Jodie04

1047 dagen gestopt - 14 Feb 20

Mijn terugkerend Valentine verhaal

Mijn Valentine verhaal een jaar of 20 geleden geschreven…

Ik leerde hem kennen dat ik net aan 14 was…. Ik werd voorgesteld door een vriendin, die hem min of meer opdrong aan mij…. "Het is een lekker ding", zei ze…  En vanaf die avond veranderde hij mijn leven.
Ik raakte verslaafd aan hem, want hij was zeer vurig, en ik, ik was zijn vlam….en gretig en volgzaam, ik kon hem al snel niet weerstaan.
Toen ik hem voorstelde aan mijn ouders, nadat zij hem toch al betrapt hadden met mij, waren zij het in het geheel not amused met de door mij gemaakte keuze…. Nog erger.. ze verboden mij het zelfs om hem mee naar huis te nemen…. Maar puberaal als ik was, ik gooide mijn kont in de kribbe en zo vond ik altijd wel een plekje waar ik stiekum bij hem kon zijn. ....
Ik vond het stoer en interessant om me met hem te showen bij mijn vrienden. Sommige hadden ook een vriend en snapte mijn keuze wel. .....Ik werd ouder en kreeg verkering ( zo heette dat vroeger nog). Deze vriendjes vertelde ik altijd van hem….. dat hij er gewoon bij hoorde, maar dat het niks met hen te maken had, het daar los van stond.
Wel zei ik meteen erbij, dat ze mij maar moesten delen met hem, anders zou het niets worden….. Ik trouwde en ook hij wist van mijn aanbidder…. Leuk vond hij het niet, en hij begreep dan ook helemaal niets van mijn smaak. Twee keer heb ik geprobeerd de relatie te verbreken, maar helaas duurde de langste periode dat ik zonder hem was slechts een paar dagen…. Ik wilde wel, maar kon niet zonder hem, het vlees is zwak zeggen ze dan wel. "Ik haat je", heb ik wel eens tegen hem geschreeuwd, maar hij was veel sterker dan ik, terwijl hij notabene een stuk kleiner en dunner is dan ik zelf ben.
Toch won hij het deze twee keren, zodat we toch weer bij elkaar kwamen. Mijn familie en vriendenkring hadden het min of meer geaccepteerd, terwijl 95% van hen niet van mijn vriend hield en ook nooit zal houden. Ik houd hier wel rekening mee, en nam hem niet mee waar hij niet welkom is. Mijn man vond het ook niet leuk dat hij mij al jaren moest delen, maar maakte nooit woorden over mijn al jaren durende "buitenechtelijke"relatie met hem. Hij vindt het stom en zwak dat wel. Maar nu ben ik in een periode beland waarop de maatschappij zich ook nog eens met mijn vriend gaat bemoeien. Ik moet hem loslaten, het is asociaal, hij stinkt, hij brengt je gezondheid in gevaar en die van anderen. Het laatste kan ik zelf voorkomen door in die gelegenheden te komen waar hij (nog) welkom is, maar de rest niet als ik met hem blijf omgaan. En al vaker poets ik mijn tanden en zuig op mondverfrissers als ik met hem van lip ben gegaan of ben geweest….. Ik voel zelfs wat schaamte opkomen dat ik tot op heden zo weinig diciplines, karakter en lef heb getoond om de relatie met hem voorgoed te verbreken.  Maar voel tegelijkertijd ook een lichte paniek opkomen als ik er aan denk dat ik zonder hem zou moeten leven. Maar ik begin almeer te voelen dat ik hem allang niet zo leuk meer vind dan vroeger, en dat het zeker niet stoer is om met hem gezien te worden, en dat ik bijna weer op het punt ben beland dat ik 14 was en dat ik weer stiekum met hem om moet gaan, dit, terwijl ik nu toch volwassen behoor te zijn. Het is ook nog eens een dure vriend geworden, het leuke en lekkere is er allang van af, en aantrekkelijk vind ik hem ook al niet meer. Maar hoe kan ik loskomen van iemand die al tientallen jaren bij mijn leven hoort????? Die zet je niet zonder slag of stoot buiten de deur. Want ik ben ook nog eens heel trouw in vriendschappen. Gevoel en verstand, the head and the heart, deze liggen zo ver uiteen, en vechten zich rot. Maar ik wil met hem breken, voor mezelf, niet wat een ander ervan vindt en of over hem denkt. Ik moet dit helemaal zelf doen. En het begin is deze bekentenis. Mijn vriend is op dit moment bij me, maar ik heb hem verteld dat mijn liefde voor hem strek tanende is en dat vandaag of morgen mijn liefde echt gedoofd is.
Liefs Nico-Tine

Inmiddels meer dan 700 dagen rookvrij. En het bewijs, dat zelfs zeer hardnekkige rokers, zoals ik er een was kunnen stoppen, mits je er achter staat, ik bewees dit ook.. Ook al val je nog zo vaak, als je geloof erin niet verdwenen is, dan ook jij en ik blijvend kunnen stoppen, lukt het…Happy Valentines day…

Lekker zwijmelen….Ik op naar een warenhuis kasten kopen…

Sarah13

roker -

Mooi geschreven!


Lisa1951

310 dagen gestopt -

Dank je wel voor dit mooie blog. Succes met de kasten.


Pluisje

483 dagen gestopt -

Lol


Jokija1954

2999 dagen gestopt -

Blijft een pracht verhaal Marianne, en gezien mijn geheugen ook al wat ouder is,
kan ik hem elk jaar weer opnieuw lezen alsof het voor het eerst is.


Peer30

2878 dagen gestopt -

Mooi :) fijne avond :D


Jodie04

1047 dagen gestopt -

Jij ook @Peer30


Jodie04

1047 dagen gestopt -

@Lisa1951. Gelukt met de kasten worsen morgen vezorgt en dan de ultieme uitdaging…Ze in elkaar krijgen🤔


Peer30

2878 dagen gestopt -

Dankjewel :)


Amsterdamskruisje

425 dagen gestopt -

Ja komt me bekend voor. Blijft ijzersterk.