Sandrastopt

205 dagen gestopt - 04 Oct 13

het gaat erg wisselend

Woensdag was lastig. Ik zat mezelf weer erg in de weg en niet van de bank. 's avonds wilde ik erg graag roken, maar ben toch maar naar bed gegaan. Gisteren gingen wat dingen niet helemaal goed, ik was gelijk van de kaart en wilde heel graag roken.
Toch denk ik er al minder aan dan in de eerste paar dagen, en die twee dagen dat het moeilijk was, zullen er wel bij horen.
Vandaag werken, morgen een dag cursus, zondag maar wat leuks bedenken wat ik kan gaan doen. (hangt ook een beetje van het weer af :)) Dan is het weekend alweer om en is het tweeweken pasje er al!

Tara

2483 dagen gestopt -

Het gaat goed hoor, al 222 keer geen peuk opgestoken dus al 222 een besluit genomen dat jij sterker ben dan die peuk.
De mindere momenten horen er bij maar belangrijk is dat niet meer aandacht te geven dan nodig. Mij hiep het om bij zo'n moment te zeggen/denken "zo , ben je er weer." en dan los te laten en iets te gaan doen. Fijne gevoelens van trots en zo geef je juist veel aandacht, voel je trots , je blijheid en koop of plan wat leuks om je rookgeld te besteden.


Saskia3079

2281 dagen gestopt -

Je doet het hartstikke goed! Het is helemaal niet raar dat je deze moeilijke dagen tussendoor nog hebt, na al dat vergiftigen van ons lichaam en lange tijd die slechte gewoonte te hebben, laat die zich niet zomaar eruit jagen omdat we besluiten te willen stoppen :wink: Maar je kan het hebben hoor. Je hebt al een paar goede tips gekregen voor de moeilijke momenten van Tara en Pascal…. Zoek lekker afleiding, geef jezelf een trap onder de billen om wel die bank af te komen daarvoor :roll: , hou je motivaties constant goed in het oog en drink veel water (goed tegen de snaaimomenten en om de boel door te spoelen/ reinigen). Als ik echt zat te hunkeren hielp het bij mij ook te denken: ok, wat geef je mij…? 5 minuten rust, 5 minuten is het lekker, 5 minuten voel je je beter….. Maar wat geef je mij nog verder? Stank, Kanker. COPD. Benauwdheid. Minder energie. Over een uur weer onrust, want dan wil ik weer roken. Minder centen in mijn portemonnee…. Laat dus maar zitten, als ik morgen nog zo een zin heb bedenk ik me weer wat ik ga doen. Maar vandaag niet…. 

Veel sterkte en hou vol! Op naar je volgende pasje!


Wilma856

2184 dagen gestopt -

Je mag wel roken…..maar je wilt het niet :thumbs_up:
Ga d'r even uit een stukje lopen of zo..maar niet toegeven aan dat verleidelijke stemmetje dat jij je een heeeel stuk beter zou voelen als je ' lekker' een peukje zou opsteken…
Dat is verlakkerij en puur het verslavingsstemmetje dat je wil overhalen…
Je bent sterk…kom op…je kunt het…geef niet toe :exclaim:


Toosje50

2113 dagen gestopt -

Stefanie31

2113 dagen gestopt -