Lia1972

400 dagen gestopt - 13 Aug 19

.... ... 🤔

Met een zoon als sportfreak konden wij er niet aan ontkomen… We hebben een slimme weegschaal. Ga er op staan en via bleutooth maakt deze verbinding. De meest interessante gegevens komen in mijn telefoon te staan. Botmassa, vocht, spiermassa, gewicht, vetpercentage etc…

Nu dus serieus begonnen met het opletten wat en hoeveel ik in mijn mond stop, na mijn vakantie 4 weken terug… En ja… hoor ik val af. Bijna 4 kg joepie 😊 Maar verdorie kreeg vandaag de melding dat ik te veel vet at, want de vetmassa was toegenomen!

Pfft. Wil me niet door een weegschaal op de kop laten zitten. Maar wat kan een apparaat je humeur bepalen…  Vervolgens na het douchen nogmaals gewogen… Gewicht was het zelfde maar ik had minder vet… Na ja… Apparaten ze kunnen het leven makkelijker maken, maar soms…

Tja, het is een rookblog en de dagen lopen lekker rookvrij door. 

Zondag naar de stad geweest en voor het eerst sinds ik mij kon heugen dacht ik,
voordat we vertrokken, aan het gemis van een peuk op een terrasje….

Ik had gewoon even geen zin om te gaan. Zo absurd. Mijn luchtwegen gaan de laatste tijd goed. Ik neem al even geen medicatie, de begeleiding van de logopedist met de ademhaling en stemoefeningen begint te werken. En nu ineens kwam er weemoed op. Weemoed naar vroeger, toen alles nog gezelliger leek, met een peuk…

Mijn hersenen noemen deze weemoed grote onzin. Maar het gevoel krijg ik niet uit mijn systeem. Ik wordt door iedereen voor gek versleten als ik er 1 opsteek. En ik weet… Bij 1 blijft het niet… Net als met borrelnootjes, je wilt er meer… En gedachteloos neem je er meer…

Getver…
De rookkiloos verdwijnen. Mijn hormonen en humeur zijn rustiger en nu zitten Nico en Tine te vragen om een reünie.  Gezond verstand op "aan" ,  mezelf niet gek maken en erop toezien dat ik die peuk niet in mijn gedachten de hemel in prijs. Vanavond een avonddienst en ik blijf uit voorzorg bij de rokers weg!

Even lastig…

Succes s(toppers)!

Quidam

1085 dagen gestopt -

Zo’n slimme weegschaal komt net als zo’n slimme meter bij mij het huis niet in. Doe mij nog maar een gewone weegschaal zonder al die extra opties en dus ook zonder batterijen.

4 kilo er af is geweldig. :thumbs_up: En of je nu wel of niet een grammetje vet extra hebt… who cares??? :)

Ik heb overigens in het begin ook wel eens trek gehad in een sjekkie en ook zelfs na een jaar nog wel en ook nog wel na 2 jaar en zoals je weet gebruik ik altijd nog nicotine en zal ik dat ook blijven doen dus weet ik ook 100% zeker dat het daar niet aan ligt.

Waar het dan wel aan ligt? Geen idee… misschien wel aan het feit dat het roken iets is wat je langer hebt gedaan dan dat je het nu niet doet?

Anyway… succes vanavond en heb een goede avonddienst. :thumbs_up:


Dampenisongezond

Geen stop status -

Blij dat de kilos verdwijnen lia! Je hebt het toch maar mooi voor elkaar!

@Quidam ik raad je aan je damper eens 2 dagen niet te gebruiken. Je zal het effect van nicotine snappen dan


Balling

1664 dagen gestopt -

Sinds ik ben gaan dampen heb ik eigenlijk nooit meer trek in een sigaret gehad. Wel eens nieuwsgierig naar hoe dat dan ook al weer was maar trek, Neuh!


Biertje

599 dagen gestopt -

Jij bent dan ook nog steeds (al jáááren dus) ‘kats ‘  verslaafd Balling
Verslaafd aan die dampert / lurkert / nicotine etc.
Ik weet balling dat jij miept over verschil tussen verslaving en afhankelijkheid
Bla bla bla …Stop maar eens een paar dagen met lurken……
48%  van de lurkers rookt ook nog eens……
Nie doen mensen…….

..
..
..

@Balling…..
Stuitend hoe jij hier met mensen omgaat.
Je wast je handen in onschuld ….steekt je kop int zand
Je neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor je lompe gedrag
geen excuses…nada niks….
Je bent in die zin een walgelijke man ……
‘  De ander ’  is nog slechter…
dat is zo ongeveer altijd je antwoord
Bijna niemand spreekt jou hier nog op aan
Zinloze moeite ?
Ik zal je ALTIJD blijven aanspreken op je lompe gedrag,
én op het promoten van dampen
W á t   ik hiervoor ook uit de kast moet trekken
(van woorden tot shit )
op jouw blog, andermans blog …overal
Ik word steeds bozer,  ook omdat de meeste anderen je gewoon laten.


Lente50

86 dagen gestopt -

Ook ik verslijt je voor gek mocht je er één opsteken. Niet doen dus maar daar heb ik alle vertrouwen in dat dit niet zal gebeuren.
Jij bent er vanaf, voorgoed!


Bengel1959

1246 dagen gestopt -

De app fat secret is ook wel leuk, je kan daar alles noteren wat je onder je neus naar binnen schuift! Ik schrok er van!  Ook ik ben aan het minderen met snoepen en chipsen! Moeilijk, moeilijk!


Lia1972

400 dagen gestopt -

@Bengel1959, zoieso alcohol niet meer doordeweeks. En dat was 1 a 2 wijntjes na het eten. Maar toch… In het weekend nauwelijks gedronken nog.
Koekjes enkel in het weekend.  Geen zoutjes gepakt. Wel extra boterham om 16.00. En 1x opscheppen met veel sla mmm. 1 stuks vlees ipv 2. Ben echt altijd vleeseter geweest. Maar ‘t staat me echt tegen. En zo min mogelijk bewerkte troep. En mijn fles spa blauw met beetje slimpie is mijn beste vriendje nu haha.

Maar ‘t werkt wel voor mij…


Jokija1954

2531 dagen gestopt -

Herkenbaar hoor, je hebt mooi dat eerste jaar binnen, alles gedaan zonder peuk.
En NU dan? Nu moet dat brein nog gaan volgen, had er ook lang last van, maar wordt echt steeds minder.
Heb het nu nog maar heel af en toe,
maar zolang ik mijn verstand niet verlies , zal ik er geen meer aansteken.


Ladygogo

174 dagen gestopt -

Krachtig blog. Dat van die borrelnoten is voor mij ook een uitstekende reminder 😁 Die houden we erin @Lia1972 en jij vanavond ook. Werk ze!


Sarah13

9 dagen gestopt -

Je bent ook hartstikke cray-cray als je er weer 1 opsteekt.  Niet doen, hoor.  Die trek ebt wel weer weg.  Goed bezig!!


Jodie04

580 dagen gestopt -

Ik denk dat iedere lang gestopte deze gedachten wel eens heeft. Maar dat wil niet zeggen dat ze er weer een op gaan steken..Jij ook niet, je zal wel gek zijn, juist omdat je je proces zo mooi beschreven hebt steeds. Lees je blogs maar terug. En wat je gewicht betreft… Gooi die app de deur uit… Je voelt zelf wel aan je kleding of je er weer wat mee moet gaan doen. Maar je eerste kilo’s zijn er al af. Kortom, je bent gewoon met alles goed bezig….Hoppa go on girl, woman power…


Ladygogo

174 dagen gestopt -

Nog een week en dan staat er 400 op jouw teller. Fijn weekend!


Lia1972

400 dagen gestopt -

Dank je wel @Ladygogo, jij ook fijne weekend!