Recente blogs

Kimbojo

149 dagen gestopt -

Zo gewoon...niet roken

Qua roken niet veel te melden. Lees wel hier de verhalen van mensen die zo worstelen om NIET te roken. Ik heb ook in jullie schoenen gestaan. Aantal jaren terug de Allen Carr methode gevolgd. 3 maanden op wilskracht gestopt en in feite wist ik dat ik het NIET ging volhouden. Er moest maar even een aanleiding komen. Emotioneel, lichamelijk of dergelijks. En weet je, als je weer begonnen bent dan kan je er slechter tegen. Je conditie gaat sneller achteruit, kortademigheid neemt toe. Stoppen? Ho maar. Ik heb van alles gedaan. Hypnose, spiritueel, acupunctuur, dampen. Ik gaf alleen maar geld uit voor iets dat in je onderbewustzijn zit, maar er niet uit wil komen.  Ben nu zo’n 5 maanden gestopt en in feite brandt mijn sigaret niet meer maar ik. Heb een veel korter lontje gekregen. Misschien dat meerderen dat herkennen. Lichamelijk gaat het allemaal wat minder, gewicht is toegenomen, maar dat zijn dingen waar ik mee kan leven. Ik train 4 tot 5 x per week. Eigenlijk zijn er 2 dingen die mij ontspannen, sporten en zingen. Maar die momenten van onvrede en boosheid zou ik graag in willen ruilen voor ontspanning en vrede. "Inner peace" Ik heb mij laten vertellen dat het allemaal opgeslagen "lever-energie" is. Opgekropte GESMOORDE woede. Zou kunnen…..Maar ik kan me niet herinneren dat ik vroeger ook zo was…voor het smoren….
Hoe ik begonnen ben? Door een vrouw waar ik stapel op was….zij rookte en ik…..sporter als ik was NIET…..4 maanden heeft die relatie geduurd…..die vrouw was weg de sigaret is gebleven.
Hoe kan ik nu wel stoppen? Pfff, als ik daar een passend antwoord op kan geven zodat iedereen meteen zou stoppen….
Je moet er klaar mee zijn, je verleden los willen laten, proberen het leven als echt leven te zien en vooral of jij echt, echt wil zijn. Zonder rookgordijn, zonder afleiding, vol vertrouwen in jezelf dat je het waard bent…..Bij mij is het een gevoel, geen denken…..Ben ik nu heel zoals ze zeggen? Doet me herinneren aan het liedje van Doe Maar: "Is dit alles, is dit alles wat er is"....Dan begrijp je me wel

Cheers
John

Jokija1954

2496 dagen gestopt -

Quote 2345

Mies

roker -

Eigenwaarde en emoties

Ik heb wel eens gehoord dat roken in verband wordt gebracht met eigenwaarde en omgaan met emoties. Vooral vrouwen schijnen hier ervaring mee te hebben. Wie kent iemand die erover heeft geschreven hier op het Stoprokenblog? Zou je me de link naar haar (of zijn) blog willen sturen?

Jodie04

545 dagen gestopt -

Dag 3...Nijmeegse 4 daagse...

Heerlijk met mijn voeten in een bak koud water, schrijf ik even dit blogje..
Na een goede nachtrust, stond ik om 5 uur weer naast mijn bed…We hadden een late start en begonnen om half 8 aan onze tocht… Dit keer de 7 heuvelen door Mook, Groesbeek en Berg en dal… Nu meer bergen dan dalen… Ik ga niet zeuren dat het zwaar was. Maar als ik vertel, dat er vanmorgen weer 600 minder gestart waren dan gisteren, kan ik alleen maar trots zijn dat ik daar niet bij zat door ongemakken.. Ook vandaag heb ik weer vele strompelaars gezien, of mensen die vielen. Niet fijn om te zien… Je wordt toch al moeier en elke oneffenheid kan zorgen voor een valpartij… Mijn voeten stonden in de fik, en nog steeds pijn in mijn teentje… Gewoon telkens even schoenen en ook sokken dit keer uit, toch maar 5 minuten… Gelukkig deed mijn zus steeds mijn schoenen uit, zelf was ik hier te stijf voor… Maar geen enkel probleem met rug gehad. Doordat we steeds maar 5 minuten zaten ging het toch vlot.. Mijn zus ging nog even in Groesbeek naar de militaire begraafplaats, indrukwekkend, omdat vele pelotons daar ceremonies hielden…Indrukwekkend… We kwamen Johan Flemming nog tegen die met een hele stellage ( Brace)om zijn benen liep, en ook vreselijk strompelend, toch ging hij door.. Hij zei al moet ik op mijn kont de finish halen… Nou ja, dan nog maar even een fotootje met hem, uhhh juist…Verstandig??? Nee dus… Witte straten met ballonnen en toeschouwers allemaal in het wit, en ook een rode straat idem… Erg leuk… En ja dan ruik je je biertje, en kreeg ik vleugeltjes.. Ik drink zelfden bier, maar wat smaken ze daar toch lekker op de wedren… Daar begint dan mijn feestje voor 2 uurtjes.. En sta ik rustig op blote voeten op de tafels te swingen op de muziek die een presentator en diskjockey aan elkaar breien.. En…. duizenden mensen doen mee. Polonaise, hakken, armen omhoog, ach gewoon voor mij top afsluiting iedere dag… Bij thuis komst stonden er al gladiolen bij mijn deur.. Mijn P zijn dochter had ze neergezet.. Goed voor de tranen bij mij, zo lief…Ja, ik ben reuze moe, en ja ik heb pijn in mijn voeten, maar nog een ja, ik ga door naar de finale morgen… Dit zal een lastig dagje worden.. Door de drukte kun je namelijk niet doorlopen, en er zit een 7 km lange dijk in, waar je niet je eigen tempo kan lopen… Toch moet het ook niet te makkelijk zijn.. Je moet dat kruisje, met kroontje dit keer ( 2 de keer) tenslotte wel verdienen… Ik ga ervoor.. Met dank aan @Jokija1954, die weer wat foto’s plaatst voor me… Zo een zooitje Ice Power op mijn benen en voeten smeren. dan aan een lekkere XL frikandel met patat, heb de heel week tenslotte al gezond avondeten gehad, en vanavond nog een besje met ijs en dan om half 10 weer naar mijn mandje….Bedankt oor al jullie support… Doet deze loopster goed.. 101 km op de teller nu…Op naar de Via Galdiola…

Pkoppelaar

53 dagen gestopt -

Ff lastig af en toe

Sinds een dag of 3 ervaar ik weer zeer lastige momenten dan heb ik zo een trek in een peuk…....en snap niet waar dat vandaan komt.
Ik geef er niet aan toe zeker niet, wil niet meer hoesten tot bijna overgeven toe, ik wil niet meer met een stinkende adem praten tegen mensen en weten dat je stinkt bleh zo vies, ik wil geen stinkende kleding of haren meer…...dus waar komt dat stomme gevoel vandaan☹️.
En helaas lange wandelingen lukken op dit moment ook niet heb een zere voet waarvan de oorzaak niet gevonden word maar het belemmert me wel😱.
De afgelopen 50 dagen ging ik lange wandeling maken en was ik snel van dat onrustige gevoel af nu probeer ik dat met vaker maar kortere wandelingen, het gevoel word dan wel iets minder maar verdwijnen nog niet echt pffffff.
En wat ik dus echt raar vind….mijn vriendin die volop rookt kwam op visite gisteren vlak voor ze aanbelde had ze net gerookt en ik vond haar zo stinken dat ik op dat moment zo blij was dat ik dat niet meer had die walm om me heen en toch blijf je die rot momenten hebben dat je wat mist. Maar wat mis ik dan? De handeling? Iets in je handen hebben? Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik veel en vaak 4 tellen in ademen door mijn neus en 4 tellen uit blazen door mijn mond doe😊 dat helpt een beetje. Ik ben wel elke avond weer trots op mezelf dat ik weer 1 dag niet gerookt heb😁

Bonkie1964

3366 dagen gestopt -

9 jaar geleden gestopt

inmiddels 9 jaren niet gerookt…wel wat kilootjes erbij ;-)

Jokija1954

2496 dagen gestopt -

Met vereende kracht,

Hebben ze dag 3 ook weer volbracht.
@Jodie04 en haar zus,
die klaren deze klus.

Ook hebben ze plezier,
en na de tocht wordt er geproost met bier.

Nog EEN dag te gaan,
maar dat kunnen ze samen aan.
TROTS op jullie dames!

Dampenisongezond

Geen stop status -

The UK

Op vakantie in Engeland.

Naast prachtige kustlijnen en vettige maar lekkere fish and chips ook de bakermat van de beschaving volgens @Quidam en @Balling

In pubs eens over het roken van e-sigaretten gesproken. Iedereen begon me uit te lachen.

Blijkbaar is dit iets dat totaal geen steun heeft bij de bevolking, en ze zien het als immense betutteling van de overheid.

Ik kan jullie zeggen.. Mijn weerstand tegen het dampen is maar klein bier met hoe Jan met de pet er hier tegenover staat. De elite wil dat ze e-sigaretten gaan roken.. Hier is geld mee gemoeid

Mies

roker -

Vandaag weer ingelogd

Vandaag heb ik voor het eerst sinds 5 jaar weer ingelogd. Ik heb nog geen stopdatum. Ik ga eerst bijhouden hoeveel ik rook per dag.

Jodie04

545 dagen gestopt -

Dag 2

Na wederom een slapeloze nacht, stond ik om half 5 naast mijn bed… Ik had de hele nacht ontzettend last van prikkelende en tintelende voeten, werd er gek van… Maar goed, ik kan gelukkig goed tegen weinig slaap, dus om half 7 stonden we weer fis en fruitig bij de start… Het begin ging lekker. Maar na een uurtje of 3, kwam ik na mijn zit 5 minuten amper omhoog, zo stijf was ik. Ook begon mijn teentje en branderige voeten echt op te spelen… Dus meer gezeten en schoenen en soms sokken uit gedaan. We gingen door Wijchen, en daar stond het hele dorp op zijn kop… Veel podiums en hoop herrie en soms file lopen, waar je van uit je ritme raakte. Duizenden mensen die je aanmoedigde.. ijsjes die uitgedeeld werden, snoep, zoutjes, kortom heb me flink misdragen aan vreterij…Het was vandaag roze woensdag… Wij waren weliswaar in het oranje hard roze, maar stond weer gezellig…Inmiddels hadden we oook schoentjes op onze hoedjes geplakt..
Toch liepen we nog, 4.8 km per uur ondanks de drukte.
In Nijmegen centrum passeerde we de roze tribune… Echt een belevenis weer, en daar werden we en gefilmd en geïnterviewd, door een tv zender… Een Rotterdamse zender, maar waar ik dit terug kan kijken geen idee. 

We kregen regelmatig complimenten over onze outfit, ach, het is ook wel grappig. Het hele jaar wandelen we al rustig of in de natuur, en dan een keer zo’n feest tocht, waar je toch heus erg moet afzien, is dan toch een beetje de kers op de taart voor al het gewandel wat we vooraf hier voor hadden gedaan…
Om kwart voor 3 waren we weer binnen, en ja dan smaakt ook het eerste biertje weer heerlijk…

Je ziet onderweg toch wel heel veel gezelligheid, maar ook mensen al strompelen… Soms als je er een beetje door heen zit, klamp je maar iemand aan, en vraagt of het nog een beetje gaat. Voor je het weet, heb je dan een leuk gesprek en je bent weer 5 km verder… Zo kwamen we vandaag op de 34 km..

De wedren was vandaag zo gezellig en echt duizenden mensen gingen van links 1 2 3 4, naar rechts 1 2 3 4 en hoppa nog een keer… Ik heb op de tafels op blote voeten staan dansen, haha.. Hoe ouder hoe gekker zullen we maar denken… Maar een pijntje voel je dan even niet meer…En dat is ook heerlijk moet ik zeggen…

Met de bus terug, en al gegeten en nog heerlijk aan het ijs met slagroom gezeten… Nu weer fris en fruitig, voeten in een bak koud water, en ice power erop, en dan hopen dat we morgen ook weer gaan redden.. Mijn zus, 4.5 jaar ouder als ik, heeft energie voor 10.. Heeft een blaar, ik nog niet een…Laten we hopen dat dit zo blijft.. Morgen gaan we in het groen….Haha…

Tot zover een veel te kort verslagje van dag 2… Morgen de 7 heuvelen bewandelen, pfff, waar ben ik toch aan begonnen, haha…We gaan het beleven..

Jokija1954

2496 dagen gestopt -

Quote 2344

Jokija1954

2496 dagen gestopt -

De tweede dag heeft ze het weer gedaan,

ze is op tijd over de finishlijn gegaan, TOPPERTJE!
En natuurlijk klaarde ze deze klus,
weer samen met haar zus.

Wij zijn TROTS op je!

Ladygogo

139 dagen gestopt -

🌞 Soleil 🌞

Mijn man en ik zijn spontaan een paar dagen bij mijn moeder in Frankrijk (Morvan). Tijdens de autorit hiernaartoe heb ik €152 bekeuring gekregen vanwege grande vitesse. Pfff ik…. een lady! Nou ja, niet altijd gnif, mais je ne fume pas.
Ik kan trouwens nog steeds onze vaste rookstop plekken aanwijzen van nl naar fr. Ook hieruit blijkt dat ik volop met roken/niet roken bezig ben. Nog een voorbeeld: we hadden een uur oponthoud voor Antwerpen vanwege een verkeersongeval. Prompt zie ik allemaal luitjes de auto uitkomen om bij de vangrail te roken. Mijn man valt niks op….

Te vaak blijf ik hangen op het blog.  Word ik een SRB hanglady?
Vandaag heb ik een excuus: ik kon mijn e-reader niet vinden om mee te nemen. Het is hier nu ruim 30°, dus heerlijk bloggen en luieren onder de kersenboom.

De zonnestralen komen ook naar Nederland, nog effies geduld. 
Eerst de 4daagse, daar is deze hitte echt niet prettig voor.

Katik

122 dagen gestopt -

revalidatie....

Hej superlieve rookstoppers!
Terug van weggeweest! Het gaat stilaan een beetje beter met me. De huilbuien zijn korter en minder in aantal. De intensiteit is nog hetzelfde. Rami blijft spoorloos. En zoals ik met katten ben,... een goeie vriend zei me dat ik dat -voor mij- gerust mag vergelijken met het verlies van een kind voor iemand anders… dus ik probeer me maar niet al te abnormaal te vinden dat dit zolang duurt…. Ik heb gelukkig al positiever gedachten over waar en hoe hij nu leeft- bij een superleuk gezinnetje met lieve kindjes of bij een oud madammeke, en vooral, dat hij gelukkig is! Maar het gemis blijft ....en ik moet me heel sterk bewaken.

Het goede nieuws is dat ik ondertussen al 120 dagen gestopt ben met roken en al bijna de huur bijeen heb gespaard van mijn nieuwe praktijkruimte voor volgend schooljaar! :) dat is toch ongelofelijk hoeveel geld je bespaart! en ik had me voorgenomen van dat geld te investeren in goede dingen voor mezelf! Dat is dus alvast gebeurd!
Ik ben benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat!
tot gauw!
<3
Katik