Jodie04

902 dagen gestopt - 02 Dec 19

Ont spullen.....

Naar aanleiding van @Amsterdamskruisje zijn blog, hier ook een blog over "ont spullen"... Als je gaat verhuizen, en nu ben ik van mezelf al heel opruimerig, dan nog, kom je toch weer van alles tegen, waarvan je denkt, wat moet ik er nog mee??...
Ik ben al weken bezig, om iedere kast na te lopen, op te ruimen, apart te zetten of weg te doen. In mijn "nieuwe" huisje, wil ik alleen nog maar spullen die ik echt gebruik… Alleen een paar waardevolle dingen, waar ik echt mooie herinnering aan heb mogen mee. En aangezien het niet de bedoeling is dat ik hier nog terug kom op "visite" of in een andere vorm, moet alles wel door mijn handen gaan, en moet ook alles in een keer weg zijn…
Nu hadden we gisteren al een conflict er over… Er is afgesproken dat ik alleen persoonlijke spullen mee neem…Maar door dat opruimen van mij, en ik al wat kratjes gevuld heb, zegt mijn "nu nog" P gisteren: "We hadden toch afgesproken dat je alleen persoonlijke dingen zou meenemen? Ik zie het alleen maar leger worden…" Nu, ik ben zo eerlijk als goud, zou nooit iets van hem weggooien of meenemen. Heb zelfs nog een servies gekocht bij Ikea voor hem, omdat ik de mijne al van mijn 18de gespaard heb, ( 9 delig, want droomde van een groot gezin)en dat is dus wel persoonlijk, anders zat hij zonder…En de 4 , door mijn moeder gehaakte onderzetters gaan ook mee, en heb ik weer vervangen voor 4 nieuwe pannenonderzetters, ik bedoel maar.. Kortom, ik zei dus, dat dit het resultaat is van kasten netjes opruimen, en opnieuw inrichten. Je zo dus zeeën van ruimte over houdt. Ik ben hier een kei in en is mijn kwaliteit en specialiteit… ( Verder heb ik er niet zoveel meer) En een beetje "pissig" er achter aan, als je het niet vertrouwd kijk je toch de kratjes na… Even erna vroeg hij alweer of ik thee wilde, dus hier aan merk ik altijd, dat hij een beetje spijt had van zijn opmerking, die dus ook niet terecht was…Ach, het is ook een beetje lastig nu voor beide, en til er ook niet te zwaar aan…Maar natuurlijk is deze situatie niet heel prettig. Nog een klein weekje dan ben ik 11 dagen alleen en kan echt alles ingepakt worden, en wordt gelijk opgehaald. En ben er aan toe…Ik blijf hier toch zorgen en alles spic en span houden, terwijl je dit eigenlijk niet meer wilt, maar ook weer niet kunt laten…
Toch kan ik het wel voorstellen dat hij dat zei. Echt, opruimen, levert zoveel ruimte op… En is gewoon ook leuk om te doen… Ik heb in het hele huis maar een laatje, wat een rommel laatje mag en kan zijn… Als je iets kwijt bent, vind je het in 99% van de gevallen hier in terug. Hier liggen ook bv sleutels in waarvan je bij God niet meer weet van welke fiets, slot, kast, deur of schuur of koffer hij geweest is, maar die je dan toch niet weg durft te doen..Zegeltjes die nog geplakt moeten worden, rare dingen waarvan je ook echt niet weet wat het is of ooit geweest is, maar ook dit niet durft weg te gooien… Nou ja, dat blijft lekker hier liggen in dat laatje, ik zal het niet missen…
En, ik vroeg aan @Amsterdamskruisje, hoeveel aanstekers hij had gevonden… Ik tot nu toe 7… Nu die heb ik maar op de kamer van de zoon des huizes gelegd, alhoewel hij niet meer rookt nu maar iets anders doet om zijn tabak verslaving achter zich te laten. ( Lukt soms een week)
En nu ga ik dus weer verder. Weet je wat ook veel ruimte scheelt??? Je jassen in een vacuüm zak doen, met de stofzuiger slang de lucht er uit halen en hoppa, klein pakketje met heel wat wandel en voorjaars jasjes erin. Makkelijk met verhuizen..En ja, ik schiet zo langzamerhand op…En niet roken scheelt heel veel sopwerk, alles blijft tenslotte lekker fris en fruitig. Het scheelt parfum opspuiten, shampoo, was, kortom, blijf lekker gestopt…Fijne opgeruimde en rookloze dag gewenst,,,

Jokija1954

2853 dagen gestopt -

Een pittige kluif, maar geloof me….

HOU VOL!


Balling

1986 dagen gestopt -

Ja, die vacuüm kledingzakken zijn ideaal. Doen we hier al jaren.
Het gaat je goed lukken, Marianne!
Ik ben benieuwd hoe je je gaat voelen in je nieuwe huisje.
Het is wel iets om naar uit te kijken. It keeps you going…..


Paint

780 dagen gestopt -

Tjee meissie, je bent flink hoor…..


Toosje50

2492 dagen gestopt -

Wat een moeilijke toestand…
Maar jij doet het.
Nog een klein weekje, en dan ben je alleen….
Sterkte!


Jodie04

902 dagen gestopt -

@Jokija1954, Ik kan me helemaal in die spreuk vinden
@Balling, Ja ik kijk er naar uit.
@Paint, doen alsof helpt ook al, maar sikkeneuren of stilzitten kom je ook niet verder mee. Het moet eerst slechtere wil het betere zeggen ze wel eens..
@Toosje50, Klinkt misschien gek, maar nu de kogel door de kerk is tel ik af…Wordt best een drukke week, maar lekker, spullen uit huis, en hier en daar gedag zeggen, mijn zus die 2 dagen hier in huis is, spullen wegbrengen, die 10 dagen zijn zo om…Dan nog hier wat administratieve zaken regelen, en rond de 20ste ben ik hier dan ook weg..
Soms wil je tranen trekkers horen, heerlijk even zwelgen in de melodramatische muziek… Ik smul er nu van… Dit is er eentje van… Geen tranen hoor, maar gewoon ff lekkere muziek voor nu…


Amsterdamskruisje

280 dagen gestopt -

@Jodie04 heb er 4: drie echte aanstekers en 1 kaarsaansteker. Die hou ik wel allemaal want heb nog heel veel wierrookstokjes die ik kan branden .

Hou het prettig en nog even vol.
Tik tak,  wees de wijste , geeen conflicten nu


Jodie04

902 dagen gestopt -

@Amsterdamskruisje… Heb nog heel veel wierook hier liggen, maar helaas kan ik niet meer tegen de geur van de wierook… En nee, ik volg je raad op, goed eindigen…Ik zwijg…


Ladygogo

496 dagen gestopt -

😂 Brigitte Kaandorp.
Je hebt al heel veel gedaan en afgevinkt. Fijn dat je zus meegaat met jouw onderzoeken/uitslagen en dat ze mee helpt, er voor je is.
7 aanstekers nog, kan je nagaan dat we nooit zonder vuur wilden zijn. Ik vind ze ook nog steeds bijvoorbeeld in jaszakken en moet dan glimlachen. Ik verzamel ze in mijn rommel la en geef ze weg.
Succes Marianne met de laatste loodjes.


Jodie04

902 dagen gestopt -

Dank je @Ladygogo…En jij afvinken om een prachtige reis te gaan maken in Thailand…Tikkie jaloers, maar verheug me op je verhalen en belevenissen…Ook aftellen dus…


Sarah13

109 dagen gestopt -

Fuut, fuut. Klem tussen het spöll.😂👍 Alles mag de deur uit, maar never je gevoel voor humor!


Jodie04

902 dagen gestopt -

@Sarah13. Die houden we er echt in hoor..Humor kan U redden…Dus die houden we er echt wel in Saar..😂😂👍


Ladygogo

496 dagen gestopt -

Fuut fuut 😂
Ik zal zeker wat blogs maken, dan ben je er een beetje bij.


Johnp2

272 dagen gestopt -

Ok👍


Jodie04

902 dagen gestopt -

@Johnp2.👍


Amsterdamskruisje

280 dagen gestopt -

Geweldig die brigitte kaandorp 🤣