Minous47

9 dagen gestopt - 14 Jan 20

Hyperventileren

Moet zeggen dat het op zich best goed gaat.
De laatste dagen totaal geen trek in een peuk.
Heb alleen het gevoel dat ik weer hele dagen aan het hyperventileren ben en dat voelt echt niet prettig.
Gisteravond kon ik er niet eens van slapen.
Heb dit bij een vorige stoppoging ook heel erg gehad en dat was uiteindelijk de reden dat ik weer ben begonnen.
Ik werd gewoon doodsbang van dat gevoel.
Ben ik nu ook wel, maar ik ga nu niet weer toegeven.
Het voelt best goed om niet te roken, mijn hoofd voelt in ieder geval weer wat helderder.
Ben nu maar weer begonnen met yoga om mijn ademhaling weer onder controle te krijgen.
Ook probeer ik zoveel mogelijk activiteiten te ondernemen die me ontspannen, zoals wandelen en kleuren.
Het zal wat tijd kosten, maar ooit zal ik me weer beter voelen.
Roken is gewoon geen optie meer.

Amsterdamskruisje

305 dagen gestopt -

Al zes dagen (ik wilde zeggen op stoom maar laat ik dat nou niet doen) ! What’s the problem? Vermijd rokers, herken momenten dat je zou roken (beloning,  stress, telefoon, verdriet) en ga door waar je mee bezig bent: diep het echte leven binnenhalend met je longen

Succes!
O, en ook JIJ kan dit.
Yeahhhhh!!!!

( Probeer je even de juiste mindset mee te geven want niet roken is vet cool)


Pkoppelaar

435 dagen gestopt -

Je doet het super hoor inderdaad bezig blijven met dingen die je ontspannen en volhouden. Ja het is moeilijk en iedereen heeft andere afkickverschijnselen want dat is het en niks anders…..je lichaam is bezig met de grote schoonmaak en daar kun je flink last van hebben, maar de beloning is het waard echt waar dussss volhouden en diep inademen en langzaam uitblazen tenminste als dat lukt hielp bij mij enorm….ook jij kt het 💪💪💪


Jodie04

928 dagen gestopt -

Wandelen, heel goed… Gisteren had ik een off day, alles vloog me aan, gelukkig was het mooie weer, en na in de ochtend mijn lijstje afgewerkt te hebben ben ik in de middag in de duinen gaan wandelen. Een uur lang, en langzaam verdween dat "rot" gevoel weer. Ook al ben ik al een tijdje langer gestopt, bij "rot dagen" ga ik toch aan de wandel, het helpt echt. En jou ook zo te lezen. Je zit alweer bijna op een volle week. En zeg nu zelf ben je niet ontiegelijk trots op jezelf??? Nu, ik wel op jou hoor…


Koert111

1394 dagen gestopt -

Nu je gestopt bent, krijg je veel meer zuurstof in je bloed. Dat kan rond stopdag 3 zijn hoogtepunt bereiken. Dat voelt heel anders dan je gewend bent. Probeer er aan toe te geven. In de meeste gevallen is het al na anderhalve week weer gestabiliseerd. Lukt dat allemaal niet en blijf je er angstig van, dan adviseer ik je even contact op te nemen met je huisarts. Sterkte nog even @Minous47.


Lia1972

747 dagen gestopt -

Dit is zo naar.

Mij hielp de mindfulness app van gvz (gratis). Zijn ontspanningsoefeningen kort of lang. Even terug naar jezelf. Kan je zittend of liggend doen.

Dit is een fase. Diep inademen wil ookbhelpen. Alsof je inhaleert en uitademt.

Sterkte…


Frans06

roker -

Heb er ook veel last van. Een verkeerde ademhaling is er debet aan. Dus maar veel oefenen.


Jokija1954

2879 dagen gestopt -

Ik kan alleen maar zeggen,
jij bent ENORM….


Ladygogo

521 dagen gestopt -

Wat een inzet! Dat biedt perspectief 💪 en inderdaad het heeft tijd nodig.


Pisces

626 dagen gestopt -

inderdaad blijken veel mensen verkeerd adem te halen .
Zelf presteer ik het (nog steeds als ik niet op let) om mijn buik omhoog te laten komen als ik uit adem en omlaag als ik inadem , totaal verkeerd om dus
Hand op je buik en voelen hoe je ademt helpt .
bovendien zijn we al die jaren zoveel weerstand gewend bij het ademhalen , door het roken, dat het gewoon "vreemd voelt " dat het nu zoveel makkelijker gaat ..
Succes !!


Sienja

1723 dagen gestopt -

Allereerst heel veel succes!
Nadat ik stopte met roken, was er ook wat raars met mijn ademhaling. Hyperventilatie werd ook genoemd. Maar dat is het niet. Bij mij zijn het wat verschillende dingen. Ik bleek de luchtwegverwijder die de fabrikant aan tabak toevoegt, te missen.  Er bleek licht astma onder te zitten. Daar heb ik nu een puffer voor. Ik heb tabak ook onbewust als medicijn gebruikt. Ook is door lang roken de elasticiteit van mijn longen wat minder. Ik doe intuitief Pursed Lip Breathing, met name bij inspanning. Dat schijnt inademen te vergemakkelijken. ( met getuite lippen uitademen ) Ik vind trouwens dat artsen niet veel weten van klachten na stoppen met roken. Ik heb zelf een hele zoektocht ondernomen om een beetje te weten wat er toch aan de hand was met mijn ademen. Pas sinds heel kort weet ik nog een reden. Ik was bij een longfysiotherapeut en die zei dat uit mijn longfunctieonderzoek bleek dat ik bij inspanning slecht uitadem en steeds meer zuurstofarme lucht in mijn longen blijft. Stapelen noemen ze dat geloof ik. Huisarts en longarts hadden dit nooit tegen mij verteld terwijl het gewoon bleek uit de cijfertjes van het longfunctieonderzoek. ( die je als leek niet kunt interpreteren ). Ik moest mijn trainingsschema dus naar beneden toe aanpassen. Nu weet ik dus pas waarom ik me zo beroerd voelde af en toe. Als ik te veel, te zwaar deed. Ik hou er eigenlijk niet van om het te veel over mezelf of klachten te hebben. Maar ik heb zelf zo’n zoektocht gehad, misschien heeft een ander daar wat aan.