Jodie04

1137 dagen gestopt - 17 Feb 21

In totale lockdown...

En dan krijg je te horen dat je in contact bent gekomen met iemand die Corona heeft. Niet zo weinig ook, en echt behoorlijk ziek…En tot nu toe, komt er iedere dag weer een "kwaal" bij. Verdorie, zowel bij diegene als ik zijn zo voorzichtig, en alle richtlijnen altijd ter harte genomen. Ik zit ook al maanden thuis, ontvang geen visite of 1, en dan nog sporadisch. Ik dorst vorige week niet zelf te rijden vanwege de sneeuw, en ben toen met de bus naar mijn moeder gegaan, want geen bezoek is not done voor mij. Toen bood iemand aan mij terug te rijden. Graag natuurlijk, want 1.5 uur met de bus werd zo een ritje van 20 minuten. Het werden er dus 5 minuten teveel. Helaas kreeg ik dus het bericht dat ik mij moest laten testen. Omdat ik never een risico wil zijn voor mijn moeder ( verdere contacten heb ik nog nauwelijks, ook vanwege mijn voorzichtigheid)  de GGD gebelt en een afspraak gemaakt. En natuurlijk vanaf het moment dat ik dit hoorde, enkel alleen met mijn hond een rondje om, om verder in mijn eigen bubble te zitten, als een soort Remy. Vanmiddag was het zover, en sloot ik mij aan, in mijn auto, achter de 4 rijen breed, mede testers.. Ik was best zenuwachtig, want het leek me maar niets dat gepoer in mijn neus. Nadat ik een papieren zakdoekje kreeg om mijn neus te snuiten, ( Had ik al gedaan, want ja je wilt geen pullikje aan dat staafje tenslotte)  mijn ID had getoond, vroeg hij: "Wit U het staafje in Uw rechter of linker neusgat?"  Grappig dat ik nu de keuze had, en bijdehand als ik ben, ( Ook de zenuwen een beetje) probeerde ik lollig te zijn door te zeggen: "Doe maar rechts, maar tis en blijft een gok". Nu, dat het een gok was, bleek, want mijn rechterneusgat bleek ondoorgrondelijk!!. Kreeg ik alsnog dat staafje in mijn linker neusgat. Prettig is heel wat anders, en volgens mij schoten de tranen in mijn ogen. Maar dat was klaar. Toen nog dat dingetje in mijn keel. Ook geen pretje, maar inderdaad zo gepiept..En nu wacht ik dus af, en daar reken ik op, dat de test negatief is. Het gekke is, dat ik constant iets "voel". Dan heb ik het koud, dan weer te warm, dan voel ik een hoofdpijn op komen, dan moet ik hoesten. Flauwekul allemaal, want heb eigenlijk helemaal geen klachten. Maar het gekke is, dat je op alle dingen gaat letten.  En dan hoop ik dat ik morgen vroeg de uitslag heb met het sein op groen, zodat ik weer naar mijn moeder kan gaan, die als een "vergeten" patient op een vast stekje wacht.  Ik kan alleen maar zeggen, liever vandaag dan morgen. Wat een schrijnende situatie daar. Ik ging in mijn werkzame zorg verleden in ieder geval zo niet met mijn mensen om.  Ik heb maar een moeder en daar vecht ik voor. Het valt niet mee, maar de tijd die haar nog gegeven is ben ik er voor haar. Mijn tijd komt wel weer. Ze zit daar in een "hok" waar ze, zoals ze zelf zegt, nog geen voetstap hoort. Er wordt niets gedaan voor en met haar, en zelfs de koffie ronde wordt "vergeten"".  Arme mams, die zo van gezelligheid houdt, nu moederziel alleen, als wij niet komen. Die al om 18.15 naar bed wordt gebracht, maar dan wel ( wat gezien haar vochtbalanse)  soms 14 uur zonder drinken zit. Mijn hart huilt. Gelukkig kunnen we ten alle tijden beeld bellen, en dan is ze blij en opgeruimd. De zorg is lief voor haar. Tja, mijn mams, alles wat krom is breid zij nog recht, gelukkig maar denk ik dan…...


PD, zie in ene deze zanger met een sigaret, zo not done in deze tijd…

Jojo67

27 dagen gestopt -

Poeh, dat is schrikken. Ik kan me indenken dat dit onverwacht is. Vooral als je de regels zo in acht neemt. En zeker als je moeder zo afhankelijk van je is qua zorg en sociaal contact. Ik hoop van harte dat de uitslag negatief is zodat je morgen weer langs kunt gaan.
Ik heb tot nu toe nog geen test hoeven doen, ik bubbel ook zoveel mogelijk omdat schoonvader nog zelfstandig woont. P en ik gaan ieder weekend langs en de andere 2 zonen gaan dan een andere dag. Het blijft ellendig maar we kunnen alleen maar goed opletten. Pap heeft vandaag zijn eerste vaccinatie gehad gelukkig.
Ik duim voor je meissie!


Peer30

2968 dagen gestopt -

O jee :( hopelijk heb je geen corona :( en dat het meevalt ;) en dat je weer snel naar je moeder op visite kunt , arm mensje daar :( zo vroeg op bed pfff , niet best , en niet drinken , ook niet goed :(  Dikke knuffel voor jou !


Aagje47

2232 dagen gestopt -

Dat wordt spannend. Ik hoop van harte op een goeie uitslag voor jezelf maar ook omdat je dan de eenzaamheid van je moeder.een beetje kunt verlichten. Naar mijn mening schiet de instelling waar ze nu verblijft op alle terreinen tekort. Ik begrijp best dat die tehuizen voor een enorme taak staan waar ze niet of onvoldoende voor toegerust zijn.  Maar om dan op medisch, sociaal en psychologisch terrein ver beneden peil te presteren is een grof schandaal.  Sterkte ermee Marianne, we duimen voor je.


Doornroosje1

1912 dagen gestopt -

Oh Jodie, ik hoop toch zo dat je een negatieve test uitslag krijg.  Je mag zo onderhand wel eens in rustig vaarwater terecht komen.  Liefs


Jokija1954

3089 dagen gestopt -

Jeetje Marianne, ik ken jou als een zeer positief persoon,
maar wat wil ik nu graag dat je voor EEN keer negatief bent.


August1960

214 dagen gestopt -

Hopelijk is het negatief en heb je geen Corona. Heel veel sterkte met alles


Jodie04

1137 dagen gestopt -

@Jokija1954.  Nu je krijgt gelukkig gelijk, ben negatief getest…


Ladygogo

731 dagen gestopt -

Goed afgelopen gelukkig Marianne. Hoop met je mee, dat er gauw een mooie plek voor je moeder wordt gevonden. Dat is best een dingetje momenteel met de overvolle tehuizen.


Sophialaloren

3403 dagen gestopt -

Jeetje Marianne, laat je ff weten, hoe het afgelopen is?
En wat je moeder betreft… heel schrijnend en ik begrijp je frustratie.
In onze tijd was het anders… , natuurlijk vergeet iedereen weleens wat, maar wees goed voor onze ouderen, zij hebben al zoveel meegemaakt toen ze jong waren en nu weer.
zij verdienen gewoon een goede oude dag.
Heel veel sterkte meis๐Ÿ˜˜


Peer30

2968 dagen gestopt -

Gelukkig ben je negatief getest :) knuffel


Sylvie

182 dagen gestopt -

Pffff dat moet een opluchting zijn!! Nu nog een goed plek voor je moeder vinden… Heel veel sterkte!!


Toosje50

2727 dagen gestopt -

Oh @Jokija1954 jij haalt me de woorden uit de mond…. zoals jij alleen dat kunt.
Gelukkig @Jodie04, pfffff opluchting.


Kikker15

780 dagen gestopt -

Fijn dat je negatief getest bent en er dus voor je moeder kunt zijn.
Veel sterkte met alles!


Kaatjekaka

1612 dagen gestopt -

Wat een schrijnend verhaal…
Je moedertje helemaal alleen, en jij zit nu ook verplicht opgehokt!
Ik kan alleen maar zeggen, sterkte en hou vol! En sterkte voor je moeder, ik hoop dat jullie heel snel weer samen mogen zijn!


Johnp2

507 dagen gestopt -

Catharine Deneuve ๐Ÿ˜Ž good Luck jij


Sophialaloren

3403 dagen gestopt -

Gelukkig dat je negatief getest bent, dat is een opluchting


Jodie04

1137 dagen gestopt -

,@Johnp2, Catherina Deneuve, lievelings actrice, maar snap hem verder niet. Weet alleen dat zij in 1985 model stond voor "Marianne"  nationaal symbool van Frankrijk.


Jodie04

1137 dagen gestopt -

@Sophialaloren. Gelukkig, erg oogelucht.@Kaatjekaka, hoop ik ook.@Kikker15, dank je wel.


Janonimus

80 dagen gestopt -

Blij dat je negatief bent…was je zo voorzichtig en overkomt je dit….jij kijkt wel uit de volgende keer…heb een lekker lang en gezellig bezoek bij je moeder!


Aagje47

2232 dagen gestopt -

@Jodie04 = Marianne. Catherine Deneuve = Marianne.
Ik denk dat @Johnp2 van cryptogrammen houdt.


Jodie04

1137 dagen gestopt -

@Aagje47,  Ja zover was ik ook gekomen, maar weet niet of hij dit bedoelde, haha.


Sara1963

78 dagen gestopt -

Lees in de reactie al dat je gelukkig negatief bent getest. Blij voor je. En zo fijn dat je nu weer naar je moeder mag.


Amsterdamskruisje

515 dagen gestopt -

Gelukkig, pffff