Amsterdamskruisje

71 dagen gestopt - 12 Aug 19

COPD en de bliksemafleider

Afgelopen dinsdag moest ik naar een nieuwe klant: snoeiwerk bij een vrouw uit Almere -Buiten die ik een paar weken daarvoor,  al een paar keer aan de lijn had gehad. Almere-Buiten ligt niet in mijn normale werkgebied dus ik was best verrast toen ze me voor het eerst belde. Maar ook enigszins gevleid, dat geef ik eerlijk toe.

" Met Tuinman Floris, uw tuin is mijn fortuin,  waarmee kan ik u van dienst zijn"
- "Ja,  met Gretha Hofman." 
(ze heette anders maar om privacyreden kan ik de echte naam hier niet noemen´ 

"Heeft u tijd om mijn tuin te komen snoeien. Het is ongeveer vier uurtjes werk, maar moet er wel bij zeggen dat ik in Almere-Buiten woon.

Ik:
" Als u het goed vindt dat mijn uren beginnen te lopen zodra ik in mijn auto stap, dan is dat helemaal geen probleem, mevrouwtje! Woensdag over twee weken, schikt dat? 

-" Wat!?? Dan pas?  Nee hoor, dat duurt me veel te lang, dan gaat het over."

En ze hing op

Nou moe , dacht ik verbouwereerd. Dit vrouwtje had ook weinig geduld, zeg. Totaal geen begrip voor het feit dat voor een hovenier, juist deze maanden de drukte tijd van het jaar is.

Ik haalde mijn schouders op. Hoefde ik mooi niet naar dat focking Almere- Buiten.

Een minuut later ging de telefoon weer.

Hetzelfde vrouwtje.  Ze had zich bedacht: over twee weken was eigenlijk ook wel goed. Maar er nu was er weer een ander probleem. Ik mocht pas in de middag komen want in de ochtend was ze geen mens.
Ik probeerde de ochtend nog te redden door te zeggen dat ik zelf ook pas wakker word als ik vier peuken had gerookt en drie mokken biologische koffie achterover had geslagen maar ze was heel stellig:  ik mocht enkel in de middag komen.

’ Maar u hoeft me niet te helpen hoor, probeerde ik nog,  ik kan het meestal prima in mijn eentje af.’

Ik hoorde een diepe zucht aan de andere kant van de lijn.

" Nee u begrijpt het niet. Een rasperig gekuch. " Ik ben ziek! Ik heb geen stem in de ochtend en dan kan ik je niet vertellen wat je moet doen"!

Langzaam begon het me te dagen.
De krakerige manier van praten, het rasperige gerochel, het happen naar lucht voor elke uitgesproken zin: 

"  Zou ze misschien….?"

-" Ik heb COPD, ziet u?  En ik heb altijd veel tijd nodig om op gang te komen."

Mmm, COPD, ok, das zielig natuurlijk, maar wat ook zielig was, was dat ik pas ’ s middag voor slechts vier uurtjes werk HELEMAAL naar Almere buiten zou moeten komen, naar een klus waarvan ik totaal niet wist wat die precies zou inhouden,  die misschien wel veel korter of juist veel langer zou duren dan die vier uur. Klanten oftewel leken kunnen zich tenslotte gemakkelijk vergissen en zoals ik het normaal doe,  ’ even gratis langskomen’  om de werkzaamheden in kaart brengen,  zat er hier natuurlijk even niet bij.

Alles was dus een beetje vaag. En daarnaast, wat moest ik dan in de ochtend doen?

Nou ja, dat zou zich wel vanzelf aandienen.

Vrouwtje was zielig, moest geholpen worden, dus daar gingen we gewoon heen. Punt.

Wordt vervolgd

Pkoppelaar

201 dagen gestopt -

alleen nu ga je er rookloos heen ;-)


Amsterdamskruisje

71 dagen gestopt -

@Pkoppelaar
Ja, inderdaad, ten tijde van het verhaal rookte ik nog.


Balling

1777 dagen gestopt -

Tsja! De avonturen van een ondernemer/ZZP’er. Weet er alles van. Plannen heeft totaal geen zin. Hooguit een paar uur vooruit.
Je zou er haast weer van gaan roken. Niet doen dus, hoor!
Wel mooi dat je die dame toch helpt en je komt nog eens ergens.
Almere-Buiten of all places.


Dampenisongezond

Geen stop status -

Spannend! Kan niet wachten op het vervolg!


Riatje

921 dagen gestopt -

Ben nu al razend benieuwd naar het vervolg..
Zo leuk dat je er weer bent…
En zet hem op,, nu gaat het lukken…


Jodie04

694 dagen gestopt -

Haha, verheug me weer op het vervolg, maar het verkleinen van vrouw of mevrouw kan echt niet meer hoor…🤫 Nu, hoop dat als je haar ziet en vooral hoort, je echt " genezen" bent…En jij n niet roker blijft. Go for it.


Lente50

200 dagen gestopt -

Leuk om lezen en blijf gestopt.
Succes 🍀


Amsterdamskruisje

71 dagen gestopt -

@Jodie04

Geen idee wat ‘verkeunen van een vrouw of mevrouw is, maar het klinkt niet best! Als je met verkeunen eigenlijk verkleinen bedoelt, dan weet je toch wel waarom ik dat doe? Ik pas mij een arbeidersimago aan en ‘mevrouwtje’ past daar prima bij .

Trouwens, je had haar moeten zien, nou dan snap je wel waarom ik haar ’ vrouwtje’ noem, was een klein zielig hoopje mens maar nou ga ik dingen verklappen en dat is niet leuk.


Wibi

2371 dagen gestopt -

Fijn dat je er weerbent en nu doorzetten.
Ik verheug meophetvervolg


Bouwhuis

404 dagen gestopt -

Leuk om weer wat van jou te lezen .. en bijna dag 1 gehad👍


Quidam

1198 dagen gestopt -

Weer benieuwd naar waar dit verhaal toe gaat leiden….. want dat weet je bij jou natuurlijk nooit….. Maar ik ga er weer voor zitten. :) Veel schrijfplezier gewenst.


Jokija1954

2645 dagen gestopt -

Leuk dat je er weer bent, ben dol op vervolgverhalen.
En laat het NIET ROKEN , niet ook een vervolgverhaal worden,
maar een slotstuk, oké?
SUCCES!


Kaatjekaka

1168 dagen gestopt -

Oh wat een mooi begin van je verhaal!
En dan stop je net als ik graag wil weten hoe het verder gaat… net als vroeger toen mijn vader ging voorlezen. Dan stopte hij op een spannend moment, en dan wilde ik zooo graag het vervolg horen… Dat heb ik nu ook een beetje…
Succes voor nu, en zet m op he! Goed blijven focussen op rookvrij zijn!


Jodie04

694 dagen gestopt -

@Amsterdamskruisje. Zo zie je maar, dat een goed verstaander ( lezer) aan n half of gek woord genoeg heeft,  en zo meteen wist wat de schrijfster, in dit geval, bedoelde😊 Vooruit, als je maar nooit schrijft, verpleegstertje🤣🤣 Ik volg je…


Smeniekske

439 dagen gestopt -

Fijn dat je er weer bij bent! Zet ‘m op!


Sarah13

26 dagen gestopt -

1 dag gestopt! How you feelin’?


Amsterdamskruisje

71 dagen gestopt -

@Sarah13
Heel goed, veel tijd over door niet roken en een vrijfenomen dag dus allerlei dingen doen die al maanden mijn aandacht vragen. Lichamelijk gaat het ook al beter, bijna geen piep meer als ik in mijn bed naar mijn eigen ademhaling luister, geen hoestaanvallen meer waar ik bijna in blijf en een heerlijk gevoel als je bij een nieuwe Klant, gewoon het huis kan binnenstappen zonder dat je het gevoel hebt de lucht van een asbak met je meeneemt. Heel fijn


Sarah13

26 dagen gestopt -

Goed om te horen!  Zag op je account dat je ook al een aardige poos bezig bent geweest.  Same here. Ik zit nu vlak achter je aan, vriend.  Let´s keep it that way.  Btw, je schrijft echt goed!


Toosje50

2283 dagen gestopt -

Je hebt nu wel een beetje trollenkop, das wat minder. Ik ben benieuwd wat er allemaal te snoeien valt daar in de polder….
Driehuis aan zee is zeker echt te ver? Hen ieder jaar wel wat haagjes in de aanbieding…. 🤣


Amsterdamskruisje

71 dagen gestopt -

@Toosje50
Bamboe


Amsterdamskruisje

71 dagen gestopt -

Waar ligt dat @Toosje50, driehuis aan zee


Ladygogo

287 dagen gestopt -

Zeg… ik ben niet een beetje nieuwsgierig naar die bliksemafleider.


Jokija1954

2645 dagen gestopt -

Gefeliciteerd met alweer DRIE hele niet rookdagen.

p.s.
wanneer is het vervolg van je verhaal?
Dacht dat het een dagelijks blog zou worden,
valt me toch een beetje tegen van je :mrgreen:


Aagje47

1788 dagen gestopt -

Fijn dat je er weer bent Joris en de eerste stappen op het niet-rokers-pad gezet hebt. Ik wacht met spanning op het vervolg van dit verhaal.


Toosje50

2283 dagen gestopt -

Nou ja gewoon Driehuis. Gemeente Velsen, en dat ligt aan zee 😉


Kanjer

3535 dagen gestopt -

:-)