Jodie04

694 dagen gestopt - 12 Aug 19

Afgelopen week...

Zo een nieuwe week is weer gestart. Hier nog een week vakantie en dan gaan de scholen weer beginnen. Ik heb er vorige week dan ook maar een vakantie weekje van gemaakt.  Thuiswonende zoon zit 8 dagen op Kos, dus die was toch ook niet thuis… En mijn P, die redde zich zelf wel…Ik ben 3 dagen naar mijn vriendin in Hoek van Holland geweest, die hier een zomerhuisje heeft in de duinen. Hond mee, en onwijs getroffen met het weer. Laika mee genomen voor strandwandeling, zij was daar illegaal zodat ze steeds probeerde onder te duiken, door diepe kuilen te graven en er half in verdween. Maar het was niet druk op het strand, dus dat was eigenlijk geen probleem. Mijn vriendin geholpen in haar tuin, en alles is weer gesnoeid. In de avond heerlijk buiten gezeten en we hebben oude filmpjes zitten kijken van onze gezamenlijke vakanties, die we vele jaren samen maakte. De eerste stamde uit 1992, mijn hemel, wat zijn we oud geworden haha… 2 filmpjes van gevierde Koninginnedagen op de boot door de grachten van Amsterdam, waar we vele hilarische momenten her beleefde… En overal ik met een sigaret…En kan vertellen dat de Hoogovens er niets bij waren, shame!!!

Zaterdag eindelijk eens naar het openlucht museum geweest in Arnhem, en zo haalde ik op het nippertje mijn museum kaart er weer uit voor dit jaar…Ik houd van oude meuk, en dat vind je daar. Alle spullen die wij thuis vroeger hadden, kom je tegen…Ook hier bofte we met het weer, en maar een keer hoeve schuilen. Gisteren naar mijn ouders geweest, en hier had de storm toch wel meer huisgehouden…Was ook hier een gezellige boel, omdat er meerdere waren. Op de terugweg nog bij een oude buuf van me langs geweest, waar we ook iets langer bleven plakken dan de bedoeling was. Kortom, de week is omgevlogen.

Deze week begin ik met mijn nieuwe vrijwilligers werk. Helaas wat ik in petto had, is niet door kunnen gaan vanwege dat het bestuur van het huis, helemaal op de schop ligt, en vanwege de bezuinigingen dingen niet van de grond konden komen, jammer. Ik ga nu huisbezoeken afleggen, en morgen middag heb ik het eerste echtpaar dat wat steun kan gebruiken.. Zin in…

En deze week, ook plannen maken voor onze vakantie. Als het mooi weer is, toch maar met de sleurhut weg, dat ding is anders ook een sieraad in de stalling. Frankrijk, Italië, Oostenrijk, alles ligt nog open…

Woensdag is de rust hier in huis weer voorbij, en komt "zoon lief" weer thuis…

Mochten er mensen zijn die zich nog aan willen melden voor de wandeling, en mijn blog hierover gemis hebben hier nog even de link… Donderdag ga ik op pad om een begin te maken met een wandel route uit te dokteren…
https://stoprokenblog.nl/post/single/5268fa9c-aae7-4544-b28d-78c7a120074a

De vakantie in Istanbul kwam ook nog even voorbij, en dit nummer werd hier veel gedraaid, ik vind het een prachtig nummer….( tekst uiteraard opgezocht) En als je dan vaart over de Bosporus en dit nummer te zien en horen krijgt is toch wel heel apart… Was wel bang dat ze met haar hoge stiletto’s tussen de planken bleef hangen, maar ze bleef aardig stil staan, dus gebeurde niet… Prachtige stad…Voor we nog op vakantie moet, fijne vakantie, en houdt het rookvrij….

Fijne rookloze week..

Tjongejonge

1237 dagen gestopt -

Jij ook een fijne rookloze week.


Kanjer

3535 dagen gestopt -

Wauw Kos!!! Super, was daar ook.


Ladygogo

287 dagen gestopt -

Ik kreeg deze week een foto toegestuurd van de kleuterklas van 1 van mijn vriendinnen. Lachen, die recht geknipte bloempot modellen kapsels.
Als je jaren van alles mee kan maken en delen met vriendinnen, dan mogen we ons heel rijk prijzen. Op die kleuterschool foto rook ik natuurlijk niet, maar ik sta net als jou ook vaak rokend op de foto. Op een gegeven moment wilde ik dat niet meer en verstopte ik mijn hand met sigaret. Dat hoeft nu niet meer.

Heerlijk aan zee geweest met mooi weer. Dat is genieten. Voorbereiden voor de volgende vakantie. Daar ben ik ook mee bezig, september naar Corsica (en op heen- en terugreis naar mijn moeder).
We boffen!

Daarna de SRB wandeling. Wat een leuke vooruitzichten!
Ben benieuwd wat je precies doet voor vrijwilligerswerk.


Jodie04

694 dagen gestopt -

@Tjongejonge, dat gaat wel lukken…@Kanjer, Ik ben er zelf 2 en 3 en 21 jaar terug geweest…Helaas waren de 2 laatste keren toen duizenden bootvluchtelingen op het eiland, en dat was heel triest om te zien…Oeral zwemvesten en lekke bootjes die bij de stranden lagen, en niet te vergeten, die duizenden tentjes langs de haven die daar in rijen dik opgezet waren… Echt, bah, om nooit te vergeten. Maar leuk eiland echt een fiets eiland, alhoewel de jeugd andere bezigheden daar heeft.


Jodie04

694 dagen gestopt -

@Ladygogo, Ik ben nog nooit op Corsica geweest, is dat niet ook een bloemeneiland?
Bij ons ligt alles nog open… Mijn vrijwilligers werk gaat bestaan uit huisbezoeken bij mensen, voornamelijk oudere, die nauwelijks aanspreek punten hebben en weinig de deur uit komen, en zo ook weinig contacten hebben of nog kunnen maken… Kaartje, praatje, spelletje, meenemen naar een terrasje of museum of bioscoop..Maar vooral een luisterend oor bieden..De mensen die ik bezoek zijn nog mobiel, zijn ook nog spraakzaam, en geen grote lichamelijke beperkingen…Dus iets waar ik me thuis bij voel en waar jezelf ook energie nog van krijgt, en voldoening uit kunt halen…Morgen mijn eerste bezoek… Geen fysieke dingen, dus geen boodschappen ook doen voor ze, ook geen thuishulp…Ik ben benieuwd…


Kaatjekaka

1168 dagen gestopt -

Ik sta tot mijn schande zelfs rokend op sommige foto’s van onze trouwdag 26 jaar geleden… 😲
Toen vond ik dat geen enkel probleem, nu vind ik het eigenlijk heel tokkie-achtig…
Komende week zijn mijn man en ik nog allebei vrij, er staan dus nog een of meer wandelingen net over de grens op ons wensenlijstje.. met of zonder pubers, we zien wel…
Deze week zijn we ook druk met allerlei dingetjes in en om het huis.. klusjes die ook moeten worden gedaan…
De wandelmeeting!! Daar kijk ik erg naar uit! Mijn nieuwe wandelschoenen hebben zich uitmuntend geweerd in de zwitserse alpen, en in de sale heb ik een nieuwe afrits-outdoor-broek gescoord..  ik ben er ja helemaal klaar voor!
Dus ik wacht af met blije voorpret.. 😁


Jodie04

694 dagen gestopt -

@Kaatjekaka, we gaan het allemaal mee maken, leuk dat er al zoveel respons is.


Quidam

1198 dagen gestopt -

Oude filmpjes of foto’s bekijken en of dat nu van vakanties is of anderszins blijft altijd leuk…. ;)
Ik ben een aantal malen op Corsica geweest en wij gingen dan dus met de boot vanaf Livorno daar naar toe en gingen dan kamperen op Camping Naturiste Bagheera die vlak aan zee ligt. Het zijn vooral de rotsformaties die mij van dat eiland zijn bijgebleven… Ik zal ongetwijfeld ook bloemen hebben gezien…. maar het is maar net waar je interesses naar uitgaan denk ik dan maar zo.

Ook ik heb veel zin in de wandelmeeting en heb vandaag mijn eerste 5km kunnen lopen…. En als ik dat de komende tijd wat volhoud…. dan kan ik tegen die tijd ook de 10. :)

Heb een goede rookvrije week :thumbs_up:


Jodie04

694 dagen gestopt -

@Quidam, heus geloof me, als je 5 km kunt lopen red je die 10 km ook. Denk niet in km maar in tijd. Probeer telkens 5 min langer te lopen.


Jokija1954

2645 dagen gestopt -

Weer een heerlijk blog Marianne.
En een vriendschap van zoveel jaren,
dat moet wel echte vriendschap zijn.
Wat leuk dat je eindelijk weer kunt beginnen met je vrijwilligerswerk.
Ben benieuwd , en kijk alweer uit naar je volgende blog.
Je hebt er weer een mooie week opzitten.
OP naar de nieuwe week, en roken komt daar allang niet meer in voor.


Ladygogo

287 dagen gestopt -

@Jodie04 Corsica is ruw, bergachtig met spectaculaire wandelroutes. Een prachtige kust met mooie baaien en stranden en overweldigende natuurpracht. Ik ben er nooit geweest en verheug me enorm.

Jouw vrijwilligerswerk is vooral sociaal contact. Dat is je op het lijf geschreven en de luitjes boffen met jou.


Jodie04

694 dagen gestopt -

@Jokija1954, Nu dat kan wel weer eens een lang log worden volgende week, deze week zit zo vol met van alles en nog wat…
@Ladygogo, Ja ik heb even gekeken, prachtig eiland zo te zien… Ook natuurpark erin, moet fantastisch worden voor jullie…
Vanwege de privacy kan ik natuurlijk niets vertellen. Maar het echtpaar die ik als eerste bezocht, kon absoluut wel een aanspreekpunt gebruiken…Ben er 2.5 uur geweest, en laat ik de heer des huizes nu kennen van de rondjes met zijn ook oude hondje…Heel bijzondere middag. En het mooie is dat ze alles nog zo goed konden verwoorden…Kortom, goede zet van me…En ja, op mijn lijf geschreven..


Jokija1954

2645 dagen gestopt -

Leuk Marianne wat ik hierboven lees, fijn dat er een klik is voor beide prettig.
En ik kan "die oudjes" verzekeren dat ze goed zitten bij jou.
Kijk nu al uit naar dat lange blog :lol: