Sylvie

25 dagen gestopt - 14 Sep 20

afscheid nemen bestaat wel

44 jaar deelden we lief en leed, in sickness and in health. Ik was pas 16 en naΓ―ef, jij was een doorgewinterde verleider en dus was ik binnen de kortste keren verkocht. In de beginjaren was er niets aan de hand, mijn vrienden en vriendinnen waren ook weg van jou en mijn ouders hadden geen enkel bezwaar tegen je.
Langzamerhand veranderde dat, terwijl jij steeds meer grip op me kreeg, haakte de een na de ander af. En uiteindelijk kon ik me eigenlijk nergens meer vertonen met je. Ik was samen met jou een paria geworden. Maar ik kon – dacht ik – niet zonder je en ik bleef je binnenhalen en ook (veel) voor je betalen. Het benauwde me steeds meer, maar de angst om je kwijt te raken was sterker. Zonder jou kon ik het leven niet aan dacht ik. Liever geen leven dan een leven zonder jou.
Maar wat is dat voor een waanzin! Ik wil wel leven, ik wil wel vrij zijn ik wil wel van alles doen en laten zonder jou er steeds bij te hebben. Dus de knop is nu om: ik hoef je niet meer, ik wil je niet meer, ik heb je niet meer nodig en ik walg van je!!
En oja er zullen moeilijke momenten komen, momenten waarop ik weer denk niet zonder je te kunnen. Maar die momenten gaan voorbij, duren steeds minder lang en komen steeds minder vaak. Wat nu telt is dat ik zo blij ben dat ik van je af ben en ik verdom het om nog ooit in jouw netten verstrikt te raken. Daar heb ik al veel te lang in vast gezeten.
1-9-2020 gestopt met roken

Kaatjekaka

1455 dagen gestopt -

Al twee weken dus!
Goed bezig! En wat beschrijf je het mooi, een blogje om te onthouden.. daar kun je later nog steun uithalen als het misschien een keer wat moeilijker gaat.
Echt wel een goede manier van kijken naar je eigen gedrag, het roken, wat je nu dus niet meer doet!
Nogmaals, goed hoor!
En welkom hier natuurlijk ook nog 😁


Sylvie

25 dagen gestopt -

Dankjewel @Kaatjekaka twijfelde even over het posten, maar toch gedaan!


Anna30

3103 dagen gestopt -

Hoe je het hier neer zet !!
Het verhaal zo mooi en los laten is Soms moeilijk .
Succes liefs Alida πŸ§žβ€β™‚οΈ


Camieltje

144 dagen gestopt -

Goed bezig! en: je bent niet meer die puber die verleid werd. Zie het maar als een ex waarmee het toch nooit meer wat wordt. Verloren energie om het nog een keer te proberen en af en toe flink doorbijten om los te komen. We hebben hier allemaal onze hang-ups met die achterlijke gewoonte die roken heet. Succes!


Niama

44 dagen gestopt -

WAUW!! Wat prachtig beschreven! Dit raakt mij. Het raakt me zo erg dat ik niet goed weet wat ik moet zeggen….. gewoon speechless!! Hartstikke knap dat je al 2 weken gestopt bent!! SUPER!!!πŸ™ŒπŸΌπŸ™ŒπŸΌ!!πŸ’ž


Kaatjekaka

1455 dagen gestopt -

Ik keek net eventjes in jouw profiel, en je hebt al zΓ³ veel sigaretten niet gerookt!
Heb ik het goed als ik uitreken dat je ongeveer 2 pakjes per dag rookte?
Wat is het dan ontzettend knap om dat allemaal zomaar in een klap te stoppen.. respect hoor! πŸ˜ƒ


Niama

44 dagen gestopt -

Jij beschrijft het ook prachtig @Camieltje…... een ex waarmee het toch nooit meer wat wordt. Verloren energie…...πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ!!✨✨


Sylvie

25 dagen gestopt -

Dankjulliewel voor de reacties, dat doet met zooo goed!!! En ik blijf ervoor gaan. Tnx @Anna30, @Camieltje, @Niama en nogmaals @Kaatjekaka


Jokija1954

2932 dagen gestopt -

En och, wijsheid komt met de jaren, ik rookte ook 44 jaar .


Peer30

2811 dagen gestopt -

Goed bezig , ga zo door :D


Ladygogo

574 dagen gestopt -

Van harte welkom op SRB met gelijk een prachtig blog. Daar hebben andere gestopten weer steun aan.
Het is duidelijk dat je er helemaal klaar mee bent. Dat belooft wat.
Succes met de ontwenning, je kunt het.


Eliza

262 dagen gestopt -

En amen zou ik zeggenπŸ™ Duidelijker dan duidelijk kan je niet zijn, genoeg is genoeg. JIJ bent er klaar mee( dat was ik ook) ga zo door, het levert zo veel op!!  Succes!


Jurgens

929 dagen gestopt -

Prachtig geschreven! Welkom hΓ­er en succes πŸ€πŸ€πŸ€


Dona

22 dagen gestopt -

Prachtig geschreven! 2 dagen later dan jou gestopt! Wij gaan dit reddenπŸ’ͺπŸ»πŸ˜ƒ


Bengel1959

1647 dagen gestopt -

Mooi geschreven je blog! Welkom en heel veel succes en deze vriend kan je missen als kiespijn hoor!


August1960

57 dagen gestopt -

Welkom hier Sylvie.
Het staat als een huis dat jij voorgoed afrekent met deze smerige verslaving.
Met jouw strijdlust ben jij de verzoekingen die nog kunnen komen de baas.
Heel veel succes πŸ˜‰ πŸ‘πŸ‘


Amsterdamskruisje

358 dagen gestopt -

Amen, niets aan toe te voegen. Welkom.


Jurgen1966

1365 dagen gestopt -

Rookrouw: bestaat dus echt wel. Voor de één wat meer dan voor een ander.


Paint

858 dagen gestopt -

welkom… en goed bezig


Lisa1951

243 dagen gestopt -

1 september, wat een prachtige datum om te stoppen met die nutteloze bezigheid. Het is mijn geboortedag. Heel veel succes@Sylvie


Pisces

679 dagen gestopt -

Heel mooi geschreven en nog beter gedaan en al weer 15 dagen goed op weg .
respect !!