Quity

127 dagen gestopt - 12 Jul 19

schrik

Beetje het blog doorgenomen en geschrokken van sommige blogs en reacties. Ik begrijp dat het blog bestaat tussen voorstanders van dampen en van felle tegenstanders. Ik wil hierbij duidelijk maken dat ik geen voorkeur wil maken en ook niet in een hoek wil laten zetten. Enige wat ik wil is van het roken af. Zal beetje meer vertellen over mijn voorgeschiedenis. Ik ben al 15 jaar bezig met stoppen met roken en heb er een haat-liefde verhouding mee. Ben ik gestopt dan mis ik het heel erg, maar rook ik dan baal ik enorm en ben ik teleurgesteld in mijn zelf en zo gaat het al een aantal jaren.
Ik heb meerdere middelen gebruikt om te stoppen. Ooit begonnen met nicotine kauwgum maar hier werd ik erg misselijk van, daarna de pleisters en ook geen succes. Toen weer aantal jaren gerookt en gestopt met notrillen, ook daar werd ik ziek van. Weer gerookt en proberen cold turkey, dat was de grootste misser wat was ik een duivel voor mij omgeving. Weer tijd gerookt en toen kwam champix, veel geld gekost en was er erg ziek van, dus weer geen succes. En toen kwam het dampen. Hiermee begonnen rond 2013 eerste 2 maanden ging goed maar wat een geklungel ermee dus was ook geen succes en weer roken. In 2016 weer gestopt en weer met de e-sigaret, toen was er veel veranderd en heel veel op de markt en toen lukte het om te stoppen met roken. Ik was echt de gelukkigste man op de wereld, eindelijk het roken verslaan en na 4 maanden kon ik ook de e-sigaret de deur uit doen. Maar zoals ik al in mijn vorige blog vertelde ben ik door omstandigheden weer begonnen, dom dom dom maar het is gebeurd.

Wil weer graag stoppen en ook weer met een e-sigaret maar wat is er erg veel veranderd. Sites waar ik vroeger met gemak liquids bestelde bestaan niet meer, en die er nog wel zijn hebben summier info en bijna geen afbeeldingen meer van de e-sigaretten of liquids, laat staan met 0 mg.
Ik wil met mijn blog alleen zeggen, ik ben geen pro voorstander maar omdat ik een tijdelijke gebruiker ben ook geen tegenstander van een e-sigaret. Enige wat ik wil is hulp en info en niet dat ik veroordeeld word door de manier van stoppen want ben erg geschrokken van de toon op het blog op dit moment. Dus ben je felle tegenstander dan please sla mijn blog over. Negativiteit kan ik echt niet gebruiken en zal zeker averechts werken op mijn stoppoging op dit moment.

Dampenisongezond

Geen stop status -

Een positieve goeiemorgen.

Ik raad je aan het roken van e-sigaretten volledig links te laten liggen. Ik bedoel dit positief. Is goed voor je gezondheid!

Meerdere studies hebben reeds aangetoond dat e-sigaretten de gezondheid verwoestende schade aanbrengt. Erg positief dat dit allemaal aan het licht is gekomen!

Het is ook niet raar (los van je privé-problemen) dat je opnieuw begonnen bent. Dat is zo bij de meeste e-rokers. Ik vind het positief dag we dit nu weten sinds 2016.

Ik wens je wel alle geluk en succes toe. Ondanks het overvloedig wetenschappelijk bewijs is het vooral belangrijk dat jij je goed voelt en dampen niet gaat opdringen aan derden. Dit bedoel ik positief. Iemand toewensen dat hij of zich zich goed voelt lijkt me niet slecht.

Voel je toch de neiging tot promoten, dan kun je dit zeker doen op www.dampforum.nu
Zoek daar zeker eens balling en quidam op (ook actief op deze site). Betere reclame om nooit te beginnen met het roken van e-sigaretten bestaat er niet. Dit dien je positief te interpreteren. Je vroeg immers meer info.

Succes. Iemand succes toewensen is positief


Kaatjekaka

1141 dagen gestopt -

Welkom terug dan eerst!
En die e-smoker kan ik je niet zo erg veel over vertellen..
Het lijkt mij een even goed hulpmiddel als de rest, met dit ‘voordeel’ dat je eerst de verslaving aanpakt, en dan rustig de gewoonte van het ‘roken’ nog te hebben. Die gewoonte kun je dan later, als je door de afkick heen bent gaan afbouwen….. Je doet het dus geleidelijker, dat kan het makkelijker maken denk ik.


Kaatjekaka

1141 dagen gestopt -

... ik drukte per ongeluk op ‘reageer’... En ik wou nog wat zeggen!
Wat wou ik zeggen dan?
Nou: succes!
En trek je niet te veel aan van sommige toeteraars hier.. het lijkt hier soms net op een schoolplein met ruziënde kindertjes…
Doe je ding, en hier kun je steun krijgen bij bange dagen! 😁😄😃


Jokija1954

2618 dagen gestopt -

STOPPEN?
Doe het vooral op JOU manier.
SUCCES!


Jodie04

667 dagen gestopt -

Hi Quity. Ik zou je dan aanraden, als je wilt stoppen met roken met als hulp middel de E sigaret, naar een liquid shop te gaan. Je kunt daar heel veel informatie krijgen, ze nemen de tijd voor je, en je kunt uittesten wat bij jou past. Niet dat ik zelf een e-sigaret gebruik, maar mijn "schoonzoon" werkt in zo’n shop..( Ex roker) In iedere grote stad is er wel een te vinden… Ik ben geen voor of tegenstander, en laat iedereen in zijn waarde hoe hij of zij van de tabak wil afkomen. Fijn dat je ons blog weer hebt gevonden. En lees wat voor jou waarde heeft, en scroll de rest wat je niet aanspreekt gewoon snel door. Heel veel succes…


Bouwhuis

377 dagen gestopt -

Heel veel succes… en hoe je stopt?? Als je maar stopt. Goede beslissing weer genomen👍👍


Quidam

1171 dagen gestopt -

Hi Quity, ik heb inmiddels je andere blogbericht ook gelezen en ook je reactie onder de mijne en reageer dan dus maar onder deze. Is net zo gemakkelijk. ;)

Ten eerste probeer je niet al te veel aan te trekken van die negatieve roeptoeters hier die het nog steeds niet snappen en ook niet willen snappen.

Je zou er voor kunnen kiezen om naar een stenen winkel te gaan waar ze je advies kunnen geven. Je zou ook online een Justfog Q16 Starterset kunnen kopen bij een webwinkel die toevallig ook een stenen winkel is.
Wat je ook nog zou kunnen doen is een kijkje nemen op
https://www.dampforum.nu/ en daar je vragen neerleggen.

Ik wens je heel veel succes met het stoppen met roken. Dat gaat je lukken. :thumbs_up:


Dampenisongezond

Geen stop status -

@Quidam wat snappen we niet?

Kom jongen vertel het ons. Vertel het eens heel stoer hoe het in elkaar zit.


Ladygogo

260 dagen gestopt -

Ahum… al stop je ondersteboven liggend en pies je die sigaretten drijfnat…. Je wilt stoppen. Go go for it. Het mooiste dat je jezelf cadeau kunt geven!


Smeniekske

412 dagen gestopt -

Veel succes met het vinden van het voor jouw juiste middel om definitief te stoppen. En als dat een e-smoker is: prima! Ik vind je wel de goede instelling hebben dat je het als hulpmiddel om te stoppen wil gebruiken en niet als nieuwe hobby.

De aanhouder wint! Ik heb de laatste tijd heel veel gelezen over stoppen en gebleken is dat rokers gemiddeld meerdere pogingen nodig hebben voor het uiteindelijk lukt! Nogmaals succes!

Hoe lang rook je nu weer? Je status staat nu op 3 jaar gestopt


Pkoppelaar

174 dagen gestopt -

Top dat je weer wil stoppen, en hoe je dat doet maakt niet uit. Ik ben dit keer gestopt met behulp van tabex. Want van champix werd ik heel naar. Er zijn in mijn vrienden kring meerdere personen gestopt met roken met behulp van de e-sigaret en die na enkele maanden ook daarmee gestopt zijn dus voor sommigen mensen is dat dampen een goed middel om te stoppen met roken ik zelf vind dampen erg chemische smaken maar ieder zijn ding.
Succes met stoppen YOU CAN DO IT💪💪💪


Balling

1750 dagen gestopt -

Dat je zo weinig informatie over dampproducten nog kunt vinden op Nederlandse sites, komt omdat de overheid het veel minder schadelijke dampen (95%!) wil uitbannen. Dat zegt wel iets over hoe geïnteresseerd onze overheid is in de gezondheid van haar burgers! In bv. Groot-Brittannië pakken ze dat heel anders aan.
Daar wordt het dampen door de overheid juist gepromoot en worden zelfs e-sigaretten in ziekenhuizen verkocht. Het aantal rokers is daar scherp gedaald.

@Quidam adviseerde je om de JustFog J-Easy 9 met Q16-tankje aan te schaffen.
Ik zou die ook eens proberen. Voor productinformatie moet je echter bij buitenlandse websites zijn zoals bv. https://www.lepetitvapoteur.com/en/ of in China bij: https://www.fasttech.com/
Nog een advies:
Start met bv. 12mg/ml nicotine en ga dat langzaam afbouwen als je dat wilt.
Je hebt de nicotine gewoon nodig om bij de tabak weg te blijven.
Nicotine an sich levert geen noemenswaardige gezondheidsrisico’s op.
Starten zonder nicotine geeft je de zekerheid dat je weer terugvalt.

Als je het zo aanpakt dan moet het lukken. Succes!

Dan wat die trol betreft: Het is waarschijnlijk 1 (betaald?) persoon de er genoegen in schept om hier mensen te stalken en door hem zelf verzonnen onzinverhalen over dampen verspreid. Verder zijn fatsoensnormen deze onbekend. Dat doet deze al bijna twee jaar:
De aliassen die de trol gebruikt staan hieronder. Dan weet je waar je dus niet op moet reageren. Don’t feed the troll!

De volledige lijst sinds 12 juli 2019:
Eline86miss, Eline5126, Eline8666, Elibe864543, Eline86022, Eline860002, Eline860005, Eline86009, Eline860058, Eline860084, Eline860096, Eline861111, Eline86132, Eline862200, Eline862225, Eline862398, Eline865121, Eline862229, Eline863900, Eline865539, Eline865920, Eline867090, Eline867533, Eline867754, Eline867717, Eline867777, Eline871021, Eline871050, Eline871070, Eline871075, Eline871090, Eline872010, Eline876087, Eline868766, Eline871021, Eline876688,
Dieseltje12, Dieseltje18, Dieseltje22
Marietje52, Marietje56, Marietje58, Marietje62, Marietje64, Marietje68, Marietje70, Marietje72, Marietje74, Marietje76, Marietje78, Marietje80, Marietje86, Marietje88, Marietje100, Marietje101, Marietje102, Marietje104, Marietje105

Balling1, Balling2, Balling3, Balling4, Balling5, Balling6, Balling7
Scheetje, Klaro, Jopie57, Trollebol, Kabouter1, Kabouter2, Koosje82, Stoppertje35, Frenkie99, Julienne, Biertje, Dampenisgevaarlijk, Dampenisongezond, Johanna61, Axelle89, Lowieke87, Vic87, Frenkienogwat,


Quidam

1171 dagen gestopt -

@Balling Hij wil op 0mg dampen. Dat is hem blijkbaar op die manier al eens gelukt. Dus laat hem en geef hem dan alleen advies waar hij om vraagt. Dat jij er een andere mening over hebt, doet in deze niet ter zake. Hij wil 0mg liquid en een goede startersset.


Balling

1750 dagen gestopt -

@Quidam
En daarom is hij dus weer gaan roken.
Als hij was blijven dampen op een laag niveau nicotine dan was dit hem misschien niet overkomen.
Maar goed, ik maak me nu schuldig aan N.I.V.E.A. (Niet Invullen Voor Een Ander) en het is en blijft natuurlijk zijn beslissing over hoe het stoppen aan te pakken.
Advies, blijft een advies, zelfs als het ongevraagd is.


Quidam

1171 dagen gestopt -

@Balling jij weet net zo goed als ik dat ook weet dat er legio dampers zijn die met 0mg/ml sap dampen en dit blijven doen omdat ze het en lekker vinden en het hen vooral gaat om de handeling zodat zij bij het roken wegblijven. Natuurlijk had hij dat oude dampertje kunnen vullen met andere liquid, maar dat heeft hij niet gedaan, naast dat die verouderd was en kaduuk, hij heeft weer gerookt en wil nu weer stoppen met roken door het gebruik van een damper met 0mg sap. En dat kan… en daarin is hij vrij om dat te doen.

Dat er geen noemenswaardige negatieve dingen te melden zijn over nicotine en juist heel veel positieve dingen, dat weet jij en dat weet ik en dat weten echt wel meer mensen en hij neem ik aan ook echt wel… en zo niet dan heeft hij dat kunnen lezen in dat blogje van mij waaronder hij reageerde. Hij wil juist door de totale afkick heen met behulp van 0mg in een damper. Dat mag… er is niemand die hem dat verbieden kan.

Als ik door een drama heen ga, schroef ik die 5 á 6mg/ml ook even op naar 12mg/ml om daarna weer te zakken naar 5 a 6 omdat er geen haar op mijn hoofd is die weer een vieze smerige peuk wenst op te steken. Maar hij is niet mij, en hij is ook niet jou…. ;)


Dampenisongezond

Geen stop status -

Oei.. Ruzie in het huishouden..


Balling

1750 dagen gestopt -

Ja, Jay (@Quidam) Dat weet ik ook wel allemaal en feitelijk ondersteun je met jouw verhaal datgene wat ik zeg.
Natuurlijk is het zo dat iedereen zelf moet weten hoe te stoppen. Een mens is nu eenmaal autonoom in dat wat z’n lichaam aangaat.
Dat weerhoudt mij er echter niet van om mijn advies (mening zo u wilt) ter overweging mee te geven.
Ik word (en dat zul jij ook wel zo ervaren) gesterkt in mijn mening door de stortvloed van mislukkingen die hier soms dagelijks te lezen zijn.
De een na de ander meld zich hier zelfs na jaren niet gerookt te hebben met de mededeling dat men weer is gaan roken.
Als damper denk ik dan "Daar heb ik gelukkig allemaal geen last van" maar het blijft verschrikkelijk om te zien dat zoveel vaak vergeefse moeite mensen in hun stoppoging stoppen om dan te mislukken en zich nogmaals in zo’n proces storten en weer te mislukken.
Werkelijk hemeltergend om te zien.

Daarbij komt dat na jarenlang me te hebben verdiept in wat de rookverslaving nou eigenlijk is, steeds meer de overtuiging ben geraakt dat men hoe dan ook eenmaal verslaafd dat altijd blijft. Zaak is alles te doen wat terugval kan voorkomen en nicotine speelt daarin een centrale rol.
Dat verzin ik niet: Tot die conclusie was men 40/50 jaar geleden al gekomen met de ontwikkeling en introductie van NRT’s (Nicotinepleisters, kauwgom, spray’s en pillen).


Balling

1750 dagen gestopt -

Dat heet uitwisselingen van standpunten, inzichten en informatie op basis van argumenten over een bepaald onderwerp.


Dampenisongezond

Geen stop status -

@Quidam @Balling jullie zijn echt hilarisch bezig..

Doe aub verder


Dampenisongezond

Geen stop status -

@Balling ik wordt met dt..

En dan schrikken dat niemand je serieus neemt..


Dampenisongezond

Geen stop status -

En uitwisselen standpunten… Je wil zeggen net hetzelfde standpunt die jullie 2 tortelduifjes al jaren mee mensen vervelen op SRB en zelfs op dampforum?

Uhu..

@Quity ik had je gewaarschuwd he over onze 2 kwajongens.


Balling

1750 dagen gestopt -

Je wil(t) zeggen net hetzelfde standpunt die(dat) jullie 2 tortelduifjes al jaren mee(streep) mensen (mee) vervelen op (het) SRB en zelfs op (het) dampforum?

Uhu..

5 zinsbouwfauten in 1 zin :)


Quidam

1171 dagen gestopt -

Lex @Balling Ik snap heel goed wat jij zegt en bedoelt te zeggen. Ik weet dat je dat van die nrt’s niet verzint want dat komt uit dat geweldige lange rapport van de surgeon general en wat ze in 1988 besloten hebben om te doen om die nrt’s aan de man te kunnen brengen. Tot die tijd werd roken namelijk gezien als gewoonte waar je weliswaar ziek van kon worden maar toch en na 1988 werd het van de één op de andere dag een verslaving en rokers potentiële patiënten. Want ja daar schijn je aan te kunnen verdienen. Dat ze er daarom alles aan doen om die e-sig in een bizar daglicht te zetten tot en met gefinancierde onderzoeken in de USA aan toe… tja.

Over ludiek gesproken de farmaceutische industrie is bezig een eigen e-sig te ontwikkelen, ik kwam er vandaag weer een bericht over tegen….. het blijven maar rare jongens die graaiers.
—————————————————————————————
Maar eh @Quity, wat voor smaak zoek je, ben je daar al over uit? Ik damp op dit moment iets wat via het ene merk Kanzi wordt genoemd en via het andere Sugar Lips. Kun je bij Aroma-company in België kopen. Dat is de smaak combinatie: Aardbei, Watermeloen en Kiwi.


Dampenisongezond

Geen stop status -

@Balling je verbeteringen kloppen niet..

Hilarisch !

Je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk.

Screenshot genomen


Balling

1750 dagen gestopt -

Ja, Jay (@Quidam) dat was wel een meesterzet van die farmaboy’s en er zal wel de nodige pecunia onder tafel zijn geschoven zijn om dat zo ver te krijgen.
De innige en corrupte banden tussen de FDA en de industrie werd daarmee wel bevestigd maar kende al een lange historie (verbod op drugs/opium).
Toch was het zo dat die move een enorme boost aan het nicotine-onderzoek heeft gegeven zoals bij het verschijnen op de markt van de e-sigaret eveneens gebeurde.

NB.
Misschien interessant om te weten:
Drugs (vooral op opiumbasis) werden eerst in de VS maar iets later ook op het Europese continent, verboden om de opkomende farmaceutische industrie te beschermen. Zo werd het monopolie op geneesmiddelen zoals we dat nu kennen, gecreëerd.


Jokija1954

2618 dagen gestopt -

Weer een blog VERPEST.


Filosofietje

Geen stop status -

..


Biertje

685 dagen gestopt -

@Balling heeft zojuist wéér een promotie video van een of andere *** professor geplaatst.
zowel balling als jullie zijn veelvuldig gewaarschuwd….PROMOTEN is hier verboden