Recente blogs

Tjongejonge

449 dagen gestopt -

Diepe zucht in plaats van een peuk.

Heb wat afgezucht in het begin van mijn stoppen.
Mijn moeder kon dat ook zo goed, zuchten!,  zij rookte daar stevig bij.
God, wat had ik een hekel aan dat stomme gezucht.
Ook als ze iets van de grond raapte! Beetje door de knieรซn, krak, krak, zucht en weer omhoog.
bloedje irritant.
Wist ik veel!
Dat, Ik het zuchten,  naar een toch wel bijna olympisch level zou opwaarderen.
Maar hรฉ, ik rook niet.

Heel wat jaar geleden, heb geen zin om even te googelen, hoe lang!
Was er een ant-rook reclame waar de zin, maar ik rook niet! Een aantal keer herhaald werd.
In die periode ben ik ook gestopt.
ik werd bijna gek van dat zinnetje want bij het minste of geringste schoot het door mijn kop.
Maar ze rookt niet!!!! Aaarggghhhh.

Deze keer het zuchten.
Het heeft geholpen, moet ik eerlijkheidshalve bekennen.
Lekker! even hard zuchten, met heel je gevoel van hopeloosheid, moed der wanhoop, etc.
Mijn moeder zuchtte en rookte, ik zuchtte en at mijn chocola.
En zoals alles ging dat ook voorbij.
Het zuchten nam af de repen waren ook niet meer nodig.
Op weg van A naar beter, zeg maar.

Tot gisteravond.
Mijn allereerste eigenste hondje is gisteren gaan hemelen.
Gepland, want hij was op.
Zondag nog een heerlijke middag op het strand samen doorgebracht.
Maandag rond half een is hij heel rustig ingeslapen.
Bijna 15, een broertje voor de kids een maatje voor mij.
Zucht.

Dag lieve Bram.

Cc2

64 dagen gestopt -

Rookdromen

Levensecht, weer een pakje gehaald en aan de lijn. Ik begrijp de boodschap uit mijn droom. Heb geduld, komt goed die niet rookkilo,s. Die ene bestaat niet, geen pakje halen! Blijft leuk die rookdromen.

Karolien

19 dagen gestopt -

Stoppen met facebook

Dus na het stoppen met roken dacht ik laten we verder stoppen met dingen die niet relevant zijn… Facebook.
Kon ik hier niet meer inloggen (en op zoveel andere plaatsen). Hoe zit dat eigenlijk met die @Admin hier. Talrijke emails gestuurd (om paswoord op te vragen die verbonden is aan mijn emailadres—om hier toch maar te kunnen inloggen) No reaction. Dus zit ik weer op facebook. Want ik miste het echt hier!!! Echt stom dat er geen reactie komt/kwam.

Btw: mega-moeilijke dag gisteren gehad. 2 keer op punt gestaan om pakje te kopen in het voorbij gaan van winkel… Redelijk trots toen ik thuis kwam, dat dat niet gebeurd was. Maar het zegt toch veel he…Zit nog steeds niet in die fase van te kunnen zeggen dat ik trots ben niet meer te roken… Het blijft een strijd, dag na dag, en hoe langer ik niet rook, hoe meer de zin toeneemt (ander gevoel dan in het begin)

Na al dit geklaag, wens ik jullie een fijne dag :-) haha
Ze geven mooi weer! Enjoy x

Jokija1954

1856 dagen gestopt -

Vandaag extra vroeg uit de veren,

om onze @Aagje47 te feliciteren. :D

Bryanrusts

Geen stop status -

fdsgfd

fdsgg

Claire27

15 dagen gestopt -

Wat een geld en wat een berg

Jokija1954

1856 dagen gestopt -

Quote 1754

Lizzaaa

16 dagen gestopt -

Hard gewerkt

Hoe fijn is het om snachts bij een patiรซnt op de kamer te komen die zichzelf helemaal ingesmeerd heeft met honing.  Daarbij ook zijn tafel, zijn stoel . Zijn bed en de grond. Zijn bril waarschijnlijk ook want die had hij in kleine stukjes gebeten alles in zijn mond gedaan en maar soppen erop.

Drama ten top nu hou ik van uitdagingen echt waar en i loveee my job ( psychiatrie) maar samen met nog een andere patiรซnt die vond dat 3 uur snachts wel een mooie tijd was om wakker te worden en over de gang uit volle borst het Wilhelmus te zingen waardoor weer een andere patiรซnte wakker werd en het nodig vond om te gaan douchen maar wel het putje dicht te stoppen met een washandje waardoor binnen no time zowel kamer alswel de gang blank stonden begrijpen jullie wel dat mijn energie level 0,0 was vanmorgen en ik ben 10 jaar ouder.

Vanmorgen op groupon dus gauw een bon gekocht voor de sauna.  De eerste rookvrije sauna dag . Ik pak dan eerst een paar saunaatjes en jaaaaa ik kan weer ademhalen in de stoomcabine๐Ÿ’ช

In het restaurant kan ik niet kiezen broodje zalm of broodje warme brie met ??. Jawel HONING!!!
Ik bestel ze dus maar allebei waarbij de serveerster me toch wel een beetje vreemd aankijkt . Tis ook wel veel . Ik kijk haar aan met mijn diva blik en ik zeg ja sorry hoor maar ik ben gestopt met roken en heb honger als een paard. Waarop zij me weer opneemt en zegt. Nou dan blijf ik maar roken!!!!  Ik voel even stiekem aan mijn spekbuikje en heb natuurlijk alweer spijt als haren op mijn hoofd. 
Een glas rode wijn dan maar om mijn spijt weg te drinken. Dat lukt zeg, die komt binnen!!!

Een lekker tukkie dan maar ? Heerlijk .....de hele middag onder zeil geweest en lekker rozig weer naar huis vertrokken.
Nog wel even stiekem naar het rookhoekje gekeken maar daar zag ik alleen maar zielige mensen zitten ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ dus no problemo.

Gelukkig een paar dagen vrij nu. Ben er hard aan toe ๐Ÿ˜ฉ๐Ÿ˜ฉ๐Ÿ˜ฉ

Freedom63

16 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 15 Oct 2017

Yessss, still going strong

Kaatjekaka

380 dagen gestopt -

Beetje raar zo...

Ja ik voel me hier een beetje raar de laatste tijd. Sinds ik een heel jaar rookvrij ben heb ik een beetje een raar gevoel… alsof ik nu klaar ben. Alsof ik niks meer vertellen kan over dingen die met roken te maken hebben. Het hele rookgebeuren is voor mij een beetje geweest… nooit gedacht dat ik dat zou zeggen maar het is echt waar! Het boeit me gewoon niet meer…
Ik kan natuurlijk best wat leuks vertellen hoor, maar dan denk ik steeds van oh.. dat heeft niks te maken met wel of niet roken. Maar niet doen dan denk ik dan…
Hoe denken jullie daar over? Wel of niet gewoon kletsdingetjes vertellen die niet over roken gaan? Is het off-topic en dus not-done of is het misschien best leuk om eens iets te lezen over zomaar een onderwerp?
In ieder geval heb ik daar nu dus ineens een dingetje mee.. laat maar eens horen hoe jullie daar over denken ๐Ÿ˜Š
Of wat ik ook al aan dacht is dat ik misschien het SRB niet meer zo nodig heb… maar helemaal weg gaan vind ik zo jammer! Het is hier (meestal toch) gewoon gezellig! Ik hou nogal van gezellig ouwehoeren en meelezen vind ik ook al zo leuk! Erg he… ontzettende meegluurder ben ik soms hoor… soort van naar binnen kijken bij mensen die de gordijnen open laten.. ook al zo leuk toch…
Ik denk dat ik maar eens een poosje afwacht. Nog wel meelezen maar niet meer zo veel schrijven. Zoiets. Het is volgens mij tijd om me zachtjes aan los te gaan maken hier… ik kan het nu wel zelf, ik heb zogezegd geen zijwieltjes meer nodig…

Pisces

40 dagen gestopt -

Echt niet te geloven

Is de uitslag van mijn longfunctietest.
Van 49% op 3 juli naar 55%  vandaag .
6% vooruitgang yeahhhh!!.
Voor hen die nog twijfelen wat roken met je doet…...

Sjaakiebaasje

17 dagen gestopt -

Maandag

Zo het weekend is weer om! Ik ben weg geweest naar mijn vriendin.die 2.5 uur verder woont. Ze rookt en haar man ook! En ik heb niet gerookt! Yeahhh nu krijg ik wel steeds van bepaalde mensen te horen dat het straks pas lastig word… het ergste moet nog komen…. snap er niks van… Hihi het is al moeilijk genoeg!!!

Eddie1414

1464 dagen gestopt -

4 jaar

Ja mensen .. 4 jaar geleden gestopt met roken ! Net als jullie begonnen zijn. Goede steun hier en bemoedigende woorden op dit blog hebben echt onwijs geholpen het vol te houden.  Dus mensen ga ervoor en richt je vizier op de korte termijn. Iedere dag niet gerookt is er een the meer op je teller. Onthoud ook goed ... de eerst sigaret bestaat niet๐Ÿ˜Ž

Fietje

16 dagen gestopt -

Chocoladekoekjes

Vraag me af welke strijd momenteel zwaarder is het niet roken of niet snoepen. Ik droom vannacht gewoon dat ik een rol chocoladekoekjes achter elkaar naar binnen prop. Tis wat anders dan dromen over roken, dat dan weer wel….maar ongelofelijke behoefte aan veel eten ennnn koekjes๐Ÿคค.