Ladygogo

358 dagen gestopt - 10 Sep 19

Het houdt (nog) niet op.... er mee bezig zijn.

Vakantie: via maman in de Morvan, door naar Marseille en met de ferry naar Corsica gevaren. Nooit gedaan zo’n nacht trip op zo’n giga boot.

Het is ons uitstekend bevallen. Wel eerst stress gehad bij het vinden van de vertrekhaven. We belandden namelijk eerst in het centrum van Marseille. Prachtig hoor, daar niet van, maar een gekrioel van mensen en auto’s op een voor ons onbekende plek. Eenmaal richting de vieux port, was het een makkie. Het bakbeest zagen we van ver weg boven alles uit torenen. Nadat we de auto op de boot gereden hadden, konden we letterlijk en figuurlijk ontladen.
We hebben waarschijnlijk extra lekker geslapen door al deze nieuwe avonturen.

Overigens zag Ik diverse mensen pogingen doen om op het dek te roken. De sigaret was natuurlijk binnen no time op, door de wind. Er was zelfs iemand die achter zijn filtertje aanholde, die had deze zeker liever in de prullenbak gegooid vul ik maar in.
Ik betrap me er op, dat ik nog steeds rokende mensen bestudeer. Aan de andere kant constateer ik dan elke keer opgelucht, dat ik niet meer hoef, geen behoefte heb. Een dingetje is het nog wel, dat soort van bespioneren….. mijn man heeft dit totaal niet, pas als ik hem er op attendeer, ziet hij wat ik zie. Tegelijk zie ik zijn wenkbrauw omhoog gaan en ja hoor, dan zegt tie ‘waar let je allemaal op?!!’
Ben daar dan licht beteuterd om. Haha, daarom kom ik hier mijn verwondering delen.

Het stukje Corsica wat we tot nu toe ontdekt hebben, is oogstrelend mooi. We zijn eerst een dag in Bastia geweest en daarna naar ons eerste verblijf in de regio Castagniccia gereden. Over best gevaarlijke, bochtige wegen waar je moet uitwijken voor geiten, koeien, varkens èn snel rijdende Corsicanen.

In de tussentijd zijn er diverse dapperen her/gestopt en lees ik hun inspirerende blogs. Succes allemaal!

Paint

641 dagen gestopt -

Geniet er lekker van


Mies

176 dagen gestopt -

Fijne vakantie :)


Kaatjekaka

1239 dagen gestopt -

Veel vakantieplezier gewenst!


Jodie04

764 dagen gestopt -

Nu, jullie genieten. Vertel de 28ste maar meer over Corcica, lijkt me fantastisch mooi. Hiet heb ik de afgelopen dagen veel mensen zien eoken. Waarschijnlijk stress. Wij hebben zoiets van..het weer heb je niet in de hand, en laten onze vakantie niet verpesten door de deuken..We hebben er zelfs n dag aangeplajt, omdat n sopdag geen vakantie dag is tenslotte. Geniet nog lekker, en bestudeer jij die streepjes codes maar. Jij hoef niet meer, en geniet nog meer zonder..Enjoy.


Jokija1954

2715 dagen gestopt -

Zo gauw je zelf wat verder bent in het stopproces,
en dan eens kritisch naar het roken kijken.
Ga je het als je eerlijk bent een belachelijk vreemde gewoonte vinden.
Gelukkig doen wij dat niet meer.


Jurgens

713 dagen gestopt -

Ja hoor, ik werk wel gewoon door…..🙃
Roken veroorzaakt bosbranden🔥 en verder is het sowieso waardeloos. Wij hoeven niet meer!


Pisces

463 dagen gestopt -

Geniet van de vakantie !!
Ik kan soms naar mijn man kijken, als hij staat te roken, en me dan afvragen hoe het kan dat het me niets doet ....
Ik hoop dat dit gevoel, dat het lijkt of ik nooit gerookt heb, blijvend is en dat jij dit ook gaat ervaren .


Quidam

1269 dagen gestopt -

Geniet van je vakantie en van het prachtige eiland Corsica. :)


Ladygogo

358 dagen gestopt -

@Paint
@Mies
@Kaatjekaka
@Jodie04
@Jokija1954
@Jurgens
@Pisces
@Quidam
Dank jullie wel. Ik geniet met volle teugen. We hebben een mega mooie wandeling gedaan met als beloning voor de klim, rondom prachtig uitzicht bovenop de berg.
Mijn twijfel om de wandeling de 28e te kunnen uitlopen is helemaal weg!
@Jodie04 Goede terugreis.


Jodie04

764 dagen gestopt -

@Ladygogo, ja wij nu net weer vertrokken. Nog 1000 km te gaan, lange dag dus..Oefen jij maar lekker verder op het mooie Corsica..Have fun..


Claudelicious

875 dagen gestopt -

Hè was is net 1 minuut te laat, ik keek toevallig op je profiel. Gefeliciteerd met je 200 dagen, topper. Jij komt er wel, ga zo door!,🎊🎉🥂🍹


Ladygogo

358 dagen gestopt -

Dank je wel voor je attente felicitaties @Claudelicious. 200 dagen en 1 minuut, dat heb je super voor mij vastgelegd. 💃