Amsterdamskruisje

238 dagen gestopt - 07 Nov 19

A day in the life of ....

Afvalstation Dronten. Ik sta achter een Opel, diarreekleurig en met hoge instap. Een opa-zombie valt eruit. Opa, een gezicht vol couperose en een permanent openhangende mond, krabbelt weer op en dirigeert daarna zijn leverhand tergend langzaam naar zijn kontzak : hij is op zoek naar de afvalpas. 

Ik, een drukke dag voor de boeg, begin me reeds te ergeren. 

" Waarom heb je dat pasje niet allang in die bibberklauw van je als je met je open autoraam bij het kastje met de magneetstriplezer staat? O, is dat misschien omdat je de auto TWEE METER van de magneetstriplezer hebt geparkeerd?  Das veel te ver he, Opa, want als je zover van de paal staat, kan je met die schurftarm van je slechts een beetje zielig naar de magneetpaal zwaaien want als je die afvalpas met je demente hoofd al had kunnen vinden, de magneetstriplezer had je er nooit mee kunnen bereiken, toch?

En wat ga je nu weer doen, mijn-tijd-opvretende-rot-Opa? O, je schuifelt naar binnen omdat je natuurlijk niet weet ’ hoe dat afvalbrengen hier werkt’  en je  ‘gaat het even vragen’ ?"
 
Jandorie! 

Ik stap uit mijn auto en begin in de tijd dat Opa wordt uitgelegd hoe afvalwegbrengstation Dronten werkt,  alvast dingen te doen die ik normaal pas doe als ik het terrein ben opgereden: net van de kar afhalen, riek loshalen, riek in de kar leggen. Ik zal mijn tijd WEL efficiënt gebruiken.

Opa komt weer naar buiten en kijkt achtereenvolgens naar de magneetstriplezer en weer naar binnen .

" Hier ? Hier?"  

Hij doet hij met zijn afvalpas een aantal halfslachtige slagen voor en achter de magneetleespaal. Hij heeft werkelijk geen idee. Fijn dat hij de paal tenminste heeft gevonden maar het belangrijkste,  de magneetstriplezer zelf,  heeft hij allerminst gevonden. Hij eindigt zijn pogingen door langdurig zijn pas op de gaatjes van de intercom te drukken, naar binnen te kijken en zijn schouders op te halen.

Christus! 

Man, schiet toch eens op of ga weg!  Pak een Drionpil en ga eens dood!  Ik heb haast! Moet nog 4 bomen snoeien, daarvan WEER het groenafval wegbrengen en daarna naar Lelystad om naar een te dempen vijver te kijken!

En ja hoor, Hans (ik ken de afvalmensen bij naam) komt naar buiten, pakt de afvalpas af van Opa en houdt hem voor de magneetlezer: de slagboom gaat open.

"Hehe, nou, schiet op"  en ik trap een paar keer op mijn gaspedaal om mijn oude Isuzumotor luidruchtig te laten brullen: even wat druk op Opa zetten.

Eindelijk is Opa’s auto weg van de weegbrug  en het stoplicht springt op groen.  Ik scheur de weegbrug op, wacht op oogcontact met Hans en schreeuw als ik die gevonden heb in de intercom: 

" Alleen groenafval! "  

Hans haalt het in zijn hoofd om mij nog uit te leggen waar ik dat moet storten.

" Hans! Lulhannes! Ik kom hier toch  ELKE DAG om groenafval storten?   Ik WEET inmiddels dat dat linksachter in de hoek moet! "

De slagboom gaat open en ik schiet eronder door. Niets geen gezwaai met afvalpassen want ik woon op de camping: ik betaal geen afvalstoffenbelasting en moet gewoon elke keer als ik kom storten, betalen.  

Afval gestort. Op naar de te snoeien bomen. Om kort te zijn: ik heb me in het werk vergist. De foto’s die ik opgestuurd had gekregen waren nog MET bladeren; toen ik ervoor stond,bladeren eraf. En wat bleek: BIG motherfucking stammen. Slechts drie bomen gedaan. In de stortregen naar afvalstation Biddinghuizen. Kar propvol met kastanjeboom, appelboom en een prikkelaccacia. Eruit die zooi. Omdat de takken in de lengte in mijn kar liggen, riek ik meer lucht dan takken en 1 keer riek ik helemaal niets zodat de riek ineens te snel naar achter schiet.  Een tand raakt me vol  in mijn been, dwars door mijn broek, in mijn huid en onderliggende spier. 

Tyfusteringzooi! 

Waarom heb ik dit vak gekozen? Waarom regent het? Waarom heb ik geen kar die kan kiepen? Waarom zit ik mezelf aan een hooivork te spiesen!

Afval gestort.
Terug naar huis om kar te lossen, koffie te drinken, moeder terug te bellen en navigatie naar Lelystad in te stellen. 
16:00, ding dong.
" Kom voor die vijver!"  

Man zegt: " Veeg uw voeten en kom binnen" . 
Mooi! Dat scheelt schoenen uittrekken. Haha,  met mijn modderpoten, die man weet niet wat die zegt!
 
Man zegt verkouden te zijn en loopt niet mee naar buiten. Vrouw zegt hardhorend te zijn en gaat wel mee naar buiten. Buiten aangekomen loop ik interessant doend heen en weer, wrijf eens over mijn kin en zeg:

"  Nou het kan wel maar ik moet er wel iemand bijhalen die er meer verstand van heeft dan ik en dan doen we gezamenlijk een offerte. "

Ik loop de brug over de vijver weer af, ga naast haar staan en herhaal:

"  Nou het kan wel maar ik moet er wel iemand bijhalen die er meer verstand van heeft dan ik en dan doen we gezamenlijk een offerte."

Vrouw zegt: "Och jee, en hoe lang gaat dat dan weer duren? " 

Ik: "Nou , dat kan al best snel maarre, hoe snel denkt u eigenlijk dat we de klus kunnen uitvoeren?" 

Vrouw: "Waarom wilt u precies de vissen bijvoeren?" 

Ik " Nee, , HOE SNEL DENKT U DAT WE DE KLUS ZOUDEN KUNNEN UITVOEREN? "

Vrouw: "Nou,  eigenlijk dit jaar nog wel.Want in het voorjaar komen alle plantjes uit en dan wil ik niet dat alles vertrapt wordt."

Ik: "Nou, wat ik kan beloven is dat ik u dit jaar nog een offerte doe."  

Mevrouw:  " Offertes? O ja DAAR hebben we er al een paar van lopen" 

Ik: "Aaah, u bent er zo eentje?  En daar heb ik me zo voor lopen haasten?   Daarvoor ben ik helemaal van Dronten naar Lelystad toe komen rijden?" 

Ik wijs met mijn wijsvinger naar het water.

 "Kijk, een dooie goudvis!"  

Geen reactie. 

Met opeengevouwen handen doe ik dan het gezwem van een vis na, mijn mond trek ik tot een vissenbek om tenslotte een vinger langs mijn keel te halen. Nieuwsgierig komt Dove Dora bij de  vijverrand staan, Met mijn modderschuit geef ik een trap tegen haar achterwerk. 

"Your wife  is swimming with the fishes", zeg ik tegen haar man als ik weer binnen ben.  

Ik weet dat hij me kan verstaan want hij schijnt een Schot te zijn. Ter planning van de reis naar Lelystad had ik me in Googlemaps nog een ongeluk gezocht naar "Haaf 5448"  om uiteindelijk, door het bellen van zijn schoondochter die mij tenslotte had aanbevolen, er achter te komen dat hij aan de Haf 5448 woont. " Omdat hij Schots is, spreekt hij de dingen net een beetje anders uit, zei ze.

Wat een kutdag.
Maar een ding is wel ontzettend positief:  ik rook nog steeds niet.

Toosje50

2451 dagen gestopt -

Nou snap ik wel dat lang wachten op zo’n trage oude man heel vervelend is maar je zou het iets milder kunnen omschrijven…. Zelfs de autokleur moet het ontgelden…. Ken je Romke van der Ka? Hij schrijft tuinboeken zonder plaatjes. Hij geeft de kleur van een bepaalde Hosta de naam afwaswater… daar kan ik dan wel om lachten.
De man zelf maak je helemaal af…
over het algemeen hou ik wel van je verhalen en beelden woordgebruik maar schurftarm en bibberklauw…. moet dat nou?
Dat zwemmen tussen de vissen van de hardhorende vrouw neem ik maar met een korreltje zout 😉


Pisces

560 dagen gestopt -

Extreem slechte bui?
Gefeliciteerd met de 35 rookloze dagen ..dat doe je goed !


Bouwhuis

571 dagen gestopt -

Maar mooi 35 dagen op de teller..
Goed bezig.. alvast een fijn weekend 🍃🍃


Jodie04

861 dagen gestopt -

Heey Amsterdamskruisje.. Ik hoop dat je door je "harde" werken, niet eerder dan deze "opa" reuma handjes of artrose krijgt..Wie weet was hij nog herstellende van een ziekte of aandoening, of had hij deze… Beetje meer respect had wel gekund hoor… Je hebt het zwaar te verduren met klussen binnen slepen, misschien had je gewoon je dag niet, dit was wel een beetje uit je blog te halen…Je had een pesthumeur, en pestdag… Maar inderdaad, je rookt niet, en dat ga je vast ook niet meer doen…En vandaag ben je vast weer milder, humorvoller, gezelliger, vrolijker en verdraagzamer…


Hendrikje

241 dagen gestopt -

ik kreeg medelijden met opa die zo beschreven wordt. Ik heb geen idee wie je bent maar ik vermoed dat je een puber bent met een puistenkop die niks is geleerd over respect, Als ik zo zou durven schrijven over de oudere dan ging ik weer roken.


Sarah13

67 dagen gestopt -

Sinds lange tijd weer eens hardop gelachen om een blog op SRB.  Thanks! 
En al een dikke maand rookvrij. Wat a turn on!!


Riatje

1088 dagen gestopt -

Ja Joris, ook ik heb er net als @Sarah13 erg om moeten lachen..En dat mag ik ook,want ook ik begin qua leeftijd aardig tot de doelgroep te horen..Sta ook regelmatig voor een apparaat waarvan ik denk wat wil je van me???
Maar misschien kan je de volgende gewoon opa even helpen..Jij blij, opa blij..
Want zo onaardig als je klinkt, ben je vast niet..


Kaatjekaka

1335 dagen gestopt -

Ik neem dit verhaal met een korreltje zout, dat is toch ook de bedoeling ervan!
Het is gewoon een beschrijving van een sh*tdag, maar dan ietsje aangedikt voor de lezertjes thuis..
Ik kan er wel om lachen! Dit soort dingen denk ik nl ook best wel eens, stilletjes in mijn hoofd.. ik schreeuw ze niet hardop, dat doen sommige pubertjes nog wel eens, die vinden dat leuk, beetje shokken..
Ik denk dat dan alleen maar, zo keurig beschaafd vanbuiten.. maar vanbinnen ben ik ook wel es een schreeuwpuber hoor!
En het respect voor ouderen/minder handige mensen/vul maar in… Dat is gewoon aanwezig.. alleen op een sh*tdag wil dat nog wel eens iets meer moeite kosten….
Kortom: maak je niet te druk…


Jodie04

861 dagen gestopt -

Zit me net te bedenken dat ik dit vanmorgen vroeg las, dat ik met mijn verkeerde been uit bed gestapt was, en de toon nog niet helemaal vatte..Inmiddels weet ik weer, Yes dit is een blog van @Amsterdamskruisje ten voeten uit….( Maar het "opaatje" blijft me nog een beetje dwars zitten, maar heb nu eenmaal een zwak voor oudere)..


Amsterdamskruisje

238 dagen gestopt -

@Toosje50 ,@Jodie04,@Hendrikje
Jullie hebben gelijk hoor: mijn zus zegt het ook wel vaker tegen me: schrijf niet naar over mensen.

Aan de andere kant, @Kaatjekaka @Sarah13,@Riatje, jullie kennen me nu wel een beetje, ik overdrijf natuurlijk zwaar. Het is natuurlijk humoristisch bedoeld. In het echt ben ik allesbehalve zo

Moet ook een beetje leren wat ik wel en niet kan schrijven: DAT heb ik hier gedaan.

Dank voor de reacties, ook van @Pisces, @Bouwhuis en @Paint


Amsterdamskruisje

238 dagen gestopt -

@Hendrikje Laten we afspreken dat als ik niet meer zo naar over oudere mensen ga schrijven, jij niet zo naar schrijft over puisterige pubers.


Balling

1944 dagen gestopt -

Vooral het einde!


Amsterdamskruisje

238 dagen gestopt -

@Balling
Op het einde zie ik een toverbal of een planeet en zeker te weten een roker.

Wat bedoel je?


Balling

1944 dagen gestopt -

Natuurlijk de titel van je blog. Dat nummer staat in mijn geheugen gegrift.
Het einde is nogal van "kaboem!".
Zeker te weten rookte ze toen en waarschijnlijk iets anders dan shag.
"Made my way upstairs and had a smoke".............Oooooohohoho…....
Ik vind je blog erg leuk geschreven maar ook nogal kaboemerig.
Geen probleem mee overigens.


Amsterdamskruisje

238 dagen gestopt -

@Balling
Weet je trouwens dat ik nog niet eens wist dat het een nummer van de beatles was? Ken het nummer overigens wel en ja, die gasten deden dat roken vast.

Dank voor je mening omtrent mijn blog. Zat er al op te wachten en ben er blij mee


Balling

1944 dagen gestopt -

OK! Kan je weer een dag vooruit…................toch?


Amsterdamskruisje

238 dagen gestopt -

@Balling
Zo is het.
Zolang ik niet rook is bijna alles geoorloofd.
Toch?


Balling

1944 dagen gestopt -

Psies! Daar is dit blog voor: "Alles is geoorloofd" als je maar niet rookt.
Voor sommige kan dat echter maar op 1 manier: Die van hen!


Amsterdamskruisje

238 dagen gestopt -

@Balling
Psies en amen!

Fijne avond nog!


Balling

1944 dagen gestopt -

Jij ook…................


Ladygogo

454 dagen gestopt -

Het Drontse zonnige treinstation pakte beter voor je uit. Morgen een nieuwe dag, de 35e!


Amsterdamskruisje

238 dagen gestopt -

@Ladygogo

Zit hem eigenlijk al in de woorden hè: treinstation en afvalstation.:)


Doornroosje1

1635 dagen gestopt -

Gewoon een relax dagje dus. En ondertussen 35 dagen niet gerookt.


Hwzn

2493 dagen gestopt -

Remember.
One day,, maybe… you wil be an OPa 2
fijn weekend… 8-)


Amsterdamskruisje

238 dagen gestopt -

@Hwzn

Let’s hope so….maybe i am buying me some time now, not smoking and all ;)


Craving

21 dagen gestopt -

Dit soort verhalen, maakt het blog het blijven waard👍👍


Jodie04

861 dagen gestopt -

@Craving, mee eens..


Pkoppelaar

369 dagen gestopt -

Bedankt voor weer eens een zere buik van het lachen😂😂😂😂


Miraagje

gestopt met roken -

😂😂🤣