August1960

210 dagen gestopt - 17 Dec 20

Ik voel me bijna een EX-ROKER

Vandaag heb ik 140 rookvrije dagen op mijn teller en 2800 peuken niet gerookt……heb ze dus ook niet hoeven draaien en ook 2800 vloeitjes niet gelikt.
Mijn rechter middelvinger en de nagel van mijn rechter wijsvinger zouden anders okergeel tot bruin zijn geweest want ik rookte iedere peuk op tot hij echt niet verder meer kon, het was zonde om hem uit te drukken als er nog wat te roken viel en vond het vreselijk en zonde als ik shagjes half uit moest drukken.

Toen ik rookte baalde ik bij het OV als er geen tijd was om te roken met een overstap, pakte desnoods een trein of bus later om toch die peuk te kunnen roken, die had ik al gedraaid voor ik uitstapte. Omdat ik voorlopig nog geen auto mag rijden moet ik met het OV.
Nu baal ik als er een lange overstaptijd is en weet even niet wat ik met die tijd aan moet.

Het niet roken begint steeds meer gewoon te voelen en ben over de hele linie ook minder met het niet roken bezig.
Ik heb al even niet meer die moeilijke vechtmomenten en begin nu eigenlijk pas de voordelen en de rust in het gestopt zijn echt te voelen, en dat voelt goed, heel goed zelfs.
Heerlijk, niet meer dat dwangmatige gedrag…......afmaken waar ik mee bezig ben i.p.v. onderbreken omdat er weer een peuk weggelurkt moet worden. (Al is de gedachte er soms nog wel “Zo….en nu eerst ff een peuk, heb ik wel verdiend)
Heb nu wel meer de neiging om door te gaan en geen rustmoment in te bouwen, daar was bij mij het roken wel goed voor.

Ja, ik ben blij nu, eindelijk begint het echt goed te voelen…...dus ik rook niet meer, ik ben gestopt…...140 dagen geleden gestopt en 2800 peuken niet gerookt.
Ik vind het een geweldig resultaat al zeg ik het zelf…...ik had dat echt niet verwacht dat ik het toch tot hier zou schoppen vanuit de wetenschap dat ik al finaal over de zeik kon raken als ik belet werd om mijn peukje te roken, soms op het agressieve af……..zo erg als ik daar aan terug denk!!
Mijn peuk was heilig, daar mocht niemand aankomen of het mij ontzeggen, dan was het oorlog wat mij betreft.
Nu ontzeg ik het mijzelf, want ik wil niet meer en geef niet meer toe aan trek en zin en bemerk daarmee dat de trek en zin ook steeds minder aanwezig is.
Vrijheid, niet de zweep van de peuk erover die je weer naar buiten drijft om maar gauw de rook naar binnen te zuigen, maar rust…..heerlijke rust want .het hoeft niet meer!!!!!!
Wij gaan ervoor en stoeien door!!!!
PS.
Waar ik vooral heel blij mee ben is dat ik al mijn vorige stops overtroffen heb……ben nooit verder gekomen dan 130 dagen aaneengesloten rookvrij.
Ook is dit de 1e stop waar ik ook geen enkel trekje, hijsje of peuk heb gebietst, geen shag heb gedroogd in de magnetron, geen peuken heb losgepeuterd om daar een shagje van te draaien, en dus ook niet gekocht en de teller niet heb hoeven bij te stellen……voorgaande stops struikelde ik toch best wel regelmatig alvorens voor langere tijd gestopt te kunnen zijn.
Al met al voor mij dus reden genoeg om aan te nemen dat het mij deze keer toch echt gaat lukken……al is het nog heel pril allemaal, mijn hoop en verwachtingen zijn hoog.
Ik ben trots en blij en verrast en ga door in deze “FLOW”

Sylvie

178 dagen gestopt -

Je gaat superrr Guus, ik hoef niet eens meer: ‘hou vol, neem die peuk niet, is het niet waard’ te zeggen. Want je bent zo vastberaden en zo zeker van jezelf, dat komt wel goed!!! Dan zeg ik nu alleen: hou vol dit gevoel en deze overtuiging: ik weet zeker dat het goed komt met je. Ben ook heel blij voor en met je. Liefs


Jojo67

23 dagen gestopt -

Gefeliciteerd, 140 dagen rookvrij, een mooie prestatie.
Op naar de 150, gaat ook gebeuren!


August1960

210 dagen gestopt -

Ik ben zeker vastberaden om gestopt te blijven, roken is voor mij geen optie meer @Sylvie en bedankt voor jouw vertrouwen in mij….👊👊👍👍


August1960

210 dagen gestopt -

Die volgende beloning van 150 dagen ga ik zeer zeker binnen halen @Jojo67😀😀👍👍


Jokija1954

3084 dagen gestopt -

Hou die vast deze…..

.... je gaat lekker Guus :thumbs_up:


Paint

1011 dagen gestopt -

Topper👌🏻. Tuurlijk gaat het je lukken, sterker nog het is je al gelukt👏🏻.


Sophialaloren

3399 dagen gestopt -

Je bent al aardig op weg naar je half jaar.
Geweldig… je gaat hartstikke goed 👍👍


August1960

210 dagen gestopt -

Dankjewel @Jokija1954
@Paint en @Sophialaloren
Ik heb er alle vertrouwen in en zo heerlijk om het niet meer als een gevecht te beleven…..😀😀👍👍👊👊


Manu1976

163 dagen gestopt -

Heel mooi dat gevoel volgens mij! Wordt een mooie finnish van 2020 en de toekomst lijkt niet verkeerd!
Absoluut een voorbeeld voor iedereen zo. Bedankt!


Ladygogo

727 dagen gestopt -

Prachtig jouw stop roken proces. Jouw vriend extra blij, want jullie kunnen bijvoorbeeld nu fietsen, wandelen etc. zonder de noodgedwongen rookstops van jou.
Blijf lekker alert en blijf vooral zeggen ‘die ene bestaat niet’.


Janonimus

76 dagen gestopt -

Applaus…wat mooi te lezen! Ik kijk al uit naar de volgende


Lizzaaa

roker -

Trots trots trots Guus ik volg jou 👊👊👊


Doornroosje1

1908 dagen gestopt -

Bedankt voor je mooie blog en wat gaat het goed met je.


August1960

210 dagen gestopt -

Inderdaad @Manu1976
Een mooie rookvrije finish van 2020 en een frisse rookloze start van 2021 👍👍👊👊


August1960

210 dagen gestopt -

Die ene bestaat idd niet meer @Ladygogo en die nood gedwongen rookstops zijn verleden tijd. Ik moet er wel alert op zijn nu dat ik niet enkel stug doorga in waar ik mee bezig ben en af en toe toch een break in te lassen. Het voelt nog alsof roken het enige excuus was om er even bij te gaan zitten. Komt goed…..😀😀👍👍


August1960

210 dagen gestopt -

Dankjewel @Janonimus
Heel goed dat jij ook weer in de race bent en ik hoop voor jou dat je spoedig weer de flow van een paar maanden geleden te pakken hebt…..heel veel succes 👍👍👊👊


August1960

210 dagen gestopt -

Dankjewel @Lizzaaa
Dankjewel @Doornroosje1
😀😀👍👍


Sara1963

74 dagen gestopt -

Wow,  wat n mooi blog weer. En je zit in de goede flow. Blijf daar en op naar de volgende mijlpaal. Die ga je zeker bereiken. Ik hoop zelf ook mijn record dit keer te verbreken en dan door…...


August1960

210 dagen gestopt -

Dankjewel @Sara1963
Ik gun het jou ook van harte dat je deze keer door kan zetten…...het is buffelen tot je een bepaald punt door bent denk ik en dan werkt het met je mee ipv tegen.
Waar dat punt zit of ligt….ik weet het zelf niet maar hoop ook voor jou dat jij dat dit keer gaat ervaren.
Zet em op👍👍👊👊


Koert111

1600 dagen gestopt -

Goed bezig jij en wat hoopvol allemaal.


Amsterdamskruisje

511 dagen gestopt -

Gewoon doorgaan en proficiat met je record.


August1960

210 dagen gestopt -

Dankjewel @Koert111 en @Amsterdamskruisje
Gewoon doorgaan 👍👍👊👊


Beertje1313

318 dagen gestopt -

Klasse!!....het wordt alleen maar beter….gefeliciteerd en hou vol!!


August1960

210 dagen gestopt -

Dankjewel @Beertje1313
Ik volg jou op de voet…..jij ligt ruim 100 dagen voor…..houden zo!!!👍👍👊👊😀😀


Niama

197 dagen gestopt -

Okergeel is wel een hele hippe kleur nu hoor😉🤣😂...... Zo herkenbaar…. een bus of trein te laten gaan voor een peuk🙈🤦🏻‍♀️! Maar wat ben je al ver gekomen en met recht trots op deze prestatie!! 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 Aupplaus voor jou! En ontzettend fijn dat je je zo voelt en in deze flow zit! Ik hoop dat je in deze flow blijft (en dat ik ook een x in deze flow kom😉😊), maar daar heb ik alle vertrouwen in! Je gaat lekker….. ik zou zeggen: blijf zo doorgaan en blijf trots!!💪🏼🍀💞


August1960

210 dagen gestopt -

Dankjewel @Niama
Het komt toch aan op loslaten en er niet meer tegen te vechten. Het voelt goed en dat had ik begin vorige maand niet durven dromen. Lees mijn blog “go with the flow” vanuit mijn beginperiode, daar heb ik zelf veel aan gehad door het meerdere keren te herlezen.
Ook jij komt in die flow, daar heb ik alle vertrouwen in 👍👍👊👊


Niama

197 dagen gestopt -

@August1960 Mooi blog is dat (al je blogs trouwens)..... Het blog “Herinrichten” ook!!😊😊!! Alleen ben ik sinds een paar weken wel aan het (vr)eten geslagen🥴. Nog geen schade op de weegschaal…maar ik weet dondersgoed dat die vreetmomenten een vervanging zijn van….Daar moet ik ook aan gaan werken! Dankjewel dat je me op dat blog hebt gewezen! Fijne avond!💞