Jodie04

902 dagen gestopt - 01 Dec 19

Zondagmorgen

Het is muisstil rondom me… Nog geen verkeer op de weg, alles ligt volgens mij nog op een oor hier, en in de buurt. Ik ben vanaf 4 uur al klaar wakker, e, dan begin ik te malen. Vrijdag ben ik bij mijn ouders geweest, en het is vroeg ik weet het, maar ik kom er nu even 14 dagen niet, dus heb hun kerstboompje op gezet. Ze genoten er van. Ze worden broos, en helemaal mijn vader komt zijn stoel niet meer uit. Maar geestelijk nog op en top fit… Hij heeft Ischias, veel pijn, heeft fysio aan huis, en ook hebben ze een een tumor weggesneden, bij hem, huidkanker. Maar ja, hij is 95 en er wordt niets meer aan gedaan… Dat zouden we ook niet willen…Ik zou eerst 4 weken daar in huis gaan, in de tijd voor ik ter overbrugging voor een maand in een huis kan waarvan de bewoner weg is.. Maar dit gaat hem niet worden. Mijn moeder, zorgzaam als altijd, loopt de hele dag te vragen of ik dit of dat wil. Heel lief, maar teveel prikkels voor mijn ouders… Ik kan 100 keer zeggen, mam, als ik wat wil pak ik het wel.. Helaas, krijg je dit er niet meer uit op haar 93ste. Lastig, maar zorg wel dat ik in de buurt even onderdak vind… En zo al een beetje meer bij ze ben, wat ze heerlijk vinden…

Ik ben ook nog een keer naar mijn aanstaande woning ( kje) gaan kijken… Tis wel slikken… Het is erg oud, en houd mijn hart vast als het helemaal leeg is…Ik heb gevraagd aan de verhuurder of er nog wat aan gedaan wordt. Maar het antwoord was, wat je ziet krijg je… Tja… Toch denk ik, met een paar potten saus, een laminaatje in de beide slaapkamers, ik al weer wat netter zit In de woonkamer ligt al een houten vloer, nu leuk kleed erop, en tara…Hier en daar plafond vast zetten. Ik heb ook niet veel te eisen he, maar het is wel zuur…En voor mij een enorme test om te accepteren dat ik veel los moet laten. Met spullen heb ik dit niet zo.. Ik ben met weinig tevreden. Maar ik ben wel netjes, uhh te netjes, en hier zal ik een enorme veer in moeten laten…En dit kan me nog enorm bezig houden.. Ook is er geen wifi of aansluiting hiervoor.. Dus ze had het erover dat ik dit moest doen via een telefoonlijn… Maar wil geen vaste telefoon meer, en ook dit kan me aardig bezig houden omdat ik er geen verstand van heb…Nu, als ik de laatste maand voor ik er in kan dit allemaal weet uit te zoeken, komt het wel goed. Ik zie momenteel veel beren. Komt ook dat ik nog niets daadwerkelijks kan doen… Oftewel, het is een beetje chaos in mijn hoofd..

Ik ben in een grote kringloop geweest, en jeetje mina, ik schrik altijd weer wat voor goede spullen mensen toch weg doen…Ik weet zeker dat ik straks weer leuke spulletjes kan vergaren..Een beetje "Malle Pietje" zat altijd al in me…En nu komt het mooiste.. Ik had al wat dozen mee genomen om bij mijn ouders op zolder te zetten, met spullen die ik binnen deze 2 maanden nog nodig heb… Zit er in een van de dozen een bijna vol pakje, was wel open, West Light…Dat moet minimaal een paar jaar oud zijn, want West Light verkopen ze al een paar jaar niet meer… De verleiding was enorm. Ik heb net nog niet staan stampen op de grond van, ik wil het niet, ik wil het niet… En…. het pakje is onder de kraan gegaan, en heb het mijn ouders laten zien…Nee, ik wil het niet meer, maar oh, wat is het momenteel lastig… terwijl ik weet dat de onrust, het piekeren en denken er niet minder door wordt…

Gister ben ik weer thuis gekomen. We zijn in de avond naar de film gegaan. Penoza.. Ik vond hem wel goed, en kon zowaar mijn gedachten er bij houden… Maar het blijft lastig wonen nu voor me…

Vandaag ga ik mijn auto maar eens uitmesten en eens een goede wasbeurt geven. Beetje bezig blijven, om zo ook de conditie wat terug te krijgen. Van de week heb ik mijn longfunctie test, en allergie test… Ik ben nog niet erg tevreden hoe het gaat… Maar eerst een stuk met de hond nu..

Fijne rookloze zondag. Ik ga hier ook voor..

Zo even deze, voor ik met Cheer you up dansend naast Laika loop..

Kaatjekaka

1377 dagen gestopt -

Oh meis wat een boel dingen weer om over te denken en aan te denken…ik snap wel dat jouw hoofd overuren draait!
Het is ook nogal wat…
Ik hoop dat je de ontspanning nog kan vinden, en voor je nieuwe -niet zo nieuwe- huisje zeg ik zet m op!
En voor wat je niet veranderen kan: let it go, let it gooo.. om in de sfeer van de nieuwe film van Frozen te blijven..
Misschien kun je die ook wel in de bioscoop gaan kijken, ik hoor lovende verhalen!
Laat alles maar even gewoon op je af komen, het zal zich wel weer gaan uitrollen..
Maar voor nu is t pittig he, ik wens je veel sterkte! 😘


Ladygogo

496 dagen gestopt -

Nog veel losse eindjes, dat wil wat in het koppie. Scheelt om het te bloggen hier, alles op een rijtje zetten. Al geeft het maar even opgeruimdheid in je hoofd, het scheelt. Hoppa, dikke jas aan en de mooie dag in buiten met Laika.


Aagje47

1997 dagen gestopt -

Je hebt heel wat te verstouwen deze maanden, fysiek en mentaal. Knap dat je toch naar de best mogelijke oplossing zoekt. En roken is uit den boze, dat weet je, dat kun je er echt niet bij hebben in deze bizarre decembermaand.


Sophialaloren

3168 dagen gestopt -

Jeetje Meis… wat word jij op de proef gesteld.
Ik kan me je onrust heel goed voorstellen.
Denk goed om jezelf he?
En loslaten, is gewoon het moeilijkste wat bestaat.
Sterkte hoor 👍


Koert111

1369 dagen gestopt -

Wat een ellendig toch allemaal. Sterkte @Jodie04!


Jokija1954

2853 dagen gestopt -

Heftig allemaal Marianne,
zeker voor iemand als jij die altijd alles zo weet te regelen.
En nu dus een beetje de grip op je eigen leven kwijt bent.
Maar jou kennende , weet ik zeker dat het goed gaat komen.
Heb vertrouwen , je zit nu nog in een moeilijke situatie.
Maar het gaat goed komen, heb geduld.
En…..


Frans06

roker -

Ik heb veel respect voor jou, hoe jij je hoofd boven water houdt. Ik wens je veel wijsheid en succes in de zaken die jij te regelen hebt.


Quidam

gestopt met roken -

Wat je internet en dergelijke betreft en dan dus die telefoonlijn >>> https://www.internetten.nl/internet/adsl-internet
ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. Met ADSL maak je gebruik van internet via de telefoonlijn. (Daarvoor hoef je dus geen telefoon abb te hebben)  Enige vereiste is dat er een telefoonaansluiting in je woning zit. En dat is veelal wel het geval. Zo heb ik ook mijn internet niet via kabel maar via de telefoonlijn en dat werkt perfect…. en ja zo heb ik dus ook wifi. :)


Kikker15

545 dagen gestopt -

Het komt goed, niet te veel zorgen maken….sterkte en beterschap


Jodie04

902 dagen gestopt -

@Kaatjekaka, Nu de auto van binnen gezogen, wassen kan ik hier ad overkant, maar was te druk.. Dus ik ben 2 uurtjes in de tuin bezig gewest, is voor mij ook ontspannen, was er altijd zo trots op… Maar hij is zo goed als winterklaar, en ja, ik kom hier nooit meer, dus zal niet zien, hoe hij dan achteruit gaat, tis niet anders.@Ladygogo, was mooi vanmorgen, de bevroren dauw, cq mist, en de opkomende zon, 1.5 uur gelopen heerlijk….@Aagje47, verbaas me dat het toch nu veel door mijn hoofd speelt, raar iets, altijd alles weg gedampt en nu doe ik het dus echt niet meer… Elke dag zeg ik maar dat ik trots ben op mezelf…@Sophialaloren, het zal beter gaan als ik hier weg ben. Nu wil ik nog steeds alles tip top in orde hebben terwijl aan de andere kant ik denk, barst maar, straks moeten jullie het ook zelf doen, maar ja, zo zit ik weer niet in elkaar, en =maak ik het dubbel lastig voor mezelf.@Jokija1954, Ja, moed moet, en komt goed… Was gewoon een off day… Morgen ben ik weer alleen en zal het beter gaan. Hoor hier al niet meer, en dat is heel gek…Dank je @Koert111,
@Quidam, dank je wel, tegen die tijd dat ik er aan toe ben houd ik dit erbij en ga ik dit aanvragen ergens..@Kikker15, Lukt me ook meestal wel, maar de zondag is even lastig….Mara hij draait alweer en heb toch veel gedaan…Dat voelt altijd lekker voor mij…


Pisces

601 dagen gestopt -

Ik kan even geen woorden vinden , alles wat ik kan zeggen lijkt zo nutteloos maar .....


Jodie04

902 dagen gestopt -

Nee hoor @Pisces, maar soms loopt nu m8jn hoofd even over, en heb je n off day, morgen kan het er weer anders uug zien. Maar die knuffel plus het plaatje erbij voelt wel heel goed, dank je wel. Er zijn ergere dingen hoor, komt heus goed. Tus denk ook de december maand erbij..


Peer30

2733 dagen gestopt -

Gelukkig heb je niet gerookt ,  komt vast allemaal goed ;)  fijne avond nog en natuurlijk een dikke knuffel ;)


Jodie04

902 dagen gestopt -

Dank je wel @Peer30.. Nee gelukkig niet gerookt.m


Peer30

2733 dagen gestopt -

graag gedaan :)


Pkoppelaar

410 dagen gestopt -

Je zit nu in een zeer lastige periode en ja dan denk je veel meer aan roken, gelukkig ben jij slim en sterk genoeg om er niet meer aan te beginnen want zoals jij zegt het lost niks op en zal je ook geen rust geven. Je moet deze periode door en dat gaat jou lukken dat weet ik zeker. Maar dat neemt niet weg dat het zeer moeilijk en zwaar k*t is allemaal. Ik wou dat ik je kon helpen maar woon in de verkeerde richting. Dus dan probeer ik je net als vele hier je op deze manier te steunen. Nog ff doorbijten meis…...dikke virtuele knuffel van mij.


Lia1972

722 dagen gestopt -

Bah bah en nog eens bah…

Gelukkig zet je je schouders er onder want blijven mokken doet je geen goed en erin zwelgen past jou niet…

Die peuken onder de kraan geeft Maar aan hoe stevig je in je schoenen staat er zijn er die om minder een peuk opsteken…

Ben wel benieuwd: heb je gekeken naar de prijs? Ik vroeg ‘t mij af hoe duur ze toen waren. Terwijl ik eerlijk niet weet hoe duur die bende nu is…. Maar daar zal best een vsrschil in zitten…


Amsterdamskruisje

280 dagen gestopt -

Tja. Hoop alleen maar dat het beter wordt. Dat moet toch wel? Je rookt in ieder geval niet en je hebt ook een mega grote verleiding weerstaan dus dat is goed. Nou, spullen krijg je ook wel weer, wifi kan je vast wel ergens vandaan plukken ( als je telefoonlijn hebt, heb je adsl en dus wifi maar ik kan me vergissen) en het zal materieel wel allemaal op zijn pootjes terecht komen.

Niet gaan malen, en als je gaat malen, in oplossingen denken.
Het komt allemaal goed.

Sterkte.

En blijven bloggen want dat lucht vast op.


Toosje50

2492 dagen gestopt -

Komt allemaal weer goed Marianne. Mijn verfbakje en roller liggen al klaar!


Jodie04

902 dagen gestopt -

@Pkoppenaal, Dank je voor die virtuele knuffel, soms kan een mens dat nodig hebben, dus hij is goed binnen gekomen.. @Lia1972, mokken doe ik zelden hoor, maar gisteren was het wel een off day. Maar heb toch maar de tuin voor hem winterklaar gemaakt, als ik weg ben zie ik het niet meer. Maar ik had er zelf 12 weken nauwelijks iets aan gedaan, en het was altijd mijn trots. Het zal snel weer bergafwaarts gaan met de tuin, maar wat ik zei, dan zie ik het niet meer. Nu kan ik er nog even van genieten,, Daar heb ik geen tuin en geen balkon… Ramen kunnen wel open, haha..Ja, ik heb niet gekeken wat een pakje kostte, snel onder de kraan en weg ermee. @Amsterdamskruisje, Heb geluisterd naar je en vannacht in oplossingen gedacht. Ik had mijn schrift mee en lag op het nachtkastje, met pen. Dat ik vannacht weer begon, alles waar ik aan dacht opgeschreven, en….. daarna weer in slaap gevallen, en goed opgestaan. Dus, het hielp.. En ja, zal af en toe mijn frustraties of muizenspinnen wel even neer pennen hier…
@Toosje50, nu ik ga er gebruik van maken hoor, ik ben zelf absoluut geen schilder, of in die geest, alleen op het linnen….En je hebt je vakantie dus goed gepland haha, terug als ik de sleutel krijg…
Helemaal goed dus…


Sarah13

109 dagen gestopt -

Hey, babe.  Wat een queste, wat een heldentocht.  En wat een kracht, steun en schoonheid heeft het SRB-leger je te bieden.  Hou vol en durf te vertrouwen.  Dat laatste scheelt vaak al een flinke plak stress. Alles zal op zijn poten terecht komen en ik weet zeker dat jouw huisje magnifiek wordt. X


Jodie04

902 dagen gestopt -

Thanks @Sarah13.