vorige blogs hierover)  Ik mag er wel bij zijn als ze vlg week aspirant huurders meenemen. Het is aan hen, of ze de schuur, aanbouw en serre willen over nemen, anders moet het echt gesloopt worden. Hier hebben we maar 1 dag voor. Want in geen geval willen we dat mijn moeder dit moet meemaken. Het is sociale huur, en we hopen, dat iemand anders er blij mee is en we alles, ook laminaat wat maar 2 jaar oud is, dit gratis willen hebben. Mocht dit niet het geval zijn, zullen we mensen moeten vinden die in 1 dag alles kunnen slopen. Je kunt tenslotte een aanbouw, en een schuur , wat al 50 jaat staat ( tot een jaar of 2 terug onderhouden)  niet door mensen zoals mijn zussen en broer als leken, niet laten slopen. Rammen kan iedereen, maar je moet het met beleid doen, wil je geen schade toe brengen aan het huis, en er is expertise voor nodig.
Het is een zenuwslopende tijd. Vergt heel veel van mijn emoties en ons kunnen. Want willen dat mijn moeder hier niets van mee krijgt.
Morgen begin ik aan mijn long conditie therapie. Mijn BMI was veel te hoog toen ik vanmiddag voor een intake ging hiervoor. ( Voorschrift longarts) Nu, ook dit ga ik beleven… Roken lost geen stress op, je krijgt er nog meer stress van, maar het is af en toe best een trigger.
En, als ze van de week met een as huurder op te proppen komen, denk ik maar aan de zin die mijn verhuurder steeds zegt: What you see is what you get!!! Dus, kom maar op as verhuurder: "" What you see is what you get, met serre, laminaat, aanbouw, en schuur… ( Plus geslagen waterpomp met slang) But… Everything gonna be allrigt. Maar wat een heftig jaar, but I’m still possitive..

Jokija1954

2996 dagen gestopt -

PFFFFFFFFFFFFFFF daar wordt je niet echt vrolijk van,
maar nu sla ik je terug met jou eigen woorden…..

HOU VOL!


Paint

922 dagen gestopt -

Jeepie wat een gedoe…..


Jennyftblog

6 dagen gestopt -

Toi toi toi πŸ’ͺ🏼


August1960

122 dagen gestopt -

Heel veel sterkte met alles en het zal vast nog een nasleep hebben. Houd de moed erin 🌹🌹🌺🌺


Ronaldo

239 dagen gestopt -

Kans is wel groot dat nieuwe huurders het over willen nemen. Zeker als het gratis is. Sterke in ieder geval. Nog even flink zijn.


Jodie04

1045 dagen gestopt -

@Jokija1954, ik violg het op, @Paint, ik houd moed, beloofd, @Jennyftblog, thanks, @August1960, probeer me maar niet te druk te maken, zonder moed vaart niemand wel, zo iets, @Ronaldo, ja dat denk ik dan ook, en wacht het nu maar af, kan er verder tot dan geen ionvloed uit op oefenen.


Aagje47

2140 dagen gestopt -

Hard gewerkt Marianne. Het is een hele klus waar jullie voor staan. Ik snap de frustratie van je moeder wel, het valt niet mee om alles aan anderen (je kinderen) over te moeten laten.


Jodie04

1045 dagen gestopt -

@Aagje47, is ook zo, in haar hoofd wil ze nog van alles mee doen, helaas fysiek kan ze dit niet meer en dat is bij haar de grootste frustratie.


Jojo67

3 dagen gestopt -

Jeetje, wat een stress. En dan zo’n bouwvereniging die tegenwerkt. Soms denk ik dat die mensen geen gevoel hebben, regeltjes volgen , huur vangen en maar verhogen. Maar als er een schrijnend geval is of mensen hebben 50 jaar in hetzelfde huis gewoond dan zien ze niks door de vingers. ERG!


Jodie04

1045 dagen gestopt -

Mijn ouders woonde er 70 jaar @Jojo67, dus reken maar uit hoe vaak hun huis is terug betaald. Maar laat me niet gek maken, ik probeer het, lukt het niet heb ik mijn best gedaan.


Doornroosje1

1820 dagen gestopt -

Wat een verhaal! Ik hoop voor jullie dat er snel een goed einde aankomt en niet die vervelende nasleep van afbreken en alles weer in orde maken.


Peer30

2875 dagen gestopt -

Niet leuk al die stress, wel super dat jullie , jullie moeder er zoveel mogelijk buiten houden , dikke knuffel ;)


Jodie04

1045 dagen gestopt -

Gaan we voor zorgen @Doornroosje1, @Peer30 dank je.