Callahan70

944 dagen gestopt - 12 Jun 19

De barbier en geslaagd!

Lekker dagje vandaag.

Vanmorgen ging ik naar de barbier, ik heb een baard en die moet van tijd tot tijd bijgesnoeid worden. Mevrouw Callahan herinnert mij er altijd aan wanneer het weer tijd is. "je lijkt wel Paulus de Boskabouter, tijd voor de barbier", is de meest vriendelijke opmerking dan.


Nu noem ik haar regelmatig Eucalypta wanneer ze met haar lieflijk stemgeluid weer eens wat vindt dus zijn we weer in evenwicht. :mrgreen:
Ik heb een vaste barbier. Hij komt uit Turkije oorspronkelijk waar hij ook barbier was. In Turkije zijn ze niet zo van de fluwelen handschoentjes. Een barbier is wat hem betreft een man van weinig woorden die met tondeuse, schaar en scheermes baarden netjes maakt zonder poespas. Het resultaat is altijd prima en er is gratis koffie en niet duur. Voor mijn een fijne combinatie. Toen ik aankwam verwelkomde hij mij breedlachend. "Aha, ik zie het al, weer te lang gewacht meneer… tsssss". Inderdaad hij had gelijk, ik had het weer uitgesteld dus nu moest er met de snoeischaar doorheen. "gaat u zitten". In de stoel werd mij hoofd ruw in het kussentje geduwd en met een stevig drukkende wijsvinger werd mijn kin omhoog gedrukt. De tondeuse zoemde, de schaar knipte en af en toe corrigeerde zijn vinger mijn hoofd van houding. "Zooo, nu scheren meneer". Er werd scheerschuim om mij hoofd gesmeerd met heeeeel heet water. Ik vroeg mij af of ik nog vel om mijn wangen had maar toen was de barbier al druk aan het schrapen met een handscheermes.

Zo’n scheermes dus. En achteroverliggend in de stoel, terwijl hij over mijn keel ging, vroeg ik me even af of hij niet toevallig psychopathische trekjes had en even uit zou schieten. Gelukkig niet, weer zo glad als wat. Ik werd weer rechtop gesjord en voor ik het wist, had ik hars in mijn oren en op mijn neus. "even wat haartjes verwijderen meneer".  Dat moest er ook weer af en toen dat gebeurde, kon ik een gil niet onderdrukken. Niet te hard, ik wilde niet als een pussy overkomen maar hij moest toch wat meewarig lachen. "doet een beetje zeer meneer".  Wat een understatement. Trots liet hij zien wat er uit mijn oren was gekomen, een hele bos haar, daar kon ik mijn kale kop mee bedekken!! In ieder geval was dat de laatste etappe en trots, met een mooi gecoiffeerde baard toog ik huiswaarts. Tot over een maand barbier!

Wat helemaal de dag goed maakte: Mijn zoon is GESLAAGD!

Zijn commentaar: "tuurlijk, wist ik al, ik maakte me niet druk".
Haha, echt wel, die schijterd, maar mooi dat hij nu klaar is, feest in huize Callahan vandaag!
Vanavond maar even een biertje met mijn zoon proosten, met mijn mooie baard, en zijn goede nieuws.
Zonder peuk natuurlijk :thumbs_up:

Jullie ook fijne avond, groet Callahan

Jokija1954

2562 dagen gestopt -

Beide geslaagd dus, jij bij de barbier.
En je zoon voor zijn studie, kun jij mooi gestylet op zijn feestje verschijnen ;)


Lia1972

431 dagen gestopt -

Oké dus jij ziet er weer netjes uit :)
Zachtzinnig zijn ze in Turkije ook niet. Liet daar graag wenkbrauwen verzorgen. Maar toen er een tijdens mijn wenkbrauw epilerenbeurt iemand zei: " moet ik ook haren onder de neus en wangen etc weghalen?"was ik zo beledigd dat ik nu enkel in NL ga.

Van harte gefeliciteerd met het slagen!
Waar maken wij ouders ons druk om hè ? ;)

Vanavond vluchten of geen gepaste borrel vanavond?

Enne… Ik heb echt geen snor!


Peer30

2441 dagen gestopt -

Toppie :D gefeliciteerd en fijne avond ;)


Ladygogo

205 dagen gestopt -

Gefeliciteerd, een nieuwe fase gaat beginnen, maar eerst feest!
Wie mooi wil zijn….. 😁


Jodie04

611 dagen gestopt -

Gefeliciteerd met je geslaagde zoon….Ennuh voortaan wel naar je vrouw luisteren hoor, niets erger dan uitgelopen baarden en haren in neus en oren..Turkse barbiers zijn kunstenaars..


Aagje47

1706 dagen gestopt -

Bij Schorem, de mannen van de lange messen


Als klein meisje mocht ik met m’n vader mee naar de barbier, ik vond dat altijd heel fascinerend.
Feest in Huize Callahan met een zoon die zijn "papiertje" gehaald heeft. Er ging vandaag een grote zucht van opluchting door grote delen van Nederland.


Pisces

310 dagen gestopt -

Wat een opluchting ...zoon is geslaagd..gefeliciteerd.
Tja ..jij hebt het met je baard..ik ben geen harde loper naar de kapper.
Vaak haal ik zelf even de schaar door mijn pony en verder geloof ik het dan wel tot de dag dat zelfs ik moet toegeven dat er echt geen model meer in zit ...ik geef mijn geld liever aan andere zaken uit .
:mrgreen:


Paint

488 dagen gestopt -


Geen massage gehad?

Fijn voor je zoon en omstanders…..


Ladygogo

205 dagen gestopt -

Oei joei dat met die stokjes hars. Is dat bij jou ook zo gedaan? Ik heb heerlijk gelachen om dit filmpje, maar neem mijn woorden terug ‘wie mooi wil zijn…’