Recente blogs

Tja

Wat moet ik nu, op de valreep dat ik stoppen ga, nog even snel opschrijven? Op een smartphone en niet op een toetsenbord waar ik zoveel meer uit mijn vingers kan krijgen?  Wat kan ik nou helemaal opschrijven als ik hier met een brandende peuk tussen mijn wijs- en middelvinger heb terwijl mijn ellebogen rustsen op een inductieplaat en boven mijn hoofd de afzuigkap loeit ( hallo @Corneliei of schrijf ik haar naam nu verkeerd en krijgt ze nu geen melding) omdat mijn liefje vanavond komt en er geen rookgeur als bewijs voor mijn stoute gedrag mag blijven hangen.

Ik ben melancholisch. Ik wil wel maar ik heb er niet heel veel vertrouwen in. Morgen zal ik wakker moeten worden zonder mijn koffie en zonder mijn peuk. Wie weet dat ik naar de bakker ga om croissants te kopen om mijzelf en mijn lief toch iets van een feestelijk ontbijt te geven. Maar dan? Wordt het zwaar? Krijg ik hoofdpijn? Word ik humeurig?

Waarschijnlijk wel.

Maar het moet.

Ik ga ervoor.

Tot morgen.

Den3004

341 dagen gestopt -

Beloning 7500 peuken niet gerookt

7500 peuken niet gerookt

Op 16 Nov 2018

Zijn er gelukkig niet zoveel :)

Michellegrace

Geen stop status -

Moncler Jackets Outlet easier that they can

Take as well as effort in dressing your dog. Don’t try to rush them into submitting to a little of clothing without soothing and reassuring all of them. You are, after all, not hurting them or punishing associated with them. You are making them the most fashionable dog at. But they don’t know that, as well as should on the least give them an proven fact that what you’re doing remains safe and secure and very theraputic for them. If the experience found out great website time, it becomes easier that they can

[url=http://www.moncleroutletdeals.com/]Moncler Outlet[/url]
get familiar with designer dog clothes.

It important that you personally pick the person to dedicate yourself to you. Stay away from your expectations and comprehend the company’s regarding "clean" and "professionalism" and know precisely what to expect too. A receptive communication on

[url=http://www.moncleroutletdeals.com/]Moncler Jackets Outlet[/url]
the start inside an error-free service and relationship. The topic is your home after all, better become a success personal.

Wearing shoes - Shoes are a very visible separation between the work and power life. We have spent so several hours at your home life job, you gain the luxury of beginning those shoes that you wear. The habit of smoking provides a fantastic divide between work and home. Work means as well as. Barefoot means play. Bunny slippers are flexible.

Jokija1954

2252 dagen gestopt -

Quote 2114

Anna30

2423 dagen gestopt -

Zonnetje schijnt.

.
Fijne donderdag en vandaag roken we niet !!!!

Smeniekske

46 dagen gestopt -

RANT: Wanda de Kanter neem rookverslaving serieus!

Ik kende Wanda de Kanter nog niet maar op haar site zie ik bij stoppen met roken staan:
"De ene heeft een paar dagen nodig om van het roken af te komen en de ander doet er een paar weken over. "

FUCK YOU Wanda! Dit is gewoon NIET WAAR en daarmee neem je de verslaving niet serieus! Je impliceert een soort karakterzwakte bij rokers want als het zo simpel was als jij stelt zou roken al lang niet meer bestaan, rokers zouden niet verslaafd raken of eenvoudig en snel stoppen en nooit meer beginnen.

De waarheid is dat roken een ernstige genetische en chemische verslaving is.
Rokers blijven ondanks de risico’s doorroken omdat de gedachte aan stoppen zo angstig maakt dat risico’s ver weggestopt blijven. Stoppen is een langdurig proces met vele valkuilen en lichamelijke en psychische gevolgen waarbij je altijd bedacht moet zijn op een terugval. De verslaving blijft altijd bestaan.

Het hele rookprobleem los je niet op door roken duurder te maken en roken overal te verbieden. M.i. is het belangrijk betere serieuze voorlichting te geven over stoppen. En onderzoek te doen naar stoppen, stopmethoden, medicijnen etc.

https://wandadekanter.nl/category/rookstop/

N.b. het is overigens wel wat genuanceerder wat zij beweert over roken, stoppen en verslaving maar ik zag bovenstaande quote staan en toen sloegen mijn stoppen even door. Wijt het maar aan een kort lontje door t stoppen. Oh nee dat kan niet meer want ik ben langer dan een paar weken gestopt ;)

Lia1972

120 dagen gestopt -

Bijna 4 maanden.... 🍓🍅🍒🥝

De 19e rook ik 4 maanden niet.

Gewichtschade eigenlijk nihil. Heel mooi die gewichtsapps. Ik schommel altijd maar zat vorig jaar op het zelfde gewicht. Dus kan de vinger er niet opleggen of ik aangekomen ben door het niet roken of dat dit het spek is waar ik ieder jaar mee de winter door kom… totdat ik net als half NL bikini propt wil geraken….

Nu maar eens wat voedingswijzes naast elkaar leggen. Wat past bij mij,  en hoe voorkom ik het toeneme van de tekorten die er al zijn, gezien mijn bloedwaarden…
Vanaf maandag zoiezo suiker en alcohol skippen.

Innerlijk voel ik mezelf steeds verder groeien qua trots. Nu nog mijn spiegelbeeld en BMI verbeteren!

Toch raar: de gemiddelde vrouw draagt maat 42 tegenwoordig. Dus ben Ik niet dik en met mij zo veel vrouwen niet, want dat is gemiddeld (!?!). Alsof dat nu gezond is, de nieuwe norm? Maar bij maat 42 hoort wél een BMI die hoger is dan de norm van 25.

Het gewicht en dat het voor vrouwen en in mindere mate voor mannen een reden is om weer te gaan roken, zette mijn gedachten op de vraag of men bij overstap naar het dampen ook aankomt. @Balling ging dat nog nakijken.

Want obesitas is in veel landen een belangrijke doodsoorzaak. (Niet zozeer de obesitas maar de gevolgen. Organen die vervet zijn, diabetici etc…).

Dus leuk dat het roken overal verbannen wordt. Maar zou de cijfers gevolgen roken en overgewicht wel eens naast elkaar willen zien…

Nu mijn crackertje met blauwe kaas heb ik lekker opgepeuzeld. Even frisse neus met Tom halen. En dan chillen onder de zonnehemel. Morgen zit mijn weekje vakantie er weer op…

Succes (s)toppers!

Jodie04

301 dagen gestopt -

300 dagen...

300 dagen op de teller…..Op naar het jaar…
Ik geniet van het heerlijke wandelweer. Gisteren 23 km gelopen met Laika… Vanmorgen 1.5 uur met de stokken. En nu ga ik weer een stuk lopen met de hond… Heerlijk genieten van de zon en natuur…

Dinsdag een sollicitatie gesprek voor nieuw vrijwilligers werk..Ik ben gestopt met Laika om naar de mensen met Alzheimer te gaan…. Ik haalde er zelf geen voldoening meer uit… Voor de mensen jammer, want als je ziet wat voor emoties zo’n langharige knuffelbeer te weeg brengt… Maar heb het anderhalf jaar gedaan, tijd voor wat nieuws…. Ik heb iets gezocht waar ik zelf ook meer voldoening uit haal….Dus ben benieuwd… Vlak bij huis….

En nu, hoppa genieten van de frisse lucht, en er op uit…Goed voor lichaam en geest…

Smeniekske

46 dagen gestopt -

Lichamelijke vs psychische verslaving

Wat me in dit hele stoppen met roken proces het meeste intrigeert is dat volgens de stopgoeroe’s (Allen Carr, Jan Geurtz, Joel Spitzer) de lichamelijke verslaving over zou zijn na een week of 3. Dwz de nicotine die de fysieke cravings veroorzaakt is binnen een paar dagen uit je lichaam. En het duurt een paar weken totdat je dopaminereceptoren weer normaal zouden functioneren.

Wat daarna overblijft zou puur de psychologische afhankelijkheid zijn. Maar ik betwijfel dat. Ik heb vaak een impuls die me doet verlangen naar ‘iets’ en als ik me van die impuls bewust word kan ik er pas woorden aangeven: oh ja: roken. Alsof er iemand op je schouder tikt en pas als je omkijkt weet je wat er is: hallo roken! Het is onbewust en lijkt heel erg op een (fysiek) hongersignaal van je lichaam: tap, tap, hallo trek! Als het puur een psychische verslaving zou zijn zou deze impuls m.i. bewuster zijn, iets van het ego.

Zo ook het gevoel van somberheid wat volgens de geleerden het missen van roken zou zijn en dus de psychische verslaving. Maar ik WIL helemaal niet roken en ik ben er 100% van overtuigd dat het leven net zo leuk, zo niet leuker is zonder peuk maar toch is er die sombere wolk die over het leven hangt….

Aan nooit-rokers is het dan ook lastig uitleggen hoe je je voelt als je stopt met roken: je krijgt steeds onbewuste signalen dat je wil roken, roken mist en het leven nooit meer leuk wordt terwijl je ego/bewustzijn superblij is gestopt te zijn, helemaal niet wil roken en geniet van een rookloos bestaan. Heel tegenstrijdig en verwarrend.

Mijn vriend bijv. rookte doordeweeks dagelijks maar 1-3 sigaretten in de avond maar nu, na 6 weken gestopt te zijn, krijgt hij bijv. ineens overdag zin in roken… en ook ‘s avonds heeft hij veel vaker en langer rooktrek als toen hij die paar sigaretten rookte.

MAAR OOIT STOPT HET!

Superstar

26 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 14 Nov 2018

POTVERDIKKE 🥳🥳🥳🥳

Dat wordt lekker uiteten zaterdag 😋😋

🙋‍♀️🙋‍♀️

Lia1972

120 dagen gestopt -

Jarig....🍰🥂

Allereerst bedank ik Carin voor het vermelden van mijn verjaardag en de felicitaties die hierop volgden!

Ik zit nu uit te buiken op de bank. Heerlijk met manlief gegeten. Daarna nog even mijn ouders op de koffie gehad, natuurlijk met gebak :)

Een wijntje zo nog tot slot en daarna richting mijn bed (en dan bijlezen op het blog…).

46 jaar… Ik ben er blij mee en trots op.
De luxe van een gezond gezin inclusief schoonzoon en kadokleinkind.
Ouders die nog best jeugdig zijn en een prima schoonfamilie. Ik mag mezelf prijzen….

Ik bemerk dat ik vandaag veel alleen was maar tevreden ben. Af en toe terugdenkende aan de laatste jaren, genietend van de rust enkel knuffelen met Tommy onze lab.

Ouder worden, zelf heb ik er nog nooit moeite mee gehad. Dat ik sterfelijk ben daar kan ik wel over piekeren. Voor iemand die de touwtjes in handen heeft, heb ik hier nog geen programmaboekje voor gemaakt…

Door te stoppen met roken én gestopt te blijven hoop ik voorlopig heel wat jaren dat programmaboekje ook niet te missen. Maar misschien moet ik me daar eens in gaan verdiepen of is het de Goden verzoeken….?

Deze schorpioen en een énig enig kind heeft ruim 30 jaar af en aan heul veel gerookt. Maar deze verjaardag sluit ik rookvrij af!

Op naar de 47, hum 46 en 48 klinken leuker. Heb niets met oneven getallen ;)

Fijne avond (s)toppers!

Testimony

Geen stop status -

Spell casting

Nadat mijn vriend van een jaar uit elkaar was gegaan, kon ik nauwelijks spreken zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik heb een WhatsApp-chat geboekt met Dr odia, omdat ik niet volledig wist wat ik kon verwachten, maar omdat ik wist dat ik iemand nodig had die er eerder was geweest. Ik wilde onze relatie terug en dus wilde ik zeker weten dat ik alle begeleiding en middelen had om dat te doen. Dr. odia was gewoon geweldig. Zijn aanwezigheid kalmeert en ik zag dat hij oprecht om hem gaf. De dingen die hij voorstelde om [mijn vriendje] terug te krijgen, leken moeilijk, maar Dr. odia waarschuwde me dat ze dat wel zouden zijn. Maar ik wist dat ik hem wilde terughalen, dus volgde ik het plan dat Dr odia voor me oplegde. Binnen de week waren we weer bij elkaar en zijn we zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gaat, maar Dr. odia zei dat hij dacht dat het in mijn geval zo snel zou kunnen gebeuren - en dat gebeurde ook! Ik ben zo dankbaar en kan zeggen dat als je bent opgebroken en die persoon terug wilt krijgen, Dr odia de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! boek zijn e-mailadres en WhatsApp-nummer om je geliefde terug te krijgen, e-mail: odiasolutioncenter@gmail.com WhatsApp en Viber-nummer: +27638836445

Testimony

Geen stop status -

Spell casting

Nadat mijn vriend van een jaar uit elkaar was gegaan, kon ik nauwelijks spreken zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik heb een WhatsApp-chat geboekt met Dr odia, omdat ik niet volledig wist wat ik kon verwachten, maar omdat ik wist dat ik iemand nodig had die er eerder was geweest. Ik wilde onze relatie terug en dus wilde ik zeker weten dat ik alle begeleiding en middelen had om dat te doen. Dr. odia was gewoon geweldig. Zijn aanwezigheid kalmeert en ik zag dat hij oprecht om hem gaf. De dingen die hij voorstelde om [mijn vriendje] terug te krijgen, leken moeilijk, maar Dr. odia waarschuwde me dat ze dat wel zouden zijn. Maar ik wist dat ik hem wilde terughalen, dus volgde ik het plan dat Dr odia voor me oplegde. Binnen de week waren we weer bij elkaar en zijn we zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gaat, maar Dr. odia zei dat hij dacht dat het in mijn geval zo snel zou kunnen gebeuren - en dat gebeurde ook! Ik ben zo dankbaar en kan zeggen dat als je bent opgebroken en die persoon terug wilt krijgen, Dr odia de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! boek zijn e-mailadres en WhatsApp-nummer om je geliefde terug te krijgen, e-mail: odiasolutioncenter@gmail.com WhatsApp en Viber-nummer: +27638836445

Anthony0001

4 dagen gestopt -

Beloning 3 dagen gestopt

3 dagen gestopt

Op 14 Nov 2018

Ja begin is er weer al eens 2 1/2 gestopt geweest met behulp van champix ook vaak hier op het blog geweest in de tijd.
Weer begonnen met roken wat stom wat stom maar ja.
Vaak geprobeerd te stoppen met pleisters ,kauwgom ,pillen nu op wilskracht denk dat je het gewoon zelf moet doen nu alweer drie dagen geen nicotine in mijn lijf.
Moet zeggen gaat me redelijk af zo nu en dan speelt het even op trek in een peuk.
Maar denk geen optie meer voor heb er echt last van vooral savonds op bed wat piepen toch en benauwd.
Voel nu na die paar dagen minder benauwd en niet meer piepen.
Nou ga mijn best weer doen om die ééne niet te pakken dan ben je gelijk terug bij af tis echt nu of nooit😃😃
Succes allemaal