Jurgens

851 dagen gestopt - 02 Dec 19

Pa...ra...ra...dontoloog🎶

Omdat je -wanneer je gestopt bent met roken-ook zorgvuldiger omgaat met je lijf en leden, ben ik vandaag naar de Paradontologische Kliniek in Den Haag geweest: weer eens wat anders dan Madurodam. Ik heb paradontitis en wordt de komende drie weken in totaal 5 uur behandeld door de mondhygiënist. Daarna gaat er een kies uit en komt er een implantaat in. Dus wat betreft de besteding vam mijn rokerspotje ben je dan wel gelijk klaar. Vandaag was de intake, de fotosessie en het opmeten van de pockets.

Omdát ik rookte, vond ik het voorheen overbodig om me te laten behandelen voor paradontitis want roken verergert de klachten ernstig. Ik ging twee per jaar naar de tandarts en dat was het. Nu is het anders en wil ik graag mijn gebit redden. Gelukkig is het nog niet te laat voor verbetering.

Toen ik nog rookte dacht ik al snel dat het geen zin had om bepaalde stappen te zetten. Teveel zout? Boeien, ik rook toch. Teveel alcohol? Ja graag, ik rook tóch. Hoge cholesterolwaarden? Lekker doorsmeren joh! Want ik rookte toch.

Dat is echt veranderd sinds ik niet meer rook. Ik geef nu om mezelf. Hoe vreselijk dat ook klinkt, want dat zou heel normaal moeten zijn🦷

Toosje50

2492 dagen gestopt -

O ja, je gebit wil je houden….
Gaat vast lukken!


Balling

1986 dagen gestopt -

Oh ja, implantaten. Dan ben je inderdaad snel door je spaarpotje heen.
Helaas voor mij geen optie ivm. infecties.
Good luck!


Sarah13

109 dagen gestopt -

Goed bezig! Zou inderdaad normaal moeten zijn, maar is het gek genoeg vaak verre van.  Schade opnemen en restaureren dan maar. En voortaan wél goed zorgen.  Rageren, stokeren, flossen,  electrisch poetsen… Je nieuwe hobby😅


Jodie04

902 dagen gestopt -

Herkenbaar.. Had er een aardige auto van kunnen kopen, de laatste 10 jaar… Ik sluit het af hier de 9de, dan krijg ik nog 2 faces..En helaas brak er gisteren een stukje van mijn onder voortand af… Maar…. een gebit vind ik heel belangrijk…Het is toch je aangezicht…Een beetje roker geeft 2000 euro per jaar uit. Nu laat dit dan nu maar voor je tandarts zijn Jurgen, en je kunt jaren weer met een gulle mooie lach door het leven… Zoveel gezonder en mooier…Je bent echt goed bezig, en ook je gedachten zijn veranderd… Je wilt nu alles doen voor een gezond leven en hier hoort een gezond gebit ook bij… Sterkte met de behandelingen, want ik weet ( heb heel vaak over "mijn uncle John geschreven, mijn tandarts) dat het soms erg afzien is… Volgend jaar tijdens de meeting een stralende lach van "onze" Jurgen…Good luck en , goed bezig…


Ladygogo

496 dagen gestopt -

Ai, dat is nou zo’n ligbank, samen met die van de tandarts, waar ik de afgelopen twee jaar aardig op heb liggen zweten, o.a. inclusief implantaat met gelijk nieuw bot erbij.  Mijn gebit geef ik dagelijks een vip behandeling, maar hé @Jurgens het is het waard. Voor jou en mij geen gebit in een glas water ‘s avonds op het nachtkastje maar een prachtige lach met rose tandvlees.
Ik heb overigens wel mijn tandartsverzekering iets verhoogd.


Amsterdamskruisje

280 dagen gestopt -

Zo mooi, je geeft nu om jezelf
Prachtig!


Paint

780 dagen gestopt -

Herkenbaar, ik heb het afgelopen jaar mijn gebit een update gegeven inclusief implantaatbrug. Het eet een stuk beter en geen pijntjes meer. Heerlijk.
Goed voor jou en je gebit.


Jodie04

902 dagen gestopt -

Haha@Ladygogo…Maar… uhhhh je haalt je gebit uit je mond en je hebt altijd iemand om mee te lullen🤣🤣🤣🤣 Grapje, ik ga ook voor eigen tanden en n beetje ( boel) aan kronen bruggen en faces…pff


Ladygogo

496 dagen gestopt -

@Jodie04 dat stel ik zo lang mogelijk uit wahaha


Jodie04

902 dagen gestopt -

Ik ook hoor @Ladygogo


Peer30

2733 dagen gestopt -

Heb dat ook gehad ,vreemd gevoel in je tandvlees , vreselijk , gelukkig ben er op tijd bij :)


Jokija1954

2853 dagen gestopt -

Helaas had ik ziek tandvlees, en wist men toen (bijna 50 jaar geleden) nog niet wat eraan te doen. Dus alles eruit :sad:
Was 17 toen ik mijn eerste kunstgebit kreeg en dat was VRESELIJK!
Heb ondertussen ook bijna geen kaakbeen meer ,
heb nu dus ook al zo’n 12 jaar implantaten voor mijn ondergebit .
Wat overigens een stuk prettiger is, maar er gaat niets boven je eigen tanden,
was dus ook EXTRA zuinig op de tanden van mijn kinderen.
En Jurgen, heb je ontmoet op de meeting, jij mag echt wel van jezelf houden hoor,
er was volgens mij voldoende om van te houden ;)
heb het zelf gezien ;)


Frans06

roker -

Er gaat niets boven een eigen goed gebit.


Ladygogo

496 dagen gestopt -

@Jokija1954 Wat was jij jong, al je tanden er uit. Brrrr


Jokija1954

2853 dagen gestopt -

Ja erg he? @Ladygogo
Mijn tandvlees stond open waardoor vuil zich kon nestelen bij de wortel,
poetsen kon het niet tegen gaan.
En toen was het hup ALLES eruit :sad:
Gelukkig is de tandtechniek ook erg vooruit gegaan, nu hadden ze het op kunnen lossen.
Wat dat betreft ben ik gewoon te vroeg geboren.


Smeniekske

648 dagen gestopt -

Het is volgens mij iets van stoppers die tandvleesontstekingen. Ik werd afgelopen vrijdag gewaarschuwd door de mondhygieniste (mondhyena zeg ik altijd) ... ze zag niet veel plak maar wel veel ontsteking bij mijn implantaat! Aaargh!
Sterkte met de behandeling!


Anna30

3025 dagen gestopt -

Ook Ik ben nog steeds aan het uitstellen samen met de tandarts voor een deel prothese.
Vorige week nog weer een vulling kwijt geraakt .
Eerst een nood vulling gedaan maar die zit goed en voelt goed .
Dus de afspraak als het veranderd ik weer ga bellen .
Zie er als een berg tegen op .
Jij succes en voor jezelf zorgen is geen overbodige luxe.