Recente blogs

Lucifer

2020 dagen gestopt -

Tja

Postie

3 dagen gestopt -

al 3 dagen smoke free

ik ben coldturky gestopt, ik ben er helemaal klaar mee.

Pisces

340 dagen gestopt -

Gezondheid

Nog 7 % te gaan ..dan is dat balkje ook vol .
Het verhaal van de verbeterde longfunctie ging bij mij niet helemaal op maar dat mag de pret niet drukken .
Vind het nog steeds beetje jammer dat het me niet gelukt is om de gehele 6 jaar rookvrij te blijven maar aan de andere kant heb ik er wel veel van geleerd .

Iedere stopperiode leerde ik iets meer over mezelf waarvan het feit dat ik bij iedere keer dat ik weer rookte harder ging hoesten eigenlijk de meeste indruk maakte .
De laatste keer , vorig jaar na de zomervakantie , was de maat vol .
Ik werd bezorgd dat ik mijn werk niet meer zou kunnen doen omdat ik wel heel snel buiten adem was .
Het balletje ging rollen en ik kreeg nog een kans ....longrevalidatie ...waar ik eerst niets in zag want ik bewoog al veel .
Het bleek dus niet alleen om bewegen te gaan maar ook over hoe met je COPD om te gaan .
Het feit dat ik zuurstof nodig had om te trainen (althans om dit effectief te kunnen doen )  maakte ook veel indruk.
Dat dit mijn toekomst kon worden als ik niet van de sigaretten afblijf ....aan het zuurstof ....dat mag niet zo zijn !!
Dit alles heeft gezorgd dat ik er nu zo voor sta dat ik op mijn sloffen het jaar ga halen .
Ik zeg in principe nooit nooit maar ik verwacht niet dat ik nog snel weer zal beginnen .
Ik hoop voor jullie ...dat jullie lekker veel voordelen gaan ontdekken aan het rookloos zijn ....hou je ogen er voor open want wij mensen zijn snel geneigd alleen het negatieve te zien ,zoals de ontwenningsverschijnselen
Ik ,voor mij ,zie nog steeds vooruitgang al heb ik momenteel wel wat last van het vochtige weer maar dat kan ik aan .
Iedere collega die me nog af probeert te remmen als ik een beetje hijg krijgt de kous op zijn kop….ik moet bewegen dus zal ik bewegen en als het te gek word neem ik heus wel even pauze… maar don’t stop me now !!

Quidam

1146 dagen gestopt -

Tip : Eat, Pray, Love

Ik kwam er net achter dat deze geweldige film vanavond om 20.30 uur op RTL 8 te zien is.

Eat Pray Love - Eddie Vedder Music Video

Pluisje

76 dagen gestopt -

11 weken

Yeeha! BAM en door! Kill and Attack!

Pkoppelaar

149 dagen gestopt -

Beloning 4000 peuken niet gerookt

4000 peuken niet gerookt

Op 22 Oct 2019

Ook die is binnen,. Best veel πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Kaatjekaka

1116 dagen gestopt -

Herfst πŸπŸ‚πŸ„πŸ˜

Zo mooi is de herfst.. 😍

Sarah13

roker -

The paranoia is in bloom.

Sarah13

roker -

Niet voor de gezelligheid.

β€œKom maar bij Γ³ns zitten, schoon madam!”.  De grootste van het gezelschap wenkt aanmoedigend met een harige arm, peuk tussen de gele vingers van een gekromde hand en as valt in zijn bier.  Hij ziet eruit als iemand die op zijn buik een tattoo van een achterom kijkende kat heeft, met als anus de navel van het canvas.  Ik aarzel.  De hand houdt vragend stil in de lucht.  Hij kijkt gespeeld verbaasd alsof hij wil aangeven dat hij toch echt wel goed had gezien dat mijn beslissing ze te vergezellen al verzegeld was.  De schouders gaan haast onzichtbaar iets omhoog.  Weer vragend β€œWel? Hoe zit het?”. 
Zijn muskusratachtige vriend tegenover hem draait zich half naar me om.  Natgesabbeld shagje soppend in de mondhoek, met trillende vingers wellustig zijn glas op en neer aaiend, β€œKom maar, meiske.  Dees stoel houden we al de hele avond voor u vrij.”.  Wisten ze dat ik kwam dan? Hoewel ik op een redelijke afstand van hun tafel sta te dralen, ruik ik de typische zure zwijnepisrokersadem.  Mijn geest zoomt in op die stinkbek en ik krijg een hd full screen visie van boomschorsgebit met onregelmatige cliffen van Dover kalk- en godweetwatnogmeervoorafzetting.  In de zijkanten van zijn donzige tong staat het profiel van zijn kiezen afgedrukt.  Oker is best een mooie kleur, maar niet in een mond.  Nooit in een mond.  Waar zijn de gezonde roze- en roodschakeringen?  Waar is het glanzende ivoor dat de bijtspijkers hoort te sieren?  Waar is het kristalheldere speeksel met streng, maar rechtvaardige enzymen? Waarom kleeft er een helse laag kwat aan het gehemelte? Hoe kan het dat…
Ik wordt uit de orale cinema teruggefloten door de derde kameraad aan de tafel.  Insert Jambers stem: β€œWa wilde gij van ons drinken, poepke?”.  Hij likt op een, volgens hemzelf, doch niet volgens mij, zinnenprikkelende manier het plakrandje van zijn vloei vochtig en kreukelrolt met één rolbeweging van zijn hand zijn shagje compleet.
Ik heb niet meegekregen dat ik inmiddels de afstand heb overbrugd en daadwerkelijk op de stoel naast de muskusrat zit. 
Ik heb niet meegekregen dat ik om witte wijn had gevraagd, maar die staat nu voor me, fonkelend in het licht van zo’n typische kaars in een half druppelvormige roodgebobbelde glazen pot. 
Ik heb niet meegekregen dat ik zou gaan roken, maar zit inmiddels aan mijn vijfde sigaret.  Er zit lippenstift op het filter wat alles nog raarder maakt want ik heb zelf geen lippenstift op. 
Ik heb niet meegekregen dat we de kroeg verlaten hebben, maar bevind me nu in een donker appartement waar de screensaver van de computer een continu wisselende serie pornografisch materiaal is. 
Een deur gaat open en er verschijnt een postuur in de deuropening.  Mijn aanname blijkt te kloppen wat betreft de achterom kijkende kat en alle godsgruwelijke aannames die nu door mijn hoofd schieten zullen ook wel blijken te kloppen. 
Ergens in mijn hoofd hoor ik Thom Yorke zingen β€œWhat the hell am I doing here? I don’t belong here.” en mijn moeder die zegt β€œNee is ook een antwoord.”. 
Waar is de fucking uitgang?!

Jodie04

641 dagen gestopt -

Bericht van het stoprokers team.

Beste leden.

Vandaag spookt het weer aardig op het blog.. En mijn naam wordt ook aardig gescandeerd. Zoals jullie weten ontstaan er steeds grote discussies over vapen, cq dampen… Nu worden er steeds 2 dampers aangehaald, maar heus er zitten er tientallen op dit blog… Maar deze hebben het er gewoon weg niet over, of willen dit helemaal niet….. Het gevormde team, heeft nu een besluit genomen om het blog op een prettige en gezellige, en veilige manier te laten voortbestaan.. Hoe iemand stopt met roken is zijn of haar eigen beslissing en verantwoording….. Of je nu voor of tegen dampen bent, is niet aan ons hier iets op de persoon af wat van te vinden..Om het blog waar voor het tenslotte bedoeld is weer een stoppen met roken blog te maken, willen we vriendelijk vragen, vragen over dampen via een pb te doen…Of wil je iets aan iemand vertellen over dampen, doe dit dan ook per pb… Er is ook een damp forum, hierop kun je alles vinden… We moeten een keuze maken… Een ieder die zich niet hier niet in kan vinden, kan dan beter weg gaan… Het is namelijk de bedoeling dat we elkaar hier steunen, en niet de grond in trappen…Reageren op elkaars blog met een persoonlijke noot, en niet telkens met her gekopieerde teksten met vele namen erin, en beledigingen…Mocht je het niet met deze nieuwe regel eens zijn, kun je of zelf besluiten weg te gaan, of mocht er aanleiding zijn voor ons, dat het weer een discussie aanzwengelt, kunnen je reacties worden verwijdert, en kunnen we je bij doorgaan een ban geven, ... We zullen het niet een ieder naar het zin kunnen maken, maar gezien de reacties denk ik dat dit voor nu het juiste is door dit te doen..

Team Stoprokersblog.

Frans06

3 dagen gestopt -

Beloning 3 dagen gestopt

3 dagen gestopt

Op 22 Oct 2019

Deze dagen heb ik weer te pakken. En nu nooit meer die ene !!

Jokija1954

2592 dagen gestopt -

Quote 2437

Exit

21 dagen gestopt -

Dag 20 of is t 21

Tandhakken vandaag. Zoveel spanning en een vriendin tegenover je die lekker een borrel drinkt en rookt en ik denk argggggggghhhhhh zit ik dan en heb er zo een zin in…..maar ja…..nu balend thuis dat t leven zo saai is nu πŸ˜ͺπŸ˜ͺπŸ˜ͺ  en zeg nu niet je hebt niet gerookt…klasse…..ik vind t nu ff heeeeeeeel saai met mijn cola light en kauwgum

Lia1972

461 dagen gestopt -

Ken je dat onderbuik gevoel....?

Vandaag op het werk grote discussie tussen collega’s. Het liep hoog op. Ik had er niets mee van doen. Maar eindelijk plofte er een bom en die zag ik al lang aankomen maar men sprak zich niet naar elkaar uit.
In mijn beleving had dit nooit zo hoog hoeven oplopen. Ben even weggelopen trillend en met natte ogen. Collega liep met mij mee, even mijn hoofd leeg gemaakt….
Oef dacht even dat dit zo’n momentje van een peuk nemen had kunnen zijn…  vroeger…

Op zich lekker gewerkt, bewoners met een goed gevoel verzorgd. Extra taken afgerond. Maar ook heel duidelijk geweest aangaande de sfeer. Dat dit in de lucht hing en dat ik genoeg irritaties gehoord heb maar er buiten wil blijven… Praat maar eens met elkaar…. en los het samen opπŸ™

Zwelggevoel was weg, te veel andere dingen aan mijn hoofd, afleiding zat.

Tja en dat rookmoment was zo wegπŸ‘Œ