Miracle

53 dagen gestopt - 27 Jun 20

How old are you and make that any difference to quit smoking?

Goedenavond iedereen,

Allereerst wil ik een ieder bedanken die had gereageerd op mijn vorige blog. Jullie steunen en motiveren mij enorm met jullie prachtige woorden! Jammer dat er geen app is van deze website of bijv. een vind ik leuk knop (net als facebook), zou het reageren op een ieder, wat makkelijker maken.

Maar waar ik heel erg benieuwd naar ben is jullie leeftijd. Ik denk dat sommige van jullie, dat ook wel fijn vinden om te weten, vooral de stoppers die nog in het beginfase zijn. Daarnaast vraag ik mij af, of een ouder leeftijd een rol speelt bij ex-rokers die al jaren gestopt zijn. Ergens denk ik wel hoe ouder je wordt, hoe meer je bewust bent van de nadelen van het roken en de nadelen ervan ook lichamelijk meer ervaart, maar ik kan het natuurlijk mis hebben!

Beschrijf hieronder je leeftijd en als je het niet fijn vind om je exacte leeftijd te geven (helemaal niet erg), dan kan je bijv. schrijven rond de 50 jaar. Als extra aanvulling: kan je ook de leeftijd vermelden als je eerder een lange stopperiode (en hoelang was deze stopperiode?) heb gehad en vervolgens weer bent gaan roken.

Ik ben dertig jaar, dus nog in de bloei van mijn leven!
Uit verschillende onderzoeken is gebleken, dat rokers die voor hun 35e stoppen een vergelijkbare levensverwachting hebben als niet-rokers. Van rokers die rond hun 50e stoppen, halveert het sterfterisico.

Susanne1980

120 dagen gestopt -

Ik ben 39 (bijna 40) en ben eerder gestopt toen ik 36 was.


Bouwhuis

611 dagen gestopt -

Ik ben van de week 55 geworden en in april 2018 paar maandjes gestopt geweest .. en ook in november 2018 weer gestopt en dat gaat nu super..


Miracle

53 dagen gestopt -

@Susanne hoelang was je toen gestopt?


Jokija1954

2851 dagen gestopt -

Ik ben 65 en ben ooit eerder gestopt vanwege een zwangerschap,
verder nooit pogingen gedaan.
En dan nu c.t. al bijna 8 jaar gestopt.


Sienja

1696 dagen gestopt -

Ik ben 67. Gestopt van 19 t/m 22 jaar . En tijdens 2 zwangerschappen rond mijn 30e. Twee keer anderhalf jaar. Verder nooit meer geprobeerd om te stoppen. Wel veel aan gedacht. Met 60 weer eerste stoppoging. Pas 3 jaar daarna gelukt. Nu bijna 5 jaar van het roken af. Ik denk dat ieder mens zo volslagen anders is en dat je levensloop ook erg van invloed is. Je kunt aan leeftijd nauwelijks grote conclusies verbinden.


Katmiauw

164 dagen gestopt -

Ik ben 68 en ooit 3 maanden gestopt, toen ik een jaar of 30 was. Verder altijd gerookt, ook tijdens mijn 2 zwangerschappen. En nu na 54 jaar eindelijk gestopt.


Overthehill

1497 dagen gestopt -

Ik ben 52 en ben met elk van mijn jongens gestopt dus 1999, 2002 en 2005, toen voor mijzelf in 2010 voor de echies… maar dat wilde niet beklijven lol, wel 7 maanden eraf geweest toen, toen nog paar pogingen die ik wel als heftig weer ervaarde ( tja, de eerste dagen zijn de heftigste dagen nietwaar :) )
Dusssss 4 jaar geleden ( 1 juni was het) weer champix gehaald en dat was blijkbaar een blijvertje :mrgreen:
Ik heb blijkbaar een aanloopje nodig.


Lisa1951

163 dagen gestopt -

Ik ben 68, 54 jaar gerookt, tijdens twee zwangerschappen gestopt. Drie eerdere pogingen met champix niet gelukt. Ik ben nu aardig op weg met 5 maanden maar pas een niet roker als ik het jaar gehaald heb. Ik vind het af en toe nog best moeilijk.


Aagje47

1995 dagen gestopt -

Ik ben 73 jaar en ruim vijf jaar geleden gestopt met roken na net zo’n lange carrière als Lisa hierboven..
Ik heb ooit een blog geschreven over stoppen met roken voor senioren, omdat de voordelen op latere leeftijd ook duidelijk zijn. voorhttps://stoprokenblog.nl/post/single/b2de7a76-f629-413d-b649-a8edab440a00


Jodie04

900 dagen gestopt -

Ik ben 64, vanaf mijn 14de stevig gerookt. Ik denk een stuk of 8 keer gestopt, waarvan de 2 voor laatste keren een jaar en bijna een jaar duurde. Toch weer begonnen toen. En nu op een dag of 10 na 900 dagen gestopt. Het gaat lukken.. Ik moet wel. Niet alleen omdat ik last heb van mijn longen, maar ook financieel kan ik nu leukere dingen van dat anders verrookte geld doen…Over dat langer leven als niet rookster maak ik me niet zo druk. Ik ga wanneer het mijn tijd is, maar liever nog ff niet. Ik ben dit keer met Champix weer gestopt, geloof ik, hahaha, weet het niet eens meer. In totaal 3 keer Champix gebruikt, dat weet ik dan nog wel…Mijn idee van het stoppen op latere leeftijd is, dat het veel moeilijker is omdat je zoveel jaren hebt gerookt, en vooral de gewoonte af moet leren die jaren bij je hoorde.


Bengel1959

1566 dagen gestopt -

Ik word over een maand 61 jaar. Ik ben tijdens mijn eerste zwangerschap gestopt met roken , maar met de 2de niet! Het leek of ik al meer moest roken en schaamde me diep! Verder in al die jaren talloze keren geprobeerd om er vanaf te komen maar nooit gelukt! Eind 2015 kreeg mijn man hartproblemen dus die stopte met roken en het lukte hem om eraf te komen! Ik was vreselijk jaloers op hem ( en hij op mij als ik naar buiten ging om geroken! ) dus 105 dagen na mijn lief ben ik ook gestopt! Op 24 maart 2016 om half 11 ‘s morgens heb ik de laatste gerookt! ‘s Middags kwam er een persbericht naar buiten dat Johan Cruijff was overleden! Ik heb in totaal ruim 42 jaar gerookt!


Ladygogo

494 dagen gestopt -

Haha nou hier bloeit er regelmatig nog veel, dat is geen verdienste, ik bof dat ik nog steeds gezond ben. Mijn rug wil niet altijd, maar ik wel.
Ik ben 58 en ben op mijn 15e begonnen met roken. Vanaf mijn twee zwangerschappen tot nu ben ik heel vaak gestopt, ik vond roken al langer niet meer bij mij passen. 7 jaar is de langste periode geweest, toen was ik ongeveer 35. Hoe heb ik het in mijn hoofd gehaald, om te denken dat eentje wel kon!!
Daarna rond mijn 40e 3 jaar niet gerookt. Vanaf mijn 50e was het vreselijk om te stoppen, hormonaal ging het toen vreselijk. Soms haalde ik zelfs de dag niet en sjeesde ik naar de benzinepomp. Tegelijkertijd vond ik het helemaal niet meer fijn om te roken. Ik ben vaak cold turkey gestopt, met dampen, met boek van Alan Carr, nicotine pleisters, nicotine kauwgom en deze keer met Champix. Voor mij een wondermiddel, wel met alle eerdere ervaringen van struikelpartijen. Ik sta er nu met blijdschap en opluchting in in plaats van angst.
Ik weet heel duidelijk, dat ik geen sigaret meer moet roken, zelfs geen trekje. Niet roken is zo veel leuker, brengt ontzettend veel en dat zie ik niet als vanzelfsprekend. Ik blijf die ene weigeren.

Je hebt een interessant blog thema gestart.
Iedereen heeft zijn eigen stop roken proces denk ik. Op een gegeven moment ben je er klaar mee.


Pisces

599 dagen gestopt -

quote : en de nadelen ervan ook lichamelijk meer ervaart
Ja dat kun je wel zeggen ...aardig COPD .
Ik ben nu 59 en er aardig wat middeltjes geprobeerd om te stoppen met roken .
Uiteindelijk met nortrilen gestopt .
twee maal langere periodes gestopt geweest , tijdens en tussen mijn zwangerschappen niet gerookt en bijna 3 jaar na de geboorte van kleinzoon maar er toen , voor 3 maanden weer ingetrapt, ..nu al weer een poosje lekker op weg .
Het niet roken is op dit moment geen probleem , niet te veel (vr)eten vaak wel :mrgreen)


Ayla

42 dagen gestopt -

Rond de 40. Vaker stoppogingen gedaan,  de langste gestopt periode was een jaar.


Kaatjekaka

1375 dagen gestopt -

Ik ben 48. Nèt voor mijn 45e verjaardag bdn ik dan eindelijk echt gestopt!
Ik begon met roken omdat het zo interessant was, ik was een jaar of 18? Toen rookte ik nog maar weinig, maar dat werd steeds meer!
Tijdens drie zwangerschappen gewoon blijven roken, schaaammm.. wel minder maar dat helpt niet he..
Na meerdere soort van pogingen besloot ik dat het als ik 40 werd maar eens af moest wezen.. dat lukte me heel eventjes, toen ging ik gewoon op volle kracht verder. Wel steeds meer balend, maar toch zo zwak om niet door te willen zetten.
Uiteindelijk vond ik mezelf zó stom! Wat een ruggengraat-loos wezen, bah!
Toen dwong ik mezelf vlak voor mijn 45e verjaardag, was ik nou helemaal betoeterd, hup gaan met die banaan!
Geen gejammer en gemekker, hup doe het es eindelijk een keer gewoon!!
Nou, dat deed ik. Dat is nu 3,75 jaar geleden 😁
En het blog was daarbij absoluut onmisbaar! Zonder had ik waarschijnlijk alwéér niet doorgezet..


Kaatjekaka

1375 dagen gestopt -

De eerste stopdagen waren heel moeilijk, toen brak ik na een val mijn neus en kaak. Daardoor werd het niet-roken al iets makkelijker, ikkòn het gewoon niet, hahaha!
Later wilde ik nog doorzetten omdat het anders zonde zou zijn van mijn mooie aantal dagen, en zo werd het steeds gewoner om niet te roken.
Nu is het voor mij makkelijk geworden. Die deur zit stevig dicht!
Ik moet m alleen heel goed dichthouden, want sommms… dan ruikt de rook van mijn man zo lekker.. ohh dan is het even lastig! Heel even maar, en dan is die trek zo over. Ik doe het niet, zou er maar misselijk van worden..
(Ook een harde les die ik ergens voorin het stopproces meekreeg..)
Dus!
Hou vol, verbreek die jarenlange gewoonte! En wat dat aangaat is het misschien makkelijker als je jonger bent. Aan de andere kant, ik had veel aan het besef dat het echt nodig is, omdat ik wat ouder ben besef ik dat misschien juist weer beter.. tsja..
Stoppen is altijd moeilijk denk ik!


Jokija1954

2851 dagen gestopt -

Vind deze wel heel passend onder dit blog.

Is overigens een heel leuk blog geworden zo, @Miracle


Peer30

2730 dagen gestopt -

Ik was 30 toen ik stopte :) daarom de 30 achter mijn naam , cold turkey :D eerst was het **** natuurlijk , maar blij dat ik het heb gedaan :) nu al jaren geen moeite meer mee :D


Paint

777 dagen gestopt -

Inmiddels 62j. Door 3 jaar oudere zus met roken begonnen, ik was 15j. Bij zwangerschap in jaren 82 gestopt, manlief in die tijd ook. Na 11 mnd borstvoeding gingen we de stad in, uit eten, bios en stappen. Er was een reclame van Camel die 5 sigaretten in een pakje uitdeelden. We zeiden tegen elkaar ach dat is leuk, moet kunnen. Helaas nadien weer shag gekocht en verder met verslaving. In 1997 weer es een poging gedaan, ging naar zuid-afrika. Maar helaas na 5 maand en 15 kilo meer weer begonnen. Kilo’s wogen zwaarder dan verslaving roken. Vervolgens in 2014 weer gestopt en weer begonnen bijna jaar later. Om dan eindelijk in Mei 2018 voorgoed te stoppen. Nieuw dorp, fantastische lief en meer rust. Zeker ouder en wijzer, maar in feite in 1982 wist ik al dat roken niet oké was.


Ladygogo

494 dagen gestopt -

@Jokija1954 klopt helemaal, nu willen de meeste rokers diep in hun hart ook niet rokers zijn.
@Paint ‘ach moet kunnen’ is zo’n mega kronkel in de hersenen en tegelijkertijd een mega leermoment. ‘Kan ècht niet, die ene sigaret, zelfs geen trekje’, dat houdt me nu scherp.
@Kaatjekaka het blog is voor mij een groot houvast geweest en nog steeds merk ik, dat het goed uitpakt voor mij om hier te lezen en te reageren. Hopelijk gaan we elkaar weer zien tijdens de stop rokenblog wandeling en ontmoet ik nog meer luitjes persoonlijk.


Ladygogo

494 dagen gestopt -

@Miracle kan je iets uit de reacties halen?
Zelf lees ik dat de meesten meerdere aanlopen nodig hebben, voordat ze definitief stoppen. Dan ben je uiteindelijk ouder. Statistisch lukt het een kleinere groep om op jongere leeftijd te stoppen. Ik wens je toe dat jij in die groep zit en niet járen lang een ongelukkige roker wordt zoals ik dat was. Dus pak door nu, kom los van die nare rookverslaving.

Ik hoop ook intens, dat de jeugd van nu en komende generaties die rook ellende bespaard blijft.


Minous47

8 dagen gestopt -

Over 26 dagen wordt ik 49. Ben vanaf mikn 38ste ruim 6 jaar gestopt geweest. Na de dood van mijn vader weer begonnen en sindsdien al weer meerdere ( mislukte) pogingen om te stoppen ondernomen. Ben nu bezig moed te verzamelen om weer te stoppen


Johnp2

270 dagen gestopt -

In t 50ste levensjaar begonnen met stoppen. Doel was voor de verjaring klaar te zijn 😂,6-7 jaar over gedaan. Proces.👍


Jurgen1966

1285 dagen gestopt -

53 jaar, 31 jaar gerookt. Jaar of vijftien geleden een keer voor drie maanden gestopt, daarna toch weer begonnen. Vond dat ik voor mijn 50 wel moest stoppen, maar dat is niet helemaal gelukt. Uiteindelijk gestopt op 30 december 2016 23:59:59.