Jodie04

900 dagen gestopt - 27 Jun 20

Dit moet ik gewoon even delen...

Aangezien ik een chronische slechte slaapster ben, en dit, net als vele andere dingen die "gewoon" bij mij horen, is het toch wel erg afzien in mijn snik hete bovenwoning met plat dak en rondom grote ramen. Die zijn weliswaar bedekt met leuke raam decoratie, maar zorgt er niet voor dat het hier in mijn woning, ondanks gisteren door tochten, nog steeds 33 graden is.  Wat was ik dan ook dol blij met, wat deze morgen blijkt, GOUDEN TIP.  Ik heb namelijk 4 grote koelblokken uit de vriezer gehaald, deze in een plastic zak gedaan, en in mijn bed gelegd. 8 uur, ja jullie lezen het goed, 8 uur!!!! aan een stuk door geslapen…Zelfs een dekbed had ik over me heen toen ik vanmorgen wakker werd. Ik kon het gewoon niet geloven. Zonder deze hitte van de afgelopen dagen heb ik het altijd al warm in bed…Ik denk dat ik een jaar of 15 terug moet gaan wil ik 8 uur aan een stuk gehaald hebben. Dus, voor wie hier ook last van heeft, probeer het gewoon eens, voor mij werkt het…Ik was begonnen met een mini aircootje ( 10 euro bij het Kruidvat) naast mijn bed te zetten, maar heb deze uitgedrukt… En vandaag haal ik nog maar wat blokken erbij. Je kunt ook een flessen koeler ( uit de vriezer) in je kussensloop doen…Tis maar een probeersel, mij heeft het in ieder geval super geholpen.

Gisteren en eergisteren naar het strand geweest. Rustig stuk opgezocht bij de vloedlijn, met heerlijk windje…Een dagje was mijn hond als gezelschap dame bij mijn moeder en kon ik tot s"avonds blijven met een vriendin. Koelbox met hap en snap mee, heerlijk. Een groot min punt was, dat er duizenden "lieve" heersbeestjes overal en nergens zaten… En die zo lief zijn ze niet want ze bijten ook nog. Dat ik gisteravond thuis kwam van weer een paar uurtjes strand, haalde ik er nog 6 uit mijn haar, en 10 uit mijn strandtas. Ik heb ze maar buiten op een plant gezet, goed voor de luis, vreten ze die maar op in plaats van mijn huid. Was echt niet leuk. Had wel gisteren aangenamer gezelschap onder mijn strandbedje… Deze was een stuk liever…

  Voor de rest ben ik nauwelijks binnen geweest. In de tuin bij mijn moeder, hond naar de trimster gebracht om haar klitten er uit te halen wat goed gelukt is. Het bleek dat haar onder vacht niet goed was uitgekamd bij de vorige trimster. Dit kon ik niet merken bij het gewone kammen, maar dat ze onder de douche moest nadat ze in een vieze kroos sloot was gerold en onder de douche moest, ging haar onder vacht als spinnetje in elkaar zitten. Was nog service ook, en heb maar wat toen in haar fooien pot gestopt, was er zo blij mee. Ook weer opgelost, en ik heb nu een geweldige nieuwe lieve trimster…En die weet dat ik van een langharige hond houdt, dus blijf daar lekker. Ik hoef gelukkig maar een keer of 3 in een jaar er heen, dit omdat ik het zelf goed bij kan houden, en hier ook aandacht aan kan geven.

Vandaag stond er een fietstocht naar De Rijp en de Beemster op het program. Maar voorlopig hoost het hier nog. Misschien vanmiddag maar dan niet zo ver.  Het is te warm om te schilderen, want wil hem eigenlijk af hebben. Zit op de helft van mijn derde luik.

De long fysio gaat redelijk. Moet veel aan mijn houding doen , ( opgetrokken schouders)  en mijn ademhaling moet richting mijn buik, wat erg moeilijk voor me is.. 2 keer een uur in de week. Ben er maar druk mee. En heb een prive masseur mee naar huis gekregen, waar vind je dit??? Gewoon een tennisbal tussen rug en muur, en dan maar rollen, werkt perfect, haha

Voor de rest geen bijzonderheden haha. Rest mij nog jullie een fijn rookloos weekend te wensen. En geniet van de regen, volgende week weer een hitte golf…

Bouwhuis

611 dagen gestopt -

Dat idee met koelblokken in je bed onthou ik.. 😁😁


Frans06

236 dagen gestopt -

Mooi dat je goed hebt kunnen slapen.


Lisa1951

163 dagen gestopt -

Volgende week weer een hittegolf ? Als een speer koelelementen kopen ! Ik slaap onder een niet geisoleerd pannendak…...niet te doen, maar dankzij jouw tip zal het dan allicht beter gaan met slapen.


Ayla

42 dagen gestopt -

Lig je er dan op? Of naast? Of… Hoe?? :D
Hier ook grote ramen en een plat dak. En niks wat tegenelkaar open kan :’((


Pisces

599 dagen gestopt -

Wat fijn dat je eens goed geslapen hebt, echt ..dat is goud waard !
Ja, die buikademhaling is wel een dingetje , dat we nu na al die jaren nog moeten leren hoe e adem hoort te halen .
Succes met de bedkoelers !!


Jokija1954

2851 dagen gestopt -

Dit zou voor jou een oplossing kunnen zijn misschien.

  ;)


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Bouwhuis, gewoon proberen. @Frans06, moest er wel aan wennen dat ik ook hierdoor trager op gang kwam, maar dat is alleen maar goed…Er zit niemand achter me aan, dus de tijd aan mezelf. En ben er nog steeds verbaast over. @Lisa1951, die hitte golf is al van de baan hoor. Laat even weten of het jou ook helpt.


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Ayla, ik lag er niet op hoor, maar verdeelde ze, en raakte wel mijn benen en rug, en had er een sloop om. Heerlijk koel. Ik heb nu alles open, net thuis, maar nog even warm hier.


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Pisces, het blijft nadenken hoor. Net toch een fiestocht gemaakt door de Beemster en de Rijp, Schermerhorn , Driehuis, Alkmaar. 50 km, maar telkens, na 2 minuten denk ik weer, schouders omlaag. En dat buik ademhalen kan ik (nog?) alleen als ik stil zit. Blijft erg lastig.


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Jokija1954, haha, nu dan prefereer ik toch mijn warme doch heerlijke huisje.


Susanne1980

120 dagen gestopt -

Hee das nog eens een fijne tip, ga ik ook eens proberen!
Dat van die schouders en die ademhaling ken ik helaas….blijft lastig als je dat eenmaal ‘verkeerd’ doet. Succes ermee πŸ‘


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Susanne1980, ik blijf oefenen.


Lisa1951

163 dagen gestopt -

@Jodie04, laat je die elementen de hele nacht in je bed liggen ?


Peer30

2730 dagen gestopt -

Slim idee :) top dat je zolang hebt kunnen slapen :) Wist niet dat die beestjes kunnen bijten :eek:  Fijn weekend , knuffel


Jurgens

849 dagen gestopt -

Lieve "over"heersbeestjes zitten hier ook🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞. Mijn god, dat je nog naar het strand gaat met die tropische temperatuur πŸ₯΅. Ik stond op het dak te schilderen, ook niet helemaal gezond. Nu is het hier heerlijk afgekoeld en heb ik de openhaard aan. Gewoon omdat het kan. We zijn vandaag 12 jaar getrouwd en hebben vanmorgen eindelijk de deur achter ons dicht kunnen gooien van het oude huis. Dat was meer werk dan we dachten, want de verhuurder heeft strenge regels over het opleveren.
Laika zal het ook wel warm hebben gehad. Succes met de houding en het ijsbad😁πŸ₯Ά


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Jurgens..Haha hoe kom je er weer op
.Over…heersbeestjes🀣🀣 van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag πŸ‘ͺ πŸ’ Wat heerlijk dat je nu in een huis kunt wonen en niet meer terug hoeft om in je oude huis dingen terug te moeten plaatsen of iets dergelijks. Nu lekker gaan genieten in en van jullie nieuwe huis. Maar n open haard aan?πŸ™„ dan is je huis koel.πŸ˜‰ Maar denk dat het voor de romantiek is😍 Aan strand was er tenminste nog wind. En Laika ligt soms gewoon nog in de volle zon die gek…Lange haren werken als n parasol he. Nu geniet van n romantische avond met je 2 meiden…dames..


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Lisa1951, ja hoor, gebeurd niets mee, zitten in een afsluitbare plastic zak, dus geen condens vocht.


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Peer30. Nu of ze kunnen bijten, echt hoor, zijn kannibalen.


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Lisa1951, ja hoor, gebeurd niets mee, zitten in een afsluitbare plastic zak, dus geen condens vocht.


Peer30

2730 dagen gestopt -

doet dat pijn of prikjes ? :eek:


Jodie04

900 dagen gestopt -

Prikjes @Peer30, soms zeg je echt au. En heb er wat bultjes van. Nu moeten insecten mij altijd hebben. Zoet bloed zei mijn vader altijd.🀣🀣


Ladygogo

494 dagen gestopt -

Wat een coole tip. Super blij voor jou dat je 8 uur in diepe slaap bent geweest. Ik draai mijn kussen om, voor een vers koud plekje, dus ga die koelblokken ook gebruiken.


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Ladygogo. Afgelopen nacht wat minder uurtjes maar absoluut geen last van een te warm bed gehad. Ik houd de tip er dus voorlopig in. Heerlijk koud..


Paint

777 dagen gestopt -

Fijn dat je een methode hebt gevonden om lekker door te slapen..

en verder blijven ademen

ook in moeilijke periodes…
tevens je houding goed recht houden alhoewel…

Peer30

2730 dagen gestopt -

Niet leuk dan, ik wist niet dat ze kunnen bijten :eek:


Ladygogo

494 dagen gestopt -

Haha @Paint, wat heb jij vaak van die komische en treffende afbeeldingen.
Hoe was het vannacht @Jodie04?


Jodie04

900 dagen gestopt -

@Ladygogo, iets minder maar kwam niet door de warmte..