Jodie04

928 dagen gestopt - 02 Jul 20

Ook ik....Een hoop gezever...( kan overgeslagen worden)

Ook ik ben, dacht ik, nu wel eens verlost van rook gedachten. Helaas was het vandaag weer eens zo’n dag dat ik dacht, en nu een peuk. Wat een dag…
Eerst om 8 uur mijn long fysio… Alles wat ik verkeerd kon doen, deed ik verkeerd. Ik ademde verkeerd, maakte met lopen te snelle passen, ik trok mijn schouders steeds hoog. Natuurlijk wil ik verder komen, maar werd er gek van, waar ik allemaal op moest letten, terwijl ik "gewoon loop, en adem haal". ( In mijn ogen dan he) Wordt nog steeds iedere ochtend wakker, dus ademen doe ik wel…Maar goed, heb even gefoeterd in mezelf, en heb keurig het uur vol gemaakt op de loopband, en met een nieuw tril ding wat het vastzittend slijm dient omhoog te brengen, en na corrigerende zinnen luisteren, die ik braaf opvolgde, dat dan weer wel…

Daarna naar mijn moeder…. Ik had gisteravond nl een telefoon gekregen dat de kleding bank weer open ging. Dus heb de kleding van mijn vader allemaal verzamelt en weggebracht… Nou pap, zei ik in mezelf,  jou mooie kleding krijgt een goede bestemming. Kleding bank werkt hetzelfde als de voedselbank, dus krijgen ze een tweede ronde…Gewassen en gestreken ook nog..7 grote tassen vol.

Daarna kwam ik thuis. De schilder is bezig de buiten kant van dit gebouw te schilderen. Ze hadden mijn trap niet afgedekt, dus zit allemaal verf op.. Ook waren ze nieuwe stukken hout in het zijraam aan het plaatsen, na eerst een hoop gezaag en gehakt te hebben, bleek het hout zo verrot ze zijn, dat er geen beginnen aan was, en ik alsnog na een maand of 3 een heel nieuw kunststof raam erin krijg.  Ook hadden ze voor het gemak mijn mooie boeddha beneden gezet, en was een blus af… Heb een klus gehad om mijn trap van al die bende schoon te krijgen. De troep is weg, de verf en witte vlekken krijg ik er niet uit. Ik zit nu net….

Nu mis ik in mijn huis nog veel hang en sluit werk, en ook bij mijn keuken raam mis ik een stuk waar het raamboompje ingaat, dus ligt steeds een hoop troep omdat er een kier van 2 centimeter zit, dus raam sluit niet..
Ik heb mijn verhuurder erbij geroepen en toen zei ze what you see is wat you get…Dus, ik laat het zelf maar doen…Gaan er ook geen drukte meer om maken, tis het niet waard, en het hoeft niet ala minuut in orde te zijn, dus af en toe maar wat…
Leuk is het niet. De muren buiten zijn weer mooi wit, en na wat aandringen van mijn kant, is ook mijn voordeur meegenomen. Dus die is in ieder geval weer knap. Nu zit er boven de muur een grote rand kunststof, kan even niet op die naam komen,, die is ook goor en zit vol met groen mos. Ik vroeg of die ook gelijk meegenomen werd, maar nee dat is niet het geval. laat je het hele pand schilderen en dan doe je die brede rand niet, ik snap dit in ieder geval niet, maar ja, tis niet mijn buitenkant…Terwijl er nu een steiger staat. Ik heb me in kunnen houden, want had bijna gezegd, zal ik het even schoonmaken en er een roller over heen halen.. ( Schilderen kan ik wel niet, maar dit leek me niet zo moeilijk)

Mijn mooie "bordes" van kunstgras tegels ( dure kwaliteit) ziet er niet uit en hoop dat ik het schoon krijg.
Waarom niet even een waarschuwing, of een telefoontje, had ik het zelf afgedekt. In ieder geval, vanmiddag bij het afschilderen, gisteren was ik dus niet thuis, hadden ze het geschuurd en gegrond. Vandaag bij het afschilderen hadden ze wel een stuk karton neergelegd.
Jammer allemaal.

Dus net dacht ik, even een diepe haal, uitblazen en weg is mijn uhhh, rot gevoel van deze dag…Natuurlijk doe ik het niet, en adem nu dan maar even zoals me geleerd wordt nu, haha.. Oh en dan vergeet ik nog te vermelden, dat ik gisteren bij mijn nieuwe tandarts was. 2 pockets ipv 1, een stuk van een kies af ( nooit gemerkt) en een gaatje.  De begroting had ik vandaag al in mijn mailbox….Ik duik onder dacht ik….

Morgen een nieuwe dag. Maar er zijn van die dagen…
Voor de rest gaat alles goed, en het grappige is, nu ik dit even van me af zit te rammen, zit ik alweer te grinniken om mezelf met mijn geklaag en gezever… Maar ik rook niet, en die rookeikel heb ik in dit geval zelf maar even een rot trap verkocht…En jullie hebben weer wat leesvoer…

Jurgens

877 dagen gestopt -

Ja, die kl*teschilders ook altijd! Trespa is denk ik wat je bedoelt, dat wordt groen als je het niet schoonmaakt. Schilderen is niet zo’n succes, dat gaat weer bladderen. Jij weer een dikke begroting van de tandarts. Ik heb net mijn plaatje dus ik heb weer een bek vol tanden. Op naar het implantaat want dat plaatje vind ik niks. Mijn begroting valt iets lager uit want ik mag de wachtkamer schilderen 😁.  Ja, die longen. Ik heb er weinig last van gelukkig. Vanmiddag lag ik op mijn buik in de kruipruimte te loeren en toen kon ik niet vrijuit ademen, als een Covid-19 patiënt op de ic dacht ik even. Maar gelukkig niet echt. Vandaag kreeg ik een doos mondkapjes binnen voor als ik weer naar binnen ga. Ik heb veel oudere klanten dus nog maar even voorzichtig aan. Coos Hopeloos wordt maandag 60 trouwens: ik werk al drie maanden niet meer met hem. Maandag geeft hij een borrel (ja, duh) en daar ga ik even heen. Allemaal innemers en rokers: gesjellig 🥴. Succes met alles en als je een keer hulp nodig hebt weet je me te vinden.


Jojo67

23 dagen gestopt -

Wat een superleuke dag was dit (NOT). Hopelijk is het morgen iets gezelliger. Je hebt wel een super verhuurder. Dit slaat nergens op, zeker ramen moet je kunnen afsluiten. Ik had haar de geverfde trap af geduwd hahaha, was die meteen schoon geschuurd.
Adem in en adem uit…...........
Succes morgen :)


Johnp2

298 dagen gestopt -

Tja. Soms zit t mee soms tegen.
Hier begon de dag grijs. De zon brak door.  Die huurder 🥴 zelfde als die schilders🥴. Wat moeite doen kost niets.  Zij denken er blijkbaar anders over. Trots zijn op je werk 👍 nou ja je rookt niet. Je hebt trouwens ook geen reden om te roken. In tegendeel, een grote reden om niet te doen. Dus dat je t maar laat.

En zo.n Tribute…🥴🤭🤣


Sophialaloren

3194 dagen gestopt -

Jeetje zeg, het is ook niet niks, er zijn van die dagen…
En dat blijven ook de valkuilen.
Ik had zo’n dag van… hoe zal ik het zeggen… een onbestendig gevoel.
En echt… soms denk ik er maanden niet aan, maar vandaag wilde ik…. heel erg.
Gelukkig is er niets in huis, ikzoek ook niet, maar mis wel iets,mijn troost van lang geleden, mijn maatje die mijn maatje helemaal niet is, mijn rookgordijn waarachter ik verdwijnen kan.
Gelukkig ben ik een lang gestopte dus heb er niet meer die drang, het gemis zit meer in de onrust weg krijgen.
En dat lukt wel… op den duur


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Jurgens, Je hebt schilders en schilders he. Ik ken er een die onwijs goed en netjes is in zijn werk…Inderdaad Trespa bedoel ik. Nu schoonmaken had dan ook al een stuk opgeknapt…Blij voor je dat je niet meer met een mond vol tanden staat, haha. Nee een plaatje is niets, speel je er niet mee??  Haha, mijn zus had eerst een plaatje met een voortand erin. Als haar kleinkinderen vervelend waren dan deed ze haar plaatje even naar voren, was het gelijk, oma doe dat nog eens…Heb je weer mazzel aan dat je daar aan het schilderen kunt, scheelt toch. Ik ga maar vragen of ik daar even de kamers kan soppen,  en dit er dan van af gaat. Pfff..Ja, als je er m ooi bij wilt blijven lopen, dan kost het een paar centen he… Laat dat "paar" maar weg. Feliciteer "Coos Hopeloos" maar even van me. Hij mag toch blij zijn dat hij die 60 in ieder geval gehaald heeft, ( bijna dan) Nu ik weet zeker dat jij je staande houdt tussen die drinkende en stinkende rokers… En voor de rest thanks houdt het in gedachten…


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Jojo67, er liggen rubberen treden op, die waren mooi zwart, nu een en al vlek. Deze dag gaat beter worden.. Ik werd met muziek ( van de schilders) wakker. ( Ja jongen van 17 erbij), de zon schijnt, dus stap zo even op de fiets…


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Johnp2.  Ik betaal hier geen kattenpis, en was op de fiets naar Alkmaar gereden omdat ik de huurverhoging niet zelf verhoogt kon krijgen op mijn bank app. Banken zitten alleen nog in steden hier. Dus daar hebben zij het even voor me geregeld. Ik betaal in juni voor juli en altijd op de 28ste, gaat dus automatisch. Nu was het zondag de 28ste. Maandag kwam ze hier al boven dat ik de verhoging niet erbij had gestort. Grrrr. Heb het haar zo maar in haar hand gegeven.  En nog zeggen, normaal is het 5%, maar geef jij maar 20 euro meer, want je hebt zoveel gedaan hier. Ze vergat even dat die 5% voor de hoge inkomens is. Maar ja, particulier he, je kunt er n niets van zeggen.  Ze mag blij zijn met me, zoveel ik hier gedaan heb, want eigenlijk voor haar had geweest. Nou ja, niet zeuren, ik woon hier heerlijk, en al moet er over 10 jaar een traplift buiten komen, ik zou hier niet meer weg willen… ( En, laat ook nooit een huis meer achter, lesje geleerd) Mijn verhuurder is absoluut niet verkeerd maar zakelijk…


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Sophialaloren. Je zegt het goed. Die onrust weg krijgen….Dat uh onbestendige gevoel… Tja, maar we doen het maar niet meer, het heeft geen enkel voordeel meer. Zelfs die onrust, weet ik nog uit ervaring, neemt juist nog meer toe als je rookt. Dus samen zijn we sterk, and today is another day…


Aagje47

2023 dagen gestopt -

Streep onder gisteren zetten, je kunt er toch niets meer aan veranderen. Vandaag nieuwe ronde, nieuwe kansen


Jokija1954

2879 dagen gestopt -

Het was weer "one of those day’s "
Jammer van al je werk als het dan verknoeit wordt door de schilders.
En dan ook nog een dure tandartsrekening in zicht :-(
Gelukkig weer een nieuwe dag, en hoop voor je dat hij in alles verschilt van deze.


Ladygogo

522 dagen gestopt -

Eerlijk? Ik moest lachen, want ik zag je in gedachten al die steiger oprennen. Vandaag een nieuwe dag en adem in…. adem uit, heb jij met lekkere zuurstof gedaan.


Bouwhuis

639 dagen gestopt -

En vandaag weer een nieuwe dag… maar idd soms van die dagen grrrr.. tijd voor het zonnetje en weer lekker 30 graden🏄‍♀️🚣‍♂️🌞🌞


Wilma856

2589 dagen gestopt -

Ach meine güte…wat een gedoe..
Heb je het netjes in je mooie huissie ...wordt het een puinzooi..
denk dat je al bijna alles heb hersteld?
en nog steeds niet in de verleiding van dat rookmonster getrapt.
Gunst..hoe noemde we die jaren geleden ook maar weer?
Weet onze Peer ws ook nog wel..die schopte het voor ons weg..nu heb je het zelf gedaan..topper!!
Veel succes meis, en hou je taai met dat longgedoe.
knf, mij


Jokija1954

2879 dagen gestopt -

@Wilma856 dat zijn de rookeikels, en onze @Peer30 is hier nog steeds actief om iedereen ervan te verlossen.


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Wilma856. Ben de hele dag maar op pad geweest. De schilder is nog buiten bezig nu. Maar met windkracht 7 is het lak werk vol met stippeltjes ( zandkorreltjes) Maar ach, moet toch altijd snel de trap oplopen en dan zie je er niets van..En wat @Jokija1954 al zei, @Peer30 schopt die rookeikel altijd voor ons weg, nog steeds, jaar na jaar.


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Aagje47, dat is gelukt hoor, en vanavond gezellige visite dus weer een heerlijke dag.


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Jokija1954, als alles droog is maar m et de schrobber op mijn trap, hopelijk komt het goed, zou zonde wezen. Hij verschilde in zoverre, dat ik weer lekker op de fiets tegen de wind in gefietst heb, een leuk truitje voor mijn moeder gekocht heb, want haar prachtig staat,  ach er zijn allemaal ergere dingen, dus zal voor vandaag niet meer klagen @Alpenrose zou zeggen zeveren, haha. En ik zeg, klagers hebben geen nood, en zo is het.


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Ladygogo, je zag het voor me, en ik deed het in gedachten al, die steiger op klimmen dan. Tja ik ben ook wel een Piet lut hoor.  Als ik iets doe, wil ik het goed doen, ook niet de makkelijkste dan hier in…Geniet in het mooie Frankrijk..


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Bouwhuis, die 30gr buiten mag wel, maar binnen graag 18 graden, maar dat zal ik hier binnen nooit halen…Waarschijnlijk in de winter. En dan zal ik misschien eesn aan de warmte terug denken als mijn verhuurder er niet is, want als zij de kachel niet aan heb zit ik in de kou…Haha,


Ladygogo

522 dagen gestopt -

Vanavond gezelligheid bijtanken, dat zal je goed doen. Geeft geen korting op de tandartsrekening en haalt verfvlekken niet weg, maar lekkkurrr gevoel wel. Jij ook veel plezier!


Peer30

2759 dagen gestopt -

Ik ben er nog steeds @Wilma856 en ik schop inderdaad nog steeds rookeikels weg :D @Jokija1954 :D  Fijn weekend Marianne en rustig aan , de rest ook :D


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Ladygogo, alles is weer aan kant, ze kunnen komen, ben er klaar voor, muziekje staat op, wat lekker bij de koffie, ze drinken niet maar FRANS kaasje gaat er altijd in.


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Peer30, fijn weekend.


Peer30

2759 dagen gestopt -

Dankjewel :D


Jokija1954

2879 dagen gestopt -

Peer30

2759 dagen gestopt -

@Jokija1954 , dankjewel :D leuk plaatje :D


Susanne1980

148 dagen gestopt -

Poeh, wat een dag ;-) Gelukkig afgesloten met een heel gaaf nummer, deze kende ik nog niet.


Ladygogo

522 dagen gestopt -

Hoe was het met de meiden gisterenavond @Jodie04?


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Ladygogo. Was een stel en een vriend. Dat ze gelijk weggingen was de vriend zijn sleutels kwijt. Alles afgezocht, bank op zijn kop en al. Dan maar op mijn fiets naar huis, en net dat hij weg wilde rijden, belden de andere op. Had de verkeerde jas aangetrokken. Dus kwam weer 35 km terug rijden om ook weer 35km naar huis te rijden. 2 precies dezelfde jassen en de een was n maatje kleiner dan de ander en niets gemerkt beide bij het aan trekken. En nee ze hadden alleen maar aan de koffie en ice tea gezeten. Was n gezellige avond maar werd zo toch n behoorlijk latertje. Maar de humor zagen we er wel van in.


Ladygogo

522 dagen gestopt -

Gelukkig geen jas ingeleverd 😅
Dat verhaal zal nog lang verteld worden.


Pisces

627 dagen gestopt -

jij schreef :…Waarschijnlijk in de winter. En dan zal ik misschien eesn aan de warmte terug denken als mijn verhuurder er niet is, want als zij de kachel niet aan heb zit ik in de kou…Haha,
WATTE?
Zou maar snel een elektrisch kacheltje aanschaffen dan ?!


Jodie04

928 dagen gestopt -

@Pisces. Tegen die tijd zorg ik wel dat ik n sleutel heb hoor, ga niet in de kou zitten.