Ladygogo

641 dagen gestopt - 14 Jan 20

Aansteker stress

Ik heb mijn donkerblauwe winterjas bij mijn broer laten liggen. Dat geeft niet, want ik heb nòg een winterjas, een knalrode. Dat is ook nog eens een vrolijke kleur op deze regenachtige en winderige dag.
Zit er een aansteker in!
Na 10 maanden vind ik nog een aansteker! Ik dacht dat ik heel mijn verzameling weggedaan had.

Ik moest gelijk aan mijn rokende versie denken, altijd een check of ik een aansteker bij me had. Ik kocht gelijk een nieuwe als ik ‘m toch vergeten was. Ik had er heel wat verzameld.

Aansteker stress…. verleden tijd 💃

Jodie04

1047 dagen gestopt -

Ik heb nog EEN aansteker. Dit is een heel mooie, een erfstuk, van een vriendin gekregen, die helaas is overleden, al 11 jaar terug. Ze gaf hem met de woorden, deze is voor jou, want jij stopt toch nooit met roken…Deze doe ik uiteraard nooit weg…Maar gebruiken zal ik hem waarschijnlijk nooit meer..Gooi jij deze aansteker nu weg of wordt het n soort relikwie?Gelukkig geen stress meer voor ons wat de aanstekers betreft..


Ladygogo

641 dagen gestopt -

Wow dat was wel een uitspraak van jouw vriendin, die blijft je bij natuurlijk.
Mijn exemplaar is een weggooi geval. Ik bewaar ‘m niet. Omdat ik zo min mogelijk weg gooi wat goed is, geef ik ‘m aan mijn broer. Komende donderdagvond gaan we varen en het Light festival bewonderen. We zijn met zijn twaalven, volgens mij is hij de enige die ik er ‘blij’ mee maak.


Jurgens

996 dagen gestopt -

Wat een aanstekelijk verhaal!😬


Jodie04

1047 dagen gestopt -

Tis n echt Dupont, dus dorst hem alleen thuis te gebruiken..En ja zowel haar als de uitspraak zal ik nooit vergeten.


Sophialaloren

3313 dagen gestopt -

Ik heb hier nog 1 aansteker, een hele mooie.
Ooit gaf ik het aan mijn vader, en nu staat hij hier bij zijn foto.
Ik kan er geen afstand van doen, dus laat hem daar lekker staan ☺️


Johnp2

417 dagen gestopt -

Aansteker…soms gemis tegenwoordig. Niemand rookt. Hoe maken we nu de kaarsen aan. ....


Jodie04

1047 dagen gestopt -

@Johnp2, geen kaarsen.meer aansteken, gewoon die nepkaarsen aanschaffen. Deze worden al mooier, en….je hoef nooit meer te schilderen, alles blijft schoon. Dan maar wat minder romantiek in huis.🤣🤣


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Jurgens Ben je nou je jaszakken aan het legen? 😏


Rzb25

roker -

Mn allereerste aansteker heb ik nog, weggeborgen in mn kast, en ik heb mn sigaretten gewoon in me tas zitten.. maar die raak ik niet aan💪


Jokija1954

2998 dagen gestopt -

Aanstekers ik had er ook altijd genoeg bij me, er zou er maar eens een weigeren ;)
Maar deze vind ik toch wel de meest lugubere ooit.


Jokija1954

2998 dagen gestopt -

@Sophialaloren
Zo heeft mijn jongste zusje die van mijn moeder inclusief het pakje sigaretten waar mijn moeder nog mee "bezig" was.
Ook op een plank in haar dressoir achter een glazen deur, bij mijn vader ligt zijn mondharmonica en ook zijn aansteker.


Jodie04

1047 dagen gestopt -

Nou ja @Jokija1954..Bah…Inderdaad horror.


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Sophialaloren een mooie plek!
@Jodie04 jij hebt grote kans ook een mooie herinneringspplek voor de Dupont?


Jodie04

1047 dagen gestopt -

@Sophialaloren @Jokija1954. Zoals ik hier wel eens geschreven heb, ga ik, als ik in het buitenland ben, altijd een begraafplaats bezoeken. Degene die ik absoluut de meest bijzondere vind is in Lissabon.
Cemitério dos Prazeres
De bijnaam is: Cemitério dos Prazeres oftewel Begraafplaats van Genoegens/Vermaak/plezier
Hier liggen alle overledene boven de grond, ( Behalve de brandweer mensen). We hebben er een dag door gebracht. En als je door al die duizenden kapelletjes naar binnen kijkt, is er niet een kist, stoel of tafeltje die er in staat waar geen aansteker of pakje sigaretten bij ligt. Heel bijzonder…


Bouwhuis

758 dagen gestopt -

Steek er mn kaarsjes mee aan.. dus ligt op een vaste plek 🙈


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Rzb25
Zuinig zijn op jouw eerste aansteker en niet meer gebruiken 😉


Jodie04

1047 dagen gestopt -

@Ladygogo, had ik niet, maar ik heb afgelopen zaterdag een leuk soort houten bord op de kop getikt met geulen ( Gleuven??) erin… Hier ga ik iets bijzonders mee doen, en juist zoiets zou daar in passen…Je moet het een beetje voorstellen als zo"n bord waar iemand vingerhoedjes op plaatst of lepeltjes, maar dit is een groter formaat, dus kunnen wat grotere "herinneringen" op.. Grappig…Verzin dit eigenlijk ter plekke, want dacht eerst dat ik er mijn brillen op uit zou gaan stallen, maar dit is eigenlijk een veel leuker idee. Waar dit blogje niet toe kan leiden…


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Jokija1954 bizar en hilarisch tegelijk die teksten.


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Jodie04
Nou inderdaad, waar dit blogje toe kan leiden. 👍


Jurgen1966

1432 dagen gestopt -

@Ladygogo: ik loop nog steeds met een aansteker rond, gewoon handig :)


Sienja

1843 dagen gestopt -

Ik schrik nog steeds als ik een aansteker of een verdwaald pakje rode rizla ergens achterin een lade of elders vind. Zeker toen ik net gestopt was moest ik echt alles wat aan roken herinnerde, weggooien of in ieder geval uit het zicht zetten. Die spullen triggerden bij mij echt een soort Pavlov reactie: Roken. NU! Pas na ongeveer een jaar werd die lading minder. ( nu 4 jaar gestopt )


Kikker15

690 dagen gestopt -

@Rzb25
Als ik jou was zou ik die sigaretten in je tas gauw onder de kraan houden.
Levensgevaarlijk.


Amsterdamskruisje

425 dagen gestopt -

@Kikker15
Amen!
Net als een pistool: als de omstandigheden er maar naar genoeg voor zijn,  ga je hem gebruiken.
@Rzb25
Weg die sigaretten want dan moet je de vernederende gang naar de winkel of pomp gaan maken om weer ieuwe te halen, iets wat je natúúrlijk NIET gaat doen.
Jippie, niet meer roken,  wat heerlijk. Je hoeft niet meer die ketting van roken te volgen. Je hebt hem gebroken, die ketting van dwaasheid!

Probeer het niet roken als positief te zien en niet als iets dat je jezelf ontzegt; je bent bezig met een bevrijding.


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Jurgen1966
Bij de vraag ‘heb jij een vuurtje voor me’ is dat o.a. handig 😁


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Sienja
Ik ben nog geen sigaretten tegen gekomen, maar heb me voorgenomen ze direct onder de kraan te houden. Ik snap je helemaal.


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Kikker15 en @Amsterdamskruisje
Ik weet dat sommigen expres nog sigaretten in huis hebben en dat dit juist positief werkt voor hen. Hoe? Ik zou het niet weten. Misschien kan @Rzb25 dit uitleggen?


Alpenrose

2772 dagen gestopt -

Ik ben gestopt met meer dan ne ganse slof in huis.
In mijn jas zat een pakje, in mijn handtas, in de auto lag er een ..... nu nog liggen ze hier in de schuif.
Of ze nog rookbaar zijn weet ik niet.
Bij mij was dit een geruststelling.
Ik mocht roken maar deed het niet.
En tot vandaag is dit gelukt.


Jurgens

996 dagen gestopt -

In mijn jaszakken zitten alleen hondepoepzakjes @Ladygogo. Het vuur zit uiteraard in mij zelf🔥....


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Alpenrose
Ja, dat was het, het kan bij sommigen rust geven. Het werkt nog steeds bij jou 👍 zeven jaar


Jokija1954

2998 dagen gestopt -

En precies zo deed ik het ook @Alpenrose.
Maar ik heb na ruim een jaar alles weggedaan.


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Jurgens
Dat is aantrekkelijk en dan heb ik het niet over die zakjes.


Ladygogo

641 dagen gestopt -

@Alpenrose @Rzb25 @Jokija1954
Ik moest en zou altijd de laatste sigaret nog op roken als ik een stop datum had gekozen. Gevolg?
Bijvoorbeeld: was mijn ‘laatste sigaret’ in de middag, tja dan kon ik nog niet stoppen natuurlijk en kocht ik een nieuw pakje. Dat praatte ik dan goed voor mezelf door een pakje te kopen met minder sigaretten er in.
Ander voorbeeld: lukte het een keertje vlak voor het slapen gaan om precies het pakje leeg te hebben, dan haalde ik de volgende dag uit de kliko de restjes waar nog één of twee trekjes van mogelijk waren. Echte kliekjes, blèh zo vies èn het toch niet kunnen laten.

Ik was ernstig verslaafd, veel meer dan ik wilde toegeven.

Nu niet meer 💃


Jodie04

1047 dagen gestopt -

,@Ladygogo. Dan krijg je n soort van hete bliksem 🤣🤣🤣🤣 als het vuur van binnen zit.