Niama

69 dagen gestopt - 11 Sep 20

Effe kort.....

Hallo allemaal! Even kort (ivm medische reden ben ik ‘s avonds erg moe)...... Al enkele maanden lees ik mee op het blog en eindelijk kon ik me registreren. Ik ben Niama en na 23 (of 24?) jaar gerookt te hebben er al een tijdje helemaal klaar mee. Heel 2020 ben ik bezig met het stoppen met roken. Begin dit jaar begonnen met nicotinepleisters en nicotine zuigtabletten en 2 wekelijks contact met de praktijkondersteuner…. Echter, ik ben door een operatie en zware chronische rugpijn momenteel al een tijdje bijna “bedlegerig”. Ik kan weinig, heb dus veel pijn, ben daardoor gefrustreerd en word heel gestresst van mijn situatie en heb totaal geen afleiding en dan woon ik ook nog samen met iemand die rookt….dus altijd sigaretten in huis! Ik ben dit jaar al tig x “gestopt” geweest. 9 dagen, 2 dagen, 7 dagen, etc….. nicotinepleister op en sigaret in mijn hand??? Van het telkens opnieuw stoppen EN roken werd ik gewoon bijna wanhopig…...telkens als ik weer begon te roken werd ik nog nerveuzer en gefrustreerder en zat dan 10 minuten later met de volgende sigaret tussen mijn vingers…. Telkens weer de afkickverschijnselen…..nerveus, niet slapen, jankerig, depressief, zweten, etc….. Vergoeding voor pleisters was op een gegeven moment verbruikt en mijn maag tolereerde de zuigtabletten in ene niet meer. Weer een paar weken gerookt, toen Cold Turkey gestopt…..na 20 dagen weer 5 dagen gerookt. Nu weer 30 dagen rookvrij, langste stop ooit! Gaat het hem deze x worden? Ik ga er helemaal voor, want ik ben ook echt klaar met het telkens opnieuw stoppen…... maar ik weet dat er nog vele moeilijke momenten zullen volgen en dan de sigaretten die voor het grijpen liggen🥴!! Ik heb veel gehad aan de maanden meelezen met het blog en daar wil ik jullie voor bedanken! Fijne avond nog!! Effe kort….. is mijn titel🤭🤔

Eline869090

Geen stop status -

Veel succes!


Bouwhuis

716 dagen gestopt -

Welkom en veel succes.  Veel lezen hier en van je af schrijven 👍👍


Niama

69 dagen gestopt -

Lief! Dankjewel!! @Eline869090 @Bouwhuis


Ladygogo

599 dagen gestopt -

Mooi blog en heel herkenbaar om zo bezig te zijn met stoppen. Dat belooft wat! 👌


Camieltje

169 dagen gestopt -

Welkom! Stoppen met roken is best hard werken en zeker met een roker in de buurt… Je kan diegene vragen zijn/haar sigaretten niet te laten slingeren want dan wordt het wel erg zwaar. Ik zou in jouw plaats meedelen: ‘iedere sigaret die hier rondslingert gaat onder de kraan en dan de vuilnisbak in’ Een beetje support verdien je wel als stopper!


Niama

69 dagen gestopt -

@Ladygogo Ookal wens ik niemand deze struggle toe, was/is het voor mij fijn dat zooo veel dingen op het blog zo herkenbaar zijn en dat ik daar niet alleen in ben. Zoals die ene sigaret bestaat niet, je zal nooit meer een tevreden roker worden (ben ik allang niet meer!!), de “terugvallen”..... heb mij zo’n enorme loser gevoeld met mijn “30e” stop in een paar maanden tijd…..


Jokija1954

2956 dagen gestopt -

Welkom hier, en ik kan je vertellen dat dit blog je er aardig doorheen kan slepen,
mij deed het dat ook al weer bijna 8 jaar geleden.
Was een kettingrookster rookte zo’n 40 sigaretten per dag, en mede door dit blog
cold Turkey gestopt en zal ook nooit meer gaan roken.
Meld je hier op die moeilijke momenten er is altijd wel iemand die je er door heen sleept.


August1960

82 dagen gestopt -

Welkom Niama
Het lukt zelden iemand in één keer te stoppen met roken en dat dan ook zonder problemen vol te houden.
Velen, waaronder ook ik hebben meerdere stops en een knipperlicht relatie met de peuk achter de rug.
Net als jij hoop ik dat het deze keer echt “de stop” is.
Tot nu toe gaat het me goed af op wat vervelende vecht momenten na.
Blijf lezen en schrijf over jouw ups en downs tijdens het stoppen, het help beide om je in de koers te houden.
Ook reageren op de andere bloggers en ze een 💖 onder de riem te steken houd je alert en op het rechte pad.
Fijn dat je er venten heel veel succes 😊😊


Ladygogo

599 dagen gestopt -

Mooi gezegd @August1960 over het lezen, schrijven en reageren. Dat heeft mij enorm geholpen bij het resetten van mijn hersenen. De steun van anderen had ik enorm nodig. Nu wil ik mijn steentje bijdragen.


Niama

69 dagen gestopt -

Dankjewel @August1960! Ik hoop zeker dat dit voor jou en mij DE stop is!! Dit blog heeft mij de afgelopen maanden zeker al geholpen, maar ik moet wel een balans gaan vinden mbt het blog….. want ondanks dat het mij geholpen heeft en zeker zal helpen, heeft het lezen op het blog mij meerdere keren doen “snakken” naar een sigaret!🙈🙈! Ik waardeer jouw steun/inzet net als die van @Ladygogo en vele anderen heel erg!! Fijn weekend! En @August1960 nog een fijne vakantie….. volgens mij zit je op Schiermonnikoog….


Niama

69 dagen gestopt -

Dankjewel @Jokija1954! Wat mooi en super om te lezen! Dat geeft hoop…..


Niama

69 dagen gestopt -

Dankjewel @Camieltje !! Ze liggen niet in het zicht, maar het feit dat ik weet dat ze in huis zijn heeft mij een paar keer uren doen verlangen naar een sigaret. Vaak gelezen en gehoord dat de “trek” in een sigaret “maar” 5 minuten duurt. Maar als je weet dat ze in huis zijn is dat voor mij soms een ander verhaal. Ik vergelijk het met een chocoladereep in de kast hebben liggen terwijl je op dieet bent. Je hebt trek in chocolade en je weet dus dat die reep er ligt, en vervolgens “roept” die chocoladereep je uren. Dat maakt het er niet makkelijker op, nee!! Fijn weekend!!


Anna30

3128 dagen gestopt -

Iedere x op nieuw daar wordt het niet makkelijker van !
Nu ben jij de baas ipv de sluipmoordenaar
Wens je heel lk veel sterkte kracht en uithoudingsvermogen .
Adem in en adem uit.
Fijne dag.
Liefs Alida 🧞‍♂️


Niama

69 dagen gestopt -

@Anna30 Dankjewel Alida!! Nee, zeker niet! Het leverde me alleen meer nervositeit en frustratie op!! Zeg maar gerust wanhoop… Maar het stoppen met stoppen of blijven roken (net hoe je het bekijkt😉) is geen optie meer geweest. Ik ben vastberaden, helaas is de uitvoering/praktijk wat moeilijker! Jij ook een hele fijne dag/weekend!💞


Paint

882 dagen gestopt -

en een goed herstel gewenst ;-)


Niama

69 dagen gestopt -

Wat een lieve reacties toch allemaal!! Dankjewel @Paint 💞


Bengel1959

1671 dagen gestopt -

  Ik herken mezelf wel in je blog!  Ik was aan het wachten op een morgen dat ik opstond en het, ....nooit gerookt gevoel zou hebben!!! Maar helaas dat zat er nooit in. Ik bedacht op eens dat ik de enige was die hier verandering in kon brengen!  Ik was ooit anderhalf jaar "gestopt "met roken, maar er ging geen week voorbij dat ik er wel 1 rookte!!  Dan maar helemaal weer aan de peuk!  Tot op 24 maart 2016 (de dag dat Johan Cruijf overleed) bij mij de knop omging! Ik heb daarna nog wat tegenslagen gehad (been breken, mijn moeder overleed) maar geen moment dacht ik aan terug vallen!  Want daar schiet je niets mee op!  En het voelt fantastisch, rookvrij zijn!!  Heel soms heb ik mijn verlangen nog, maar dat zijn fladder gedachtes!  Heel veel succes!


Camieltje

169 dagen gestopt -

@Niama ja er is zoveel geschreven over stoppen met roken dat niet voor iedereen geldt: die 5 minuten kunnen rustig een halve dag duren. Ik heb vandaag voor het eerst sinds corona en het stoppen met roken weer gefotografeerd. Twee situaties: reizen met de trein en een van mijn werkzaamheden: fotograferen voor het eerst zonder sigaret. Ik heb ‘m aardig gevoeld vandaag. Niet gerookt dus weer wat overwonnen, maar het lijkt alsof je iedere situatie waar de sigaret belangrijk voor je was opnieuw moet veroveren. Tweede keer zal het vast weer makkelijker zijn, want zo werkt het weer wel. Valt mij overigens wel op dat er nog altijd ontzettend veel gerookt wordt, overal en nergens, ook als het ergens niet mag.
Wat wel kan helpen is dat als je de verleiding niet kan weerstaan om een sigaret te pakken is 60 seconden wachten voordat je ‘m echt op gaat steken en in die tijd bedenkt wat het je waard is (Deze heb ik van Jan Geurts, de Opluchting - een aanrader). Sterkte!


Beertje1313

190 dagen gestopt -

Heel veel succes!


Sienja

1801 dagen gestopt -

Misschien helpt onze oplossing jou. Mijn man liet zijn shag thuis liggen als hij ging werken. Weliswaar verstopte hij het, maar ik kon het elke keer toch vinden. Er moesten voor mij echt fysieke obstakels zijn in het verkrijgen van tabak. We hebben toen een geldkistje gekocht waar hij zijn shag in deed en de sleutel mee naar zijn werk nam. Dat werkte! Ik moest ook echt alles wat aan roken deed denken uit het zicht. Als ik in een laatje achterin bij voorbeeld rode rizzla vond of een aansteker, kreeg ik echt een Pavlov reactie en een onstuitbare willen roken drang. Asbakken uit het zicht etc. Wat Camieltje zegt klopt. Voor iedereen is het stoppen met roken anders. Je moet uitvinden wat goed bij jou past. Heel veel succes!


Niama

69 dagen gestopt -

@Bengel1959 Dankjewel! Sorry voor de late reactie! Het lukte me gisteren niet om iets te plaatsen…... hele reactie (s) getikt, maar nergens te vinden. Nee, dat “ik heb nooit gerookt gevoel” zal nooit komen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het stoppen flink heb onderschat. Ik wist dat het moeilijk zou zijn…. maar zo moeilijk….. achteraf dom van mij….. aangezien ik een echte stress/emotie roker ben en de laatste jaren nogal veel stress heb! Ik weet dat het niet helpt bij stress of wat dan ook, maar dat zijn vaak de momenten dat mensen “terugvallen”. Ik vind het dan ook heel knap van je dat je het hebt volgehouden ondanks je tegenslagen! Fijne zondag!💞


Niama

69 dagen gestopt -

@Camieltje Wat een uitdaging gisteren! Heel knap van je! Die “1e keers situaties” zijn en lijken mij hartstikke moeilijk! Ik heb het zelf ondervonden/gevoeld met reizen met openbaar vervoer. Normaliter stak ik een sigaret op wachtend bij de bus, daarna wachtend op het perron op de trein…etc…. Het zit er voor mij voorlopig niet in, maar zittend op een terras zonder te roken kan ik me voor mijzelf echt niet voorstellen! Ik weet niet of het zo is dat er nog zoveel gerookt wordt of dat het je nu meer opvalt omdat je gestopt bent. Tijdens het wegbrengen van het vuil naar de kliko aan het einde van de straat een week of 2 geleden, viel het mij op hoeveel sigarettenpeuken er op de stoep en op straat lagen. Die lagen er zeker weten ook voordat ik stopte, alleen viel het me waarschijnlijk minder op! Bedankt voor de tip! Fijne zondag


Niama

69 dagen gestopt -

@Beertje1313 Heel erg bedankt!!


Niama

69 dagen gestopt -

@Sienja Bedankt voor het meedenken en de tip! In het begin waren de pakjes binnen “verstopt”. Maar of het rokersduiveltje er mee speelde…. dan moest ik in een laatje zijn, waar ik nooit in kom en lagen ze daar of zag ik door een schittering van de zon op het cellofaan van het pakje tussen de koelkast en de magnetron er boven op dat ze achter de magnetron lagen. Ik weet nu waar ze liggen en vaak als ik “trek” kreeg ging ik de kast in en naar het pakje “kijken”, wat de trek erger maakte en ik ben idd een paar keer de mist ingegaan toen. Als ik nu een vlaag van behoefte krijg, kijk ik niet meer. Roken in huis deden we al jaren niet meer, dus gelukkig geen stank en stinkasbakken in huis! Pavlov effect ken ik maar al te goed. Zien roken, het ruiken en het smerig vinden ruiken maar toch de behoefte krijgen🥴! Fijne avond!