August1960

122 dagen gestopt - 20 Nov 20

Herinrichten

Het is niet altijd even makkelijk om van het roken los te komen, de harde schijf te formatteren naar “nog nooit gerookt”, je moet letterlijk jouw leven en jouw doen en laten herinrichten!
Ben eerder gestopt geweest en de langste periode was ruim 4 maanden in 2014/15 , daarna was het twee, hooguit 6 weken. Tot aan deze stopdatum 30-07-2020 heb ik inmiddels weer een dikke 3,5 jaar volop gerookt.
Er ligt dus weer een behoorlijke uitdaging en calculeer ik in dat het echt een lange tijd kan duren eer ik het echt helemaal uit mijn systeem heb.
Als je stopt met roken ontdoe je je van iets dat heel lang, vaak tien tallen jaren, deel heeft uitgemaakt van je leven, het roken was verweven met alles wat je deed, het beheerste voor een over groot deel je denken, je doen en laten. Je deed het naast eten en drinken en bij mij was het vaak nog belangrijker dan mijn sneetje brood. Als ik maar ff tussendoor roken kon, die snee brood zie ik later wel!!
Eigenlijk niet eens zo heel vreemd dat het nog niet altijd fijn voelt in die zin. Het stoppen geeft tegelijk ook een leegte en kan je je soms ontredderd voelen in situaties waar roken zo gewoon was, ik gleed vaak weg in depressieve gevoelens. Hierdoor maakte ik dan toch de keuze om dan maar weer te gaan roken.
In tegenstelling tot vorige keren wilde ik toch boven deze gevoelens uit zien te komen, er boven staan. Het kan en mag toch niet zo zijn dat dit me belemmerd te stoppen en gestopt te blijven. Ook dit zal ik het hoofd moeten bieden en me er niet door laten bepalen.
Voor nu ben ik zooooo blij dat ik niet meer zo geregeerd wordt door die peuk, dat het mijn doen en laten niet meer bepaald. Ik niet meer de kou in hoef om te…....me niet meer af hoeven vragen of je nog genoeg te ..........bij je hebt, geen paniek als een overleg of zo uitloopt omdat je niet ........kan, niet ff snel bij het Overstappen van bus naar trein een stresspeuk enz. enz….
Het is nu al een poosje andersom en bepaald het NIET - ROKEN een tijdje mijn leven, dwars tegen de draad in die ik gewend was en dat botste nog al op bepaalde momenten, dat geeft onrust, stress, een leeg gevoel, slecht slapen etc. Een lastige fase en het vergt nogal wat van jou…...je krijgt het niet cadeau.
Ik houd me nu voor ogen dat wanneer dit me lukt…..ik er dit keer in slaag…...dit het grootste cadeau is die ik mezelf gegeven heb, maar ook mijn vriend en mijn familie.
Ook al was dat heerlijke blije gevoel er dan niet constant, en was het gevoel soms wat in mineur, ook al leek het soms een gevecht tegen de bierkaai, laten we vasthouden aan het feit dat we nu zelf de baas zijn, en blijer worden we met de week!!!
PS….misschien raar…..maar het is waar en het zal daar vast niet door komen!!
Afgelopen zaterdag behoorlijk op mijn achterhoofd gevallen en een gat in mijn hoofd……al die dagen nog geen moment aan een peuk gedacht en van zin of trek was er ook geen enkele sprake!!
Maar ff afkloppen……maar dat is morgen al weer een hele week……hier hou ik van!! Dat gevoel dat koester ik enne……..ben ik toch goed op mijn achterhoofd gevallen

Jokija1954

2996 dagen gestopt -

Dat heb je mooi omschreven, maar zou die val je brein hebben gereset??
Je gaat voorlopig goed gelukkig,
en die val tja nog even geduld voor je weet wat er aan de hand was.


Sylvie

90 dagen gestopt -

Nou letterlijk misschien wel, maar figuurlijk ben je zeker niet op je achterhoofd gevallen Guus ;-). Je hebt dondersgoed door hoe eea werkt en ik ben blij voor je dat je nu echt een goed gevoel hebt bij het gestopt zijn!! Dat is zo’n verademing vergeleken met dat gevecht. Het geeft moed en vertrouwen in het idee dat het mogelijk moet zijn deze keer echt gestopt te blijven -> zooo herkenbaar!! Topper ben je :-)


Jodie04

1045 dagen gestopt -

Zolang je je hoofd niet laat hangen hoef je er geen kopzorgen om te hebben. Dus geen muizennesten in je hoofd, en err ook geen hard hoofd in hebben, dan krijg jij geen spijt als haren op je hoofd, en hoop dat je niet met je kop tegen een muur loopt, maak niemand het hoofd op hol, dan zijn wij 2 hoofden onder een kaproen. Boter op je hoofd heb je niet, hou alleen jezelf je hand boven je hoofd, en vanavond mag jij je hoofd rookvrij ten ruste leggen.  Volgens mij zag ik nu niets over het hoofd. Mooi blog, jij komt er wel…


Jennyftblog

6 dagen gestopt -

Je bent echt een baas en de peuk de baas!  KNAP!!


Jojo67

3 dagen gestopt -

Zo, dat is mooi geschreven, duidelijk en volgens mij bekend bij alle stoppers. Deze lees ik af en toe nog even terug. Gewoon, als geheugensteuntje.
Soms moet je een klap voor je kop krijgen om duidelijkheid te krijgen :)


Eef256

173 dagen gestopt -

Heel goed te lezen en herkenbaar! Ga vooral zo door!! 👏👏


Jurgen1966

1430 dagen gestopt -

Inderdaad, je moet jezelf weer heropvoeden. Het mooie is dat dat steeds makkelijker wordt.


Johnp2

415 dagen gestopt -

Klinkt goed, anders


Camieltje

209 dagen gestopt -

@August1960 Het gaat je lukken! Je tikt de 4 maanden aan en dan wordt het steeds eenvoudiger.


Amsterdamskruisje

423 dagen gestopt -

Herkenbaar. 
Kan alleen maar beamen dat dit een groot, als niet het grootste cadeau is dat je jezelf kan geven.


Sara1963

11 dagen gestopt -

Wow, wat n mooie pure en duidelijke blog. Herkenbaar. Zelf kortgeleden weer de fout in gegaan. Herpakt maar herken zoveel in jouw blog.