Jurgens

849 dagen gestopt - 27 Jun 20

Verzekerd van voordeel

Als je stopt met roken wordt de kans dat je overlijdt aan de gevolgen ervan kleiner. Hoe ik dat weet?

Nadat ik was gestopt heb ik dat doorgegeven aan mijn tussenpersoon. Ik heb een overlijsdensrisico verzekering en betaalde daar 97 euro per maand voor. Nu heb ik een niet-rokenverklaring (krijg je pas na twee jaar niet roken) gekoppeld aan deze verzekering en betaal ik nog maar 41!!!! Ik heb jarenlang 56 euro per maand extra betaald omdat ik rookte. Dus heb je een risico verzekering en rook je al twee jaar niet, dan gelijk doorgeven aan de verzekeraar.

Het zijn niet alleen de kosten van de sigaretten zelf die je bespaart als je stopt.
Nog maar te zwijgen over de gezondheidswinst.

Jodie04

900 dagen gestopt -

Kijk, dat is weer n leuke bijkomstigheid..Nu kun je toch op jaar basis weer iets leuks voor je nieuwe huis kopen. Heb je ook verteld dat je niet meer drinkt? Misschien gaat er dan nog meer af. Maar je bespaart veel meer hoor als he niet meer rookt.denk aan de jaren 70, 80. Alles zag binnen bruin tot snoeren vd stereo en al. Dit moest dus vaker geschildert worden of worden vervangen omdat het er zo goor uitzag. Maar even terzijde. Nooit geweten dat je meer premie moe(s)t betalen als je een roker bent. En dan zoveel verschil nu…Nu jij wordt slapend rijk nu je niet meer rookt en drinkt.🀣🀣 Maar onwijs goed Jurgens.


Susanne1980

120 dagen gestopt -

Toevallig had ik het hier gisteren met mijn vriend over, ik was destijds weer begonnen na de geboorte van mijn zoontje (hele zwangerschap niet gerookt tot een paar maanden na de bevalling) en een maand later sloten we onze nieuwe hypotheek en verzekeringen af…..toen kwamen we er dus achter dat ik, naast de dure sigaretten, ook nog eens een veel hogere premie moest betalen.
Dat was even een dubbel schuldgevoel dus…..

Nu vroegen wij ons dus gisteren af hoe dit gecheckt wordt? Wordt er steekproefgewijs medisch onderzoek gedaan? Waren we gewoon benieuwd naar, ik kan me namelijk voorstellen dat niet iedereen hier eerlijk over is, als ze weten wat het verschil in premie is 😱 maar ik kon ook geen test bedenken waarin ze het verschil kunnen zien tussen 1 of 2 jaar niet roken.

Gelukkig heb jij inmiddels je verklaring, supergoed!


Bouwhuis

611 dagen gestopt -

Kijk dat is mooi.. op naar de 2 jaar ik schiet mooi op..en ben erbij hoor Jurgens bij de eerst volgende wandeling πŸšΆβ€β™€οΈπŸšΆβ€β™€οΈ


Jokija1954

2851 dagen gestopt -

Dat is een mooie bijkomstigheid Jurgen,
op deze manier bespaar je dubbel :thumbs_up:


Ladygogo

494 dagen gestopt -

Toch wel raar eigenlijk, want wat nou als je zwaarlijvig bent, of een slechte gezondheid hebt, een foutje in je genen? Betaal je dan weer meer premie?
Lastige discussie, je kan nooit weten wat voor leven iemand heeft en daar over oordelen.
Oke, voor jou pakt het goed uit… voorlopig doorgaan met leven, dan haal je je premiekorting er helemaal uit. In je nieuwe huis zal alles fris blijven, plafonds, deuren en muren, scheelt een hoop werk en geld. Kan je genoeg andere dingen mee doen.


Amsterdamskruisje

278 dagen gestopt -

Wat is het bewijs dat je bent: je stopteller?
Dus wat @Susanne1980 zegt.

Maar wel lekker voor je…


Jurgens

849 dagen gestopt -

Tja, eerlijkheid is geboden @Susanne1980 en @Amsterdamskruisje.  Daarnaast heb je nog artikel 251 geloof ik. Als je liegt of iets achterhoudt wordt de verzekering bij schade geacht niet te hebben bestaan. Ofwel je krijgt niets uitgekeerd,  of je nabestaanden dan. Je geld gaat dan ook in rook op😎


Koert111

1367 dagen gestopt -

Reken maar van yes! Deze grafiek die circuleert in academische literatuur wil jullie niet onthouden….

Conclusie is dat stoppen met roken, ongeacht je leeftijd,  altijd gezondheidswinst oplevert @Jurgens