Recente blogs

Jastepa

300 dagen gestopt -

Beloning 300 dagen gestopt

300 dagen gestopt

Op 23 Jan 2019

Trots dat ik Nico en tiny nog steeds buiten de deur laat staan. Het gevecht blijft met moeilijke momenten maar tot nu toe deze overwonnen.  Op naar de 365

Claudelicious

480 dagen gestopt -

Ben trots op jezelf!

Trots? Jazeker dat ben ik!
Verandering in mijn leven, nieuwe job, oude af aan het ronden, het is allemaal wennen. Het wordt drukker privé en iedereen moet zich aan gaan passen. Ik ga lange dagen maken en zie er toch best wel tegenop hoewel het ook weer leuk is. Ik besef nu dat ik daar heel slecht tegen kan tegen verandering. Mijn gevoelens vliegen van hot naar her. Buikpijn, zenuwachtig, moeilijk in slaap. De carnavalsperiode is ook nog eens aangebroken en het is echt allemaal plannen.

Ik besef nu dat ik vaker aan een sigaret denk maar heb er absoluut geen behoefte aan. Maar even dat rust momentje. Even niet denken, even een "beloning", even mijn vluchtmoment, even mijn steun, heel even niets.
Maar roken past niet meer bij mij, niet bij mijn nieuwe ik. 😊

Pfff verandering…. Niets voor mij. Zo was het ook toen ik pas stopte met roken. Dat onrustige gevoel, het even niet meer weten waar je het zoeken moet. Maar wat ik heb geleerd is dat het allemaal goed komt. Verandering heeft tijd nodig en vooral geduld. Uiteindelijk gaat het vanzelf.

Dus nieuwe/oude beginnende stoppers heb geduld, houd vol en ben trots op jezelf!

Jojo67

6 dagen gestopt -

Dag 6

Gisteravond was even lastig. Toen kwam dat vervelende stemmetje weer. Maar ik heb het weerstaan en ben naar bed gegaan. Vanochtend was het weg en ben ik trots dat ik niet heb geluisterd. Morgen een nieuwe beloning, dan heb ik er een week opzitten. Ik ga door!

Jokija1954

2320 dagen gestopt -

Quote 2174

Poisonivy

20 dagen gestopt -

Beloning 20 dagen gestopt

20 dagen gestopt

Op 23 Jan 2019

Beetje stiller ben ik hier wegens drukte.. maar.. gelukt!

Kaatjekaka

844 dagen gestopt -

Eet smakelijk! (hoop ik dan 😉)

Wat eten wij vanavond??
Rode kool(tjes) uit eigen tuin! 😁 Dit jaar zijn ze al groter gegroeid dan vorig jaar, toen waren het meer rode spruitjes qua formaat.. dus een hele verbetering nu! Ze zijn nog niet echt groot te noemen, een bescheiden formaatje is het, maar daar hoor je mij niet over zeuren hoor… Deze drie kooltjes zijn samen ongeveer genoeg voor één maaltijd met 5 man, ik ben benieuwd of ze lekker zijn!
Ik heb heel braaf eerst de vorst erover laten gaan, dan worden ze lekkerder zeggen ‘ze’.. dus daar zal het niet aan liggen!
Straks gaan we proeven, dan zullen we het weten.. 😃

Pisces

68 dagen gestopt -

Word vervolgd

Ik had verteld dat mijn longarts het zo druk had , vorige week vrijdag, dat hij er niet aan toegekomen was om me te bellen .
Althans ...dat hoorde ik maandag toen ik , na 18 minuten in de wacht te hangen , de assistente aan de lijn kreeg ...maar vandaag(maandag) na 12 uur gaat hij u bellen !!    NOT !
Vanmorgen had ik er genoeg van om te wachten of het ooit nog zou gaan gebeuren en heb weer gebeld ...nu met telefoon van de baas.
Had ik maandag misschien ook moeten doen want nu was ik gelijk de eerstvolgende beller .
Verhaal verteld ..zij naar dokter..kwam terug met mededeling dat de dokter me vandaag nog ging terug bellen ....ik sarcastisch lachen "we gaan het meemaken "
En warempel ...eindelijk een beetje informatie wat er verder gaat gebeuren .
Eerst een longscan ...binnen een paar weken (wat dan snel schijnt te zijn want hij wilde er niet te lang mee wachten )
En verder waarschijnlijk longrevalidatie maar tussendoor nog uitslag e.d. bij longarts .
Het balletje rolt weer zij het dan met een : "snelheid"alsof ik er tegenaan blaas met die geweldige longfunctie van me.
Ben blij toe want ik heb echt een shit week gehad met een hoop spierpijn in mijn borst en schouderbladen , blijkbaar van het hoesten maar ik had toch niet het idee dat dat nu zoveel meer was dan anders ...wel intenser dan misschien .
Wel voor alle zekerheid huisarts vrijdag nog naar mijn longen laten luisteren vanwege de pijn want dat had ik nog nooit zo gehad ...gaat nu gelukkig alweer stuk beter .
Word vervolgd !!

Belachelijk

Gisterenavond pakte ik een schoon dekseltje van een wekpot om als asbak te gebruiken. Dat moet om een uur of 21:00 zijn geweest. Nu, om 14:11, leeg ik hem weer: er zaten 23 peuken in.

Volkomen ridicuul, zoveel heb ik nog nooit van mijn leven gerookt!

Ook al heb ik het eerder gezegd en niet ’ delivered’ , nu is het echt klaar. Ik heb er nog tien en hoop daar de dag mee door te komen. Morgenochtend moet, wil en zal ik er mee stoppen!

Ben ik nou helemaal gek geworden?

Anna30

2492 dagen gestopt -

Met nog 9 dagen .

Fijne dag lieve gr Alida 🐞
En vandaag roken we niet .
🦋🦋🦋

Lia1972

189 dagen gestopt -

Diëtist... 💪

Snap niets van de metingen met die moderne weegschalen. Maar 1 pond eraf in krap 2 weken. Verhouding 1 kg vet verloren en 6 ons spiermassa erbij. Zíj was blij verrast. Ik baalde van die máár één pond verlies.

Nu voedingsadviezen zo aangepast dat die beter bij mij past, minder vetten en minder melk producten. Laatste dagen naar mijn lijf geluisterd en mijn maag vaart beter bij minder vet en minder kaas…

En nu… zin verzamelen om door de sneeuw te sjokken met Tommie, ben die witte bende nu al zat… (sorry).
En dan onderwijl eens bedenken wat Ik vanavond wil eten. Zoon loopt stage dus eet enkel met mijn man. Dus een beetje mager en verantwoord!

Het niet roken kost geen moeite zeker nu ik mijn longen nog uit mijn lijf blijf hoesten. Tja.. ga nu mijn dosis verplichte frisse lucht maar halen. Bleh… Bleu Monday vindt men vervelend… nou ... Ik deze witte woensdag!

Maar Ik rook niet!

Fairuz1980

12 dagen gestopt -

Donderwolk

Ik heb een donderwolk boven mijn hoofd hangen vandaag. Beetje boos, beetje verdrietig, beetje gespannen..Misschien door het niet roken. Ik wil in elk geval wél heel graag roken om even te aderlaten! Hoezo, viscieuze circkel? Even uitzitten maar, bleh :-(

Minous47

22 dagen gestopt -

Kadootje.

Omdat ik gisteren 3 weken gestopt was, mezelf maar een kadootje gegeven.
Als stimulans om vooral door te gaan met stoppen zeg maar, maar ook omdat ik nodig weer wat nieuwe plantjes wilde hebben.
Dus….

Cactusmuis

16 dagen gestopt -

Bijzonder

Bijzonder hoe dit online medium me helpt om niet te roken. Gewoon even lezen hoe het met anderen gaat, kijken of er nieuwe stoppers zijn, blij zijn voor mensen die iets te vieren hebben en meeleven als het misgaat.

Fijne dag xxx

Jacquelinejt

1 dag gestopt -

nieuwe tanden... niet meer roken

yesss vandaag facings laten plaatsen dus weer mooie tanden. Had veel aanslag door de nicotine. Dus gestopt met roken ivm mijn gezondheid en stok achter de deur mijn mooie tanden blijven mooi. Veel pogingen gedaan afgelopen jaren maar nu ga ik het echt doen. Wil geen hartklopingen, hoofdpijn, misselijkheid en stank meer.

IK ROOK NOOOOOIT MEER !!!