Recente blogs

Jokija1954

2879 dagen gestopt -

3 dagen te laat helaas, maar.....

.... toch nog gefeliciteerd @Hwzn met je 7 jaar

Jokija1954

2879 dagen gestopt -

Quote 2715

Anna30

3051 dagen gestopt -

Dinsdag 4 aug 2020

Camieltje

92 dagen gestopt -

90 dagen - dip?

Sinds afgelopen weekeinde heb ik het behoorlijk moeilijk, althans moeilijker dan de weken hiervoor.

Het begon zaterdag. Veel onrust en zin in roken, ik werd er vervelend van. Heb abrupt mijn fiets gepakt en ben maar een eind gaan fietsen om los te komen van het gevoel. 25 kilometer verderop in een dorp gestopt bij de AH om wat eten te kopen, het ging alweer veel beter. Zet mijn fiets vast aan een hek met een kettingslot en terwijl ik het slot dicht doe besef ik mij dat ik mijn sleutels niet bij mij heb. Dus het slot kon niet meer open. Er zat niets anders op om met de trein terug te gaan en mijn sleutels op te halen (mijn partner kon mij niet ophalen), en ik wilde mijn fiets niet laten staan. De trein reed niet i.v.m. werkzaamheden. Dus mondkapje gekocht, met vervangend vervoer (bus) terug. Sleutels opgehaald. Vervolgens weer in de bus, waarna bleek dat ik een verkeerde bus had die mij 45 km verderop bracht in de verkeerde richting. Weer terug en vervolgens de juiste bus (althans dat zei de chauffeur) die voorbij het dorp reed, waarna ik weer terug moest met een andere bus.

Dit heeft bij elkaar 3,5 uur geduurd. Toen ik terug liep naar mijn fiets dacht ik wel: als mijn fiets nu gepikt is ga ik sigaretten kopen bij de AH. Stiekem hopend dat mijn fiets er nog zou staan… Ik denk ook niet dat ik het werkelijk zou hebben gedaan. Ik heb mijzelf maar beloond met lekker eten.

Onderweg terug heeft een amateurwielrenner met zo’n eng pakje en zo’n eitje op z’n hoofd en die denkt dat hij in de Tour is, het moeten bezuren. Hij gaf totaal geen ruimte op het fietspad, ik dacht stik jij maar en fiets de berm maar in, wat dus ook gebeurde.  Dat was niet echt aardig maar het luchtte wel op.

Maar goed, gisteren en vandaag was het ook pittig. Best wel vermoeiend. Ergens had ik het idee dat het met 3 maanden wel een keer klaar moest zijn en dat is natuurlijk onzin. Al je 45 jaar hebt gerookt, nooit bent gestopt en nu drie maanden zonder, dan zou het een wonder zijn als het zo simpel zou gaan en ik kan mij ook goed voorstellen dan je meerdere pogingen nodig hebt om er vanaf te komen. Helemaal als je ook leeft in een omgeving met rokers, als bijvoorbeeld je partner, dus petje af voor diegene die dat lukt.

Om mij heen rookt niemand dus dat is eenvoudiger, bovendien een extra stimulans om door te zetten. Ik laat het maar gewoon komen zoals het komt en vertrouw er maar op dat het ooit rustiger en makkelijker wordt. intussen: Never take another puff.

Jokija1954

2879 dagen gestopt -

Quote 2714

Anna30

3051 dagen gestopt -

Maandag❤ 03 aug 2020

Nog een week bouwvak met de zon .☀️
Blijf genieten .
Liefs Alida🌻

Kaatjekaka

1403 dagen gestopt -

1400 dagen 😃

Ik zag het ineens! Vandaag heb ik 1400 dagen bereikt! Nog maar een paar uurtjes en dan verspringt mijn teller weer, vanavond al, maar nu is ie er nog: dat mooie ronde getal! 😁
Dat getal betekent ook: precies 3 jaar, 10 maanden en één dagje geleden ben ik gestopt… Nog maar twee maandjes, dan haal ik de 4 jaar.. niet te bevatten joh.. 🤯 zo lang..
Ondertussen ben ik een sporadische meelezer geworden hier. Het houdt me veel minder bezig nu, dat wel of niet roken.. een prettig verschijnsel is dat hoor!
En ook al zo prettig: mijn eigen kerel rookt een stuk minder tegenwoordig! Hij vindt de prijs zo hoog geworden, en in combinatie met mijn ‘goede’ invloed heb ik nu dus een weinig-roker als husband.. erg fijn!
En zo verandert er dus steeds nog wel weer wat.. prettig!
Mijn eigen dagen verlopen lekker, ik doe maar gewoon lekker van alles..
Vandaag bijvoorbeeld.
Na mijn fruitbak naar het huis van mijn zusje gefietst, die is met vakantie en wij verzorgen de beestjes en de post.
Daarna naar de sportschool, uurtje zweten..
Deze keer was het steps BBB, een leuke les, maar wel erg moeilijk voor een klungel als ik, al die stap-draai-hups knie hoog, been zij, en stap maar op en over en terug en draai… Pffff.. ik heb die coördinatie niet hoor! Dat was dus erg pittig, en ook erg lachen trouwens, ik heb mijn beweging gehad hoor!
Na het sporten douchen, en toen meteen maar de badkamer gepoetst.. in mijn nakie want twee vliegen in een klap, badkamer schoon en ik zelf ook!
Toen lunchen, en toen met mijn oudste twee naar de stad. Die mochten een voucher inwisselen, en ik wilde nog even naar de Decathlon.. afsluiten met een ijsje van de grote gele M.. mmmjam niet gezond maar wèl lekker!
Toen heb ik mijn deegje gekneed, zuurdesem, en dat moet lang rijzen dus dat staat nog wel eventjes. Maar daardoor bedacht ik me ineens dat ik nog speltmeel moest halen! Ik moet morgen een taart bakken, mijn beurt voor ons vriendinnenochtendje deze week, dus hup naar de supermarkt fietsen! Gelijk nog maar wat meer boodschapjes mee, als ik toch bezig ben he..
En zo was het dan plotseling vijf uur!
Even zitten met een kop koffie, en mijn moeder belde. Ze had haar boekenkast uitgezocht. Wilde ik uitzoeken wat ik er van wil lezen? En dan graag vandaag nog, morgen brengt ze het naar de kringloop!
Okee… Meteen dan maar?
Dus hup de auto in, oudste dochter mee, boeken kijken.
Kwart over zes waren we weer thuis, met een stapeltje boeken!
En dan is het bijna etenstijd..
Makkelijk vandaag, want we konden restjes opwarmen. Dat is wel even handig 😃
Zometeen nog de avondwandeling met jongste telgje, en dan vind ik het wel weer mooi!
Zie je, een volle dag! Zelfs als ik had wìllen roken.. geen tijd hoor 😂😂😂

Jodie04

928 dagen gestopt -

78,9 km in de benen....

Vanmorgen kwam ik zowaar pas om half 9 uit mijn bed….Jeminee, het wordt nog eens wat met me. Ik verschoot er zelf van… Gisteravond heb ik 2 uur zonder stroom gezeten, maar morgen wordt er een sleutel gemaakt. Probleem opgelost… bijna…
Het is metrecht komkommertijd, ik mis de blogs van velen… Het gaat goed denk ik dan maar zo.. Alleen maar mooi. Vandaar maar weer een blogje van mij….....
Het was geen strand weer. Dus om half 11 op de fiets gestapt. Heerlijk door de duinen gefietst.  Maar eerst moest ik het pontje over van Beverwijk naar IJmuiden, en, eindelijk kon ik dan het door @Jokija1954 gemaakte mondkapje omdoen. Het leuke is, wat zij niets wist, dat mijn strandtas, die ik al 12 jaar heb of zo, hetzelfde patroontje heeft, hoe leuk is dat???

In IJmuiden richting Santpoort Noord en hier de duinen in gegaan. Een mooie afwisselende natuur cq duin gebied, wat woon ik toch mooi…
Bij het vogelmeer gestopt, en hier op een bankje genoten van al die vreemde vogels die daar vlogen, zaten, uhhh of zelfs liepen. Kijk zelf maar hoe mooi het daar is…Kleine impressie.

Daarna mijn weg vervolgt om bij Bloemendaal even lekker op een terrasje gezeten te hebben en hier wat gedronken…
Door de dorpjes terug gefietst. Mezelf vergaapt aan alle mooie villa’s, die Aerdenhout en Bloemendaal en Santpoort Zuid rijk zijn…Maar als ik dan weer in mijn eigen knusse huisje kom denk ik, geluk zit niet in geld ( maakt het leven soms wel wat makkelijker) maar wie het kleine niet eert is het grote niet weert, en ik ben een tevreden mens met wat ik heb. Ik moest wel even terug denken aan de tijd dat ik op rommelmarkten stond, ( Hobby in mijn schaarse vrije tijd toen) en als een morgenster hier in deze wijken, het grof vuil ging nakijken. De mooiste dingen heb weggehaald, en hier toch een mooie vakantie per jaar aan over hield…Mooie tijden.. ( Stond jaaaaaaaaaaaren terug op de zwarte markt, toen het nog echt een rommelmarkt was en waar je dus om 3 uur in de nacht al voor in de file stond, om een kraam te vullen)
En ja, toen weer het pontje op. Laika hoefde geen mondkapje op, maar mijn langharige vriendin zat heerlijk met wapperde haren in haar mandje te genieten van de wind…

Tja, geluk zit in kleine dingen. Ik heb net de 80 km niet gehaald. Nu had ik natuurlijk nog wel even een rondje om de kerk kunnen maken hier, maar vind het wel gesneden, Maar doordat ik niet meer rook, tik ik vast die 100 km ook nog wel eens aan. Fijne avond…

En nu tijd voor een roseetje, wel verdiend vind ik zelf. ( 2.7 kilo eraf, door alleen maar niet te snoepen en snaaien , maar ECHT gezond te eten….Ook dit wordt nog eens wat met me…En… heb er geen moeite mee, want mijn beloning blijft mijn wijntje, van witte druiven gemaakt, dus fruit. Haha

Jokija1954

2879 dagen gestopt -

Quote 2713

Anna30

3051 dagen gestopt -

Zondag🌻

Gaan vanmiddag weer voor de buis en genieten van de formule1 race s.

Wie nog meer ?

Jodie04

928 dagen gestopt -

Wat is n leven zonder stroom in huis?

Zit ik eens lekker onder uit voor de buis na een actief dagje, springt mijn tv op zwart. Snotver, zat net in n documentaire. Licht geprobeerd, noppes, vriezer koelkast noppes, laptop noppes. Kortom, heb geen stroom meer. Mijn verhuurder geprobeerd te bellen, neemt geen foon op.Haar zoon gebeld die net zijn garnalen aan het breken was in een restaurant, is er dus ook niet De stoppenkast zit in mijn verhuurdershuis en ja, daar kan ik niet in. Morgen moet ze me maar n sleutel geven. Zolang er nog geen plasje onder mijn koelkast komt vind ik het prima. Ipv thee, schenk ik maar n glas water in. Wat een gedoe. Gelukkig krant bij mijn moeder vandaan meegenomen ga ik die maar uitspitten. Ik baal wel n beetje. Ben wel niet zo’n tv mens,  maar wil hem toch ook niet missen. Bedacht me dat ik dan maar wat in huis ging doen. Stofzuiger gepakt, shit, die doet het ook niet. Nu dan doe ik maar of ik n prmitieve vakantie aan het houden ben.. Mijn telefoon werkt nog wel, alhoewel zonder wifi😍 pfff ga maar met de hond, daar heb ik geen stroom voor nodig.🤣 Relaxte avond…

Jokija1954

2879 dagen gestopt -

Quote 2712

Konijntje

1003 dagen gestopt -

Beloning 1000 dagen gestopt

1000 dagen gestopt

Op 01 Aug 2020

Deze is ook binnen. Het was geen makkie maar ben er toch in geslaagd! Pleister nu op 15 mg.

Anna30

3051 dagen gestopt -

Zaterdag🌻

Geniet van de zon ☀️