Lia1972

211 dagen gestopt - 05 Dec 18

Maag onderzoek....🤮

Getver…
Wat is dat een naar onderzoek.
Gastroscopy…

Maar wel een uitslag.
In ieder geval een middenrif breukje.
Geen afwijkingen gevonden. Wel hapjes genomen waaronder coeliakie wordt getest….

Máár pas na het onderzoek bedacht ik mij dat ik niet aam roken gedacht had!
Zo fijn….

Peer30

2222 dagen gestopt -

Awww :( beterschap en een dikke knuffel 1


Pisces

91 dagen gestopt -

ja da’s geen lolletje zo’n slang wegslikken maar goed..dat heb je gehad .
Word er wat met dat breukje gedaan of kan dat niet ?
Maar je weet dus nog niet alle uitslagen ...nog een paar testen te gaan ?


Bouwhuis

102 dagen gestopt -

Ja dat is geen pretje.. maar nu weet je waar het vandaan zou kunnen komen.  Kun je daar iets aan doen? Rust?


Jodie04

392 dagen gestopt -

Wat ik al schreef, breukje in het middenrif.. oftewel een hernia diafragmatica..Heel veel mensen hebben dit. Ik slik hier omeprazol 40mg dagelijks voor al jaren. Ik kan hem slechts een dag vergeten ( gebeurd nooit hoor) na een dag niet innenemen jan ik feen kopje thee drinken van het maagzuur. Maar als je trouw inneemt niks aan de hand en kun je er 100 mee worden, bij wijs van spreken..Komt dus goed hoor..


Lia1972

211 dagen gestopt -

@Peer30 dank je wel!!!
Al lang blij dat het niets ernstigers is…

@Pisces ik krijg andere medicatie.
I.p. opereren ze niet gauw een middenrif breukje. En er zijn verschillende mogelijkheden qua medicatie. Daarbij qua voeding ook wat te verbeteren (moet mij daar nog in verdiepen).

Dat slangetje vond ik echt erg vervelend. Maar duurt maar 4 minuten… ongeveer 1 sigaret roken qua tijd ;)  (t is tenslotte een stoprookblog hahah).

Maar volgens huisarts konden ze hier coeliakie niet bij uitsluiten. Moest daar een ander onderzoek voor gedaan worden… Wij denken al langer aan intolerantie van gluten. MDL arts zei verleden jaar aal dit te moeten checken. Maar nu was ik spoed en arts dacht dat ik langer moest wachten als ik tevens coeliakie wilde onderzoeken. Nu had ik veel gelezen…
Dus heb vandaag aan de assistente gevraagd of ze dit konden zien in mijn lijf. Waarop deze zei van wél. En adviseerde dit aan de arts te vragen die het onderzoek deed. De arts wilde hier graag aan meewerken en gaf gelijk opdracht aan de assisterende verpleegkundige om hapjes weg te halen bij het begin van de dunne darm, zodat ze dat bij patholoog konden laten onderzoeken op coeliakie.

Ze hebben meerdere hapjes gedaan. Daar volgt nog een uitslag op. Maar iets ernstigere zoals kanker is er niet aan de hand. Kan wel schimmel of bacterie zitten nog. Maasr ontstekingen zaten er bv niet.

@Bouwhuis, tja rust…. ivm vitamine tekort ben ik al behoorlijk moe. Dus als ik vrij ben ga ik al spaarzaam om met energie. Dit gaat niet over. Maar kan wel beter beheersbaar worden.


Lia1972

211 dagen gestopt -

@Jodie04, ik dacht het ook al. Na 2 navelbreuken en liesbreuken was me l voorspeld dat ik breuken zou kunnen krijgen omdat ik "breuk gevoelig" zou zijn. Deze arts noemde 16 jaar terug al als vb middenrif breuk…

Maar ga me inlezen qua voeding :)
Wordt nog een lopende diëtiste…


Peer30

2222 dagen gestopt -

Nee snap ik :) gelukkig


Smeniekske

137 dagen gestopt -

Gelukkig niks ernstigs!


Doornroosje1

1166 dagen gestopt -

Dat heb je gelukkig achter de rug! Nu op alle uitslagen wachten, maar ik begrijp dat er geen hele nare dingen gevonden zijn. Dat is in ieder geval één belangrijke uitslag!


Bengel1959

1058 dagen gestopt -

Mooi dat heb je achter de rug!  Maar ik dacht dat je voor een roesje had gekozen?
Blij dat er tot zover niets ernstigs is gevonden!

@Jodie04 , ik herken het! Ook ik slik het al een jaar of 4 en 1 x vergeten en je voelt het!


Lia1972

211 dagen gestopt -

@Bengel1959, ik wilde graag een roesje maar dat ging niet.

Vorige week maandag huisarts geweest. En dinsdag erna afspraak gemaakt. Toen aangegeven gaf men aan dat ik over een roesje moest na denken en dat bij intake gesprek afgelopen maand mocht aangeven. En ik kreeg toen de vragen als: in aanraking met varkens, ziekenhuisbacterie etc. En op dat laatste moest ik een bevestigend antwoord geven…

Afgelopen maandag belde ze terug van de kliniek. Ik had imiddels al contact gehad met de huisarts. Het termijn om mij te laten testen was te kort, en konden het dus niet uitsluiten. Het is geen "simpel" bloedonderzoek. Maar men wil uitstrijkjes van o.a. mond, neus, oor en anus dus wordt ook niet verwerkt door Saltro maar moet op separate manier afgenomen worden door eigen huisarts.

Mensen die werken met bewoners - patiënten en die daardoor mogelijk besmet zouden kunnen zijn, worden als laatste geholpen. Maar dan zijn er niet zoveel specialisten voor áls het fout mocht gaan. Dus ik mocht geen roesje.

Dus geen roesje, wel een spray.
Voordeel is wel dat ik een om 15.45 onderzoek kreeg en 16.10 weer in de auto zat :)
Voor vandaag wel vrij gevraagd. Ivm met het korte termijn (weekje), en pas sinds maandag wetende dat ik geen roesje zou krijgen had ik wel al mijm dienst geruild. Dus nu lui op de bank.