Aagje47

2232 dagen gestopt - 20 Feb 21

Voor de liefhebbers van mooie getallen

Vandaag passeer ik de mooie mijlpaal van 2222 dagen rookvrij, met dank aan @Ladygogo die me er op attendeerde. Toen ik zes jaar geleden mijn laatste sigaret rookte had ik geen weet van het bestaan van SRB. Geen idee dat daar je scores werden bijgehouden en beloningen uitgedeeld voor de successen die je behaalt. Ik meldde me na vier maanden aan omdat ik er toen pas in durfde te gaan geloven dat het mij ook zou kunnen lukken om gestopt te blijven. De steun van medestoppers heeft enorm geholpen op de moeilijke weg waarvoor ik gekozen had. Gaandeweg werd het gemakkelijker en op enig moment zelfs vanzelfsprekend om niet te roken en dat na een ”rookcarrière” van zo’n 55 jaar. Ik heb er zelfs een blog over geschreven om oudere rokers aan te moedigen de stap naar niet-roken te zetten. Het heeft mij gezondheidswinst opgeleverd en dat telt voor mij zwaarder dan het financiële voordeel (waar is dat gebleven?)
https://stoprokenblog.nl/post/single/b2de7a76-f629-413d-b649-a8edab440a00
En nu op naar de 3333 dagen. Ik ben nu 74 jaar, die ruim drie jaar extra moeten ook te doen zijn. Ik ben nog steeds een regelmatige bezoeker van het SRB en zie daar met plezier naast de nieuwkomers ook mensen die hier al jaren hun bijdrage leveren om uiteindelijk tot een rookvrije generatie te komen. We houden de moed er in met z’n allen.

Ladygogo

731 dagen gestopt -

Hoe is je nachtrust na 2222 dagen? Die was destijds maar zo-zo.
Ikzelf heb deze keer geen problemen gehad, andere stopperioden was de nacht vreselijk. Hoe verschillend is ieders afkick…. als het maar lukt. Dat heb jij voor elkaar gekregen. HOERAAAA 💃🎶🎵💃


Aagje47

2232 dagen gestopt -

Dat is voorgoed veranderd @Ladygogo Ik slaap gemiddeld zo’n één tot anderhalf uur minder per nacht. In de zomer is dat niet zo erg, in de winter betekent dat ontbijt met de lamp aan omdat ik anders de krant niet kan lezen. Het is overigens OK, ik word namelijk wel meer uitgerust wakker dan toen ik nog rookte. Bovendien AOW-er dus ik kan overdag een dutje doen. Elk nadeel enz. enz.


Beertje1313

322 dagen gestopt -

Gefeliciteerd!!...wat een eind al…..ik ben ook bezig om die kant op te gaan, ga nu naar het jaar toe…3333 lukt jou vast ook wel..succes!!


Jojo67

27 dagen gestopt -

Wow meid, wat een cijfers, ik houd van tweeën, 2-2 gestopt :)
Ik ben zo trots op jou! Het is dus altijd een goede leeftijd om te stoppen, jong of oud. Er komen altijd voordelen bij kijken. Zo knap dat je bent gestopt en heel fijn dat je ons nog steeds komt steunen. Dank je kanjer!


August1960

214 dagen gestopt -

Mooie cijfers en een geweldige prestatie zomaar in één keer stoppen, dat doen er niet veel. Heel knap dat je dit op latere leeftijd toch nog hebt aangedurfd. 👍👍👊👊🌹🌹


Jodie04

1137 dagen gestopt -

Prachtig getal, en zo leuk je al die jaren gevolgd te hebben. 55 jaar gerookt, pfff, ik kan alleen maar zeggen, je bent nooit te oud om in te zien dat roken niets opleverd. Lekker zo door gaan.


Jokija1954

3089 dagen gestopt -

Aagje hier moet ik toch ook even reageren,
om jou hiermee te feliciteren, TOP!


Doornroosje1

1912 dagen gestopt -

Gefeliciteerd Aagje! 2222 dagen, dat zijn wel heel veel dagen. Leuk om je blog van lang geleden nog een keer te lezen. Ik heb er toen veel aan gehad. Ik heb ook zolang gerookt en zag dat het stoppen dus echt kon!


Johnp2

507 dagen gestopt -

Fijn dat je er bent. 👍


Amsterdamskruisje

515 dagen gestopt -

Wat @Johnp2 zegt
En bedankt dat je altijd zo trouw een commentaar schrijft op mijn ellenlange blogs: geloof me, die gaan nog wel ergens heen!

Ik zou zeggen, plak er nog even 20 jaar rookvrij pensioen bij. En geniet ervan, het is je gegund.


Aagje47

2232 dagen gestopt -

@Beertje1313 je bent al goed op weg naar je jaarpasje.
@Jojo67 ik kan jullie niet missen dus blijf ik je graag steunen ;)
@August1960 Het moest in één keer, voor mij was het nu of nooit. Ik weet niet niet of ik een tweede keer aangekund had.
@Jodie04 jouw aanwezigheid op dit blog heeft belangrijk bijgedragen aan mijn motivatie en dat geldt ook voor @Jokija1954 die stimuleerde om door te gaan en me verwende met mooie plaatjes bij elke mijlpaal. Dank je wel.
@Doornroosje1 en @Johnp2 we lopen al heel wat jaren hetzelfde pad, ook jullie bedankt voor je aanwezigheid.


Aagje47

2232 dagen gestopt -

@Amsterdamskruisje ook jij bedankt voor je inspirerende bijdragen aan dit blog. Never a dull moment


Kikker15

780 dagen gestopt -

Gefeliciteerd met je fantastische getallen en vooral met je gezondheidswinst!


Sophialaloren

3403 dagen gestopt -

Gefeliciteerd @Aagje47, wat een mooi getal.
Ik slaap ook niet meer zoals vroeger maar vind het ook niet erg.
Door pensioen hoeft niets meer dus blijf smorgens lekker wat langer liggen.
Leuk om jou hier af en toe nog tegen te komen👍


Aagje47

2232 dagen gestopt -

Dank je wel @Kikker15 jij loopt hier ook al wat jaartjes mee. Je doet het zelf ook heel goed met je ruim twee jaar op je teller. De aanhouder wint.
Fijne reactie @Sophialaloren Jij bent de 3333 al gepasseerd maar gelukkig kom je ook van tijd tot tijd hier nog voorbij.