Sylvie

50 dagen gestopt - 16 Oct 20

Mijn rookmonster

Laatst las ik een column van Joost Prinsen over de verschillende gedaantes die rouw (meneer Rouw genoemd door hem) kan aannemen. Ik bedacht me toen dat dat ook geldt – in elk geval voor mij – voor het rookmonster.
De drammende zeurende klagende en stampvoetende kleuter ken ik inmiddels wel en hoewel niet altijd even gemakkelijk is hij meestal wel te hanteren. Domweg negeren werkt daarbij vaak het beste, net als met een echte jengelende kleuter.
Lastiger heb ik het met de geniepige, felle en zeer onverwacht langskomende anderen. Zoals de valse vriendin: ‘hee pssst je bent alleen thuis, je kan nu best even een sigaret roken, niemand die het merkt’. Of de zogenaamde vriend: ‘joh meid je bent al zo’n tijd zo goed bezig, één sigaretje kan geen kwaad en daarna stop je toch gewoon weer?’ En de trooster: ‘sjonge jonge wat een kutdag was dit voor je zeg, neem even een sigaret dan voel je je stukken beter’.  Zo zijn er nog wel meer, die ineens ongevraagd en ongewenst, op bezoek komen.
Was het maar zo simpel dat het monster steeds hetzelfde is en steeds hetzelfde doet. Maar nee helaas het weet zich zeer slim te vermommen en is daardoor elke keer een nieuwe uitdaging.
Kortom stoppen met roken: never a dull moment 😉

Jodie04

1005 dagen gestopt -

Zo is dat, al zou 1tje helpen zouden er velen 1 roken. Helaas is 1 snel 2, 3 ect. Dus geen EEN is the way it is.


Sylvie

50 dagen gestopt -

@Jodie04 ik voeg jou even toe aan de antimonsters in mijn hoofd!! :-)


Jurgen1966

1390 dagen gestopt -

Gewoon niet intrappen.


Sylvie

50 dagen gestopt -

Mijn heldere ‘ik’ weet dat maar al te goed @Jurgen1966, net zo goed als ik weet dat al die gedaantes van dat monster ook alleen maar in mijn hoofd bestaan. En zolang ik niet toegeef…... :-)


Jodie04

1005 dagen gestopt -

Weet niet of dat n goed plan is, ik kan nl aardig spoken 😉


Sylvie

50 dagen gestopt -

Zolang met maar geen rookspoken zijn @Jodie04 ;-)


Jokija1954

2956 dagen gestopt -

Sylvie, HET middel tegen deze spoken, hebben wij hier op het blog, onze @Peer30 is de grote spoken/eikel verjager.


Peer30

2836 dagen gestopt -

Ik schop ze zeker weg :D @Jokija1954 , knuffel


Sylvie

50 dagen gestopt -

Super @Peer30!!


Amsterdamskruisje

383 dagen gestopt -

Zo werkt ie: de rookduivel (-in). Hou hem goed in de gaten, want hij heeft vast nog niet de sigaret aangeboden die bij stress, verdriet en paniek zou helpen. Ook die helpt niet kan ik uit eigen ervaring zeggen.


Jurgens

954 dagen gestopt -

Joost Prinsen zou met zijn stem die rookduivel wel kunnen bezweren. Hopelijk lukt het ook in je eentje, maar zo te lezen ben je goed voorbereid.


Bengel1959

1671 dagen gestopt -

Wow wat sta jij goed in je schoenen zeg! Met deze instelling kom je er wel!


August1960

82 dagen gestopt -

Al die verschillende stemmetjes, typetjes of hoe je ze ook noemen wilt, we kennen ze allemaal.
Vooral bij jezelf blijven als een van hen aan komt waaien en de deur dicht.
Maar daar hoef ik jou niet op te attenderen….jij staat er zo sterk in….hou dat vast👍😀😀🌹🌹


Koert111

1472 dagen gestopt -

Heb je weleens mijn blogs gelezen @Sylvie? In mijn ontwenningsmeter meet ik exact hoe groot de rouw is van stoppers….....Het blijkt een belangrijke voorspeller van stopsucces….


Ronaldo

199 dagen gestopt -

Herkenbaar!


Camieltje

169 dagen gestopt -

Ik net ook wat vergelijkbaars bij @Koos geschreven. Jij hebt ook een erg slim hoofd dat graag de discussie aan wil gaan met wat je hebt besloten. Ik ben best lang bezig geweest om uit de mindfuck te komen van het roken. De lichamelijke verslaving stelde niet veel voor, de ingesleten paadjes in het eigenwijze brein waren een stuk lastiger. Ik heb heel wat gesprekken gevoerd in mijn eentje, ik ben ze op een gegeven moment gaan opschrijven, echt belachelijke gesprekken. Maar… als ik aan het einde van zo’n dag in mijn bed lag was ik altijd weer blij dat ik mijzelf overwonnen had en zo kwam ik steeds een stapje verder. En nog steeds complimenteer ik mijzelf iedere dag voor het slapen op het niet roken en alle voordelen.
Als je erg lang verslaafd bent geweest aan de sigaret duurt het lang voordat alle rook uit je hoofd is verdwenen. Geef het tijd, het is de moeite waard, ook voor je goede humeur en eigenwaarde.


Sylvie

50 dagen gestopt -

Dank @Camieltje denk dat ik begrijp wat je bedoelt en idd die lichamelijke verslaving is niets vergeleken bij het gevecht tussen en ene en het andere brein nu. Goed idee om die onzinnige gesprekken op te schrijven, wie weet vul ik er weer eens een blog mee!! :-)


Fientje2018

984 dagen gestopt -

Ik zou wat andere types uitnodigen😉
super goed bezig Sylvie


Ladygogo

599 dagen gestopt -

Jij doorziet die misleidingstechnieken al. Dat belooft wat!