Recente blogs

Sarah13

27 dagen gestopt -

Tell 'em Tom!

Omdat 1 liedje bij 3 glazen wijn te weinig is.

Sarah13

27 dagen gestopt -

Why, whý, WHY? For fucks sake, WHY?!

Ff serieus, gasten: waarom (?!), waar-fokking-om (?!?), kunnen we niet gewoon gestopt zijn met roken en niet meer die godvergeten klotehunkering hebben? WHYYYYYYYYYYYYY?!?!?!?!?????  Dagen, werkelijk daaaagen gaat het goed en dan, out of the motherfucker of a nowhere komt er een tsunami aan LUST (Ja! Dat is het: LUST!) opdoemen.  Je gestopte reet staat op een strand en de verslavingszee trekt zich ineens geheel onnatuurlijk terug.  En jij staat er naar te kijken en je denkt "Goh, wat heerlijk dat ik geen enkele drang voel om te roken.  Helemaal weg die drang.  Die hele drang trok zich zo, in één welhaast elegante golf naar achter, wég van mij. Het gaat allemaal zoooo makkelijk.  Kijk die wolkeloze hemel ook boven mij.  Werkelijk op zijn allermeest letterlijkst geen vuiltje aan de lucht.  Jeetje, gos, gos, gos, zeg.  Dat die hele rookbehoefte als bij toverslag verdwenen is. Tss, tss, tss, dat is me toch ook wat." En je waant je on top of the wórld.  En net voordat dat gevoel van zelfingenomen voldoening op de bodem van je naïeve ego neerstrijkt…, komt die vloedgolf aan zin om te roken als de vier godvergeten ruiters van de apocalyps op je af gedenderd.  Nog voor je doorhebt wat daadwerkelijk hit you, zit je middenin je negentiende onderwaterkoprol met je eigen flipflop halverwege je slokdarm en een terrasstoel in je nek naar een sigaret te verlangen alsof het het enige op de planeet is wat je leven zin kan geven. 
GO FUCK YOURSELF, KUTPEUK!  I DON’T WANT TO WANT YOU ANYMORE!!!
Het is ook zo kutkutkutSUPERKUT dat dit zo’n éénkantige strijd is.  Ik ben de enige in deze strijd die aan het strijden is BECAUSE THE CIGARETTE DOESN’T GIVE A SHIT!  Het kost die kutpeuk geen enkele moeite om MIJ te weerstaan.  Volgens mij trek ik dát nog het minst van al.

Ik zeg "Drie glazen wijn en een liedje.  En misschien even huilen, maar dat weet ik nog niet."

Jokija1954

2378 dagen gestopt -

Quote 2232

Bouwhuis

138 dagen gestopt -

Fijn weekend 💗

Helena1

53 dagen gestopt -

Beloning 1000 peuken niet gerookt

1000 peuken niet gerookt

Op 22 Mar 2019

Ik plaats geen beloningen tot de 100 dagen maar deze vind ik te bijzonder.

Gewoon 1000 peuken niet gerookt. Duizend. In zo’n anderhalve maand pafte ik gewoon 1000 peuken weg. 

Bizar mensen, echt bizar

Pisces

126 dagen gestopt -

Het is goed.....?

Vandaag zowel longfunctietest als fiets(inspanningstest )gehad .
Waar het op neer komt is het volgende (en dit werd gepresenteerd als compliment   :-)  ):
Ik presteer bijna normaal , en dat voor iemand met een longfunctie van 48 %
Nadeel hieraan is dat er waarschijnlijk niet heel veel vooruitgang te halen zal zijn bij de revalidatie .
Dat ik dus gewoon zal moeten gaan accepteren , wat anderen al een poosje tegen me zeggen, dat sommige dingen echt niet meer zullen gaan lukken .
En ja…hardlopen zit er dus ook echt niet meer in ........het zij zo .
Maar morgen komt tussen 10 uur en 12:30 uur mijn nieuwe fiets en daar ga ik fanatiek gebruik van maken dus als het weer een beetje mee zou willen werken ....

Martizio

9 uren gestopt -

Een verwittigd iemand is ....

Hoi
Heb net mn laatste peuk uitgedaan. De champix doet goed haar werk. Ze smaakten helemaal niet meer.
En ook mn pakje was leeg en ik ging echt geen ander meer halen!
Vandaag ook bij de HD geweest, ze wou me niks geven tegen de misselijkheid, toch nie de usuele Mottilium ... wel iets op basis van kruiden.
Ze gaat me wat opvolgen.
Fijn want ik voel me zo alleen in mn proces… het lijkt of niemand me nog geloofd dat ik echt wil stoppen. Tja zal het al te dikwijls gezegd hebben 😉
Of je het geloofd of niet maar ik vind dat ik het al merk dat de stress weg ebt.. de stress van “heb ik siga bij, ga ik kunnen roken, hoelaat het is want moet roken…”
Ook ben ik de laatste maanden 11kg afgevallen.. en stoppen was het volgende. In oktober heb ik een kleine waarschuwing gehad… bloeddruk te hoog,cholesterol te hoog en overgewicht… paar dagen ziekenhuis . Ze dachten eerst dat ik een hersenvliesontsteking had daarom langs spoed binnen, maar de hoofdpijn kwam dus van iets anders.
De neurologe waarschuwde mij al dat ik beter stopte met roken. Mijn kans op een beroerte was groot..
Effe slikken zunne ...
Bij deze was ik gewaarschuwd, en ik wil nog niet dood gaan…

Jokija1954

2378 dagen gestopt -

Alweer een HALF jaar zei hij NEE,

goed bezig @Johnp2 !

Quidam

932 dagen gestopt -

931

Pisces

126 dagen gestopt -

Beloning 125 dagen gestopt

125 dagen gestopt

Op 21 Mar 2019

morgen weer testen ...ben benieuwd ..
Roken ....neu ...doe maar niet !!

Ladygogo

21 dagen gestopt -

Beloning 20 dagen gestopt

20 dagen gestopt

Op 21 Mar 2019

Yeah…. weer een beloning :)

Ik ben nog maar kort gestopt en deze keer gaat zo anders, ik ben perplex. Ik heb geen behoefte om te roken en afkickverschijnselen zijn er niet. Wat prijs ik mezelf ontzettend rijk!
Wat niet veranderd is, is mijn behoefte voor steun, te praten en te leren van anderen en dat vind ik hier. Ik ben blij met jullie!

Mijn man en ik stoppen altijd tegelijkertijd met roken.
Hij heeft er totaal geen moeite mee, zijn stopknop vindt hij blindelings en behalve een enigszins kort lontje de eerste paar dagen, heeft hij daarna nergens last meer van.
Voor mij zijn de eerste perioden na gestopt te zijn, iedere keer gruwelijk geweest.
Ik ben echt super blij, mijn man ook, dat ik deze keer mentaal en fysiek op de rails blijf.

Wat ik me afvraag is, of vrouwen over het algemeen heftiger en langer afkicken?
Of zijn hier gewoon meer vrouwen dan mannen op het blog?
In ieder geval leef ik intens mee met elke persoonlijke strijd, omdat deze zo herkenbaar voor me is. Succes allemaal!

Jokija1954

2378 dagen gestopt -

Quote 2231

Noah04

6 dagen gestopt -

Beloning 5 dagen gestopt

5 dagen gestopt

Op 21 Mar 2019

Bijna een week weeral , het gaat wel met ups en donws. Gisteren slechte dag en vandaag dan weer een goeie dag. Maar roken doe ik niet! Het hoort niet meer bij mijn sportieve levenstijl. Gezond eten en regelmatig sporten🚴‍♂️💨en dan roken , het houdt eigenlijk geen steek. Sporten geeft mij de kracht om het vol te houden😉

Helena1

53 dagen gestopt -

50 dagen

Inmiddels 50 dagen gestopt (*edit: 52 !!). Ik zit op de helft van mijn maximale aantal stopdagen in het verleden en voorlopige doel (namelijk 100 dagen).

Het leven heeft ups en downs en je weet nooit hoe het gaat lopen. Deze weken zijn hier wel het toppunt van: eerst de ellende met ex die nu een beetje begint te zakken, toen een aanslag in mijn mooie stad, de FvD is de grote winnaar van de verkiezingen en er is vandaag een enorm conflict op mijn werk geëscaleerd waar ik zijdelings bij betrokken was.

Aan de andere kant scheen de zon deze week weer een beetje, krijg ik goede resultaten na heel hard werken voor de opleiding die ik naast mijn werk volg in de avonduren, gaat het lekker met mijn vriendschappen en is er op liefdesgebied ook weer wat aan het kriebelen met een oude geliefde.

Ik probeer met de flow van het leven mee te veren maar er gebeurt zó veel dat mijn hoofd al die omschakelingen soms niet aan kan. Roken is ondanks dit nog altijd geen optie, al mis ik nu wel wat vaker het ‘rustmoment’ (die ik nu neem met een kopje koffie en veel koekjes).

Fijne avond en niet vergeten: