Susanne1980

26 dagen gestopt - 24 Mar 20

Lastige dag vandaag

Vandaag eigenlijk voor het eerst een lastige dag gehad. Een aantal keer echt heel graag een sigaret willen roken, miste mn rustmoment en mn beloning (heb vanochtend flink schoongemaakt in huis en voorheen mocht ik dan een sigaret na het harde werken).

Wat ik eigenlijk graag wil weten;
Is dit herkenbaar voor degenen die al lang gestopt zijn? Ik wil namelijk echt niet meer gaan roken, ben alleen soms bang dat het een gevecht wordt en blijft tussen verstand en verslaving. En misschien ook ergens de angst dat ik uiteindelijk weer voor de bijl zal gaan (heb in het verleden al een paar pogingen gedaan).

Dus zoek eigenlijk de geruststelling/bevestiging dat dit tijdelijk is en dat de aanhouder wint.
En dat, wanneer ik dus maar lang genoeg volhou, het uiteindelijk makkelijk(er) wordt.

Dus ervaringsdeskundigen, laat het me weten :-)

Tjongejonge

1350 dagen gestopt -

Het komt goed, echt waar, zeker te weten.
Uiteindelijk kun je je rustpunt echt wel vinden in iets anders.
Succes met gestopt blijven.


Pkoppelaar

314 dagen gestopt -

Zo herkenbaar vooral toen ik net gestopt was…..nu heb ik er veeeel minder last van, als ik hard gewerkt heb in huis of in de tuin dan neem ik nu een heerlijke kop thee en ga even lekker relaxed van mijn thee genieten en met dit mooie weer doe ik dat lekker in de tuin.

Dus gaat goed komen de volhouder wint💪💪


Jurgen1966

1191 dagen gestopt -

@Susanne1980: komt allemaal goed. Voor de één een paar weken, en voor de ander een paar maanden geduld. Het komt goed, hoe langer je niet meer rookt, hoe beter het gaat.
Success!


Kikker15

449 dagen gestopt -

Ook ik heb gesopt en hard in mijn huisje gewerkt maar de associatie met de beloningssigaret is volledig verdwenen inmiddels…het kómt goed! En wat een vrijheid heb je dan.


Jokija1954

2757 dagen gestopt -

Dacht in het begin precies zo, maar nu ben ik zo blij dat ik heb doorgezet.
Je doet het gewoon heel goed, en door dat schoonmaken,
verzet je niet alleen de zinnen,
je hebt ook nog eens een heerlijk fris en rookvrij huis ;)
Je kunt je ook aanmelden bij @Koert111 die houdt grafieken bij waarin je makkelijk kunt aflezen hoever je staat in het proces , maar volgens ben jij gewoon….


Susanne1980

26 dagen gestopt -

Bedankt allemaal voor jullie reactie, het geeft moed dat dit er dus blijkbaar bij hoort en dat t uiteindelijk beter wordt.
Vandaag wat minder lastige momenten dus het zal voorlopig even met ups en downs gaan.


Jodie04

806 dagen gestopt -

Houd vol…Wordt echt beter..Blijf voorlopig afleiding zoeken. Duik wat eerder je bed in. Probeer even n rustige wandel pad op te zoeken. Bezig bljjven hielp mij enorm de eerste weken..Komt goed, zolang je de eerste maar niet meer opsteekt..


Paint

683 dagen gestopt -

Ja het gaat over! En eerlijks halve ook te schrijven dat het met regelmaat terug komt, soms heftig, soms alleen een gedachte, soms….. na ja je ervaart het wel. Maar blijf rookvrij!