Amsterdamskruisje

142 dagen gestopt - 10 Sep 19

Stoptandem

"Hoe kwam ik ook al weer aan @Sarah13?"

Die vraag kwam bij me op toen Sarah en ik in een stop-met-roken-appgesprek verwikkeld waren dat erop neer kwam dat we elkaars wijsvingers stuk zouden snijden en daarna het daaruit lopende bloed, te vermengen. @Jodie04 (altijd weer jodie04) die had ons op een of andere manier aan elkaar gekoppeld, en hee, waarom ook niet? Ik jong, mooi en sexy en Sarah13 ook mooi. Het  appgesprek dat tot ons beider laatste sigaret leidde,  was intens. Heel intens. En ik geloofde met heel mijn hart dat Sarah en ik na deze laate sigaret , elkaar zouden kunnen oppeppen het stopavontuur succesvol aan te gaan. Totdat….jodie ineens een tandem voor ons had klaargezet…. Een tandem! Het meest asexuele apparaat wat er op deze aardbol te vinden is. Nog net niet erger dan een Nordic Walking wandelstok.

"Probeer maar jongens, ga er maar  op zitten". Jodie04 glunderde van oor tot oor. Ik keek haar  meelijwekkend aan; een van de hagelstenen die zij in Kroatie uit de hemel had zien komen, moest op haar kokosnoot gevallen zijn. Hoe kon ze denken dat wij hier ooit op zouden stappen en dan nog steeds blij uit onze oogjes zouden kijken? Sarah, simpele ziel die ze is,  pakte enthousiast de tandem bij het stuur.

"Waar wil jij zitten, schatje,  (ja, zo ver is onze stoprelatie al gevorderd) voor of achter?"

Daar stond ik dan. Twee vrouwen, beiden vreselijk irritant want positief qua humeur, knipperden met hun lange wimpers en wachten wiebelend op mijn antwoord.

"Achter dan maar" en ik kon nog net de woorden ‘in Godsnaam inslikken’.

Sarah zwaaide haar lange been over de stang en keek daarna naar achter of ik hetzelfde zou doen. Deed ik, maar dan met een iets korter been.  Ze had haar rechtervoet al een trapper en ik wilde best hetzelfde doen, maar ik kon mijn trapper niet bereiken!
Ik zei er maar niets van en op een gegeven moment reden we dan toch, dat wil zeggen Sarah trapte zich lens en ik lifte gewoon mee.

Toch was het vreselijk.
Ik schaamde me diep dat ik op een tandem zat met een vrouw die ik eigenlijk bij mijzelf achterop wilde hebben. Op een Harley Davidson of als dat te hoog gegrepen was, op een Honda SS50 dan. Wat ook zou mogen was Sarah onder me, maar dan liggend in bed, maar dat had ik haar nog niet gezegd. 
 
" Kijk Amsterdamskruisje,  al die mensen! Het zijn onze vriemden van het blog en ze juichen ons allemaal toe! Zie je, ze willen dat wij slagen in onze stoppenmetrokenfietstocht zodat wij daarmee conditie opbouwen zodat we ons ooit kunnen aansluiten bij jodie04 ‘s nordic walking club, is het niet fantastique?"

Aiaiai, ik had er een hard hoofd in of Sarah en ik ooit op de ‘same page’ zouden komen qua dingen die wel of niet samen moeten worden meegemaakt. Nordic walking zou ik alleen doen als ik de stokken had en de aarde uit de voorhoofden van Nordic Walkers zou bestaan.

Ineens had ik er de pest in. Ik was te klein om met mijn voeten die verdomde trappers te bereiken dus ik verveelde me rot, ja zelfs zoveel dat zelfs Sarah’s bevallig bewegende achterwerk me begon te ergeren.  Ik zocht naar afleiding en rommelde wat in mijn jaszakken. In mijn ene zak een telefoon (waar ik trouwens nog een SOS-bericht mee heb uitgedaan) en in de andere vond ik een oud pakje shag. Alleen nog kruimels….maar nog wel met een pakje vloei, jottum!

" Kijk @Pisces en @Ladygogo roken weer!"

Mijn uitroep had precies het beoogde effect: Sarah stond ineens op de trappers, het zadel kwam vrij, ik hield mijn vers gedraaide peuk erbij en deze vatte meteen vlam.
  
-" Maar ik zie haar helemaal niet, zag jij haar wel dan? Sarah draaide haar hoofd om naar mij en ik zag oprechte angst in haar ogen.
 
"Sorry, een flauw geintje van me , daar moet ik eigenlijk geen grappen over maken, het spijt me, hou je ogen maar weer op de weg, schat."  

Dat deed ze maar niet voordat ze me een vernietigende blik had gegeven.

Die met Sarah’s kruiswrijvingswarmte aangestoken peuk smaakte opvallend lekker en terwijl ik, notabene met een brandende peuk tussen mijn vingers, Sarah’s  vriemden langs de weg, uitzwaaide,  besefte ik ineens dat  @Dj78  helemaal gelijk had: mijn instelling sucks gewoon.

Uiteindelijk werd ik ook door Sarah13 rokend gesnapt,  net op het moment dat ik met het brandende laatste end van de peuk,  een bakje fruit probeerde open te branden. Ze stopte meteen, gooide de tandem met mij erbij opzij, en onder de stang van de tandem zag ik haar kittige kontje eindelijk een keer van me vandaan bewegen. Hier zouden onze wegen scheiden, dat wist ik al maar weet je , ik hou nu al heel van Sarah13, ze is echt mijn stopmaatje, maar ze pushes gewoon the wrong buttons. Wat zij leuk vindt, vind ik niet leuk, wat zij belangrijk vindt, vind ik niet interessant. 

Het antirookverbond met Sarah13 is dus verbroken.  Met mijzelf heb ik nog steeds een verbond…. al begint dat steeds meer op de Brexit te lijken.

Sarah13

roker -

"Hoe kwam ik ook al weer aan @Sarah13?"
*Je weet nu in ieder geval hoe je er weer vanaf komt*
Die vraag kwam bij me op toen Sarah en ik in een stop-met-roken-appgesprek verwikkeld waren dat erop neer kwam dat we elkaars wijsvingers stuk zouden snijden en daarna het daaruit lopende bloed, te vermengen.
*Wat we ook daadwerkelijk gedaan hebben.  You broke a blood oath.  A blood oath!! En het was nog wel jouw suggestie!  Over jezelf in de vingers snijden gesproken.*
@Jodie04 (altijd weer jodie04) die had ons op een of andere manier aan elkaar gekoppeld, en hee, waarom ook niet? Ik jong, mooi en sexy en Sarah13 ook mooi.
*Je vergeet er nog bij te zetten dat je ook zo allejezus bescheiden bent.*
Het appgesprek dat tot ons beider laatste sigaret leidde,  was intens. Heel intens. En ik geloofde met heel mijn hart dat Sarah en ik na deze laatste sigaret , elkaar zouden kunnen oppeppen het stopavontuur succesvol aan te gaan. Totdat….jodie ineens een tandem voor ons had klaargezet…. Een tandem! Het meest asexuele apparaat wat er op deze aardbol te vinden is. Nog net niet erger dan een Nordic Walking wandelstok.
*Het is het ‘Stoprokenblog’, niet het ‘Raakoveralopgewondenvanblog’*
"Probeer maar jongens, ga er maar op zitten". Jodie04 glunderde van oor tot oor. Ik keek haar meelijwekkend aan; een van de hagelstenen die zij in Kroatië uit de hemel had zien komen, moest op haar kokosnoot gevallen zijn. Hoe kon ze denken dat wij hier ooit op zouden stappen en dan nog steeds blij uit onze oogjes zouden kijken? Sarah, simpele ziel die ze is,  pakte enthousiast de tandem bij het stuur.
*Ipv simpele ziel, hoort er te staan simpele niet-roker*
"Waar wil jij zitten, schatje,  (ja, zo ver is onze stoprelatie al gevorderd) voor of achter?"
*What the hell?*
Daar stond ik dan. Twee vrouwen, beiden vreselijk irritant want positief qua humeur, knipperden met hun lange wimpers en wachten wiebelend op mijn antwoord.
"Achter dan maar" en ik kon nog net de woorden ‘in Godsnaam inslikken’.
Sarah zwaaide haar lange been over de stang en keek daarna naar achter of ik hetzelfde zou doen. Deed ik, maar dan met een iets korter been.  Ze had haar rechtervoet al een trapper en ik wilde best hetzelfde doen, maar ik kon mijn trapper niet bereiken!
*Als je nou je beste ipv je korte been had voorgezet…*
Ik zei er maar niets van en op een gegeven moment reden we dan toch, dat wil zeggen Sarah trapte zich lens en ik lifte gewoon mee.
Toch was het vreselijk.
Ik schaamde me diep dat ik op een tandem zat met een vrouw die ik eigenlijk bij mijzelf achterop wilde hebben. Op een Harley Davidson of als dat te hoog gegrepen was, op een Honda SS50 dan.
*gladjakker*
Wat ook zou mogen was Sarah onder me, maar dan liggend in bed, maar dat had ik haar nog niet gezegd.
* And now we aaaaaaall know…*
" Kijk Amsterdamskruisje,  al die mensen! Het zijn onze vriemden van het blog en ze juichen ons allemaal toe! Zie je, ze willen dat wij slagen in onze stoppenmetrokenfietstocht zodat wij daarmee conditie opbouwen zodat we ons ooit kunnen aansluiten bij jodie04 ‘s nordic walking club, is het niet fantastique?"
*Ask around: het is ‘nerdic’, niet ‘nordic’*
Aiaiai, ik had er een hard hoofd in of Sarah en ik ooit op de ‘same page’ zouden komen qua dingen die wel of niet samen moeten worden meegemaakt. Nordic walking zou ik alleen doen als ik de stokken had en de aarde uit de voorhoofden van Nordic Walkers zou bestaan.
*LOL!!*
Ineens had ik er de pest in. Ik was te klein om met mijn voeten die verdomde trappers te bereiken dus ik verveelde me rot, ja zelfs zoveel dat zelfs Sarah’s bevallig bewegende achterwerk me begon te ergeren. 
*Impossible!*
Ik zocht naar afleiding en rommelde wat in mijn jaszakken. In mijn ene zak een telefoon (waar ik trouwens nog een SOS-bericht mee heb uitgedaan) en in de andere vond ik een oud pakje shag. Alleen nog kruimels….maar nog wel met een pakje vloei, jottum!
*Smiecht!*
" Kijk @Pisces en @Ladygogo roken weer!"
Mijn uitroep had precies het beoogde effect: Sarah stond ineens op de trappers, het zadel kwam vrij, ik hield mijn vers gedraaide peuk erbij en deze vatte meteen vlam.
*Hier moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat dit inderdaad zomaar echt zou kunnen.*
-" Maar ik zie haar helemaal niet, zag jij haar wel dan? Sarah draaide haar hoofd om naar mij en ik zag oprechte angst in haar ogen.
"Sorry, een flauw geintje van me , daar moet ik eigenlijk geen grappen over maken, het spijt me, hou je ogen maar weer op de weg, schat." 
*…?*
Dat deed ze maar niet voordat ze me een vernietigende blik had gegeven.
Die met Sarah’s kruiswrijvingswarmte aangestoken peuk smaakte opvallend lekker
*You better believe it.*
en terwijl ik, notabene met een brandende peuk tussen mijn vingers, Sarah’s vriemden langs de weg, uitzwaaide,  besefte ik ineens dat @Dj78 helemaal gelijk had: mijn instelling sucks gewoon.
*Hear, hear!*
Uiteindelijk werd ik ook door Sarah13 rokend gesnapt,  net op het moment dat ik met het brandende laatste end van de peuk,  een bakje fruit probeerde open te branden. Ze stopte meteen, gooide de tandem met mij erbij opzij, en onder de stang van de tandem zag ik haar kittige kontje eindelijk een keer van me vandaan bewegen. Hier zouden onze wegen scheiden, dat wist ik al maar weet je , ik hou nu al heel van Sarah13, ze is echt mijn stopmaatje, maar ze pushes gewoon the wrong buttons. Wat zij leuk vindt, vind ik niet leuk, wat zij belangrijk vindt, vind ik niet interessant.


Het antirookverbond met Sarah13 is dus verbroken.  Met mijzelf heb ik nog steeds een verbond…. al begint dat steeds meer op de Brexit te lijken.


Jodie04

764 dagen gestopt -

Nou lekker dan @Amsterdamskruisje, doe ik eens mijn best om jou een perfect stopmaatje aan te leveren, verknal jij het weer. Ook mijn goede koppelnaam heb je nu te grabbel gegooit.. Waar zijn je ballen, die je als echte vent behoort te hebben? Je hebt niet alleen mij, dat is niet zo’n ramp, maar zeker van die sterkte, leuke, lieve, gekke @Sarah13 zwaar teleurgesteld..Had je je nu niet in kunnen houden. Echt onwijs dom, stom, zwak, en zeker geen goede actie van jou.. Ik weet niet of ik zo vergevingsgezind zou zijn als @Sarah13 misschien zal zijn, van mij kon je de bout hachelen.Maar…aan de andere kant, als je iets heel graag wilt, heb je er alles voor over..Dus koop n bulk pleisters en plak je hele lijf ermee vol. Liefst op al je behaarde punten op je lijf. En dan vraag ik @Sarah13, of ze ze heel hard allemaal in 1 x af er van trekken..Zodat jij eens gaat voelen wat je aanricht met je gerook…Nu, ben benieuwd naar het vervolg. Wees nu eens n echte kerel en go for it..Net als @Sarah13 heb je al eens bewezen dat je jaren zonder die dure, ongezonde slungel kan of kunt..Succes.


Quidam

1269 dagen gestopt -

Tja,…… wat zal ik hier dan nu weer eens op gaan zeggen. Ja het klopt je houding Sucks. Stoppen met roken doe je namelijk niet voor een ander, maar dat doe je voor jezelf. Dat doe je niet om een relatie proberen in stand te houden en dat doe je ook niet om een vrouw voor je te winnen, dat doe je puur en alleen voor jezelf. Je doet het voor jezelf omdat je van jezelf houdt. Omdat je van je eigen lijf houdt. En hoe jij dat doet dat zal mij gevoeglijk worst wezen. Als je maar stopt met het inhaleren van die klotenzooi.

En ja het is ‘Nerdic walking’ en geen Nordic. ;)

Aangezien ik hier toch al een slechte reputatie heb en mij dat geen zak boeit, omdat ik met anderen als het op mijn lijf aankomt in die zin geen bal met een ander te maken heb, wil ik je adviseren om eens naast die pleister of zonder die pleister een Q16 aan te schaffen. En of je die dan tijdelijk gaat inzetten of op reserve achter de hand houdt dat zal mij ook aan mijn bips oxyderen. Of je dat met nicotine of zonder nicotine doet boeit mij ook niet. Wat mij wel boeit is dat jij weer ver van die tabakspeuk verwijderd komt te staan.

Ik vond die stoptandem een heel puik plan, ik vond die koppeling wel wat hebben….. maar nee jij moet weer zo hoog nodig roet in het eten gooien…… omdat jij er diep in je hart niet echt achter stond.

Ik zie nu net dat je weer een stopdatum hebt ingevuld….. Laat het deze keer geen wassen neus zijn en geen valse belofte…... Succes ;)  :)


Paint

641 dagen gestopt -

Kom op je kan stoppen met die verslaving! 


Pisces

463 dagen gestopt -

En tussendoor nog even mijn reputatie bedoezelen met je "kijk Pisces rookt weer !!"
Ben je helemaal van de pot gepleurd ?
(Rotterdamser kan ik het even niet maken )
Dat ga ik echt niet meer doen !!
Kom op jongen ...je kan het best ...


Smeniekske

510 dagen gestopt -

Van de tandem gepleurd… Balen!
Spreek jezelf streng toe en stap weer op. Of het nu op de tandem met Sarah is of een eigenste brommert


Sarah13

roker -

Ja! Wat zij zeggen!😋