Fietje1

80 dagen gestopt - 11 Jun 19

Zit er nog

Alweer even over de 100, ik ben er nog niet op gerust. Vandaag op het terras toch even een interne discussie.
"Eentje joh, gewoon tegen niemand zeggen. Wat maakt jou het uit joh, gaat er toch om dat je gezondheid vooruit gaat. Die ene geeft dan echt niet hoor".
Gelukkig kwam mn gezond verstand met: "Nee, je zou hier echt spijt van hebben en het is zo zonde van alle moeite."
Langzaam werd het makkelijker en ik voelde me steeds weer sterker. Al kon ik er niet echt naar kijken.

Ik was tien jaar toen ik mn eerste stuyvesant rookte. Stiekem een paar trekjes, vlak daarna kreeg ik ze van mn pa.  Tijdens mn pubertijd over op de Samson, waarna ik snel de driekwart Javaanse ontdekte. Alles zonder maat te houden, want zo ben ik nog veelste vaak.
Na mijn laatste stoppoging gelukkig veel minder blijven roken, maar toch 10 per dag.
Roken was mn nep vriend, dat zie ik nu wel in.
Ik kan niet zeggen dat ik hem erg mis, maar tis zo’n vertrouwd gezelschap, ondanks dat ik nu echt voel en weet hoe nep hij was.
Conclusie: Ik ben echt gestopt, maar het blijft opletten.

Ladygogo

205 dagen gestopt -

Natuurlijk heb je momenten dat je van die hersenspinsels hebt. Dat is je verslaving die gilt en krijst. Hij heeft in de gaten dat je van ‘m af wilt. Je bent er mooi niet ingestonken. Jouw verstand wordt alsmaar sterker terwijl die momenten minder en zwakker worden.
Lekker snel weer op een terras gaan genieten om dit te vieren. Ik proost mee!


Jokija1954

2562 dagen gestopt -

Nu jij nog, maar je bent heel goed op weg :thumbs_up:


Pisces

310 dagen gestopt -

Weer een lastig moment met glans doorstaan.
Hoe vaker dat gebeurd , hoe meer vertrouwen je krijgt ....je komt er wel !!


Katik

188 dagen gestopt -

dat is ronduit G E W E L D I G G O E D G E D A A N!!!! ‘t is inderdaad op die onverwachte momentjes dat het durft mislopen. Maar je je hebt de klip genomen!!!! Goed bezig!!!! je mag trots zijn!!!!


Hwzn

2244 dagen gestopt -

Juiste conclusie en ook iets waar je mee verder kan. Maar eerst nog van harte gefeliciteerd met je 100 dagen. Dat is echt een grote mijlpaal.
8-)


Kikker15

254 dagen gestopt -

Gefeliciteerd met je 100 dagen en jij merkt ook dat je gaandeweg sterker wordt en dat is een compliment waard!


Bengel1959

1277 dagen gestopt -

Wat ik me dan afvraag, hoe kom je dan aan 1 sigaret?  Je mag wel gek zijn om ruim 100 dagen weg te gooien!


Fietje1

80 dagen gestopt -

@Bengel1959, helaas is niet iedereen gestopt om mij heen en dan is het binnen handbereik. De teller blijft lopen en ik rook gelukkig niet!! Nergens spijt van en still going strong:)


Fietje1

80 dagen gestopt -

πŸ˜‚ @Johnp2 liefde maakt echt blind! Nooit gezien hoe lelijk die was joh! En dan heb ik het niet eens over al die rimpels en dat onbuigzaam dictatoriale karakter van hem… pfff dat ik het er zolang mee heb volgehouden…. altijd achteraf he en altijd pas als het je ex is. Tja hardleers, maar beter zo als niet leerbaar toch🀣


Ladygogo

205 dagen gestopt -

@Fietje1 Afgelopen weekend heb ik twee keer zelfs een sigaret aangeboden gekregen. Ik was hier op voorbereid en enigszins gespannen zei ik ‘ik ben gestopt’. Ik vond het jammer dat het niet een derde keer gevraagd werd, want dan had ik ‘ik rook niet’ willen en kunnen zeggen.
Het stopproces is intens, te gelijk bijzonder hoe krachtig de groei is. Samen vooruit πŸ’ͺπŸ’ƒπŸ€