Recente blogs

Jokija1954

2682 dagen gestopt -

Quote 2521

Meinalda

1589 dagen gestopt -

1588 dagen 19 uren 5 minuten hebben nog nooit zo onder vuur gelegen.

1588 dagen 19 uren 5 minuten,  zolang rook ik al niet meer.

Maar wat heb ik er zin in. Alsof roken alle shit uit mijn leven kan vegen. Maar ik heb het beloofd, ik zal nooit meer roken.

Ik beloofde het mijn man op zijn sterfbed, op 28-12-2019. Wat je beloofd moet je doen…
Maar wat is het zwaar.

Anon1969

1095 dagen gestopt -

3 jaar gestopt

Hallo allemaal,
3 jaar nul sigaretten op de teller. Hatseflats.
Tis dat ik flinke griep heb momenteel, anders zou ik een feestje met jullie vieren.
Ik heb 33 jaar (en een beetje, dacht ik..) gerookt. In wisselende hoeveelheden. Soms een pakje shag in 3 dagen, daarna pakje shag in een dag, daarna filtersigaretten, een pakje per dag zo’n beetje. Dat was wel de langste periode.

Veel stoppogingen gedaan. Veel gehoopt dat ik het zou halen (whatever de bliep dat mocht zijn). Veel gefaald. Veel me geschaamd. Veel me wanhopig gevoeld. Veel boos geweest op de buitenwereld en stug doorgerookt.
Ik heb er ook heul erg veul over nagedacht! Dat leidde meestal tot niks, of misschien leidde het me uiteindelijk naar 3 jaar terug.
Ten opzichte van daarvoor gingen er een paar dingen echt wel om:
1. ik werd lief voor mezelf
2. ik koos bewust voor gezond
3. Ik bleef verantwoordelijkheid nemen voor elk aspect van m’n leven.
Daardoor ging ik roken zien als een abusive friendship die me niet bracht wat ik altijd dacht, integendeel. Geen rust, geen ontspanning, geen gezelligheid, geen manier om te dealen met stress. Ik was mezelf gewoon aan het vergiftigen, en daar betaalde ik gretig steeds meer voor.
Als ik rust, ontspanning, gezelligheid wilde hebben moest ik mezelf rust, ontspanning en gezelligheid geven. Geen peuken.
Huh wat een eye opener…
Is het dan meteen een feit? Nee, je leven blijft gewoon even ehhh, uitdagend?, maar je gaat jezelf nieuwe manieren leren om rust te krijgen.
Wees lief voor jezelf helpt dan enorm. Je kan er in je omgeving om gaan vragen. Ook hierbij geldt lief zijn, dus niet vragen: ‘ennouallemaalevenkoppendichtwantpapaheefteventijdnodig,snertverdimme’ ;-) Er zijn vele manieren om dat voor elkaar te krijgen, en het betekent dat je met je omgeving moet kijken hoe jullie dat op een realistische manier kunnen verbeteren.
Natuurlijk, als je net gestopt bent voelt alles misschien wel erg uitvergroot en onmogelijk. Ik denk dat de meeste gestopten kunnen beamen dat dat vanzelf over gaat. En dan worden de dingen een stuk makkelijker, echt.
Wat ik meekreeg van dit blog: Ga niet de innerlijke discussie aan. Nul sigaretten en that’s it.
Met de rest moet je net als alle andere niet-rokers dealen. Eenmaal gestopt heb je je doel bereikt. Gestopter dan gestopt kun je niet worden.
De lol is, door jezelf gezondheid te gunnen (werkte voor mij zo) vind je jezelf een fijner mens. Dat versterkt een soort vicieuze cirkel: je voelt je steeds lekkerder in je vel zitten, je zorgt in kleine stapjes steeds voor iets wat verbetert. Dat doe je omdat je dat graag wilt, omdat je dat jezelf gunt en dus wordt je leven weer wat mooier. En wordt jij weer happier.

Ik heb inmiddels mijn zonnebril op moeten zetten vanwege de gouden gloed die van deze blogpost afstraalt. pff.
Maar ja, dat is hoe ik het doe :-).

Ik wens jullie allen mooie tijden toe en vertrouwen in jezelf.
liefs,
Bart

Minous47

12 dagen gestopt -

3 jaar

3 jaar alweer ❤ mis hem noch altijd

Flore1178

13 dagen gestopt -

Blue Monday

‘De meest deprimerende dag van het jaar…’
Aldus de media en de wetenschap.

Als ik wakker wordt en mijn been voorzichtig aan de kou laat wennen, terwijl de rest van mij nog diep onder het dekbed verstopt ligt, merk ik nog niks van die zogenaamde Blue Monday.
Cold Monday… dat wel, maar Blue?
Kan net zo goed yellow of green zijn.

Ik hengel mezelf het bed uit, zet thee (want koffie wakkert mijn nicotinebehoefte aan) en help de kids naar school. We hebben er vier dus het is iedere morgen aanpoten en een drukte van jewelste.
Manlief moppert op de hond, zoon 1 vergeet zijn lunch, dochter 3 morst met melk, zoon 4 heeft een zandbak aan zand in zijn schoen en trapt het vrolijk het tapijt in en dochter 2 heeft last van kleding stress.

Toch Blue Monday dan?
Nee hoor, voor mij niet.
Ik geniet! Ik ben al 12 dagen rookvrij en niet eens chagrijnig te krijgen!

Dus laat die Blue Monday maar lekker zijn gang gaan.

Anna30

2854 dagen gestopt -

Dag 2853 🍀🍀🍀

Goedemorgen,

Gedachte van de dag;

Spirituele liefde,

Net zoals een vlieger hoog vliegt, alleen vastgehouden door een touw, kan ons intellect de hoogten van wijsheid bereiken, alleen door de draad van spirituele liefde.

Iedereen een goed begin van de maandag .🧞‍♀️

Jurgens

680 dagen gestopt -

Zucht

Nu aan het eind van de naderende nacht de werkweek weer daagt, kijk ik even terug op het weekend. Gisteravond hadden we een verlaat kerstdiner bij mijn broer in Bennebroek. Omdat het ruim na kerst viel, was er geen sprake van plichtmatig aanzitten (in mijn geval dan toch) en was er een opgeruimde stemming. Lekker gegeten, goede gesprekken, een vette lach en een moment van stilte. We zien elkaar niet vaak (mijn schoonzus en ik schieten elkaar liever af dan dat we zoete koekjes bakken) maar als ik mijn broer zie dan gaan we gewoon weer verder met ouwehoeren en lachen waar we de vorige keer waren gebleven. Hij verbaasde zich oprecht over het feit dat ik gestopt ben met roken: dat geeft de onderlinge betrokkenheid wel goed weer. Mijn ouders zijn al blij als de "sfeer" goed is (los van onderhuidse spanningen en moordende blikken) én iedereen zijn best heeft gedaan om iets lekkers op tafel neer te zetten. Een hoop drank, dat ook. Dat was voorheen mijn overlevingsstrategie tijdens kerst: 3 flessen wijn en een bel calvados. Maar ik drink niets meer en kan niet meer in de tuin gaan staan met een peuk, dus geen uitwegen meer. Nu is het weer achter de rug en hoef ik er niet meer tegen aan te hikken. In het morning after appje van mijn moeder stond: " Wij vonden de sfeer heel goed en iedereen had zijn best gedaan". Een score van 10 uit 10. Volgend jaar weer: ik kan niet wachten!

Jokija1954

2682 dagen gestopt -

Quote 2520

Ronaldo

15 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 19 Jan 2020

En dat is week twee! Gaat goed, ondanks dat ik gisteren met uitgaan wel zin had in een peuk. Maar gelukkig niet aan toegegeven. Op naar week 3!

Flore1178

13 dagen gestopt -

Gestopt!

Kwitter

Bij het wakker worden deze morgen is het er weer. Onrust. Ik moet uit bed.
Ik hoef eigenlijk helemaal niet uit bed. Ik heb zeeën van tijd vandaag. Maar het is juist die onrust die zegt eruit te moeten. Naar beneden voor een kopje koffie en een ….. Nee dus. Geen sigaretje meer.

Tien dagen geleden rookte ik mijn laatste sigaret. Een langgekoesterde wens, maar ergens ook weer niet. Want waarom stopte ik niet eerder? Waarom niet jaren geleden al? Of gewoon, zoals de meeste mensen met een datumprikker, goed voorbereid.

Er zijn honderden momenten of aanleidingen geweest om te stoppen met de gewoonte die roken heet, maar niks weerhield me ervan.
Grauwe tint, slechte conditie, veel te duur, het mag nergens meer, kinderen die het me honderden keren vroegen, stinkende kleding, stinkend haar, slecht voor je gezondheid, zelfs een soort schaamte over het feit dat je rookt. In paniek als ik geen sigaretten had en daarna in paniek over de ontbrekende pepermuntjes in mijn tas.
En natuurlijk weet ik, zoals iedere roker weet, dat het slecht is voor je, dat het niets voor je doet, dat het alleen maar geld kost. Maar toch!
Het monster dat nicotine heet, riep te hard.

Ik heb echt wel intenties gehad. Wel duizenden. ‘Morgen stop ik ermee, en nu echt!’ Maar dan werd het weer morgen en rookte ik vrolijk door.

Dat ik nu gestopt ben komt dus ook voor mij eigenlijk als een complete verrassing. Tandpijn was de aanleiding. Een stekende diepe pijn in mijn linker voortand, die me maar liefst drie keer in één week naar de tandarts liet gaan. Een dode tand nog wel.
Er bestond, zo bleek geen redding meer voor die tand. Eruit was de enige optie. En omdat het hier dus niet zomaar om een achterste kies gaat ofzo, en het aangezicht van een persoon best wel raar wordt zonder voortand had ik niet veel keus.
Een implantaat moest het gat gaan dichten.

‘Ja heel vervelend beste Flore, maar dan ben je wel van al het gedoe af. Het enige dingetje is wel dat je moet stoppen met roken. Zo’n implantaat moet vastgroeien in je kaakbot en dat gaat niet als je blijft roken.’

Top! Dus én ik ben ik een sloot geld kwijt aan een ijzeren schroef in mijn kaak, én ik moet stoppen met mijn enige ‘guilty pleasure’?

‘Tja het is óf een mooi gezicht, óf een tandje vastgeplakt met kukident kleefpasta op je 41ste.’

En dus reed ik met een tas vol pijnstillers, antibiotica en een afspraak bij de implantoloog naar huis. Hier lag mijn pakje sigaretten met smacht op me te wachten. Ik rookte de laatste twee in het kartonnen doosje achter elkaar op en keek nog een keer goed in de spiegel. Die tand!

En dat was dat! Mijn implantaat zit er inmiddels een week in…. De pijn is zo goed als weg EN …. IK ROOK NIET MEER!

We zijn tien dagen onderweg. En mag ik eerlijk zijn? Het valt me reuze mee. Ik heb zelfs nog niemand vermoord.
En in de ochtend? Dan drink ik tegenwoordig thee.

Anna30

2854 dagen gestopt -

Dag 2852 🍀🍀🍀🍀

Goede morgen.

Gedachte van de dag;

Geen klachtenzone,

Als je het leven nadert en klaagt over wat er ontbreekt, zul je ontevreden zijn.
Tevredenheid komt van het weten dat dingen altijd kunnen worden verbeterd, maar tegelijkertijd waarderen wat goed is in het leven, op dit moment.

Gezellige Zondag.🧞‍♀️

Badmom

roker -

Ik wil niet zeggen dat ik 30 jaar (ge)rook(t) hebt

Ze 1924858383e x dat ik ga stoppen, niemand gelooft mij nog wanneer ik het weer eens roep, ja 1 dag, 2 dagen en dan koop ik weer shag.
Waarom zou het nu wel lukken?
Ik ben al vrij lang helemaal flauw van roken, alles stinkt, kost een vermogen en voldoening heb ik er al helemaal niet meer van.
Uiteraard typ ik dit met een peuk in mijn handen.
Ik rook in de keuken met de tuindeur open en toch ruik ik het in het haar van mijn kinderen.. ik schaam mij kapot.
Ik heb allerlei middelen eerder ingezet maar dat gaf mij niet het extra zetje om door te zetten met stoppen.
Nu via de huisarts Champix gekregen, maar ik zal het toch echt zelf moeten doen.
Ik heb alle redenen om te stoppen en de enige redenen om door te gaan is eigenlijk het metime, onvluchten van alle verplichtingen even alleen ik en mijn peuk…. ik lieg dat ik barst, want de kinderen zoeken steeds mijn aandacht, zelfs even rustig op de wc zitten zit er niet in… hoppa metime is geschraps van het doorrokenlijstje… die is nu leeg.
Nu meteen stoppen? Echtniet, ik mag nog 5 dagen roken

Jodie04

731 dagen gestopt -

Yeehhh 2 jaar vandaag gestopt..

Vandaag is de dag, hij komt maar een keer…. ect… En ja, vandaag is het de dag dat ik 2 jaar geleden een, tot op heden, laatste sigaret weg gedampt had… En er nooit meer een wil aansteken…Niemand in mijn omgeving, en eerlijk gezegd ik zelf ook niet, had verwacht dat het me zou lukken…Altijd weer ging ik de mist in, soms na een jaar gestopt te zijn… Dat was niet erg motiverend…..Als ik hier blogs las van gestopte die schreven: " Voor mij nooit meer een sigaret, dacht ik: " Jaja", Zeg nooit nooit!!!... Maar ik zag dat het ze lukte, zelfs honderden in de laatste 13 jaar….. Stikkend van jaloezie dacht ik, waarom lukt het mij dan toch nooit???.Ben ik nu echt de zwakste schakel??? Ben ik echt zo’n zacht gekookt ei, die niet door kan zetten??? Als ik dan weer stopte, schreef ik nooit: "Voor mij nooit meer een sigaret"... Dat dorst ik niet, simpel omdat ik niet wist of ik het waar kon maken… Maar…. er kwam een kentering… Een paar maanden terug, ik kreeg meer zelfvertrouwen in dit stop gebeuren, het proces dat stoppen met roken heet….En heel voorzichtig, ook mede door de opvlammende astma, kreeg ik stilletjes het idee dat ik echt nooit meer roken wilde.. En dorst dit zelfs op te schrijven een keer. Natuurlijk is de stok achter de deur mijn slechte longen, mijn long inhoud, mijn nu weer zeer slechte conditie..Ik baal hier enorm van. Zat weer op een uur wandelen. Helaas moet ik dit alweer halveren… Het is wel ontzettend jammer, dat ik nu "gestraft" word voor mijn goede inzet…

Toch, schijnt dit vaker voor te komen, bij hardnekkige stevige rokers… Eerst een paar jaar wat slechter en wat ongemakken, om daarna weer helemaal op te knappen. Ik houd me hier maar aan vast. Ik wil tenslotte wel beloond worden, want heb erg af moeten zien…
Veel stress momenten gekend, zelfs sigaretten in mijn hand gehad, toch altijd de kracht gehad om het NIET te doen…

Inmiddels door al mijn stop acties wijzer geworden…Als je stress hebt en gaat roken, word je niet rustiger, maar juist nog opgefokter… Verdriet haalt het ook niet weg, als dat zo was zou heel Nederland roken, want iedereen heeft wel eens verdriet. Een niet roker kan net zoveel mee maken als een roker…Zo ook met stress, je krijgt er nog meer stress bij.. Misschien juist door je kop niet met zoveel rook gevuld te laten zitten, verwerk je alles helderder, ziet het helderder.. En zo kun je nog trotser zijn, dat je er uit komt zonder rook om je heen en in je longen. En, op zich een heel fijne bijkomstigheid, ik heb al zoveel leuke dingetjes kunnen kopen van mijn niet rokers geld…En je houdt echt extra geld over, ( Nou ja, haha, dat is een ander onderwerp ) naast het niet roken van de sigaretten.  Wat dacht je van al die potjes kauwgom die ik overal had liggen, je doet 4 keer langer met je parfum, je hoeft niet iedere dag je haren te wassen, dus scheelt shampoo en conditioner, het scheelt je poest werk in huis, dus schoonmaakmiddelen, ect ect..

Kortom, ik ben blij dat ik doorgezet heb. Dat ik hier lekker mijn lange epistels neer kon pennen, en nog doe. Mijn motivatie haalde , en haal, uit de vele leden die hier schrijven en reageren, en daarom ook wilde doorzetten. Ik ook een voorbeeld wil zijn, voor nieuwe leden, die logisch soms nog denken, ik kan het niet… En jullie, maar zeker ook mezelf, niet wil teleurstellen…Maar zie mij… Nu 2 jaar verder, en zo ongelooflijk trots en gelukkig met het feit dat ik al 2 jaar niet rook. En bij deze teken ik er nog een jaar niet roken bij…

Jokija1954

2682 dagen gestopt -

Quote 2519