Recente blogs

Jodie04

666 dagen gestopt -

Cd van jou, CD van mij......

De boom in het bos liet in de herfst alles los.
Alles liet hij gaan.
Hij fluisterde zacht:
loslaten is nodig,
om sterker in het leven te staan.

Wanneer alles lijkt te kloppen,
maar je gevoel beweert van niet,
wees dan niet bang om te stoppen,
zelfs als een ander het niet ziet..

Maar het werd gezien, en wel al heel lang door mijn moeder, ook al heeft ze nooit iets gezegd…Wat zag ik er tegen op het ze te vertellen, dat mijn relatie "gesneuveld" is. Maar wat waren ze weer goud voor me, de afgelopen dagen…
Uiteraard treed ik niet in details, het is zo al verdrietig genoeg, maar het werden dagen dat ik op huizenjacht moest…Iedereen weet dat dit niet makkelijk is, maar per 1 februari heb ik een appartement gevonden. Dicht bij zee weer, en dicht bij mij ouders.. Kan het allemaal op de fiets af, en weer voor ze zorgen.. Omdat het app in de vrije sector is, zal het een springplank zijn om verder te zoeken… Inmiddels bij verschillende wooncorporaties in geschreven. Ik wil er niet teveel aan doen, maar er zal wel wat aangedaan moeten worden omdat er 20 jaar geen kwast door heen gegaan is… Maar is een mooie ruimte…En dan moet je op de 63ste weer opnieuw beginnen. Maar een mens is sterker dan hij denkt te zijn, dus dat gaat me lukken… Stoppen met roken is me ook gelukt, alhoewel dat wel van een ander rangorde was..Behalve mijn persoonlijke spullen blijft alles verder hier, dus dat wordt weer op spullen jacht. Gelukkig ga ik net zo makkelijk naar een kringloop, no problem.. En veel eisen kan ik gewoon niet stellen nu, maar ben met weinig tevreden…Mijn gedachten draaien over uren, en heb maar een schrift waar ik alles in opschrijf waar ik aan denken moet…Het is lastig, als je weet dat je uit elkaar gaat, maar nog wel in een huis voorlopig woont..Dus probeer van de week maar te pakken, dit op te slaan, en dan na half december al richting NH te gaan, waar ik gelukkig bij meerdere terecht kan…We proberen het samen goed op te lossen, en goed uit elkaar te gaan, zo zit ik ook in elkaar. Maar dit is voor beide de beste optie.. Beter gelukkig alleen, dan ongelukkig in een relatie…En hier laat ik het dan maar bij…Schouders eronder en vooral doooooor gaaaaaaaaaaaaaaan.

Was wel nog een detail… Ik had mijn borg al betaald, en toen zei de verhuurder, U heeft geen huisdieren he??? Oops, ja ik heb een hond… Na mijn hond de hemel in gesprezen te hebben, zou ze er over denken.. Want ja, "als ik het bij U toelaat, moet ik dat bij een volgende ook doen", zei ze..Het zal me toch niet gebeuren he….Ik zal maar niet zeggen wat mijn P hierop zei.. Maar een ding is zeker, niemand pakt mijn hond van me af..Dus duim even mee…

Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, denk zelf van niet, maar mijn gezondheid wil ook nog niet. heb nog steeds een lelijke hoest, en hoofdpijn, ( holtes) en rechter oorpijn..Ook "voel" ik dat het op mijn borst nog vol zit…( Komt er ook steeds wel uit, maar nog steeds niet voldoende denk, man man wat kan er veel zitten, waar komt het toch allemaal vandaan?). En, las ik even iets teveel doe, wat is teveel?? Koorts ik in de avond weer.. Dus, toch maar weer naar de huisarts van de week… Dit kan ik nu echt niet gebruiken…

Ik moet weer even mijn "move" vinden, om de humor terug te vinden, maar ik ben er niet bang voor dat deze er weer snel is.. Het zal een tijdje afzien worden, en veel op mij neer komen qua regelen, en pakken, en organiseren, maar is het niet zo, dat het eerst moet slechtere wil het betere???

Vandaag ga ik maar eens beginnen met onze CD,‘s uit te zoeken… Ennuhhh, ook al denk ik iets meer aan een sigaret nu, ik hoef alleen maar "te voelen" dat dit geen optie is…Dus dat ga ik NIET doen..

Fijne rookloze zondag..

Pisces

365 dagen gestopt -

ik flikte het !!

Het is weer gelukt , mijn eerste jaar is een feit .
Ik voel me

Wie op dit moment nog een beetje worstelt ...je kan dit gewoon…kijk maar naar mij .

Jokija1954

2618 dagen gestopt -

EN NU S HET ZOVER....

@Pisces 1JAAR een NIET rookSTER!!!

Jokija1954

2618 dagen gestopt -

Quote 2461

Ladygogo

260 dagen gestopt -

Muchas gracias

16-11-2019
Ik ben met mijn moeder in Lanzarote. Het is traditie geworden aan het eind van elk jaar een week naar de zon te gaan samen. De meesten van jullie weten, dat ze in Frankrijk woont (13 jaar geleden woonde ze 5 minuten lopen van me vandaan). Zij is een warm mens en ik ben graag bij haar. Met of zonder zon, zeggen we regelmatig tegen elkaar ‘wat hebben we het toch goed.’

Het is een vulkanisch eiland met een schoonheid waar ik iedere keer weer opnieuw verliefd op word. Vooral wandelen door het ruwe bruinrode/zwarte maanlandschap vind ik prachtig.

We zitten in een toeristisch dorp, waar voornamelijk laagbouw is, ver van de boulevard c.q. herrie vandaan.
Onder ons rookt er zo nu en dan iemand. Het is niet vies, ook niet lekker. Ik constateer het alleen maar.
Ik hoef gelukkig niet meer.

Pisces

365 dagen gestopt -

zo mooi !!

Toast on all memories , al zitten er tussen die ik liever was vergeten .


Proost pa en ma !!

Jokija1954

2618 dagen gestopt -

Quote 2460

Trixegstorf15

47 dagen gestopt -

Zware weken maar rookvrijπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Ondanks een hoop zorgen in deze maand van af oktober man 2 keer naar ziekenhuis voor hart. De eerste keer gewoon weer naar huis bleek slokdarmkramp te zijn. En die conclusie kwamen zij na toediening van spray onder de tong.
Alleen vorige week donderdag ging het weer niet goed. Eenmaal bij de ehbo storten hij van de rolstoel af waar ik hem mee naar binnen reed. Weet wel die bij het ziekenhuis staan
Hij mocht gelijk blijven. Want hartslag 15 word het niet.  1 ding hij liep niet weg 🀣🀣Pacemaker zou hij maandag voor op de lijst komen en duurde dan nog 3 weken. Dat ging niet op werd maandag overgeplaatst ander ziekenhuis en smiddags zat de pacemaker er in
Het weekend mocht hij niets meer naar wc lopen ect ect. Dus hier was echt spoed mee.

Moet zeggen was voor mij zwaar om geen peuken te halen want tering jantje wat had daar behoefte.  Maar he sterke ikkie niet gedaan wel s avonds maandag een flinke neut genomen toen de pacemaker er in zat .

Pfff wat een verhaal he

Sienja

1462 dagen gestopt -

4 jaar

Ik wil het even vieren. Vandaag exact 4 jaar van het roken af. Jullie kennen mij niet zo goed. In de 3 jaar dat ik bezig was met willen stoppen, sinds september 2012, heb ik steun gehad van verschillende sites. De Stopsite daar begon ik. Dat was een heel fijne site destijds. Uiteindelijk 3 jaar later bij Jellinek gelukt. Het is geen ontrouw, maar soms zakken sites, forums ( fora?) helemaal in. Jellinek was 4 jaar gelden het fijnst. Het ligt maar net aan de mensen die er dan zijn en op je reageren. Als ik nu zou stoppen zou ik het hier doen. Hier is de meeste steun. Hier kom ik vaak.  Op een rare manier, en zo ervaar ik het ook bij anderen, is een site met stoppers of gestopten, een soort thuis. Daar hoor ik bij. ( ik zal voor mezelf praten ). Het blijft me boeien en regelmatig raakt iemand je en reageer ik. Weliswaar lang niet zo vaak als toen ik net probeerde te stoppen. Dat is ook hier een groep die elkaar dagelijks steunt. Voor mij is het wat verder weg. Heel veel succes allemaal! Ik ben er erg gelukkig van geworden. Van niet meer roken.

Trixegstorf15

47 dagen gestopt -

We gaan door

Jippy nig steeds rookvrijπŸ‘

Kaatjekaka

1141 dagen gestopt -

Lackadaisical 😁🌼

Wat een schitterend woord kwam ik tegen… lees maar:

Ik vind het woord alleen al zΓ³ geweldig, echt een mooi woord! In de sfeer van Sound of music weet je nog .. supercalifragilisticexpialidocious..
Dit woord is iets minder lang, maar nΓ¨t zo inspirerend…
Het betekent dus iets in de trant van lamlendig, lusteloos maar het klinkt zo veel leuker! Het klinkt inderdaad naar madeliefjes.. daisies 🌼 vrolijke bloemetjes zijn dat.
Ik hou van dit soort woorden… πŸ˜πŸ˜ƒ
Misschien wel een mooi woord om kunstig in een sinterkerstgedicht te verwerken.. hmmm..

Jokija1954

2618 dagen gestopt -

Quote 2459

Sarah13

roker -

Maandag.

Turn on, tune in, drop out.

Pisces

365 dagen gestopt -

sint

tijdens het aftellen