Sarah13

40 dagen gestopt - 12 Sep 20

Zijn we weer

Donderdagaaf met een vriend naar de bios.  Ik was aan de vroege kant en maakte van de tijd gebruik om op een nabijgelegen terras een wijntje te drinken en een peuk te paffen.  In mijn pakje zitten er nog twee.  Na mijn wijntje is dat er nog maar één.  Vriend daagt op en we gaan met een trog zoute popcorn en ieder een beugelbier ´Tenet´ kijken.  De film duurt drie uur, we begrijpen allebei geen jota van waar het nou eigenlijk allemaal over gaat en in de pauze halverwege rook ik de laatste peuk uit mijn pakje op.  Film afgelopen gaan we nog wat drinken.  Twee witte wijn en om niet te slordig af te sluiten nemen we elk nog een honingwhisky.  Wanneer ik afreken vraag ik de barman of er misschien iemand in het pand is die me van een peuk kan voorzien.  Hij frummelt een sigaret uit een kreukelig pakje Camel blauw.  Ik blij want dat is precies het merk wat ik rook.  "Ja! Leuk is dat dan, hè, als je een peuk van iemand bietst en het is je eigen merk.", zegt hij.  Ik ben het met hem eens.  Dikke fooi voor jou, mooierd.
Volgende ochtend…  Brak als een malle.  Ik tel even terug wat en hoeveel ik nou eigenlijk heb gedronken.  Viel toch wel mee?  Ik had natuurlijk geen avondeten op.  Waarschijnlijk dat daardoor de berekening in de min eindigt.  Ik ga in de loop van de ochtend wel drie keer uitgebreid over mijn nek en hoop dat mijn wilskracht zal volstaan om me tegen het middaguur presentabel de werkvloer op te krijgen.  Dat lukt uiteindelijk aardig.
Mijn peuken waren gister al op en mijn lichaam moet er niet aan denken wederom iets toxisch te consumeren.  Ik besluit, gal wegslikkend, van de samenloop van omstandigheden gebruik te maken om te stoppen met roken. 
Ergens heeft het ook wel wat dat mijn onbedoelde laatste van ‘mijn eigen merk’ was.

Ladygogo

599 dagen gestopt -

En dag 1 is onverwacht een feit. Ga jij jezelf verbazen en verrassen? Daar lees ik maar wat graag over.


August1960

82 dagen gestopt -

Jammer Sarah
Gezien jouw vorige blog heb je toch twee maanden volgehouden.
Ik weet niet hoe die twee maanden zijn verlopen maar kennelijk was de stap naar een peuk nog maar klein.
Ik zelf heb nog geen terras ervaring sinds mijn stoppen, ga ik vandaag mee maken.
Goed van je dat je toch weer een doorstart maakt.
Ga er voor en heel veel succes 😉 😉👍👍


Niama

69 dagen gestopt -

De kop is er weer af!! Heel veel sterkte!💞 En @August1960 veel plezier EN sterkte op het terras! Lijkt me moeilijk, maar jij gaat dat gewoon doen!!💞 (Zonder sigaret bedoel ik😉)


Jokija1954

2956 dagen gestopt -

Wederom,


Paint

882 dagen gestopt -

Jaaaa daar is ze weer….


Koert111

1471 dagen gestopt -

Super van je en veel succes jij!


Doornroosje1

1780 dagen gestopt -

Succes!