Chantal1981

1655 dagen gestopt - 28 Apr 13

Brandend maagzuur

Vandaag kwam ik via google op de stoprokenblog terecht. Ik was op zoek naar een overeenkomst tussen het stoppen met roken en het hebben van brandend maagzuur. Ik heb namelijk sinds ik gestopt ben ontzettend last van maagzuur. Ik heb er vannacht niet van kunnen slapen :cry:

Ik ben sinds ik ben gestopt (ruim 3 weken geleden) bijna 5 kilo aangekomen, dus ik dacht dat het daardoor kwam. Maar nu zie ik dat meer stoppers er last van hebben. Ik ga toch morgen de huisarts maar eens bellen, want het is echt heel erg vervelend en het doet pijn!

Saskia3079

1663 dagen gestopt -

Door het stoppen met roken gaat je stofwisseling trager. Hierdoor word er meer opgenomen in je lichaam en kom je dus aan. Sommige maar een paar ons, anderen meer. Dit heb je ook zelf een beetje in de hand… Gezond eten, bewegen en snaaibuien in de perken houden met veel water en fruit, ongezoute nootjes, liga etc. Vind ik zelf ook een heel lastig punt :mrgreen: Maar het kan goed wezen dat door de veranderingen in je stofwisselingen je maagzuur ook op gaat spelen. Roken doet helaas veel met een mens. Misschien Rennie proberen als het echt erg is. Huisarts kan je inderdaad ook goed helpen. Uiteindelijk komt het evenwicht wel weer terug hoor! Heeft alleen helaas effe tijd nodig… Sterkte!


Teuni

1855 dagen gestopt -

omeprasol aan je dokter vragen is t zo weg
sterkte ik heb ze leggen maar heb ie nu ff niks aan :confused:
:thumbs_up:


Peer30

1736 dagen gestopt -

:mrgreen: welkom en , 22 dagen alweer :thumbs_up:  hmm maagzuur niet last van gehad nog :wink: sorry kan je r niet meer helpen , :thumbs_up:


Josephine2303

1649 dagen gestopt -

@Lia1972, Wat jij zegt kan kloppen, want ik heb er ook veel hinder van, vooral als ik stress heb komt het heel erg.
:img_welkom_huis:
En veel sterkte met alles :thumbs_up:


Chantal1981

1655 dagen gestopt -

Bedankt allemaal voor de reacties! Wat fijn ook dat er gelijk reacties komen! Ik ben sinds vandaag heel erg aan het letten op wat ik eet, want het is echt niet te harden de pijn ... Maar nog steeds de hele dag maagzuur. Rennies helpen helaas maar heel kort. Morgen dus toch naar de huisarts.
Ik ben sinds vrijdag ook weer aan het hardlopen geslagen. Ik wil die overtollige kilo's natuurlijk zsm kwijt haha!


Natasja1970

1744 dagen gestopt -

Ik heb er ook sinds een week of twee last van, krijg eerst pijn tussen mijn borsten dan maagzuur en pijn weg tussen borsten en dan boeren,  ik ben nu 6 kilo ( van de weej nog 7 kilo) aangekomen en ben weer bezig met opletten met eten.