Koos

roker - 17 Oct 20

Gerookt,teller op nul

Hoe vreselijk! Stiekem uit de snoeppot gepakt vandaag. Trok het gewoon niet. Hoe blij ook met mn 2 rookvrije en blije dagen, toch weer in de val. Pakje gekocht, achter elkaar 5 sigaretten gerookt. Pakje onder de kraan in de vuilnisbak. Wanhopig gevoel. Wandelschoenen aangetrokken en het bos in. 20 km gelopen. Tegen een boom aan geschopt, boos op mijzelf, verdrietig ook. Uitzichtsloos gevoel. Mezelf herpakt..Het kan toch niet zo zijn dat ik mezelf iets aandoe waar ik zo verdrietig van word? Dat die paar K-peuken mijn blije opgeluchte gevoel van de afgelopen 2 dagen zo de grond inboren..?? Teller op nul..of tenminste op 14 uur vandaag.. So Sorry..

Jurgen1966

1390 dagen gestopt -

Allemaal prima. Maar de enige die het verschil maakt ben je zelf. De een stopt zonder pijn en moeite, de ander moet 20 keer oefenen.
Ik denk dat het wel goed komt, soms duurt het wat langer om het resultaat te bereiken.


Jurgen1966

1390 dagen gestopt -

Oh, en twee keer posten binnen een minuut. Petje af. :)


Koos

roker -

@Jurgen1966
hahha .zie nu pas dat ik 2 keer gepost heb.. weet niet wat ik fout deed..zal een post verwijderen


Jurgen1966

1390 dagen gestopt -

@Koos: Ik gooi het altijd op contact-dender. Success met niet roken!


Koos

roker -

@Jurgen
contact-dender..?


Ronaldo

199 dagen gestopt -

@Koos misschien even stap op de plaats. Even roken tot dat je die goede vibe weer gevonden hebt. Je voelt het vanzelf of je die goede flow te pakken hebt.
Bedenk bij elke hunkering; die 5 sigaretten geven me even verlichting en plezier. De klap daarna weegt niet op tegen de ellende. Succes!


Koos

roker -

@Ronaldo
Misschien hebben juist die 5 sigaretten me laten zien dat ze me niks opleveren, behalve hopelijk een nieuwe goede flow. Nu de moed laten zakken en morgen weer opnieuw een pakje kopen en onder de kraan houden..?? Hoe uitzichtsloos..


Jurgen1966

1390 dagen gestopt -

@Koos: Sorry, dat is als de linker muisklik, heel snel twee keer klikt. En je hebt niets fout gedaan, gewoon niet roken.


Johnp2

375 dagen gestopt -

😁 contact Dender 🤣😂 @Jurgen1966
Koos je hebt niets foute gedaan. Misschien nog niet klaar. Gewoon ff doorroken, nog niet vies genoeg.

Craving…zucht…sehnsucht.
Unendliches verlangen.
Verslaafd 🥴

Soit


Johnp2

375 dagen gestopt -

Oh ja..bijna vergeten.
Dan weer opstaan


Camieltje

169 dagen gestopt -

Volgens mij heb je geleerd van de situatie. Als je het nou volgende keer omdraait? Bij drang eerst lopen en dan daarna kijken of je echt wil roken? Er is volgens mij een moment voordat je toegeeft dat je bewust bent dat je kan ingrijpen voordat je daadwerkelijk gaat roken. Je weet nu dat het je niet oplevert wat je wilt als je toch gaat roken. En volgens mij ben jij in staat om daar weerstand aan te bieden, je kent het mechanisme. De sigaret is jou de baas.


Bengel1959

1671 dagen gestopt -

Tja,.... dat is pas duur roken, kopen…. een paar roken….. en dan onder de kraan! ( wie heeft het hier NIET gedaan?) Maar herpakken en er weer voor gaan! Er is maar 1 iemand die jou van het roken af kan krijgen, en je weet vast wel wie dat is? En ook zonder te roken komt je dag om, geloof me! Succes!


Manu1976

35 dagen gestopt -

Tja ik noem het schizofrenie.. meerdere persoonlijkheden in 1 kopje. Maar 1 is gewoon de allerslimste rookverslaafde (jijzelf..) maar door niet te roken word je Niet rokende zelf sterker en blijer.

Maar onderschatten van de verslaafde jou doe je niet, maar je weet haar nog niet uit te schakelen… Dat kan alleen door de niet rokende een beetje tijd te geven….
3 onmogelijke uren
3 dodelijke dagen
3 eindeloze en ziekelijke weken
En nog eens 3 ..... .......... Maanden.

Daarna is de verslaafde koos flink afgezwakt weet ik wel.

Sterkte!


Jokija1954

2956 dagen gestopt -

Eens gaat het jou ook lukken, je wil het te graag dus komt goed.


Kikker15

648 dagen gestopt -

Wat een geworstel he, alle begin is moeilijk. Maar jij gaat er ook komen daar geloof ik in.


Ladygogo

599 dagen gestopt -

Kom op, geef jezelf een duw de rookvrije kant op. Die afkick hobbels kan jij aan. Jij bent baas.


Minous47

7 dagen gestopt -

Ben ook een tijdje flink aan het jojo-en geweest. De knop is nu om bij mij. Dat gaat jou ook lukken. Succes.


Verena1978

57 dagen gestopt -

Kom op, ook jij kunt stoppen💪


Spiritoforion

20 dagen gestopt -

De beruchte derde dag Koos? Bereid je er op voor, weet dat die er aan komt en probeer te accepteren dat die dag gewoon echt naar is. Je mag vloeken, je mag huilen , het is gewoon een k-dag. Als je daar doorheen bent gaat het steeds makkelijker, echt waar. Kop op, het gaat je lukken!


August1960

82 dagen gestopt -

Dat is balen Koos dat het je niet lijkt te lukken om de peuk links te laten liggen en de drang dan toch weer sterker lijkt dan jij zelf en misschien is dat momenteel ook wel zo en is de verslaving jou nu nog de baas.
De enige manier waarop jij de verslaving de baas kan worden is toch nee te zeggen tegen die sigaret, niet toe te geven aan de drang door het uit de weg te gaan, afleiding zoeken…….ga fietsen, wandelen, poetsen of leef je uit in de tuin, je mag alles doen behalve roken.
Als de drang je hoe dan ook niet met rust laat, je tegen de muur aan kruipt van ellende omdat het allemaal niet helpt……log hier in, schrijf het van je af, reageer op de reacties die je krijgt, lees de verhalen van andere stoppers……dat trekt je weer even door zo’n klote dag heen.
Door weerstand te bieden tegen de drang / verslaving bouw je weerstand op tegen de drang / verslaving en wordt jouw motivatie en ook jouw wil om gestopt te blijven sterker.
Je moet door die dikke muur heen…..door de zure appel heen bijten, soms a.h.w. de haren uit je hoofd trekken van ellende, alles behalve de verslaving beantwoorden met “IK GA WEER EEN PAKKIE HALEN”
Stoppen met roken is geen makkie en velen van ons hebben er lange tijd voor nodig gehad en zijn meerdere keren terug gevallen…….ook ik, en ik herken me heel erg in jou bij eerdere stoppogingen.
Bij deze stop heb ik mijn lering getrokken uit die eerdere stops
Kom op Koos…....jij kan het ook!!


Amsterdamskruisje

383 dagen gestopt -

Niets loos Koos.
En door.


Anna30

3128 dagen gestopt -

Wees niet te streng en leef per dag en misschien dat als je een trigger hebt kijk hier maar na
Koos jij kunt hét!!!!

Liefs Alida ♥️


Jodie04

1005 dagen gestopt -

Contact denderen = digitaal schakelen….
Oh oh Koos, wat is dat toch met je???  Ohhh Koos, ik lees alles nu opas… Verdorie, maar, je gaat weer door, dat is ballen hebben. Ach, ik heb zelf mijn weggegooide geknakte sigaretten weer ujit de vuilnisbak gehaald. je moet maar zo denken , het begint te broeien om weer een niet rookster te zijn, dus vandaag of morgen, en misschien wel nu, heb je de goede drive. 20 km wandelen met een verrookt lijf, dan heb je in ieder geval nog een bere conditie… Kom op Koos, ga er n u echt voor… Steun van genoeg mensen hier, maar JIJ bent het die het moet doen, cq laten….Succes.


Paint

883 dagen gestopt -

Kop op Koos, je wil het dus kan je het…


Eliza

287 dagen gestopt -

Heel herkenbaar
Ook gedaan🙈
Het wilde maar niet lukken vorig jaar en daarvoor en daarvoor pff.
En zie dit jaar🙆‍♀️
Na me suf te hebben gerookt in Boedapest begin van dit jaar, was daar dan eindelijk die gunfactor aan mezelf om rookvrij te worden. Dus hou hoop en blijf doorzetten💪