Amsterdamskruisje

280 dagen gestopt - 01 Dec 19

Simplify your life en the war of art: alles moet weg!

Het is winter (dus eigenaars van tuinen geloven het wel voor dit jaar) en ik rook niet meer dus ik heb zeeën van tijd tegenwoordig. Ik slaap uit, ga naar de winkels (kringloop!), lees boeken (ben zelfs weer lid geworden van de plaatselijke bibliotheek) en…ik ruim op. En niet zo’n beetje ook ! Ik ben haast niet meer te stoppen!

Geïnspireerd door het boek ’ Simplify your life’  en het boek ’ The war of art’  ruim ik alles op wat mijn doelen niet meer dient. De boeken zeggen me namelijk dat ik een omgeving moet creeeren waar ik ‘als vanzelf’ creatief word. Nou ja, dat het in elk geval gemakkelijker wordt om creatief te zijn en creatief zijn, DAT wil ik!  Creatief zijn kan trouwens van alles zijn: schrijven, plannen maken, schilderen, bedrijven opzetten, ware liefde vinden etc.etc.

Drie dagen lang ben ik al bezig om mijn woonvertrek en kookgedeelte te ontpuinen van alle kapottte en overbodige rommel. Ik ben zeer streng voor mezelf, nietsontziend bijna en gooi alles rücksichtslos weg.

Een paar voorbeelden:

-Een waxinelichthoudertje dat ik 20 jaar geleden gekregen heb van mijn stiefmoeder maar waarvan sinds twee jaar het dekseltje kapot is en dat alleen gemaakt kan worden door te lassen, iets dat ik teveel moeite vind voor dit object: WEG!
- Drie waxinelichthouders bekleed met leuke mozaïeksteentjes maar wel van die vriendin waar het heel vervelend mee is uitgegaan (Als je weer meeleest, btw, get a life):  WEG!
- Een ledstrip, ooit bij Aliexpress gekocht en die verstopt en geplakt achter een plank voor indirect licht had moeten zorgen maar die het met geen enkele adapter deed, de meegeleverde incluis: WEG!
-Een mok met een foto van Opa en Oma, 99 en 101 jaar oud, zittend op het bankje in het park bij het laatste station van hun leven, namelijk een verpleeghuis in Amstelveen maar wel met afgebroken oor? WEG! 
Sorry Oma en Opa.
Gelukkig heb ik een heel boek met foto’s van jullie, inclusief die foto van jullie op het bankje.

-Een heel klein garde-tje dat je waarschijnlijk moet gebruiken om melk voor een cappucino mee op te kloppen: zolang ik hem heb, nog nooit gebruikt: WEG!
- Een bieropener met de kop van een stier maar met het achterlijf van een naaktslak, verschrikkelijk lelijk en ook nog eens afkomstig is die van iemand die, achteraf gezien en goed beschouwd, wel zeker mijn leven ten nadele heeft beinvloed: WEG!
-Alle messen en vorken en lepels waar er maar 1 of 2 van zijn en waar ik geen idee van heb hoe ze uberhaupt in mijn leven en bestekla zijn terechtgekomen: WEG!

  Nadeel is wel dat er in de bestekset die overblijft, er slechts twee eetlepels zijn. Dat probleem moet ik dan maar fixen door er een andere set tegenaan te gooien,  want ORDNUNG MUSS SEIN (met als gevolg dat die 2 laatste lepels hoogstwaarschijnlijk dan ook het veld moeten ruimen maar nu hou ik ze toch nog maar even anders moet ik zometeen met een theelepel de soep naar binnen werken en zoveel tijd heb ik nou ook weer niet).

- Een wijnkurk aan een sleutelhanger: handig voor als je de kurk van de wijnfles kwijt bent (wat na sommige drinkgelagen natuurlijk mogelijk is) maar op de keper beschouwd, volkomen belachelijk: WEG!
Kijk, als het nou een schroefdop aan een sleutelhanger was (want dat soort wijnen slobber ik nu eenmaal naar binnen)  zou ik misschien meer moeite hebben gehad deze in de vuilniszak te gooien.

-Die ene theepot van de drie theepotten die ik maar liefst blijk te bezitten waar je niets anders kan doen dan theezakjes inhangen, net als die andere theepot die ik dus al heb maar waar je niet ook losse theeblaadjes in een zeefpilaar kan doen zoals die andere theepot: WEG! 
-Schaar met de punt eraf: WEG!
-Twee dezelfde messenslijpers:De mooiste blijft. De ander WEG!
-Alle glazen waar ik er niet meer dan twee van heb: WEG!
Behalve dan die twee whisky glazen die ik ooit in een set van vier heb gekocht maar waar alleen deze twee nog van over zijn. Als ik deze twee glazen nog eens vul met whisky ,  zal dat vast met een hele goede vriend zijn (moet de eerste vrouw die van whisky houdt, nog tegenkomen). Ik zal gezien de keuze van drank, overduidelijk met hem aan het doorzakken zijn en dus waarschijnlijk diepzinnig over het leven aan het praten zijn .Zo’n vriend heb ik nog niet maar wat niet is kan nog komen dat dus daar bewaar ik die glazen dan maar voor.

- Alle borden ? WEG! Het feit dat ze nog vies waren en dus nog afgewassen moesten worden, heeft mij waarschijnlijk, over de streep gehaald. Heb ze daarnaast ook nooit mooi gevonden, die borden. Ze hadden rare tekeningen in het midden, halve bedrijfslogo’s bijna en ze kwamen uit drie verschillende serviessets. Van geen enkele set waren er vier stuks aanwezig en dat is toch wel het minste. Dus weg er mee inderdaad. Moet nu wel op zoek naar nieuwe serviesset en was black friday-indachtig,  ook al op pad geweest. Heb bij Xenos en action nog geen servies kunnen vinden dat mij waardig is.Het is dat @Sarah13 (ja, wij hebben ook wel eens niet roken-gerelateerd contact) mij verbood om die drie schitterende en wit porseleinen plantenbakken en plantenbakonderschaal uit mijn tuin als servies te gebruiken anders had ik het ideale servies al gehad. Gisteren had ik die toevallig naar binnen gehaald om eens grondig schoon te maken en wat bleek: qua formaat (ik kan er makkelijk mijn hoofd in kwijt) en kosten (gratis want ooit tussen het afval van een rijk huis in Blaricum weggeplukt) komen ze toch aardig in de buurt! Kilo’s gemengd fruit zou er in kunnen. Twee hele kroppen sla! Niet eens gesneden!  Liters soep!  Hele familiezakken patat! Met gemak! Het hadden er alleen vier moeten zijn, potverdorie !

Nog veel meer spullen heb ik weggegooid, dames en heren, vier volle vuilniszakken vol.  Ik zal u de spullen en de redenen van weggooien besparen want anders komt dit blog nooit af.

Wat ik u wel nog wil meegeven, is dat het lijkt dat ik met alle nieuwe woon- en leef ruimte die ik ineens tot mijn beschikking heb, ook meer ruimte heb gecreeerd om adem te halen. Of zou dat misschien komen doordat ik alweer bijna 60 dagen niet gerookt heb?

Hoe het ook zij: een fijne avond gewenst!

En what the hell: ik wens u zelfs een fijn leven toe!

Frans06

roker -

Goed bezig jij!! Succes met het opruimen en het leven in het nieuwe leven.


Amsterdamskruisje

280 dagen gestopt -

Thnx @Frans06


Bouwhuis

613 dagen gestopt -

Geweldig dit.. heerlijk opruimen leeft een stuk prettiger .. ben 3 maanden geleden van de 1 op de andere dag weg gegaan bij mn p met bijna niks maar wel lekker georganiseerd in huis..ondertussen wel weer alles op regel ..lang leve de kringloop..en top bijna 60 op de teller toppie🎊🎊🎊


Jokija1954

2854 dagen gestopt -

Goed bezig Joris :thumbs_up:


Toosje50

2492 dagen gestopt -

Tja, dat opruimen…. Ik kan je vertellen dat het een heerlijke bezigheid is en dan de opluchting die erop volgt!
Twee jaar geleden rond dezelfde tijd schreef ik er ook een blog over. Ik had andere boeken maar ook zeer inspirerend/motiverend.


Toosje50

2492 dagen gestopt -

Zoiets….. 😉


Sarah13

109 dagen gestopt -

Bijna 60 dagen! What a hero!  En dat plaatje hierboven: to keep is natuurlijk sarah13 en een plantje met een roze bloem.  Al de rest kan weg.


Jodie04

902 dagen gestopt -

Een blog naar mijn hart.. Ik ben gek op opruimen. En zeg nu eerlijk Joris, op onze leeftijd moeten we eens "ont spullen". Je krijgt van mij dan ook een ontiegelijke grote pluim, dat je aan gaat pakken. Opgeruimd huis is opgeruimd hoofd.. En wat heb je aan kapotte dingen.. De herinneringen zitten wel in je hoofd, en anders jammer… Ik word hierin al makkelijker…( Tja nog genoeg dingen waar ik niet makkelijk in ben, maar ook die komen langzamerhand) 4 vuilniszakken, ik zou zeggen, het begin is er… Want er komen er vast nog plenty bij…Naar aanleiding van dit blog, zal ik er ook nog een tegen aan gooien…Maar, goed bezig. By the way, hoeveel aanstekers heb je al weggegooid???


Balling

1986 dagen gestopt -

Gaat dat zo de hele winter door met die lange verhalen?
Opa verteld bij het haardvuur.
Kijk nu al uit naar het voorjaar (wie niet?).


Amsterdamskruisje

280 dagen gestopt -

@Balling,  als mijn verhalen je te lang zijn, hoef je ze echt niet te lezen hoor. Je hoeft zelfs niet te reageren als dit is wat er uit jouw pen komt.


Balling

1986 dagen gestopt -

@Amsterdamskruisje
Niet zo bitsig….‘t was maar een grapje hoor.
Er zijn er hier wel meer met lange verhalen (hè, @Jodie04)
Die slepen ons de winter wel door…......................................
Afleiding, afleiding, afleiding en nog eens afleiding zorgt ervoor dat we niet roken.
Wel jammer van die waxinelichtjeshouders.
Die kunnen nog wel eens van pas komen als de gouden koets langs komt.


Sarah13

109 dagen gestopt -

@Balling volgens mij is je account gehackt..


Balling

1986 dagen gestopt -

@Sarah13
Huuuh?


Jodie04

902 dagen gestopt -

@Balling, Inderdaad, ik kan niet kort schrijven. Net zoals ik 5 kwartier in een uur kan vol praten.. Maar ik houd ervan. En inderdaad als iemand geen zin heeft om het te lezen, dan kunnen ze gewoon verder scrollen, zo simpel is het hier…Maar @Amsterdamskruisje… Ik houd van lange verhalen, en houd mij even op mijn stoel… Dus go on…


Balling

1986 dagen gestopt -

Jongens & meisjes.
Het is ook geen verwijt.


Paint

780 dagen gestopt -

heerlijk dat opruimen,
heb het ook mijn hond geleerd,

verder …...


Ladygogo

496 dagen gestopt -

Joehoee twee maanden niet roken en ondertussen ook nog eens lekker bezig.  Kijk nog maar eens goed om je heen en naar je zelf❗


Pisces

601 dagen gestopt -

Het huishoudschema van @Paint ligt me wel .
Ik doe af en toe halfbakken pogingen om op te ruimen maar heb een man die alles in een later stadium nog denkt te kunnen gebruiken (heeft 5 werkbroeken en al evenveel jaar geen baan….) dus dat haalt de lol er al snel vanaf want half werk ...dat ligt me niet zo .
Dus heb ik mezelf een paar oogkleppen aangemeten en gebruik mijn energie maar voor andere zaken .
Maar jij ...bent fantastisch op dreef @Amsterdamskruisje


Jodie04

902 dagen gestopt -

Haha @Paint…Nu snap ik waarom ik het anders doe….Ik drink nooit koffie.😂😂😂


Amsterdamskruisje

280 dagen gestopt -

@Toosje50 kun je daar de link van vinden?
@Pisces nee dat schiet dan niet op
@Paint doe mij zo’n hond!
@Bouwhuis thnx!


Amsterdamskruisje

280 dagen gestopt -

@Ladygogo will do! Thnx
@Jodie04 4 , maar dat had ik al gezegd:)


Toosje50

2492 dagen gestopt -

Deze bedoel je? Niet echt bijzonder maar werkt vast aanstekelijk… 😉
https://stoprokenblog.nl/post/single/42f02085-4410-4232-9b73-e9b2cfd965c7