Sarah13

64 dagen gestopt - 13 Jan 20

Happy New Year

1 januari 2020, halfzes in de ochtend.  Heel Nederland ligt nog op één oor en ik sta op een strand waar behalve een geshellshockte meeuw met tinnitus (afschaffen dat vuurwerk) niks of niemand te bespeuren is.  Blij toe want onder mijn winterjas heb ik een bikini aan en het zal mij goddomme niet gebeuren dat iemand mij als zodanig uitgedost ziet. (Voor je het weet sta je met je grofstoppelige witte benen viraal te gaan op de internets.  Nee, bedankt!)
Volgens de krantenberichten zou het vandaag warm zijn.  Op welk continent dat dan wel zou moeten wezen hebben ze er voor het gemak niet bij vermeld.  Niet hier in ieder geval. 
“Komop, Saar. Saartje.  Saartje, Saartje, babypaardje.  Saartjepoes. Sarie Kanarie.  Saarken, lui vaarken…”, aldus doe ik alsof ik mezelf moed inspreek terwijl het eigenlijk alleen maar een manier is om tijd te rekken.  Uitstel van executie.  Niet de meest intelligente manier want ik ben al snel door mijn voorraad koos- en nicknaampjes heen.  Nu ik hier zo in mijn alleentjes sta te blauwbekken en spijt sta te hebben dat ik het ooit in mijn bolle harses heb gehaald een nieuwjaarsduik te nemen vraag ik me af of “Ik had geen Unoxmuts” een goeie smoes is om het hele spektakel voor mezelf af te gelasten.
“Nee, Saar!”, spreek ik mezelf streng toe, “Je ging dit doen en je gáát dit doen.  Er ligt een thermos warme rum met een scheut chocomel in de auto voor na afloop dus niet zeiken.”. 
Ik sta nog heel even onbeholpen aan de fleecetrui (ik haaaaaaat fleece) te plukken die ik mee heb gebracht om na de duik aan te trekken.  Het tweepersoonsbadlaken (dat bestáát! (En is een compassieloze bevestiging van mijn éénpersoonsheid.)) ligt opgevouwen aan mijn voeten in het zand.  Ik doe nog een laatste poging rechtsgeldige uitvluchten (lees: nog meer lulsmoezen) te verzinnen (“@Amsterdamskruisje is er niet voor morele steun! Jammer, maar helaas.  Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen…”), maar ontkom niet aan het feit dat het gó-time is.  Tijd om mezelf te water te laten, so to speak.
De winterjas glijdt van mij schouders.  Voordat ik mezelf de gelegenheid geef nog even schichtig om me heen te kijken (de zon is nog niet eens op.  Het is aardedonker.  Wat zou ik moeten zien dan??) ren ik krijsend (want ik lijd het meest het lijden wat ik vrees) richting de gitzwarte uitgestrektheid die de ijskoude zee op deze eerste dag van het gloedjenieuwe jaar is.  De getraumatiseerde meeuw krijst met me mee.
Tot dusver nog redelijk behapbaar en door die meeuw zelfs enigszins poëtisch (als je er met je geestesoog door je wimperharen naar kijkt) totdat ik daadwerkelijk het water raak en niets nog lijkt op wat ik ooit heb gekend.  De rotvaart waarmee ik het water in ben gesjeesd zorgt ervoor dat ik binnen 1, 2, en een slordige halve tel tot aan mijn middel in de Noordzee sta.  Mijn benen zijn in één genadeloze kutklap losgekoppeld van mijn bovenlichaam, ik heb geen idee meer of ik een vrouwelijk of mannelijk geslachtsorgaan heb en mijn torso voelt als een opgerolde halve warme pannenkoek op een deinende laag vanilleijs.  Het lijkt wel of ik in- en uitadem tegelijkertijd.  Ik zie William Shatner voor me die zegt dat ze me over 100 jaar weer gaan ontdooien en dat ik me nergens zorgen over hoef te maken.  Er kruipt een traan antivriesruitensproei over mijn wang en op mijn glazige oogbollen vormen zich ijskristallen waar steeds weer en steeds meer nieuwe ijskristallen uit geboren worden tot ik op de bevroren vloer van mijn eigenste ijspaleis stamp en verklaar dat ik het allemaal laat gaan en dat de kou me nimmer gedeerd heeft.  Ik geef me over aan een diep blauw wat de tijd laat stilstaan en net voordat ik, stijf als een biljartkeu, richting de bodem zak vraag ik me af waarom ik niet eerder bij winterse temperaturen de zee in ben gerend.

Jodie04

731 dagen gestopt -

Je hebt het geflikt, ik wist het…Mijn gevoel laat me zelden in de steek. Super, apen, reten trots op jou, dat je dit gedaan hebt. Nog trotser ben ik op jou dat je niet gerookt hebt, ook dit wist ik en voelde ik…Maar, ik weet dat ik dit niet hoef te doen, maar heb me wel wat zorgen om je gemaakt.. "Saar loopt niet in 7 sloten tegelijk", zei ik dan steeds tegen mezelf….. Maar als je om half 6 moederziel alleen die ijskoude Noordzee in stapt, brrr, griezel, moet er niet aan denken….Nooit meer doen hoor…Gelukkig wist ik niet dat je dit op deze manier zou doen…Ennuhhh, ook gelukkig wisten we dat alles goed met je was, nu niet zo lang meer wegblijven hoor, of effe een seintje geven Van: "Ik ben er ff niet".. Gelukkig ben je nu weer boven gedreven…


Frans06

67 dagen gestopt -

Blij dat je er nog bent!!


Sarah13

64 dagen gestopt -

@Jodie04 je weet toch…


Sarah13

64 dagen gestopt -

@Frans06 en jij! 59 dagen en gaande!!


Jodie04

731 dagen gestopt -

I know..Ja jij en @Frans06 gaan op naar de 60 dagen..Blijf voor lopen Frans, en Saar, jij volgt Frans, 👍


Paint

609 dagen gestopt -

tjeetje meid wat een lef en dat is leven ;-) 

Mooi en top dat je richting de 2 maanden rookvrij bent…

Ik zie je staan in de kou, wel een mooi gezicht :-)


Amsterdamskruisje

109 dagen gestopt -

Ah, Saartjestaartjealtijdzondersimkaartje,
je bent weer ontdooid?
Nieuwe telefoon gekocht en simkaartje overgezet?
Niet zo slim he, om dat waanzinnige nieuwsjaarsduikgedoe te
filmen voor het nageslacht
en de ongelovigen want ja, natúúrlijk is het water koud,
ja, natúúrlijk laat je dan van schrik
je telefoon vallen en
ja, natúúrlijk is je telefoon dan kapodtstuk
want ja, water enzo.
En zo is ons aller Saar WEDEROm
van alles en iedereen
(en dat is dus ook ons,
je vrienden van het SRB) afgesloten.
Duurt het weer een week of twee
voor dat alles boven water is,
want ja, wat was je wachtwoord ook al weer,
want ja, ik was altijd automatisch ingelogd
op mijn ouwe telefoon, en nee die brainfreez
die je opliep in die Noordzee was niet echt bevorderlijk
voor het uit je geheugen opdiepen van het juiste wachtwoord.

Niet handig Saar.
Prediker zei al: "Alles is ijdelheid"
Doe daar toch gewoon niet aan mee.

Je zegt:  Amsterdamskruisje was er niet voor morele steun."

Ha! Ik was er wel maar jij zag me niet!
Ik lag in het helmgras mijn ogen niet te geloven
want ik had natuurlijk helemaal niet verwacht
dat je ook daadwerkelijk die nieuwjaarsduik zou gaan maken.
Jouw " Ik heb jou helemaal niet nodig voor de morele support,
mijn morele support gaat zijn dat ik alles alleen ga doen in 2020"
had ik toch echt opgevat als:
‘Ik ga nevernooitniet in dat kouwezeewater springen’
En wat schetst mijn verbazing:
jij stond daar wel degelijk.
In je berenjas, in de schemerochtend,
terwijl de rest van Nederland nog beschonken in bed lag.
Respect!
Maar o,o,o wat was het koud he?
Ik hoorde na je doodsdip je botten rammelen.
Of waren dat je tanden?
Afijn, joe did it.
Echter, om de rest van de mensheid toch een beetje te sparen,
toch maar je benen scheren
Als je je weer onbespied te water denkt te moeten laten:

Thanksgiving came early this year.

https://4.bp.blogspot.com/-NQHIFuBqavY/V1gJ0D-JJgI/AAAAAAACI4k/ZsFMJqY9mk0TipB9nnz6zAkSCBm4Fb36wCLcB/s1600/6.jpg

Blij dat je er weer bent.
Missed you, big time


Jokija1954

2682 dagen gestopt -

Blij dat je toch weer boven water bent, en dat wij weer kunnen smullen van jou verhaal.
Wel jammer dat je nu geen Unox muts hebt.
MaaaRRRRR zou je willen, stuur ik er een op ;)
Adres in PB en hij komt jou kant uit.
up to you.
Kreeg het al ijzig koud bij het lezen van jou blog,
laat zo’n duik dus aan me voorbij gaan.
Ik kreeg mijn Unox muts, in de winter Efteling bij een broodje Unox :lol:

Oh bijna vergeten,
HAPPY NEWYEAR!


Doornroosje1

1506 dagen gestopt -

Kanjer! Je bent een super kanjer!


Ladygogo

325 dagen gestopt -

Mèt of zonder unox muts, ik doe het je niet na.  Heel misschien met een thermosfles warme rum met een scheut chocomel. Gestopt blijven met roken, dat wel. 👙

Edit: jij duikt fris 2020 in en weet je wat, je komt gewoon weer boven en nu rookvrij.


Smeniekske

477 dagen gestopt -

Respect: voor je koude duik maar vooral dat je niet rookt!