Helena1

149 dagen gestopt - 14 Apr 19

Filmpje

Wat ik het mooiste vind is de simpele boodschap op het eind: if you smoke, it’s better to vape. If you don’t smoke, don’t vape. There’s only one thing supposed to be going into your lungs, and that’s air.

Geweldig stopmiddel dus, niet 100% gezond maar wel vele malen minder ongezond dan roken.

Dit is geen propaganda tekst hoor, meer iets wat ik wilde delen. De elektrische sigaret heeft mij al meerdere malen voor een terugval behoed en zorgt ervoor dat ik nu al 75 dagen sigaretloos door het leven ga. Ik zit nu op 1,5 mg nicotine (volgende stap: 0!) en wie weet gaat het sommige van jullie ook helpen. Zo niet, ook prima! 

Zet hem op allemaal weer, groetjes

Balling

1607 dagen gestopt -

Gaat goed zo te lezen.
Pas wel op om niet te snel te zakken met nicotine.
Nicotine is het probleem niet maar is wel datgene wat je bij de a’tjes weghoudt.
Ikzelf zit na 5 jaar nog steeds rond de 5mg. Niet omdat ik bang ben om weer te gaan roken. Dat ga ik ook nevernooitnie meer doen maar omdat ik met minder iets mis qua beleving en smaak.
De esigaret is de belangrijkste ontwikkeling voor de volksgezondheid van de laatste 50 jaar. Het heeft de potentie om miljoenen rokers er vanaf te helpen.
Dat vele "deskundigen" en politici dat niet zien, zegt iets over hun werkelijke belangen. Die hebben meer met geld en macht te maken.


Quidam

1028 dagen gestopt -

Ik kende deze natuurlijk al, want ja ik damp ook al weer ruim 2 jaar en 7 maanden en heb in die tijd dus ook niet gerookt. En ja ik snap je helemaal, als ik die damper op bepaalde momenten in mijn leven niet ter beschikking had gehad was ik ook voor de bijl gegaan…...maar gelukkig ben ik dus ook zo verstandig geweest om wel een goede damper aan te schaffen. :)

Ik ben begonnen met 12 en ben heel langzaam aan het afbouwen naar de mg/ml wat ik nodig heb om niet extreem alle dagen heel druk te zijn en ook dat de depressie niet naar boven komt. Liever afhankelijk van nicotine dan van ritalin en antidepressiva met alle bijwerkingen van dien. Ik zit nu op 6 en 3 mg/ml en zie wel waar ik uiteindelijk op uit kom.

Goed van je dat je dit filmpje hier op het SRB neerzet. :thumbs_up:

En succes met het verder gestopt blijven met roken :)


Helena1

149 dagen gestopt -

@Balling @Quidam bedankt voor jullie reacties! Ik ga heeeel traag met afbouwen, ik switch soms ook nog wel eens naar 3 mg als ik het moeilijk heb. Dus als ik naar 0 ga en het niet trek ga ik gewoon weer naar 1,5 :)


Quidam

1028 dagen gestopt -

Dat is dan ook precies het leuke aan dampen, je kan het zelf precies in de hand houden en je merkt zelf wel of je genoeg hebt of niet. :) Het is net als koken… een snufje van dit en een snufje van dat…. ;)


Rumpelstiltskin

gestopt met roken -

WoW 😵, wat een verschil, goed bezig @Helena1 👍🏻


Balling

1607 dagen gestopt -

De innovatie is ook zeer snel gegaan.
5 jaar geleden was de norm nog een ongeregelde penbatterij en tegenwoordig hebben we op temperatuur geregelde apparaten die er voor zorgen dat verbranding (en dus schadelijke stoffen) nooit meer kunnen voorkomen.
Veilig en efficiënt.


Smeniekske

269 dagen gestopt -

Ik vind het goed van je dat je het echt als stopmiddel gebruikt en naar 0 nicotine streeft (en op den duur zonder e-sigaret?)


Johnp2

279 dagen gestopt -

Ben blij voor je dat je geen sigaret meer rookt.😊velen malen slechter denk ik. Onderstaande valt me op: ik ga heeeel traag met afbouwen, ik switch soms ook nog wel eens naar 3 mg als ik het moeilijk heb. Dus als ik naar 0 ga en het niet trek ga ik gewoon weer naar 1,5 :). 😶Lijkt alsof je zelf beloont met nicotine als je t moeilijk hebt. Mocht dat zo zijn houdt je het juist in stand😏 maak je het voor jezelf nog moeilijker om te stoppen. Je pijnigt jezelf .


Quidam

1028 dagen gestopt -

@Johnp2 De beloning is juist dat ze niet rookt. Nicotine is niet het probleem. Het in de fik steken van een peuk is dat wel. Zij pijnigt zichzelf juist niet en maakt het zich zelf juist gemakkelijker.


Johnp2

279 dagen gestopt -

Haha mooie uitleg..ik denk @Quidam dat het verslavend effect, ontbreken van nicotine veel arrousel geeft, onrust en gejaagdheid. Niet lekker in je vel. door nicotine toe te voegen beloon je (je receptoren) en voel je weer rustig. 😉😊
Daarnaast het niet roken is natuurlijk t belangrijkste.


Quidam

1028 dagen gestopt -

@Johnp2 Als ietsjes meer nicotine toevoegen aan een liquid er voor zorgt dat zij niet de neiging krijgt om een peuk op te steken dan is dat toch prachtig? Ik mag toch hopen dat wij het er beide over eens zijn dat het er om gaat is dat zij van die rookverslaving afkomt. Toch? ;) :)


Balling

1607 dagen gestopt -

@Johnp2
Wat is er zo verschrikkelijk aan een nicotineverslaving?
Nicotine is een vrij onschuldig stofje wat ook nog eens helpt bij het voorkomen van Alzheimer en Parkinson. Het stimuleert het zenuwstelsel.
Het is overigens geen verslaving maar een afhankelijkheid.
Een afhankelijkheid kun je afbouwen.
Een verslaving niet. Daar moet je gewoon mee stoppen.
Helena is gestopt met haar rookverslaving maar heeft nog wel de afhankelijkheid van nicotine.
Die afhankelijkheid van nicotine zorgt er nu juist voor dat ze niet meer gaat roken.
Dus: Als je iemand aanbeveelt ook met nicotine te stoppen, loop je het risico dat zo iemand weer gaat roken. Dat zal wel niet je bedoeling zijn maar dat zou wel eens het resultaat kunnen zijn. Zoiets zouden we dus hier niet aan anderen moeten aanbevelen.
Je zit nog teveel vast aan het jaren lang erin gestampe idee dat nicotine hetzelfde is als roken. Haal die twee uit elkaar en je kunt weer helder nadenken over wat een rookverslaving nou eigenlijk is.


Johnp2

279 dagen gestopt -

@Balling, misschien is de rook om mijn hoofd nog niet verdwenen 😂 nicotine wordt omschreven als een krachtig neurotoxine .. klinkt niet als iets gezonds , vrij onschuldig stofje 😏

Ieder t zijne. Leven en laten leven 😊


Balling

1607 dagen gestopt -

Nou, @Johnp2. De manier hoe de gevestigde gezondheidszorg en belanghebbende omgaan met het fenomeen roken lijkt toch meer op: "Live and let die".
Als men werkelijk zo begaan was met de bevolking als men zegt dan was roken en tabak allang verboden. Het blijft interessant om te bedenken waarom dat niet het geval is en waarom het verzet tegen een alternatief als dampen zo intens is.

Nicotine een "krachtig neurotoxine"? Op basis van wat? welke onderzoeken? Door wie uitgevoerd en gefinancierd? En vooral door wie, wat en waar gecommuniceerd?
Elke stof is een toxine (vergif) zelfs water.
Het hangt van de dosis af wanneer het giftig wordt (LD50).


Quidam

1028 dagen gestopt -

@Johnp2 Via deze link: https://www.dampforum.nu/topic/34167-nicotine/ kom je een stuk tegen van Professor Bernd Mayer die onder andere ingaat op het stukje neurotoxine waar jij blijkbaar mee zit. Het gaat namelijk om de dosis cq de hoeveelheid. Het stuk staat eerst in het Duits en niet ver daaronder staat het vertaald in het Nederlands.

Water is op zich ook een vrij onschuldige stof, maar als je er te veel van drinkt kun je er ook dood aan gaan…. ;)

Mocht jij of iemand anders meer willen weten van Bernd Mayer….. hij is te vinden op youtube:
https://www.youtube.com/user/Beli120805/videos


Julienne

146 dagen gestopt -

Conclusie:  ja @Johnp2…..je hebt er gewoon geen klote verstand van he! Dat wrijven die lurkers je wel effe onder de neus hoor. Je moet de dames niet tegenspreken. Ze zijn beide nog zó kats verslaafd. Ik vind ze (@Balling & @Quidam )  bloedirritant en bij het enge af hoe ze hier het dampen promoten > bah


Johnp2

279 dagen gestopt -

@Balling dacht dat de plant zich verdedigd met nicotine tegen ungeziefer.
Och onze gezondheidzorg, niet alles is slecht. In basis is de zorg goed van aard. De farmaceut maakt gabapentine en andere middelen. En ja is een verdien model, met giga bedragen. Wolven in schaapskleren. Al die artikelen van jou en @Quidam ga ik niet lezen😉 onderzoeken zijn onderzoeken. Zou juist zijn om literatuur studie te doen, om conclusies te trekken. 😂🤣Ze spreken soms elkaar tegen. Het getuigt van een cynische negatieve kijk op onze zorg met oordelen en veroordelen. Zowel jij als quidam maken hier gebruik van, ja niet alles is goed. Jou en quidam mening is er een van velen. Waar de waarheid zit? Wie zal t weten 😊 gr johnp
Ondertussen roken we niet 😂

@Julienne over wolf in schaapskleren 😏


Rumpelstiltskin

gestopt met roken -

"@Julienne over wolf in schaapskleren 😏"

Ja, het is weer lekker doorzichtig 🤣


Balling

1607 dagen gestopt -

Hij staat alweer op de lijst.


Hwzn

2156 dagen gestopt -

Volgens mij kan je beter een sinaasappel nemen. In het begin dachten we dat roken ook niet zoveel kwaad kon. Immers zelfs de dokters rookten. Is het slecht welnee rook met filter. Of light.
jaja
Ik vrees dat we over een paar jaar zeggen… zijn we er toch weer ingetuind.

Nou Ik niet deze keer…
8-)