Quity

127 dagen gestopt - 12 Jul 19

Help

3 jaar van het roken af geweest en door omstandigheden (waar ik niet op in wil gaan) weer begonnen. Ik rook helaas weer volop, en volgens mij meer dan voorheen. Maar ik wil weer stoppen want baal enorm van het roken. Vroeger ben ik gestopt met een e-sigaret, mijn merk was toen Zenstation Angel en heb deze nog steeds in de kast liggen maar helaas werk deze niet meer. Dus ben vanavond google op gegaan en zag door het bos de bomen niet meer. Waar ik vroeger allemaal mijn liquide bestelde, die sites bestaan niet meer maar er zijn ook totaal andere e-sigarets en geen starterset meer voor 10 euro. Had dat ook niet echt meer verwacht maar rond de 15 euro had ik wel verwacht. Maar zie nu startersets van rond de 30 euro en liquide met 5 of meer mg. Ik wil 0 mg omdat ik geen nicotine meer wil maar gewoon nog even het gevoel van roken hebben maar wel de afkick. Ik heb ook meer last van de geestelijke dan lichamelijke verslaving. Wie kan mij adviseren wat nu gangbaar is, want veel sites schermen foto’s af maar er is ook weinig info te vinden. Wil niet voor eeuwig aan de e-sigaret maar wil gewoon voor paar maanden waarin ik van de analoge sigaret afscheid kan nemen en langzamerhand de gewoonte kan afleren. Wil hooguit nog een week roken en dan echt stoppen, heb nog 2 pakken shag die ik wil oproken en deze week kan ik mijn voorbereiden en de e-sigaret en liquids bestellen.

Dampenisongezond

Geen stop status -

Goeiemorgen.

Ik raad je aan het roken van e-sigaretten volledig links te laten liggen.

Meerdere studies hebben reeds aangetoond dat e-sigaretten de gezondheid verwoestende schade aanbrengt.

Het is ook niet raar (los van je privé-problemen) dat je opnieuw begonnen bent. Dat is zo bij de meeste e-rokers.

Ik wens je wel alle geluk en succes toe. Ondanks het overvloedig wetenschappelijk bewijs is het vooral belangrijk dat jij je goed voelt en dampen niet gaat opdringen aan derden.

Voel je daar toch de neiging toe, dan kun je dit zeker doen op www.dampforum.nu
Zoek daar zeker eens balling en quidam op (ook actief op deze site). Betere reclame om nooit te beginnen met het roken van e-sigaretten bestaat er niet.

Succes!


Quity

127 dagen gestopt -

erg jammer dat je deze reactie geeft. Lees alleen negativiteit. Heb zelf een tijdje champix gebruikt en dat is pas rotzooi, tenminste voor mij dan. Als je mijn laatste blog hebt gelezen dan gaat het bij mij erom om volledig te stoppen. Ik ben van mening dat een e-sigaret nog altijd beter is dan een normale sigaret. Mijn doel is om te stoppen en niet om het te promoten. Dacht toch (tenminste zo was het hier vroeger) dat het ging om het stoppen met roken en niet om de manier of middelen hoe je het doet Verder lees ik niks van steun in jou bericht maar alleen veroordeling.


Dampenisongezond

Geen stop status -

Goeiemorgen quity

Over het gebruik van e-sigaretten kan een rationeel denkend mens ook alleen maar negatief zijn.

Daarnaast heb ik denk ik toch duidelijk gemaakt dat ik je veel geluk en succes toe wens..

Maar goed. Dan is het maar zo.

Toch nogmaals veel succes


Quidam

1171 dagen gestopt -

"Dacht toch (tenminste zo was het hier vroeger) dat het ging om het stoppen met roken en niet om de manier of middelen hoe je het doet"

Dat is ook zo alleen hebben sommige droeftoeters dat niet door dat het daar om draait. De meesten zijn hier nog steeds om je te steunen op een paar anti-alles fanatiekelingen na.

Succes met het stoppen. Gaat je lukken. :thumbs_up:


Balling

1750 dagen gestopt -

Ik heb je andere blog ook gelezen (Schrik) en daarop gereageerd.

Misschien een wat negatieve reactie maar ik weet vrij zeker dat als je gedampt had tijdens je "omstandigheden" je je hier niet weer had hoeven aanmelden.

Dampen is naast het meest effectieve stopmiddel ook nog eens een adequate bescherming en tegenwoordig een prima en veel minder schadelijk alternatief voor roken.


Dampenisongezond

Geen stop status -

@Quity lees eens mijn laatste blog.

Wie kan de dampmaffia nog geloven?

Als je wil dampen en tips krijgen, ga naar dampforum.nu

Als je wil stoppen met roken, wees welkom op SRB.

Nog een laatste iets..

De eerste keer dat je dampt, ging je toch net als eerste keer dat je sigaret rookte hoesten?

Dat is je lichaam die je iets duidelijk wil maken…


Balling

1750 dagen gestopt -

@Quity
In sigaretten zitten hoestonderdrukkers en luchtwegverwijders.
In e-liquid niet.
Bovendien kun je met de juiste verhouding Nic/PG/VG hoesten voorkomen.
Mensen die voor de eerste keer in een opgewarmde sauna komen moeten ook vaak hoesten.


Biertje

685 dagen gestopt -

..