Mies

176 dagen gestopt - 10 Sep 19

Gedachtenwolkje

Dit bedacht ik me vanmiddag toen ik vanaf het station naar huis liep. Overal zie ik mensen lopen met een sigaret in hun hand of in hun mond. En ze doen alsof het echt heel lekker is! Ze lijken er echt van te genieten. En toch weet ik tegelijkertijd ook dat dat niet zo is. Want ik zie ook mensen hun sigaret of shaggie halverwege al uitmaken of weggooien. Als het echt zo lekker was en zo genieten, dan zou je dat toch nooit doen!

Mies

176 dagen gestopt -

@Peer30:  Hoi Peer! Bedankt voor je duimpje. Ik ken je nog van 5 jaar geleden en jij bent inmiddels al een heel gelukkige niet-roker. Fijn! Daar ga ik ook voor. Wat leuk dat je hier nog steeds actief bent op het Stoprokenblog. Fijne avond!


Peer30

2594 dagen gestopt -

Hey Mies , leuk :D  tijd gaat snel :O ben hier niet weg te slaan lol , dankjewel jij ook een fijne avond , knuffel


Jokija1954

2715 dagen gestopt -

En jij verdiend vandaag een DIKKE…


Mies

176 dagen gestopt -

@Jokija1954: 😘


Pisces

463 dagen gestopt -

de enige verklaring die ik weet is verslaving , gewoonte ...een hele rare , jarenlang ingesleten, moeilijk te doorbreken gewoonte


Paint

641 dagen gestopt -

Yep, de eerste 10 dagen .....


Mies

176 dagen gestopt -

@Pisces en @Paint:  10 dagen alweer! De dagen gaan vanzelf voorbij. Het enige wat ik hoef te doen is zeker weten dat een sigaret niets maar dan ook helemaal niets voor mij kan doen. Dat heeft ie nooit gekund. Een sigaret en alles wat er in zit, is vergif.

Het zijn de smeulende resten van de verslaving die me willen laten denken dat het lekker is. Roken is geen steuntje, opkikkertje of rustgevende lekkernij. Als ik daar intrap, dan zit ik weer onder de plak. Dus nee, ik geloof er niet meer in en houd voet bij stuk!


Ladygogo

358 dagen gestopt -

Prachtig ‘smeulende resten van de verslaving’ @Mies.
Jaren roken krijgen we echt wel uit ons brein/systeem.