August1960

210 dagen gestopt - 03 Jan 21

Gestruikeld!!

Tot mijn grote spijt moet ik bekennen dat ik de fout in ben gegaan en het begon allemaal door het voeden van de “zin”
Mijn broer en schoonzus waren op visite, super gezellig want we hadden elkaar al een hele tijd niet meer gezien.
Eerst gezellig een bakkie koffie met wat lekkers erbij en een poosje later, want ja, beiden roken nog en heb ze dus naar buiten verwezen.
Voor de gezelligheid toch maar even mee naar buiten en raken verder aan de praat en mijn broer draait al weer een tweede en toen kwam geheel vanuit het niets bij mij de drang op zetten naar een saffie.
Zo goed en zo kwaad als ik kon probeerde ik het te niet te laten merken maar genoot ondertussen van die rookpluimen onder de overkapping en het gierde steeds meer door mijn lijf en de drang werd steeds groter.
We hadden het nog niet over mijn “niet roken gehad” en ik vroeg uiteindelijk mijn broer of ik een shagje van hem mocht draaien omdat de mijn op was en ik nog geen nieuwe had gehaald.
Gespannen als een veer en gelukzalig als iemand die op het punt staat de mega jackpot in de postcode loterij te winnen draaide ik mijn saffie en het water liep me in de mond.
Met trillende handen frummelde ik dat shagje in elkaar en bracht het al trillend aan mijn lippen en toen het moment van aan steken en weer het eerste inhaleren van die peuk.
Er volgde een hoestbui en de smaak was weer even wennen maar ging al beter na de tweede teug. En toen kwam de gedachte “waar ben ik mee bezig” wat dom, hoe kan ik zo stom zijn.
Omdat zij niet wisten dat ik eigenlijk gestopt was draaide ik vervolgens nog een shagje en heb er gedurende de middag meerdere weg gerookt en het ging steeds beter voelen en dacht steeds minder aan het gestopt zijn.
Nadat zij weer vertrokken waren heb ik de fiets gepakt en ben weer shag gaan halen, ik had nu toch al weer gerookt dus so what.
Toen ik later met de shag op zak de deur in kwam………werd ik wakker en zat rechtop in bed met een bonzend hart en een heel onwerkelijk gevoel en het duurde even eer ik door kreeg dat ik een domme droom had gehad.
Maar alhoewel dit een droom was en ik super blij ben dat ik dus niet gerookt heb is de drang er wel weer na een aardig tijdje weggeweest te zijn.
Het is hanteerbaar en zal ook wel weer afzakken en we geven er niet aan toe, maar zulke dromen wordt je ook niet vrolijk van.
Maar goed……ik ben dus gelukkig nog clean en ben dus niet gestruikeld.
Ik denk dat ik dit gedroomd heb omdat mijn broer gisteravond heeft gebeld i.v.m. op visite komen met mijn vader binnenkort vanwege mijn verjaardag en of ik vrij ben of werken moet.
We gaan dus vrolijk door met het niet roken

Paint

1011 dagen gestopt -

oepsie


Eliza

415 dagen gestopt -

Pfff ik schrok al. Jij blij dat het een droom was.
Nu ben je voorbereid voor als ze straks komen en zie je nu de triggers! Dus…
Binnenblijven en op voorhand zeggen dat je trots gestopt bent💪
Fijne rookloze zondag 🙋


Broeder30

55 dagen gestopt -

Wat een plot🤣! Sterkte met de drang weerstaan!
Prachtig beschreven trouwens hoe je stiekem je eerste peukie weer opsteekt, zoo vreselijk herkenbaar!


Niama

197 dagen gestopt -

Wil je dit nooit meer doen? De titel, hoe je verhaal begon….. Ik dacht echt: Nee!! dat kan niet!!😱😱!! Kl*te droom, maar gelukkig een droom! Mooie verhalenverteller ben jij ook!!👏🏼👏🏼!! Het kon ook bijna niet…. want je hebt je bril nog niet “afbetaald”😉! Vervelend dat de drang er weer is….I know everythang about it….. maar gelukkig weet je daar mee om te gaan!! Hopen dat het snel weer minder is!✨✨


Sylvie

178 dagen gestopt -

Pfffffff was dat schrikken, voor jou natuurlijk, maar ook voor mij, ik had hetzelfde als Niama: las de titel en gilde neeeeeeeeeeeeee. Gelukkig maar een droom en die drang gaat weer weg dat weet je. Geniet nu maar van je trotse-ik-heb-niet-gerookt-gevoel!!


Camieltje

297 dagen gestopt -

Gelukkig, maar kijk uit met de nostalgie van het roken. Voor je het weet zit het vast in het brein. Je moet het geen millimeter ruimte meer geven.


August1960

210 dagen gestopt -

Het gaat al weer beter @Paint
Zojuist even lekker een paar frisse teugen gehaald met mijn partner in de buitenlucht….veel gezonder ook


August1960

210 dagen gestopt -

Ik ben zeker blij dat het een droom was @Eliza en of het me echt zal triggeren??
Bij mijn zus en zwager pas op visite geweest en die paffen aan een stuk door in de woonkamer…..als ik daar er vrij van wil zijn moet ik als niet roker dus naar buiten


August1960

210 dagen gestopt -

Het voelde heel echt @Broeder30 en wat de drang betreft…..die ebt geleidelijk weer weg


August1960

210 dagen gestopt -

Ik zal jullie niet meer laten schrikken @Niama tenzij ik echt moet vertellen dat ik gestruikeld ben.
En idd, ik heb mijn bril nog niet terug verdiend dus blijf ik lekker gestopt


August1960

210 dagen gestopt -

Een droom maar het voelde zo echt @Sylvie en ben zo blij dat het niet echt is
ik geniet zeker van het gestopt zijn


August1960

210 dagen gestopt -

Ik weet dat het oppassen blijft @Camieltje….juist wanneer het goed gaat en je wat nonchalanter wordt in doen en denken. Een valkuil is dan dichterbij dan wanneer je nog worstelt met het stoppen


Koos

14 dagen gestopt -

Hoe dat roken in ons brein verweven zit.. onvoorstelbaar maar waar. Toen ik 5 jaar rookvrij was kon ik me dat niet meer voorstellen. Ik dacht er nog wel eens aan maar het deed me niks. En kijk mij nu.. ik struggle weer net zo hard als toen in het begin maar ik wil zo graag weer terug naar toen.. wat een vrijheid! Dat is mijn grootste motivatie.. ik wacht niet op dat moment want dat is er niet zomaar..dus dag voor dag. Maar heb t wel zwaar!


Sara1963

74 dagen gestopt -

Jeetje, wat liet je me in spanning…. schrok toen ik begon te lezen maar gelijk ook de gedachte…. zal toch niet. Maar duurde wel heel lang voor t verlossende woord kwam. Gelukkig was t maar een droom maar toch ben je blijkbaar onbewust wel met roken bezig geweest. Hoop dat je snel weer betere en leukere gedachten hebt om over te dromen.


Jurgens

1082 dagen gestopt -

Horrorverhaal! Maar zeer herkenbaar😃


August1960

210 dagen gestopt -

Roken zit zo weer in je systeem @Koos ook al was je jaren vrij van roken.
1 sigaret zet alles weer in werking zelfs na jaren en je stopt weer als een volwaardig roker. Wederom stoppen is vaak nog moeilijker dan die 1e keer en een doorstart nadat je pas weer geproefd hebt is vaak een hel.
Als je er eenmaal vanaf bent moet je er ook nooit meer eentje opsteken en dan komt dat vrije gevoel weer bij je terug.
En kijk eens aan, je zit nu op acht dagen weer, kort geleden hield je nog geen drie uur vol dus wees trots op jezelf!!


Koos

14 dagen gestopt -

@August1960 dank je! Maar ik ben soms ook zo boos en voel me onmachtig.. toch idd ben ik al 8 dagen rook vrij.. maar echt trots voel ik me niet..


Erica

1515 dagen gestopt -

Zeer herkenbaar, vandaar dat ik die eerste ‘gewoon’ niet opsteek


Camieltje

297 dagen gestopt -

@August1960: ik zeg al lang niet meer dat het weg is, af en toe zomaar een dagje helemaal niet in mijn systeem lijkt een voorproefje van wat misschien gaat komen :-) @Koos: super knap, de eerste weken zijn het lastigst.
En: lees en huiver, lang roken veroorzaakt een blijvende verandering in de hersenen, daarom kan je je brein niet meer vertrouwen als het om roken gaat als ex roker.
https://www.uu.nl/organisatie/faculteit-sociale-wetenschappen/na-35-jaar-stoppen-met-roken


August1960

210 dagen gestopt -

Klinkt best hopeloos @Camieltje in die link en om zelfs een deel van de hersenen te laten verwijderen gaat wel heel ver. Ik hou me wel vast aan de lang gestopten alhier om de motivatie vast te houden


Jojo67

23 dagen gestopt -

Poeh, jij bent een leukerd :)
Niet meer doen, mensen laten schrikken. De meeste dromen zijn bedrog, deze gelukkig ook.


Koos

14 dagen gestopt -

@Camieltje
Pfff wat een heftig artikel!!


Sophialaloren

3399 dagen gestopt -

Zodan… dat was schrikken.
gelukkig…..het was niet echt.
Het leek net echt, ben blij dat jij nog steeds een niet roker bent.
Ga zo door…👍👍


Sarah13

55 dagen gestopt -

Die rookdromen zijn echt kl*te, maar het mooie is toch wel de opluchting die je voelt wanneer je beseft dat het maar een droom was.  Ik was aan het eind van je blog zelf ook opgelucht voor je! 157 dagen and still going strong!


Sylvie

178 dagen gestopt -

Beetje vreemd en ook niet echt motiverend @Camieltje om hier in dit blog zonder enige context die link te plaatsen. Net als @August1960 hou ik me liever vast aan de positieve geluiden van de langer gestopten hier!!


Camieltje

297 dagen gestopt -

@Sylvie hoezo? De context is de hardnekkigheid van de verslaving. Je kan je maar beter bewust zijn en het artikel verklaart net als veel andere wetenschappelijke studies waarom gestopt blijven zo lastig is en dat er veel mensen hier zijn die een terugval hebben. Er zijn ook genoeg onderzoeken waaruit blijkt dat je aan de hersenen kan zien dat iemand lang heeft gerookt. Hoe meer je weet hoe minder je verrast wordt toch? Tenminste, ik niet, ik wil slimmer zijn dan deze verslaving.


Ladygogo

727 dagen gestopt -

Even was ik verbaasd, heel even maar. Na het lezen van de titel, wist ik het eigenlijk al: een rookdroom. Levensecht hè. Goede oefening om een mogelijke trigger de deur te kunnen wijzen.


August1960

210 dagen gestopt -

Gelukkig maar een droom Sara1963 en zelf had ik ook ff schrik. Ben er nu wel weer overheen en op mijn gemakje met de trein naar mijn werk en blij dat ik niet meer rook 👍👍🌹🌹


August1960

210 dagen gestopt -

Dankjewel @Sophialaloren
@Erica @Jurgens @Jojo67 @Sara13 @Ladygogo
Het was maar een droom…..gelukkig en dus verder niets aan het handje. Iets soortgelijks heeft me in een eerdere stop weer geleidelijk aan het roken gekregen en toen was het geen droom. Wilde stoer doen en even laten zien dat ik zo weer door kon met stoppen na het roken van een peuk. Nooit meer doen dus want die ene worden er velen 👍👍👊👊


Aagje47

2228 dagen gestopt -

Hu Guus, wat een naar verhaal. Laat dat maar aan hem over

Weer fit en in de running?


Pisces

832 dagen gestopt -

Wauw , werd er zelfs een beetje chagarijnig van toen ik dacht dat je weer was gaan roken, echt zo van : hoe kan dat nu , terwijl ik dat zelf ook al 1000000 en meer nullen , keer gedaan heb .
Gelukkig het was een droom !!!
En gelukkig @Camieltje werken mijn hersens niet normaal maar vertrouw ze ook inderdaad niet .
Nu lijkt het al tijden alsof ik nooit gerookt heb maar ik weet dat dat vanuit het niets kan veranderen , we zullen niet altijd hoeven te lijden maar wel altijd op je hoede blijven !!


Beertje1313

318 dagen gestopt -

Gelukkig een droom…..zou ook doodzonde zijn om 158 dagen zomaar weg te gooien….hou vol als deze situatie zich in het echt voordoet…maar dat lukt vast!


Koert111

1600 dagen gestopt -

You fooled me!


Verena1978

184 dagen gestopt -

Gelukkig was het een nare droom😓je heb ons wel laten schrikken

en ik lees net dat het gelukkig weer wat beter gaat.


Lia1972

953 dagen gestopt -

De rookdroom.
Nooit gehad maar voor velen de echte afsluiter… Dit wilde je niet meer meemaken, dus definitief afscheid genomen…


Janonimus

76 dagen gestopt -

Goed geschreven! Ik proefde en voelde hem bijna zelf…dank je wel..heerlijk verhaal! Wij blijven gewoon gestopt!


August1960

210 dagen gestopt -

Juiste houding @Janonimus👍👍👊👊