Minauk

122 dagen gestopt - 14 Mar 19

nieuweling

nieuw hier ,. meerdere stoppogingen gedaan , waaronder de laatste op 11 januari 2019 , dit 3 en een halve week volgehouden en weer begonnen,. het juiste moment komt nooit.. het ging de afgelopen keer fantastisch, nergens last van ook alleen mijn valkuil is :
ik kan zo ineens gaan denken ; nu is het wel weer leuk geweest en vind ik er niks meer aan . ik doe aan crossfit en merk het verschil ook behoorlijk met die stinkstok en zonder.. eigenlijk kan ik het helemaal niet gebruiken ook die rommel..
eigenlijk heb ik wel een goede stok achter de deur. ivm er 2 naasten zijn met die vreselijke rotziekte. bij de 1 is de prognose goed maar bij de ander zijn ze aan het rekken. het betreft mijn moeder en oma. mijn moeder borstkanker zonder uitzaaiingen gelukkig maar wel een agressieve zeldzame soort.. zwaar en lang chemotraject. oma uitgezaaide maagkanker en nooit gerookt.
via google kwam ik hier terecht.. nog nooit zoiets geprobeerd maar wie weet kan ik hier een extra steuntje uit halen :)

Sarah13

10 dagen gestopt -

Goed dat je hier bent.  Voor veel stoppers is hier een hoop steun, begrip, afleiding en lol te halen.  Heel veel succes!
En uiteraard heel veel sterkte, ook voor je moeder en oma.


Minauk

122 dagen gestopt -

dankje sarah :) we gaan er voor.. door de hele tijd te denken ik wil stoppen en het vervolgens de hele tijd niet doen blijf ik erg onrustig merk ik aan mezelf.. je kwelt jezelf op die manier. oplossing is ; gewoon weer beginnen met stoppen. :)


Fietje1

49 dagen gestopt -

Welkom, goed dat je bent gestopt!!!


Kaatjekaka

1055 dagen gestopt -

Ik herken het wel hoor.. dat gevoel van kunnen we nu weer gewoon normaal doen en dan ga je weer roken..
Je vind het niet meer leuk, de sensatie gaat er wat af en dan… Dan is het best moeilijk om door te zetten!
En dan kun je dus hier erg goed terecht.. hier kun je alles in een blog plempen en we slepen jou erdoor!
Welkom!
En ook veel sterkte natuurlijk voor jouw moeder en oma.. rotziekte..


Jojo67

roker -

Goed dat je hier bent, hier krijg je steun, een luisterend oor en indien nodig een schop onder je kont :)
Sterkte met je moeder en oma, mijn vader heeft uitgezaaide longkanker. Dat zal niet meer lang duren. Dus stoppen en niet meer beginnen. Dat is de beste beslissing voor jezelf.
1Tip, als je wilt reageren op iemand zijn reactie dan moet je @ en de naam typen, geen spaties. Dan krijgt diegene een waarschuwing dat hij/zij een reactie heeft. Dus @Minauk, dan wordt de naam vetgedrukt.


Dani100

203 dagen gestopt -

Welkom en leuk je digitaal te ontmoeten. Goed dat je het denken over stoppen hebt omgezet in de daad zelf💪🏻
Veel sterkte met je moeder en oma.


Balling

1664 dagen gestopt -

Hoe meer stress en angst je jezelf oplegt des te groter is de kans dat je niet slaagt met je stoppoging. Angst voor bv. kanker is een slechte raadgever.
Stoppen heeft alleen maar zin als je daarvoor de innerlijke rust hebt en dus niet die stress van buiten uit ervaart maar de motivatie vanuit jezelf komt.
Wat heb je hieraan? Weinig behalve dat het voor jou misschien enig inzicht verschaft hoe een stopproces in elkaar zit en waar de valkuilen zitten.
Denk eens na over een hulpmiddel. Er zijn er talloze zoals medische begeleiding via een arts/rookstopbegeleiding, pleisters, Tabex, spray’s, kauwgum etc.
Er is ook een alternatief voor roken en dat heet dampen (elektrische sigaret).

Verzamel uitgebreid informatie over waarom en waarom niet een bepaalde aanpak het beste bij jou past en neem op basis van die kennis een besluit hoe je je stoppen gaat aanpakken.
Zomaar cold turkey stoppen geeft je statistisch gezien de minste kansen.


Jokija1954

2532 dagen gestopt -

Laat je angst om door te roken , groter zijn dan de angst om te stoppen.
Dat is nog het meest reële ook.
Sterkte met moeder en oma (ook daar helpt roken niet)

En doe het vooral op JOUW manier.
(en ook ik deed het COLD TURKEY)


Minous47

11 dagen gestopt -

Succes


Lia1972

400 dagen gestopt -

{ @Sarah13,  reactie op jou :) }

WELKOM!

Lees lekker de berichten hier. Een ieder doet het op zijn eigen manier. En sommige vliegen makkelijk door het stopprocces heen lijkt het. Ik ben ontelbaar keer gevallen en 1x meer opgestaan. En deze keer is het de laatste keer :)

Wat een verdrietige periode maken jullie mee als familie. Die emoties kun je goed gebruiken. In plaats ervan in zak en as te van zitten ga je die fris ruikende rots in de branding zijn!

Heel veel succes met gestopt zijn en sterkte met alles wat er op jouw schouders komt!

Nb Schrijf lekker van je af. Als het mensen niet boeit of teveel raakt kunnen ze doorscrollen ;)


Stoppertje35

gestopt met roken -

@Balling…......wat ben jij toch een ongelooflijke ’  smeerlap ’  .
Smeerlap omdat je stoppers probeert te ‘smeren’  om te gaan lurken .....
Het is ongelooflijk hoe dom jij hier menige stopper neerzet. Alsof mensen niet weten dat er hulpmiddelen zijn.Je laatste zin naar @Minauk is ook zó motiverend.
Man man Hééél veel mensen kunnen stoppen met roken zónder te lurken.
Jij Balling slaat hier zó vaak de plank mis,  luisteren hoeft hier niet,  maar lees eens waar jouw aanwezigheid op prijs gesteld wordt…..bij medelurker Quidam ja ...en dan houdt het op….Kom niet met het verhaal dat ik een trol ben….Ik verzet me tegen de promotie van lurken….thats it no more no less…...en @Minauk…laat je niet door balling beïnvloeden. Op 2 na is iedereen hier gestopt zónder die chemische chinese (nicotine) troep…..het gaat je lukken !. Ook heel veel sterkte met de verdrietige familie omstandigheden en sorry dat ik je blog een beetje besmeur.


Balling

1664 dagen gestopt -

@Minauk
Helaas wordt je hier dus meteen geconfronteerd met het hardnekkige trollenfenomeen Stoppertje35 die hier ook acteert onder 68 andere fake-accounts.
Besteed er geen aandacht aan want de trol verspreidt leugens zonder enige kennis van zaken.
De rest hier zal je met raad en daad bijstaan, gevraagd en ongevraagd.


Lia1972

400 dagen gestopt -

Ps je schrijft : "het juiste moment komt nooit".
Nu dus wel!!!


Minauk

122 dagen gestopt -

@Balling mijn motivatie is niet de ziekte van moeder en oma en ook ervaar ik geen stress hoe jij het beschrijft ;) ik word onrustig omdat ik graag wil stoppen , daar erg mee bezig ben maar het gewoon niet weer terug deed :) to nu :)

bedankt iedereen voor al de leuke en lieve reacties !


Pisces

280 dagen gestopt -

Welkom en succes !!
Dit is dus een pittige tijd voor je , sterkte daarmee .
Ik hoop dat onze blogspoken je niet zullen verdrijven .
De meeste mensen hier weten zich wel te gedragen .


Balling

1664 dagen gestopt -

@Minauk
"ik word onrustig omdat ik graag wil stoppen" zeg je en dat is nou net datgene wat stopstress heet.
Ik weet het: Makkelijk gezegd maar je moet nou net NIET bezig zijn met te denken aan stoppen met roken. Zoek afleiding of zo iets. Alles wat je weg houdt van die gedachtes is goed.


Jastepa

511 dagen gestopt -

Jammer dat bovenstaand gezeur in je eerste blog terecht komt.  Als ik dit een jaar geleden gelijk op m’n bordje gekregen had had ik nooit meer op de stoprokenblog gelezen terwijl ik er ECHT super veel steun en herkenning heb gevonden.  Zelf bijna een jaar rookvrij na 40 jaar een pakje per dag gerookt te hebben. Eerste poging cold turkey.  Heb alle moeilijkheden gehad welke in de blogs te lezen zijn maar mede door de herkenning kunnen volhouden.  Heel veel succes de komende weken en je kan het!


Minauk

122 dagen gestopt -

@Pisces , nee hoor haha dat valt gerust mee ..

@Balling precies dat inderdaad, daar geef ik je helemaal gelijk in :)
dankje voor die tip :) ik richt me voornamelijk op mijn sport en plan wat vrije train momentjes in denk ik ..  voel me daarna altijd erg gemotiveerd . me wat vaker bij mijn tweede thuis te begeven is een slimme oplossing denk ik :) je gedachten glijden inderdaad snel af naar het niet roken anders. eigenlijk veranderd er niks.. je steekt er gewoon niet meer zo`n vies stokje bij op


Minauk

122 dagen gestopt -

@Jastepa dankjewel :) komt goed hoor , een ieder heeft zijn mening en er recht op om die te geven. .ik maak me daar niet zo druk om . ik vind het best leuk om dat allemaal te lezen. een ieder bedoeld het goed denk ik maar.
ooo wat goed al een jaar na 40 jaar !! ik vind de blogs ook leuk om te lezen , heb er vlug een paar bekeken.. zal me er vanavond uit het werk eens wat meer in verdiepen :)


Balling

1664 dagen gestopt -

@Minauk
Ok! Je snapt het en je bent niet de enige.
Ik zou ze niet graag de kost willen geven die de ene verslaving (roken) inruilen voor de andere (sporten).
Beide zij trouwens dopamine-gestuurd.


Sienja

1376 dagen gestopt -

Weer wat geleerd dus. De vorige keer dat je stopte maar ook weer begon. Dat je dat dus niet meer moet doen. Ik herken het wel. Dat je braaf een besluit neemt om te stoppen en dan, in een totaal andere bui denkt: "Welke gek heeft hier besloten dat ik niet zou mogen roken?" En hup, daar ging ik weer. Niet meer luisteren naar die saboteur in jezelf. Kies wie je wilt zijn. Je wil om te stoppen moet groter groeien dan je zin in een sigaret. Maak je alle motivatie eigen die je maar kunt binnenhalen. Hier helpt men je daarbij. Succes!


Sienja

1376 dagen gestopt -

Weer wat geleerd dus. De vorige keer dat je stopte maar ook weer begon. Dat je dat dus niet meer moet doen. Ik herken het wel. Dat je braaf een besluit neemt om te stoppen en dan, in een totaal andere bui denkt: "Welke gek heeft hier besloten dat ik niet zou mogen roken?" En hup, daar ging ik weer. Niet meer luisteren naar die saboteur in jezelf. Kies wie je wilt zijn. Je wil om te stoppen moet groter groeien dan je zin in een sigaret. Maak je alle motivatie eigen die je maar kunt binnenhalen. Hier helpt men je daarbij. Succes!


Bengel1959

1247 dagen gestopt -

Met die motivatie kom je er wel!  Doorzetten en volhouden zijn de sleutelwoorden! Stap definitief uit de rookgevangenis!  Heel veel succes!


Jurgens

529 dagen gestopt -

Welkom en succes🍀🍀


Minauk

122 dagen gestopt -

@Sienja precies hoe je het neerzet haha :) van iedere keer leert men , als je de draad maar weer oppakt..

@Bengel1959 en @Jurgens dankje !!


Peer30

2411 dagen gestopt -

Heel veel sterkte :( niet leuk voor je ,  top dat je bent gestopt ! heel veel succes:)


Claudelicious

691 dagen gestopt -

Welkom en heel veel succes. Beloon jezelf van tijd tot tijd want dat mag. Zo werd voor mij stoppen aan 1 kant wel leuk, ondanks dat ik het zwaar had. Maar je hebt een goede motivatie. Succes en sterkte 🍀


Supernova

2 dagen gestopt -

Welkom en succes!!


Quidam

1085 dagen gestopt -

Ik heb net even wat videootjes gekeken om een beter beeld te krijgen wat crossfit precies is en ik kan mij echt wel voorstellen dat je dit zonder peuk beter afgaat dan met.

Succes met het gestopt blijven


Minauk

122 dagen gestopt -

@Quidam wat leuk dat je even nieuwschierig was :) het is een erg intensieve sport maar zo fantastisch om te doen !! ben nu weer pas 1 dag gestopt maar kon het verschil vanochtend gelijk alweer merken :) en dan denk je ; daar doe ik het grotendeels voor.. uiteraard ook voor mezelf natuurlijk ;)


Quidam

1085 dagen gestopt -

Wat ik zo zag was dat het een combinatie lijkt te zijn van bodyweight oefeningen, wat ik ken en sinds kort ook weer wat intensiever mee aan de slag ben, en dat er gebruik gemaakt wordt van gewichten. En ook daar ben ik mee bekend. Ik train voornamelijk in huis en heb dan ook een pull up bar in mijn gang hangen waar aan ik mij op kan trekken….. en voor de rest doe ik veelal grondoefeningen. Daarnaast ben ik dus 1 keer in de week te vinden in een trainingszaal annex krachthonk bij een fysio.

Doe je het ook zo intensief als wat ik zie op deze video?

Zo ja dan snap ik dat jij het verschil meer en meer gaat merken als je gestopt blijft met roken. Als jij de discipline op kunt brengen om dit soort trainingen te doen, dan moet je toch met gemak ook de discipline op kunnen brengen om niet meer te roken… lijkt mij. Succes in ieder geval. :thumbs_up:


Minauk

122 dagen gestopt -

@Quidam oefff de dirty thirty 😅 die hebben we afgelopen maandag gedaan , een erg zware workout , 1 om te huilen . Inderdaad zo intensief !

Aaah ook een sporter ! Heerlijk 😄
Ik train 3 keer per week bij crossfit en als ik nog zin heb en niet teveel spierpijn op rustdagen pak ik een hersteltraining in de fitness , een beetje cardio e.d.