Quidam

989 dagen gestopt - 15 May 19

Godegriezels dit is wel zo errug……

Het zou echt verboden moeten worden. Hoe komen mensen erop om dit soort overheerlijke toetjes te verzinnen…..?????  :shock:
Vegan chocolade ijs en daarnaast ook nog eens zonder suiker. Yepperdepeppeperderpep Wat natuurlijk heel goed past bij welk voedingspatroon dan ook om die overtollige kilo’s die wij doordat wij zijn gestopt met roken er gratis bij hebben gekregen. Maar dat terzijde….. :mrgreen:

Ik vond ‘m hier:
https://nutritionstudies.org/recipes/dessert/vegan-chocolate-ice-cream/

Het gevolg was dat ik gelijk de amandelpulp van eergisteren uit mijn koelkast heb gepakt om daarmee weer amandelmelk te maken. Dit omdat het recept daarom vraagt…. Om ongezoete amandelmelk en dan dus ¼ cup wat overeenkomt met 60ml.
Daarna heb ik 3 uitgepelde en in stukjes gesneden bevroren bananen uit mijn vriezer gehaald, die daar sowieso als in een soort van standaard liggen en elke week worden aangevuld.

Dat heb ik samen in de blender gedaan totdat het een soort van smeuig papje werd. Toen 3 eetlepels cacao erbij plus 1 theelepel kaneel. Daarna nog weer even mixen totdat die smurrie goed door elkaar zit. Daarna in een bakje/kommetje whatever 15-20 minuutjes in de vriezer gedaan….. en toen…….. heb ik de timer aangezet.

En daarna……….. heb ik dat wat achterbleef in de blender, even geproefd….. en werd daar toch wel heel erg blij van. :)

Dat kan ook liggen aan de cacao….. :mrgreen:

Tot laterssssssss

Sunbeametje

1357 dagen gestopt -

Ja, ik ben ook vegetariër en sinds kort zijn er nu ook Magnum vegans:
https://www.magnumicecream.com/nl/verhalen/verhalen-over-eten/magnum-vegan.html

Eerst 1 pak van drie stuks gehaald bij
Appie Heijn, die verkoopt ze ook,
maar vandaag heb ik drie pakken meegenomen
ha ha!!


Jodie04

484 dagen gestopt -

Mmmmmm…Heb er ook trek in gekregen, pak dus voor nood maar een mini magnum.


Kaatjekaka

959 dagen gestopt -

Mmhhh! Dat lijkt me heerlijk!
Ik neem nog een koffietje…


Pisces

183 dagen gestopt -

klinkt verdraaid goed !!
Eet smakelijk (maar je moet nog even wachten zeker ? )


Lente50

24 dagen gestopt -

*kwijl*


Quidam

989 dagen gestopt -

@Jodie04, @Pisces, @Kaatjekaka en @Lente50, @Peer30, @Bouwhuis en @Sunbeametje Ik denk dat ik met recept toch nog even aan de knutsel ga want ik vind de banaan als smaak nog wat aan de bovenkant zitten. Terwijl het wat mij betreft iets meer naar het midden moet of zelfs meer naar de achtergrond. Wellicht dat kokos en/of wat extra cacao dit op kunnen lossen….. Of een zoetje van een ander soort fruit…. ga ik nog ontdekken. :) Maar het was wel al een feestje en ik heb nog minimaal voor 2 of 3 porties over… dus dat vriest gewoon verder. ;)

Waarmee ik dan dus gelijk aan Sunbean aangeef dat ik het liefste mijn eten zelf maak en niet weet wat ze er allemaal in hebben geknutseld in die vegan magnum… zal ongetwijfeld bol staan van suiker…. en daar hou ik niet van.