Martizio

roker - 14 Apr 19

Het vreet aan me

Goede morgen allemaal. Ik moet het even van mij af schrijven.. Wat een nacht seg. Ben vannacht opgestaan met zo een zucht in.. gelukkig was Mn man nog wakker en heeft me kunnen bedaren. Tot inzicht brengen, anders was ik naar de shop gegaan.
Het wordt precies erger i.p.v. het betert.
Nu lig ik hier misselijk te wezen na Mn champix ,🤮 amai wat een lijdensweg ...
Fijne rookloze zondag allemaal 😉

Katik

100 dagen gestopt -

hou moed!


Katik

100 dagen gestopt -

heb ook al de gekste cravings gehad. Het beste helpt bij mij toch heel diep ademen en het heel beslist tegen mezelf praten- "yess! ik ben ervan af! ik hoef dit niet meer te doen!" en "elke sigaret die ik niet rook, maakt het makkelijker om de volgende ook niet te roken!" , en " néé! ik rook niet! het is de verslaving die spreekt! ik ben sterker!"... dat soort beslistheid helpt me door de twijfel heen. succes!!!!


M1a2x3

123 dagen gestopt -

misschien stoppen met champix heeft mij geholpen slaap iets beter


Ladygogo

117 dagen gestopt -

Het is ook pittig als de verslaving jou de baas probeert te zijn. Hij roept en gilt omdat hij in de gaten heeft dat je echt van ‘m af wilt. Als je zo’n zucht weer achter je hebt, kom je er iets sterker uit voor de volgende. Hou vol.
Vergeet niet te haken 😉


Aagje47

1618 dagen gestopt -

Dat zijn nare gewaarwordingen. Ik hoop dat je je vandaag wat kunt ontspannen en dat er een betere nacht volgt.


Dj78

1196 dagen gestopt -

Ik zou die Champix rotzooi eens achterwege laten.
Als je stopt met nicotine tot je te nemen dan moet je lichaam ongeveer 3 dagen ontwennen.
Ná 3 dagen stopt je lijf met vragen om nicotine omdat het merkt dat het goedje niet meer binnenkomt.

En dan komt het aan op karakter tonen en ruggegraat en tegen jezelf zeggen: ik wil godverdomme NOOIT meer verslaafd zijn en uit mijn mond en hele lichaam stinken naar rook en ik wil een STERK en GEZOND lichaam.

JIJ bent de baas!


Martizio

roker -

Denk ook te stoppen met champix ... ik denk het maakt je nog ellendiger..


Johnp2

279 dagen gestopt -

Tja, da’s erg vervelend voor je. Middel moet nooit erger zijn dan de kwaal. Last van craving of last van champix .Veel wijsheid. Komt goed


Quidam

1028 dagen gestopt -

Ik zou sowieso stoppen met de champix want daarvan is al veel langer bekend dat het troep is


Ladygogo

117 dagen gestopt -

Voor mij is juist de Champix een schot in de roos. Heb al op vele manieren de verslaving de baas willen zijn: o.a. cold turkey, nicotine pleisters en dampen en nu dan Champix. Met Champix tot nu toe de minste cravings, wel misselijkheid en dat houdt weer op. Het gaat idd bij iedereen anders. Ik vervroeg mijn afspraak met de coach als ik advies wil.


Quidam

1028 dagen gestopt -

@Ladygogo Zoals niet ieder mens gelijk is reageert ook niet ieder mens hetzelfde op dit soort troep…. de één kan er tegen en zweert erbij en de ander wordt er zwaar beroerd van en kiest of ergens anders voor of doet het zonder wat dan ook… zoveel mensen zoveel smaken…. ;)


Claudelicious

634 dagen gestopt -

Wat is wijsheid! Je voelt je al na het stoppen met roken al niet helemaal top in het begin en als dat ook nog eens mede door de champix komt, ervaar je het misschien dubbelop. Slecht slapen is al net zo funest. Maar het zijn ook allemaal fases. Zoek veel Afleiding en drink veel water.

En als jij zeker weet dat je nooit meer wilt roken en alle verleidingen wilt weerstaan en met de steun van je man, dan zou ik het zonder champix doen. Maar vergeet níet waarom dat je met champix begonnen bent natuurlijk…....
Ik wens je veel wijsheid.


Helena1

149 dagen gestopt -

Jeetje wat vervelend voor je! Zo is het wel heel moeilijk er vanaf te blijven. De cravings worden minder hoor! Heb geen ervaring met champix verder, maar zoals ik hierboven lees kan je misschien beter stoppen…? Zet hem op !


Jokija1954

2474 dagen gestopt -

Hou vol en kijk naar hoever je al gekomen bent,
ook jij bent veel moeite waard!


Johnp2

279 dagen gestopt -

@Quidam troep? Voor jou ja, voor mij niet. Zoveel mensen zoveel smaken. Tis maar een mening, in dit geval de jouwe en de mijne. Voor mij dus geen troep maar gewoon een middel wat werkt. Voor jou een middel wat niet werkt. Laat martizio eigen mening vormen. Zolang ze maar niet rookt. 😉


Quidam

1028 dagen gestopt -

@Johnp2 Ja troep. Dat jij er goed op reageert is mazzel voor jou. Zoveel mensen zoveel smaken is precies wat ik ook al zei…. als je tenminste een beetje door had gelezen. ;)

Daarbij reageert Martizio er zo te lezen niet goed op…...


Koert111

989 dagen gestopt -

Even afstemmen met de huisarts adviseer ik je @Martizio! Evalueer samen met de persoon je stopervaringen tot nu toe. Met of zonder hulpmiddelen kunnen fysieke en mentale ontwenningsverschijnselen "(maanden)lang" aanhouden. Feit is in alle gevallen dat ze echt minderen in de tijd en steeds makkelijker worden om mee te dealen. Zoek wel "alternatieven" voor je nieuwe leven en zet die bewust in als je last ervaart. Ikzelf vond veel troost en rust in sporten.


Jodie04

523 dagen gestopt -

Voor mij werkte Champix perfect. De misselijkheid nam ik voor lief. Ik vind het een voor mij dan, n goed hulpmiddel, en heb de volle 3 maanden geslikt, zij hetde ltste maand 1x per dag.


Hwzn

2156 dagen gestopt -

Verwar de bijwerkingen niet met de ontwenningsverschijnselen.
Uiteraard kan je die ontwijken (of uitstellen) door nicotine te blijven gebruiken. dampen / kauwgum /pleisters / tabletjes.

Op de site van het trimbos instituut staat het volgende :
======================
De ontwenningsverschijnselen van nicotine zijn vergelijkbaar met die van andere psychoactieve stoffen. Veelvoorkomend zijn:

  Slapeloosheid
  Sterke drang tot roken
  Geïrriteerdheid en kwaadheid
  Rusteloosheid
  Moeite met concentreren
  Angst
  Sombere of depressieve stemming
  Maag-/darmstoornissen (vaak obstipatie)
  Verhoogde eetlust
======================

Ontkenning is een van de grootste problemen bij een verslaving.

succes.
8-)


Paint

400 dagen gestopt -

houd vol


Bully

2349 dagen gestopt -

Voor mij was champix ook een wonder middel, maar je moet wel willen stoppen. Er bestaat geen (wonder) middel wat je helpt te stoppen met roken als jij het zelf niet wilt. Ik moet zeggen dat ik na de eerste kuur met champix ook ik maagklachten kreeg, ik ben er toen ook na een paar weken mee gestopt te slikken. Maar terug denkend is het stoppen met roken mij heel goed mee gevallen, maar ik wilde ermee stoppen en dat is denk ik het probleem van veel mensen. Ze willen stoppen maar in hun achterhoofd zitten ze toch continue te denken van hoe lekker die sigaret is. Ik zeg je, als je zo blijft denken zul je nooit kunnen stoppen. Als je niet wilt stoppen dan kun je slikken wat je wilt roken ga je toch weer. Champix is een hulp middel waar ik hele goed gedachten aan hadm vooral de dromen hahahahaha als ik er nog aan denk. Maar goed ik wens je toch succes.