Ladygogo

731 dagen gestopt - 19 Feb 21

Junk gedrag

Ik heb een craving wel eens gestild met restant sigaretten peuken. Die had ik uit de prullenbak en omgekieperde kliko verzameld. Sommige peukresten kleddernat van bijvoorbeeld een koffiepad. Fรถhn erbij. Dan moest ik nog alles in huis afzoeken voor een vloeitje, dat ik natuurlijk heus wel ergens had liggen nog.
Helpen deed het overigens maar heel kort, daarna ging ik weer dealen bij de supermarkt.

Wat hadden jullie voor junkgedrag?

Johnp2

507 dagen gestopt -

Goede morgen ๐Ÿคฃ๐Ÿ˜‚ peuken roken. Huis op de kop zetten voor laatste vloeitje/shag. Sigaretten verstoppen. โ˜น๏ธ๐Ÿ˜Ž Lang geleden….


August1960

214 dagen gestopt -

Heel herkenbaar…..asbakken afstruinen op je werk en de stompjes oproken als er nog een hijsje te halen viel.
Natte shag weer uit de vuilnisbak en uitspreiden op een bord en vervolgens drogen in de magnetron. Bij gebrek aan vloeitjes gebruikte ik krantenpapier, heel smerig overigens. En dan de hartkloppingen die je had bij deze acties๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ


Ladygogo

731 dagen gestopt -

Sigaretten verstoppen @Johnp2…. slim! ๐Ÿคฃ

Precies die stompjes @August1960 en ooh…. die hartkloppingen erbij was ik glad vergeten.


Ladygogo

731 dagen gestopt -

Er komt nog wat bovendrijven, echt niet lady like. Was me heel de dag op werk al zielig aan het voelen. Kom ik op de terugweg naar huis op het ‘slimme’ idee, dat er zo’n bak gevuld met zand voor een portiekflat staat, voor het uitmaken van sigaretten.
Daar lagen zelfs vaak veel half opgerookte ‘keurige’ sigaretten in. Het is dat die bak er niet meer stond ๐Ÿ˜ก๐Ÿคข๐Ÿ˜‚  Ik weet zeker dat ik er een aantal weggegrist zou hebben en ja met hartkloppingen er bij @August1960.
Ben toen niet te stoppen en ontroostbaar doorgereden naar de benzinepomp.


Camieltje

301 dagen gestopt -

Ahhhhh getverrrrr wat smerig allemaal.
Ik heb een keer een antiek pakje shag van voor de oorlog uit de erfenis van mijn opa stiekum opengepeuterd en gerookt. Ongelofelijk op mijn donder gekregen hiervoor. En menthol sigaretten jatten van mijn moeder, walgelijk spul overigens, maar kan mij er nog schuldig over voelen.
En, oh ja, nog 1. Vroeger had je buiten van die sigarettenautomaten. Dus eerst geld pikken van je ouders, dan als het donker was naar zo’n automaat, 1 pakje shag trekken, laadje open laten en dan met een vork alle pakjes er uit peuteren. En daarna hard weglopen.
Dat is de pest met verslavingen: achterlijk en stiekem gedrag. Zo blij dat ik daar van af ben, hoef nooit meer te liegen of te stelen.


Ladygogo

731 dagen gestopt -

Ooh ja sigaretten pikken @Camieltje, typerend verslavingsgedrag. Mijn ouders rookten niet,  die van mijn vriendin wel. ... Van die zware blauwe gauloises zonder filter.
Sjee, nou, als ik dat geweten had van die automaten, dan had ik meegeholpen. Ik pikte niet van mijn ouders, ahum, ik zocht in alle jaszakken en ‘vond’ altijd wel geld.
Wij hoeven niet meer ๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต


Sophialaloren

3403 dagen gestopt -

Heel herkenbaar, te vies om over na te denken, maar ik deed ook van alles om de verslaving te stillen.
Mijn vader rookte shag, en daar nam ik soms van.
Niet te vaak, dan zou het opvallen.
En ik kocht weleens een pakje van 5 sigaretten, of een pakje van 10.
Daar deed ik dan de hele dag mee en als ik savonds naar huis ging was het opgemaakt , of gedeeld met vriendinnen.
Ik was toen 15 jaar


Jojo67

27 dagen gestopt -

Ach, wat deden we vroeger vieze dingen wat sigaretten betreft. Alleen, vroeger was nog niet zo lang geleden. Vorige maand nog heb ik van peuken in de asbak een paar nieuwe sigaretten gedraaid. P was werken, asbak stond in de schuur, heel veel zin in een sigaret, discussie met mezelf en ik verloor.
En die tweedehands sigaret smaakte voor geen meter, was vochtige tabak door de schuur, trekken tot ik een ons woog voor een beetje rook, halverwege weer uitgemaakt. En de dag erna toch weer doen…..............
Nu niet meer, stoppen is echt stoppen, 1 is geen optie.


Kikker15

780 dagen gestopt -

Haha
Mijn dieptepunt: op zoek naar wat rookbaars stofzuigerzak openknippen ...zo blij om clean te zijn nu!!!


Janonimus

80 dagen gestopt -

Erg herkenbaar allemaal ๐Ÿ˜”


Johnp2

507 dagen gestopt -

@Kikker15 :-) erggggggggg en allemaal zo herkenbaar ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚


Sylvie

182 dagen gestopt -

Ohw echt he hoe herkenbaar, ik weet nog jaaaaaaaaren geleden dat de vloei op was, mijn echtgenoot en ik hebben toen een blaadje uit de bijbel gebruikt, echt het walmde zo ongeloveloos smerig (zal ook wel een blad met de duivel ofzo geweest zijn… ;-)


Sienja

1933 dagen gestopt -

Ik was echt een heel braaf kind. Echter, ik stal geld voor sigaretten uit de kassa van onze winkel. Tjing!! zei die dan. Dan hoestte ik zodat niemand me hoorde. Ik meen 65 cent voor een pakje van 10 sigaretten. Ik zal een jaar of 12 geweest zijn. Achterlijk eigenlijk dat niet veel eerder bekend was dat het een echte verslaving was. En ongezond. Ik heb verdorie 50 jaar gerookt.


Ladygogo

731 dagen gestopt -

Verslaving verandert gedrag en misvormt hersenen @Sophialaloren. Deed jij het eigenlijk nog helemaal zo slecht niet.

Hoe dat werkt hรจ @Jojo67, terwijl je weet waar je mee bezig bent. Vooral snel en stiekem, dat niemand het weet.

Het stofzuiger verhaal @Kikker15 had ik al eens gelezen van jou. We kunnen er nu heerlijk om lachen. Weet je trouwens dat er stofzuigers zijn van het merk ‘Clean’ ๐Ÿ˜‚

@Janonimus ik zag laatst twee alcoholisten met typerende grauwe ingevallen gezichten, onverzorgd in slonzige vieze kleding. Ze leken elkaar niet te kennen. De ene vroeg de ander ‘mag ik een hele brutale vraag stellen’..... ‘mag ik misschien een shaggy van je draaien’?Zei de ander ‘heb je nog wel geld om straks een blikje bier te kopen?’ Het deed me heel veel. Ik kan goed lachen om mijn eigen gedrag,  maar dit vond ik pijnlijk.

Ongeloveloos @Sylvie, jullie hadden wel samen een heel onheilig pact. Niet stiekem haha.

@Sienja, rookverslaving hรจ. Als je 15 bent, heb je een puberbrein, dat werkt ook nog eens anders. Ik vind het moeilijk, mijn mond houden als ik langs een groepje rokende pubers loop. Ik zou ze zo graag willen zeggen, stop ermee, kijk naar mij, ik ben er zo moeilijk van af gekomen!


Ladygogo

731 dagen gestopt -

In de sauna heb je kleine opbergvakken, voor een boek, bril of ander spul. Jullie raden het waarschijnlijk al….. daar heb ik wel eens gezocht naar een pakje sigaretten. Ik weet niet meer of ik ook daadwerkelijk gepikt heb van een ander, waarschijnlijk wel en heb ik dat gedelete uit mijn hersenen.  Een kleine hoop heb ik,  dat ik dit toch niet gedaan heb,  want ik herinner me wel heel goed dat ik buiten een paar keer een sigaret gebietst heb.


Aagje47

2232 dagen gestopt -

Mijn probleem was het omgekeerde. Met vroeger rokende ouders en later een rokende echtgenoot zijn er altijd sigaretten voorhanden. Mijn probleem was niet: hoe kom er aan, maar hoe blijf ik er af. Het is gelukt kan ik met blijdschap mededelen.


Ladygogo

731 dagen gestopt -

Haha @Aagje47 jij hebt geen kliko’s omgekieperd of sigaretten automaten gesloopt. ‘Hoe blijf je er van af’ snap ik helemaal als je continue werd ‘verleid/‘misleid’ door rookwaar binnen handbereik.


Jokija1954

3089 dagen gestopt -

Voor mij ook niet herkenbaar, hield mijn voorraad altijd ruim op peil.
Greep dus nooit mis ;)


Jodie04

1138 dagen gestopt -

Ik ben eens om 3 uur in de nacht met de auto naar een tankstation gereden. Ik wist nl dat bij Schiphol er een dag en nacht open was. Pakje die nacht bijna leeggerookt. Niet wetende dat er ook een tankstation dag en nacht open was op 4 minuten rijden. Dus 90 km voor doedel gereden. Nou ja, ik had mijn peuken…Hoe verslaafd kun je zijn. Ik had het bij wijs van spreken nog op mijn fiets gedaan, maar toen had ik nog geen elektrische, haha.


Jurgens

1086 dagen gestopt -

Ja, snel nog naar de pomp voor peuken. Na een etentje met cognac na. 1000 euro boete voor snelheid, 2 maanden rijbewijs kwijt met twee jaar proeftijd en een educatieve maatregel. Maar wel kunnen roken gelukkig. Wat een sneue vent ben je dan. Naast alle bukshag, half opgerookte peuken rapen en ga zo maar door. Als ik verslaafd ben, dan goed ook.


Ladygogo

731 dagen gestopt -

Dat was dan eigenlijk in je nadeel @Jokija1954, dat je zo goed georganiseerd was. Was je ook als puber begonnen? Ik eiste verhoging van zakgeld, vond het veel te weinig, want sigaretten waren duur. Haha

Ooh midden in de nacht zo ver rijden @Jodie04 en @Jurgens dat moet zeer hebben gedaan, mega deuk in je ego. Wat een smerige verslaving hadden we.

Tis dat het achteraf zo ontzettend lachen is, want sneu was het.


Jokija1954

3089 dagen gestopt -

Ik begon op mijn 14e toen mijn pa in het ziekenhuis lag, met zware van de weduwe, hij had zijn pakje thuis gelaten.
Daarna pakte ik ze bij mijn moeder, ze rookte caballero zonder filter,
en er zat toen nog geen folie om de pakjes, zodat ik het zegel lospeuterde om er dan zo’n 3 - 4 uit te pakken.
Ze heeft het nooit gemerkt, heb het haar jaren later wel verteld.
Er waren toen ook pakjes van 10 te koop ( Belga filter) en toen was roken ook nog niet zo duur.
Ben dat merk nog jaren blijven roken, totdat ik de prijs toch wat TE gortig vond ,
toen ben ik overgegaan op zelf maken, scheelde een berg in de portemonnee ;)

Maar nu al ruim 8 jaar niet meer, dat is toch wel het aller voordeligst, en niet in de eerste plaats om de kosten.


Amsterdamskruisje

515 dagen gestopt -

Ja, herkenbaar allemaal.
Al de dingen die hierboven staan heb ik wel eens gedaan: stelen, eigen peuken op de grond in de tuin drogen en weer een shaggie van maken, en ook de bijbel inderdaad misbruikt voor vloei.

Dieptepunt is dat ik mijn auto heb beschadigd doordat ik de camping wilde verlaten, ondanks dat de slagboom naar beneden was en deze ook niet meer omhoog zou gaan tot de volgende ochtend ( vanaf 23: 00 tot 0600 is de slagboom gesloten om de rust op de camping te waarborgen.) Ik reed de auto langs het pad voor de fietsers en de benenwagens te waardoor ik een aantal krassen in de lak kreeg.


Ladygogo

731 dagen gestopt -

@Jokija1954 op je 14e hielden je ouders je voorraad op peil. Er zullen nog steeds heel wat sigaretten gepikt worden door tieners. Bij ons kan dat gelukkig niet meer.

@Amsterdamskruisje flinke krassen in je ego. Wat je allemaal doet om een verslaving in stand te houden. Bizar.