Helena1

18 dagen gestopt - 10 Feb 19

Update

Hallo allemaal,

even een ander soort blog dan de afgelopen dagen waarin ik iets meer over mijzelf vertel.

Ik heb vroeger erg last gehad van paniekaanvallen, zo erg dat ik de deur niet meer uit ging. Inmiddels ben ik daar overheen, ik werk fulltime en leef volop, maar het blijft altijd in mijn achterhoofd. Bij grote gebeurtenissen schiet ik weer in de paniek. Dit heb ik geaccepteerd, het hoort bij mij en het is niet anders, iedereen heeft wel wat. Stoppen met roken is ook zo’n trigger voor mij. Aan de andere kant vergroot roken zelf ook het angstgevoel (angst voor ziektes e.d.) en met alle nadelen van het roken is blijven roken gewoon geen optie.

Ik had het de afgelopen dagen heel erg moeilijk, vooral met die wazigheid in mijn hoofd. Daarvan schoot ik weer in paniek, en ik wist dat dat zou worden opgelost met 1 peuk. Ik weet ook, die ene peuk bestaat niet, daar is het al 8 keer eerder misgegaan, dus dat was geen optie. Dus in overleg met vriend (mijn grootste supporter) ben ik aan de elektrische sigaret gegaan met de minimale dosis nicotine. Het stond me eerst heel erg tegen, want ik was al 10 dagen nicotine vrij, maar ik zag mezelf alweer afglijden naar 25 peuken per dag, dus dan liever dit. En ik kan jullie zeggen, ik vind het echt een uitkomst. Natuurlijk hou je jezelf verslaafd, maar in mijn geval denk ik echt: beter dit dan weer roken, en dat zijn voor mij even de enige twee opties. Hoe ik straks van die elektrische sigaret afkom zie ik dan wel weer, maar dit geeft me echt een gevoel van OPLUCHTING. Wel van die stinkstokken af met alle voordelen, maar niet al die ellende (of misschien stel ik dat uit, maar dat zie ik dan wel).

Ik geloof niet dat die elektrische sigaret 100% ‘veilig’ is zoals soms verkondigd wordt. Ik heb meer slijm en kriebel in mijn keel, dus ik ben niet van plan om heel lang hieraan te zitten. Maar voor nu is het echt even fijn en kan ik verder wennen aan mijn leven zonder sigaret. En ik vergeet die elektrische sigaret ook continu, dus veel zit ik er ook niet aan te lurken.

Dan nog even een moeilijk overwonnen momentje van gister: ben uit eten geweest, héél veel gegeten en ook heel veel gedronken (en ik was een keer niet de BOB). Op de terugweg zat ik dus aangeschoten lekker uit te buiken naast een roker in de auto, die dan ook een sigaret opstak. Die geur van een vers opgestoken sigaret vond ik zo heeeerlijk (had ik als kind al), maar ik had totaal geen behoefte om er één op te steken! Zo apart vond ik dat, vooral omdat ik ook gedronken had. En: ik had mijn elektrische sigaret ook niet bij. 

Ik vind het zo’n bizarre verslaving!

Ik ga nu hardlopen, dat gaat ook een stuk beter. En overmorgen ben ik twee weken gestopt :)

Een fijne zondag allemaal!

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

.


Bouwhuis

102 dagen gestopt -

Ieder op zijn eigen manier.. je bent goed bezig.. op naar 2 weken.  👍


Quidam

897 dagen gestopt -

Ik hoop dat je nu ook iets meer vocht tot je neemt, want die kriebel en ook wat meer slijm zou daar wel eens heel goed van kunnen komen nu je aan een e-sig/dampertje lurkt.

Niemand heeft overigens ooit beweerd dat het dampen cq het lurken aan een e-sigaret 100% veilig is. Het is bewezen 95% minder schadelijk dan het roken van een sigaret/sjekkie. Goed dat je dit bent gaan doen om zodoende die peuk waarvan bewezen is dat ie 100% schadelijk is niet meer opsteekt. :thumbs_up:

PS en dat slijm kan natuurlijk ook nog altijd een nasleep zijn van je griep en sowieso het proces wat plaats vind nu je gestopt bent met roken.


Defraine

12 dagen gestopt -

ik zou zeggen , het is een zeer hardnekkige verslaving😈 als je er beter mee voelt moet je het zeker doen! Doe het op de manier waarmee jij je het beste voelt😉


Quidam

897 dagen gestopt -

Een tweede PS want mijn vorige reactie was niet helemaal volledig.  ;)

Gezien het feit dat je zegt dat je e-liquid hebt met minimale nicotine, neem ik maar aan dat je op 3mg/ml zit. Mocht je zonder nicotine willen gaan dampen dan kan dat natuurlijk ook.

Of dat nu is of tzt dat mag je helemaal zelf bepalen. Zo lang je maar niet rookt.

Als je een zelfde smaakje op 0 mg/ml koopt dan kun je het tankje ook voor de helft vullen met 0 mg/ml en voor de andere helft met 3 mg/ml, zodat je dus op 1,5 mg ml uit komt. En dat zou je tzt zelfs nog weer kunnen verdunnen zodat je op 0,75 mg/ml komt totdat je helemaal op 0 mg/ml zit. Er zijn overigens genoeg die het juist om de handeling gaat en daarom op 0 mg/ml dampen cq aan een e-sig lurken.

Succes


Pisces

91 dagen gestopt -

Jij bepaald gewoon zelf wat goed voor jou is .
Dat iemand in deze tijd nog in de auto gaat roken ...bwew!!
Gelukkig had je er blijkbaar geen last van .
Lekker rennen ...is heel goed voor je ...Succes !!


Rumpelstiltskin

2018 dagen gestopt -

Bijna twee weken, knap hoor, pleisters, kauwgom of een e sigaret als het je maar helpt bij het stoppen, wanneer het lukt met zo een e sigaret lijkt me dat voor jou een prima oplossing, i.i.g. een stuk beter dan een echte sigaret.


Cactusmuis

38 dagen gestopt -

Goed van jou dat je jouw weg zoekt is altijd de beste weg :)


Doornroosje1

1166 dagen gestopt -

Gelukkig heb je die peuk niet opgestoken!  Succes, je doet het goed


Balling

1475 dagen gestopt -

@Quidam was me als dampadviseur al voor en dat was redelijk volledig.
Nog iets over veiligheid.
Er bestaat niet zoiets als 100% veilig.
Zelfs de buitenlucht is niet 100% veilig maar er zijn wel onderzoeken die aantonen dat de damp uit een e-sig "schoner" is dan de gemiddelde buitenlucht.
Dus zorgen hoef je je niet te maken.
Quidam noemde het cijfer van "95% minder schadelijk" dan roken. De overgebleven 5% bestaat uit A) Mensen die allergisch zijn voor een van de stoffen in de damp, en B) Gezonde wetenschappelijke scepsis: Je weet nl. maar nooit.
Die overgebleven 5% bestaat dus NIET uit eventueel aanwezige schadelijke stoffen. Als die er al in zitten dan blijkt uit vele onderzoeken dat die ver (soms wel 1000%) onder de norm zitten.

Over nicotine en verslaving is hier op het blog in het verleden veel te doen geweest maar mocht je ondanks het dampen toch nog trek in een sigaret houden dan is het verhogen van het nicotinegehalte misschien te overwegen.
De meeste rokers die overstappen op dampen, starten met 12-18 mg/ml. Dat doen ze om het risico van terugvallen tegen te gaan.
"Wat een uitkomst", zei je. Inderdaad: "All gain, no pain"!


Jodie04

392 dagen gestopt -

Goed bezig..


Smeniekske

137 dagen gestopt -

Als dampen jou helpt dan lekker doen Helena! En goed dat je daar tzt ook vanaf wil gaan geraken. Goede tips van @Quidam voor de afbouw


Tjongejonge

936 dagen gestopt -

Dat klopt, iedereen heeft wel wat.
Dat je jezelf over die paniekaanvallen heen hebt gezet
Is superknap.
Hoeveel kracht je wel niet in je hebt.
succes.


Toosje50

1982 dagen gestopt -

Gewoon doen zeg ik! 👍