Dj78

1601 dagen gestopt - 16 Jul 18

Enne??

Enne, alwéér dag 1, @Robbyd?
Wel stiekem, zonder blog.
En zonder geheim ander alias zoals toen.

Dat jij je nog de moeite neemt om ook daadwerkelijk in te loggen om die teller ALWEER op nul te zetten, voor de 25e keer in twee jaar.

Volgens mij ben jij überhaupt nog nooit gestopt en open je deze website met een peuk op je mond.

Weet je, alle tips die jij hier al die tijd krijgt, daar doe jij HELEMAAL niks mee.
En ook ík heb jou in het begin (welk begin eigelijk?) zeer veel ondersteund en tips gegeven, maar jij schijnt het gewoon niet te snappen.
Je kan beter doorroken en over een paar jaar opnieuw proberen.

Je kan zeggen en denken wat je wil, maar ik ben (al zeg ik het zelf) zeer sociaal en open-minded, maar zo’n gasten al jij daar erger ik me uitermate aan.
En ook aan al die mensen hier die het "nu weer goed gaan bedoelen en jou weer gaan ondersteunen".

Foei foei foei @Robbyd

Toch een tip:
Als je niet wil roken, moet je beginnen met niks meer kopen.
Dus je WIL niet meer roken, maar gaat wel continu met je "volle verstand" sigaretten kopen en roken en dan vervolgens log je hier in, zet dat ding op nul en komt dan weer voor aandacht en krakeelt "yes we can en we gaan er voor"

En dat iedere keer opnieuw.
Ben ik nou werkelijk de enige die dat merkwaardig vindt en spuugzat is?

Bengel1959

1594 dagen gestopt -

@Dj78, wat jij zegt, denken vele hier! (ga ik vanuit) Ik ben het (grootste deel) wel met je eens! Zorg nu eens dat je, je super goed voorbereid @Robbyd !  En vraag nu eens aan je vrouw of ze je steunt in deze en die rot peuken gaat verstoppen!  Ik moest dit ook even kwijt!  Ik heb je al vaker gezegd, ik wil het nu wel eens zien!?  Maar 1 ding, stop nooit met stoppen!  ;)


Pisces

627 dagen gestopt -

Waarschijnlijk ben je niet de enige nee, die het merkwaardig vind , alleen de manier waarop je het brengt heb ik soms moeite mee..vind dat dat best wat minder afbrekend kan maar goed ...daar ben ik dan een softie voor waarschijnlijk.
Verder denk ik dat je gelijk hebt…na al die keren dat het mis ging kan hij nu net zo goed een poosje doorroken tot hij er ECHT zat van is en dan een goed plan maken en doorzetten .
Dus @Robbyd ..laat het even los tot je je motivatie ECHT voldoende opgebouwd hebt .


Robbyd

roker -

@Dj78 heb ik een blog geschreven?? Nee , en ik kom niet om aandacht vragen.. heb juist mijn teller op nul gezet.. en daar heeft toch niemand last van.. jij houd mij gewoon in de gaten om mij te kunnen afbreken.. Heb je hier nog nooit iemand weten steunen , als je iets doet is het afbreken en niet mij alleen!!


Lisa1951

191 dagen gestopt -

Al zet iemand hier 100 keer zijn teller op 0, wat maakt het uit ? Ik heb hier geen blog van Robby gezien vandaag, hij heeft alleen zijn teller op 0 gezet. Ik heb er heel veel moeite mee als iemand zo afgebrand wordt…….nergens voor nodig. Wil iemand hem steunen, dan doet ie dat en als je dat niet wil doe je het niet. Maar je kunt iemand niet verbieden hier te komen……..idioterie zeg.


Manu1976

248 dagen gestopt -

@Robbyd, ga zo door. Schrijf je eerste Blog na 48h. Ik denk dat je spontaan een peuk bent gaan zoeken na het lezen van @Dj78 zijn post. Ik geef toe, 25x in 2 jaar is wel heel veel, al heb ik een stopteller op mijn telefoon die ik zeker 100x op 0 heb gezet in 7 maanden, maar daar hebben jullie niets van meegekregen 😂
Ik moet naar het ziekenhuis voor 1ste intakegesprek voor 2-3 weken opname in September. Daar zijn veel pogingen, pilletjes en gesprekken aan voorafgegaan. En plots sta ik op 74h en geloof ik er weer in.
Wat mij helpt, zijn jullie, kennis en waarschijnlijk al die keren dat ik teller op 0 heb gezet.
De kennis die me lijkt te helpen, zijn de Theorien rond Dopamine-receptoren en alle vormen van drugs.
Sterkte allemaal stoppers en gestopten!


Claudelicious

1039 dagen gestopt -

Nou ik herken het helemaal, je kunt het gewoon op je vingers natellen. En ja @Dj78 heeft mij ook gesteund in het begin toen ik het nodig had @Robbyd, ik neem graag advies aan van anderen. Ik heb jou ook talloze keren advies gegeven maar je wilt het maar niet oppikken. Kan alleen zeggen dat jij niet motiverend bent voor beginnende stoppers en ga ze aub ook geen advies geven pas het eerst op jezelf toe. En @Lisa1951 @Robbyd zie je altijd verschijnen en verdwijnen aan zijn avatar. Ja ik erger me er ook aan.

@Robbyd ik wilde je dolgraag steunen maar voor mij is het een beetje klaar, ik laat het nu aan anderen over. Ik gun het je van harte dat het je ooit lukt maar zoals @Bengel1959 aangeeft stop nooit met stoppen.


Bengel1959

1594 dagen gestopt -

@Lisa1951 volgens mij wordt er bedoeld met de blogs, dat Robby ze steeds weg haalt! En vele mensen hebben hem in de blogs, handvaten aangereikt! Ook ik heb dat wel eens aan @Robbyb aangegeven, haal ze niet weg maar lees ze keer op keer!  Ook ik zou willen dat het @Robby zou lukken, maar de manier waarop hij het aanpakt!,.......... gaat het nooit lukken en dat is erg jammer!


Lisa1951

191 dagen gestopt -

Dank je wel voor je uitleg……..het komt allemaal nogal cru over. Jullie zijn hier langer dan ik, maar dn nog vind ik het heel sneu dat iemand zo aangepakt wordt. Kan er niets aan doen.


Bengel1959

1594 dagen gestopt -

@Lisa1951 dat is ook zo, maar met pappen en nat houden, wordt het zeker niets!  O ja, als ik iemand gesteund heb, is het Robby wel!  Dat kan ik je op een briefje geven!  Ik hoop dat hij het ooit haalt!


Claudelicious

1039 dagen gestopt -

@Lisa1951 met een aai over de bol kom je er niet altijd. Heb robby ook altijd gesteund. Maar het is water naar de zee dragen, jammer. Een beloning plaatsen, complimenten innen en alles weer verwijderen

Maar goed het is dat @Dj78 er een blog aan wijdt, dat lef heb ik dan weer niet of misschien neem ik daar de moeite niet voor. Maar ik houd erover op 🙄🤔😬


Pisces

627 dagen gestopt -

Dan heb ik waarschijnlijk niet goed opgelet @Claudelicious want ik heb de laatste tijd geen enkel positief stukje van @Dj78 gezien en dat is waar ik het meest over struikel…niet alleen maar negatief commentaar .
Maar ja ...ik lijk dan zeker op mary poppins 🎶just a spoon full of sugar helps the medicin go down 🎶  :mrgreen:


Balling

2012 dagen gestopt -

Ook mij is het stopgedrag van @Robbyd opgevallen en heb hem goede adviezen gegeven toen hij probeerde middels dampen te stoppen. Ik was ook enigszins teleurgesteld toen dat niet lukte. Ook de andere pogingen liepen op niets uit en dacht soms: "Zie je wel, dat komt ervan".
Maar…....
@Dj78
Wat beoog je te bereiken met deze nogal persoonlijke aanval op Robbyd?
Dat is m.i. helemaal niet nodig. Het is, denk ik, meer jouw probleem dan dat van Robbyd. Of is het de warmte, zit je je te vervelen of zo?
Volgende week schijnt het 40 graden te worden. Wat ga je dan opschrijven?
"Brace for impact" denk ik dan.


Tirade

roker -

Ach, let wat meer op jezelf in plaats van een ander. Al doet iemand 1000 pogingen, wat maakt jou dat uit?


Bengel1959

1594 dagen gestopt -

@Pisces, Dj is recht voor je raap zeg maar! En ik mag dat wel!  En hij wordt vaak als Eline zoveel weggezet, maar daar geloof ik niets van!! Dj is gewoon Dj!


Pisces

627 dagen gestopt -

Nee dat geloof ik ook niet @Bengel1959 en ik begrijp hem@Dj78 misschien nog wel meer dan jullie denken maar helpen gaat dit ook zeker niet….de manier van mij ook niet zo te zien ...hij @Robbyd ,moet het nu echt even met zichzelf uitvechten .


Manu1976

248 dagen gestopt -

Ik heb nog geen pogingen van Rob mee mogen maken. Volgens mij probeert hij dit keer niet te stoppen, maar is ie echt gestopt. En als niet, gewoon blijven proberen. Wel een vraagje. @Robbyd? Verberg je wat informatie? Gaat het alleen om nicotine of kamp je ook met allerlei kruisverslavingen? Drugs, alcohol, overmatig spelletjes spelen, gokken…? Allemaal sterkte met de hitte bij jullie. Barcelona is redelijk uit te houden qua temperatuur.


Balling

2012 dagen gestopt -

Tsja! Die ligt op het stand. Stoppen is dan een eitje, toch?
@Manu1976


Lia1972

748 dagen gestopt -

Ik ben helemaal in de war…

Ik begrijp deze aanval niet…

Ik ben hier vanaf denk 2012 en ook meerdere keren gestopt en gestart met roken.  Oók ik heb mijn blogs weggehaald. Niet omdat ik jullie adviezen niet mee wil nemen. Maar omdat ik dát vond horen bij een nieuw begin. Hopelijk de laatste keer falen…

Ik ben niet van mensen afbranden. Ik vind het hooguit beledigend. Een schrijver geeft zijn mening en bijna iedereen die reageert kan zich erin verplaatsen…. Waarom niet interesse tonen of je mening uiten in een privé bericht.

Mag men hier alleen zijn als het geslaagde poging tot niet roken blijkt te zijn? Als dat zo is overwerg ik hier binnekort ook weg te gaan… want dan hoor ik hier óók niet.

Misschien is het de warmte, maar dit is geen blog vol motivatie (inclusief aantal reacties). Ik ben van mening dat je heel vaak kan vallen als je maar 1x meer blijft staan…

PS waar trekt men de grens?

1,2,3 pogingen en de 4e keer hoor je hier niet, want je luisterde niet of deed niets met de tips lijkt het?

Te lang doorgaan met pleisters of andere producten met nicotine zoals pepermuntjes?

En sorry de meest gehoorde de laatste weken:
Moeten de E smokers gemeden worden totdat ze de vloeistof zonder de nicotine gebruiken? Én van de gewoontehandeling zelf af gekickt zijn?

Begrijp er echt niets van… :(


Lisa1951

191 dagen gestopt -

@Lia1972, ik ben het helemaal met jou eens…..en heb ook dusdanig gereageerd, maar blijkbaar zien wij het verkeerd…...ik vind het in ieder geval een zeer denegrerend blog van meneer @Dj78. Maar goed, hij ergert zich ook aan de mensen die @Robbyd nog steeds steunen. Dan doet ie dat maar…...dikke pech.


Jokija1954

2879 dagen gestopt -

Wie heeft hier wat aan?
Inderdaad @Robbyd is herhaaldelijk gestopt, en heel vaak weer gevallen.
Maar iemand is pas echt gevallen als niemand hem nog wil helpen op te staan.
En ik doe dat al valt hij nog 25 keer, want aan willen ontbreekt het hem niet.
En beginnen wil je met een schone lei, dus verwijder je de "vuile"
Dat is waar het blog voor is, en stoor je je eraan reageer dan liever niet,
dan met zo’n demotiverend blog,
daar maak je iemand alleen nog veel onzekerder mee.
Geef elkaar de ruimte die men nodig heeft, daarnaast is het wel erg moeilijke (zeker na steeds zoveel negatieve kritiek) om er toch weer voor te gaan.
Ik vind het knap en zal je blijven steunen @Robbyd totdat ook jij een stopper bent.
Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van @Lia1972 , en er zijn er hier velen die heel vaak weer vallen.
Een iemand steun ik al jaren, en heb ooit beloofd op het blog te blijven totdat die persoon een heel jaar is gestopt, helaas is die nog steeds gevallen ver voor die periode, maar beloofd is beloofd.
Robby SUCCES.


Lisa1951

191 dagen gestopt -

Je slaat zo de spijker op zijn kop @Jokija1954, en zo waar de uitspraak van Mandela…..dank je wel.


Claudelicious

1039 dagen gestopt -

Dus alles moet hier lieve vrede zijn anders hoor je er niet bij? Ik begin sommige steeds meer te begrijpen…. 🤣


Eline871021

Geen stop status -

@Dj78 is idd Eline niet. Net zoals @Peter79 geen Eline is.
Toch schrikwekkend dat als dj78 iemand terechtwijst op een kordate manier, peter de dampmaffia in vraag stel en ik hetzelfde doe, we direct alledrie 1 persoon zijn.

Dat is framing. En ik heb een vaag vermoeden uit welke hoek die komt.


Eline871021

Geen stop status -

@Bengel1959 als een Eline weggezet zeg je. Mag ik je vragen wat je daarmee bedoeld? Alvast dank hiervoor


Tirade

roker -

Helemaal eens met @Jokija1954 !


Lisa1951

191 dagen gestopt -

@Claudelicious, kritiek hebben mag, het hoeft echt niet allemaal poeslief en aardig, maar iemand afbranden in een blog vind ik minderwaardig. Opbouwende kritiek is prima, maar wat hier geschreven is door @Dj78 vind ik niet kunnen.


Bengel1959

1594 dagen gestopt -

@Eline871021 ik bedoel dit zeker niet negatief!  Maar men denkt dat jij, ook @Dj78 bent!


Lia1972

748 dagen gestopt -

@Claudelicious je kent mij qua schrijven goed genoeg om te weten dat ik een pittige discussie niet uit de weg ga :)

En die lieve vrede heerst ook in de maatschappij niet dus verwacht (ik) dit hier ook niet ;)

Maar… dit is puur op de man. Irriteert iemand je qua schrijven, gedrag op het blog is negeren geen vreemde actie. Maar naar mijn beleving is dit geschreven blog wel een vreemde actie…
Zinloze kreten hebben we de laatste weken genoeg gezien. En discussies horen er ook bij. Maar deze discussie gaat over de rug van een ander.


Claudelicious

1039 dagen gestopt -

@Lisa1951 het gaat over het stoppen gedrag, en misschien kan het inderdaad wat genuanceerder, zelfs door mij. Maar schijnbaar heerst er meer frustratie dan alleen over Robbyd als ik hier een daar zo lees.

Maar ach geeft ook verder niet, heb zo mijn eigen dingen waar ik me serieus druk over maak 😊.

Wens allen een fijne avond!


Cc2

1087 dagen gestopt -

Tja ik vind het ook niet nodig on een blog aan te weiden, maar soit! Misschien een idee om weekendroker te worden robyd . Ik heb een vriendin die dat prima kan! Zelf zou ik er niet aan moeten denken, maar heb nu keelontsteking en totaal geen behoefte aan die stinkstokken.


Claudelicious

1039 dagen gestopt -

@Lia1972 negeren is geen vreemde actie 😉


Eline871021

Geen stop status -

@Lisa1951 je bedoeld het goed maar hier verdedigen dat op de man spelen laf is, maar toen @Onyx mij helemaal uitschold voor vuile tyfushoer (sic) en iedereen joelde en brood en spelen riep…..... heb ik jou niet gehoord…...

Dat maakt me bitter

Zie ook @Pisces aka @Ladylaila
Hier de engel spelen en ons moreel terechtwijzen dat dit niet kan maar wel gillend klaarkomen als iemand me uitscheld en aan het bedreigen is.

Walgelijk


Eline871021

Geen stop status -

@Bengel1959 je mag het negatief bedoelen. Zou het gewoon jammer vinden


Lia1972

748 dagen gestopt -

@Claudelicious idd negeren is ook geen vreemde actie ;)
Maar ik herken wel wat van de aantijgingen in dit blog als zouden die ook op mij kunnen slaan…

Dus vandaar mijn reactie.

Maar hé, jii tikt bijna de 300 dagen aan dus jij mag blijven én ik moet het eerst maar eens doen… :)


Claudelicious

1039 dagen gestopt -

Ik begrijp je @Lia1972
Maar jij kan het ook, je bent al zo goed met je voorbereidingen bezig. 👍


Kaatjekaka

1403 dagen gestopt -

@Robbyd ik snap wel dat je gewoon haast niet meer durft te vertellen dat je weer opnieuw begonnen bent… Het is toch ook moeilijk! Anders waren we toch allemaal al veel eerder gestopt…
Ik heb respect voor al jouw pogingen! En het gaat je vast lukken!
Als ik eens terugdenk is het bij jou volgens mij toch de beroemde knop die om moet…ook als het echt shit is gewoon tegen jezelf zeggen dat jij een nietroker bent! Het helpt je echt nergens mee.. ook zonder peuk kun jij lastige situaties gewoon aan!
Kop op! Niet getreurd, gewoon borst vooruit en gaan! 😁😀😃


Toosje50

2518 dagen gestopt -

Als stoppen zo gemakkelijk was dan bestond dit blog helemaal niet @Robbyd ! Lees de reactie van @Jokija1954 nog maar eens over. Beter kan ik het niet verwoorden.
Deze persoonlijke aanval gewoon langs je koude kleren laten afglijden.
Hoe dan ook, het gaat je lukken. Als het vandaag niet lukt dan morgen wel!
Succes!


Overthehill

1525 dagen gestopt -

Bah bah! Zo jammer dit allemaal en o zo kinderachtig. Ik noem dit onvervalst pesten. Meer woorden maak ik er niet aan vuil.


Balling

2012 dagen gestopt -

@Eline871021
@Peter30

S T O P S T A T U S   I N V U L L E N !  !  !  !  !  !  !  !  !  !  !  !