Jojo67

27 dagen gestopt - 23 Feb 21

Week 3

Vanochtend met schoonvader naar het ziekenhuis geweest, op zijn 84e verjaardag. Schoonbroer ging mee voor het vervoer. Pap moest om 10 uur voor de eerste keer naar de poli nierfalen. Zijn halve medicatie verhoogd en vervangen door iets anders, gelukkig kregen we een schema mee anders wisten we het helemaal niet meer. Als het niet verbetert dan wordt het dialyse, tenminste, als pap dat wil.
Om 11 uur moest hij zich melden op het dagcentrum bij oncologie voor zijn bloedtransfusie. Hij heeft een groot ijzertekort en dat moet aangevuld worden. De transfusie duurt 4 en een half uur, mag niet te snel gebeuren i.v.m. antistoffen.
Dus schoonbroer en ik pap geïnstalleerd met drinken en leesboekje. Daarna naar de apotheek in het ziekenhuis, duurde ook nog een half uur. Toen naar huis toe, het heeft geen nut om daar zo lang te zitten wachten. Ik moest de honden uitlaten en schoonbroer heeft middagdienst. Komen we buiten pakt hij zijn sigaretten en vraagt of ik er ook 1 wil. En zonder na te denken zeg ik : "Nee, ik ben vandaag 3 weken gestopt". Hij kijkt naar me en zegt: "Dat ben ik helemaal vergeten, sorry".  Dat was een goede test en ik slaagde in 1 keer :)
Straks gaat P pap halen na zijn werk, hij heeft gelukkig vroege dienst tot 3 uur en daarna neemt hij pap mee naar huis. Dan kook ik voor hem mee en daarna koffie met een stukje vlaai. En dan kan morgen zijn andere zoon komen, goed verdeeld.
Week 3, gehaald. Check :)

August1960

214 dagen gestopt -

Super als je dat kan zeggen zonder na te hoeven denken…...dan komt het al aardig in je systeem om niet meer te hoeven 👍👍


Sylvie

182 dagen gestopt -

Wowh goed gedaan, zit inderdaad al lekker in je systeem. En veel sterkte met je schoonvader en beterschap voor hem!


Peer30

2968 dagen gestopt -

Goed bezig , top dat je nee hebt gezegd !


Ladygogo

731 dagen gestopt -

Mooi te lezen dat je vader liefdevol omringd wordt en dat hij zelf toch de regie kan houden. Jij kiest zelf ook, om niet meer te hoeven roken. Lekker hè om zo spontaan te zeggen ‘nee, ik ben vandaag drie weken gestopt’.


Jojo67

27 dagen gestopt -

@August1960 @Sylvie @Peer30 @Ladygogo Dank je, het voelde als een overwinning dat ik meteen nee zei ondanks de stress. 1-0 voor mij :)


Janonimus

80 dagen gestopt -

Goed hoor dat je “neen” zei..!Zo wordt het langzaam duidelijk voor je omgeving dat je het meent, en gaan ze er meer rekening mee houden…en wie weet geïnspireerd worden door je stoppen!! Heb een lekkere dag nog


Ladygogo

731 dagen gestopt -

Het gaat om je schoonvader, lees ik 🤗
Mooi dat je de stress kan handelen zonder die stinkstok. Je schreef het zelf al ‘van roken krijg je juist nog meer stress’. Fijn weekend!