Recente blogs

Koos

roker -

Ben ik de enige ?

Het lukt gewoon niet..steeds zet ik de teller op nul, rook ik weer wat, gooi ze weg, sta blij op, rook 2 dagen niet en pik dan gewoon 2 sigaretten uit pakje van mijn zoon die toevallig ff langskwam. Hoe erg! Zit ik ze in mn eentje weg te paffen, terwijl ze eigenlijk helemaal niet smaken,  en zie ik mezelf in een spiegel als een hopeloze looser. Er is niemand zoals ik op het blog. Allemaal overwinnaars die me zo lief en hartverwarmend ondersteunen maar ik ben de enige die steeds maar weer blogt overn mn niet-lukken gezeik. Ik schaam me zo ! Wat nu? Zal ik afhaken en julie niet meer lastig vallen of zal ik blijven schrijven.. Ik weet dat ik het ga redden, maar wie zit daar nog op te wachten?

Minous47

6 dagen gestopt -

Lastig

Vandaag toch meer moeite moeten doen om niet te roken.
De hele dag druk bezig geweest in huis, om mezelf maar af te leiden.
Planten verpotten en dat soort dingen.
Heel ander sfeertje gecreëerd, dat dan weer wel.
Normaal kan ik hier erg van genieten maar omdat ik zo onrustig was, was dit vandaag helaas ietwat minder.
Gelukkig niet aan de drang toegegeven, maar zal blij zijn als deze dag voorbij is.
Hopelik gaat het morgen weer beter.

Sylvie

49 dagen gestopt -

quote van de dag

Doe. Of doe niet. Er is geen proberen.

Manu1976

34 dagen gestopt -

Of er nog iets te vieren valt. D34

Tellerstand gaat eerlijk de goede kant op.

Ik heb vanmorgen eerste soort van online Yoga erbij betrokken…

Voor de rest een beetje, Maandag als gewoonlijk..

Allemaal weer rookvrije week toegewenst!

Johnp2

374 dagen gestopt -

Mmmmmm lekker

Ff opgezocht 😳🥴 smaakversterker in tabak😂🤣 ben ik ff blij dat ik dat goedje niet meer hoef te roken

Zie wiki 4 thiapentanal

Prachtige mysterieuze namen hebben die chemische stoffen

Anna30

3127 dagen gestopt -

Maandag 19 okt 2020 ♥️

Goede morgen bloggenoten.
Heb vannacht gedroomd dat ik een vriendin tegen kwam naar jaren .
We gingen op een terras iets drinken .
Heel erg gezellig ze bod me een sigaret aan en jawel zaten we beide te roken
Dat deze dromen er nog zijn na bijna 9 jaar !!!!.
Ik werd wakker maar niet zo als vroeger zwetend wakker .
Het was een droom gelukkig niet de waarheid.
Blijf rookvrij en een goed begin van de week .
Liefs Alida 🍁

Pisces

703 dagen gestopt -

Stapvoets

Dat is mijn tempo tegenwoordig .
Maar ook daarmee haal je 700 rookvrije dagen hoor
Heel wat afgewandeld de laatste weken .
Heb mezelf als doel gesteld elke dag een uurtje er uit en liefst nog de 8000 stappen halen waar mijn fitbit zo enthousiast van word dat hij vuurwerk afsteekt in mijn horloge en zo trilt dat het me het idee geeft dat ik een vibrator om mijn pols heb :mrgreen:
Kom mooie plekjes tegen onderweg en soms kan ik een lucky shot maken met mijn mobiel

En zo kabbelt het leven door , donderdag weer te horen gekregen dat ik nog wel een poosje thuis ben , waarschijnlijk tot er vaccinatie is .
zoek mijn weggetje wel weer .
S’morgens bestellingen doen voor het werk en s’middags mijn wandeling en beetje huishouden en toch gaan de dagen belachelijk snel .
Alle gestopte die het moeilijk hebben   juffrouw Stiekum heeft mij ook vaak gesaboteerd @Sylvie maar dat gebeurd nu niet meer en verder denk ik dat ik ook zo’n beetje alle excuses en verklaringen , waarom ik toch weer ging roken, wel gehad heb .
Maar ooit ....en waarom niet deze keer ...ben je er klaar mee en ga je gewoon niet meer roken .
Succes !!

Severins

3 dagen gestopt -

Teller gereset😩

Helaas ben ik gestruikeld, ik had die struikeldag echt zo rot humeur niks was leuk,continue last van die nicotine etter en toen dacht ach die ene helaas bleef het daar niet bij😖en heb toch 3 dagen doorgerookt eer het besef echt kwam waar ik in godsnaam mee bezig was,en vrijdag was ik het weer zo zat,en voelde me echt een slappeling ik wil niet eens roken maar ik wil ook niet dat vervelende gevoel dat ik roken wil maar we moeten door anders kom ik er nooit

Dominent

2696 dagen gestopt -

Gezondheidsvoordelen, als je stopt met roken.

Jaarlijks sterven er ongeveer 20.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van roken. Gelukkig zijn er altijd gezondsvoordelen te behalen voor wie stopt.

Sommige gezondheidsvoordelen treden al heel snel op, ander vergen meer tijd. "De mate van verslaving hangt samen met hoelang je rookt. Maar zodra je stopt, treden er gezondheidsverbeteringen op", aldus hoogleraar Rashelle Hayes van de Virginia Commonwealth University.

Bekijk hieronder de tijdlijn van gezondheidsvoordelen, als je stopt met roken.

20 minuten
Zo’n twintig minuten na je laatste sigaret daalt je bloedruk en hartslag naar normale waarden.

Als je blijft roken kan je bloedruk permanent verhoogd blijven, wat uiteindelijk kan leiden tot een hartaanval, beroerte en ernstige schade in het lichaam. 

2 uur
Een paar uur later begint de perifere circulatie, oftewel de bloedcirculatie in het lichaam, te verbeteren.

Het inhaleren van sigarettenrook vernauwt de aderen en beperkt de bloedstroom richting handen en voeten, waardoor de temperatuur en het gevoel afnemen, aldus Hayes. Voeten en handen warmen weer op als de bloedcirculatie na een paar uur verbetert.

12 uur
Twaalf uur na je laatste sigaret is de concentratie koolmonoxide - een reuk- en kleurloos giftig gas uit sigaretten - in je lichaam gedaald tot normale waarden.

Koolmonoxide zorgt voor een verminderde toevoer van zuurstof via het bloed richting het hart, longen, hersenen en andere vitale organen. Daarnaast, zorgt de hogere concentratie van koolmonoxide uit sigaretten voor hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid.

Dit is ook het moment waarop de afkickverschijnselen van nicotine beginnen, zoals:

Prikkelbaarheid
Concentratieverlies
Hoofdpijn
Honger
Frustratie
24 uur
Na één dag zonder sigaretten vermindert het risico op een hartaanval al. Dat komt door een combinatie van een verbeterde bloedcirculatie, hartslag en bloeddruk. Kortom, het hart functioneert hierdoor beter.

Maar hoestbuien kunnen verhevigen in deze periode omdat het lichaam extra slijm uit de longen probeert te werken.

48 uur
Twee dagen nadat je bent gestopt begint je reukvermogen te herstellen, omdat zenuwuiteinden in je mond en neus aangroeien. 

De behoefte aan nicotine en ontwenningsverschijnselen verhevigen omdat het nicotineniveau in je lichaam daalt.

72 uur
Na 72 uur nemen ontstekingen in de longen af en verbetert de longfunctie. De luchtwegen, het weefsel waardoor de lucht de longen bereikt, begint te ontspannen.

De trilhaartjes gaan weer groeien. Deze minuscule haarachtige structuren in de longen vegen slijm en bacteriën uit de longen. Door sigarettenrook beschadigen de trilhaartjes en kunnen ze hun functie niet meer uitoefenen, maar ze herstellen snel zodra je stopt met roken.

1 week
Het verlangen naar nicotine begint na een week zonder sigaretten af te nemen en zal met het verstrijken van de tijd alleen maar verder afnemen. Je zal ook minder hoesten omdat de slijmproductie afneemt en de trilhaartjes in de longen verder herstellen.

1 maand
Na een maand is de longfunctie al 30 procent verbeterd en je zal merken dat je makkelijker beweegt of lange afstanden kan lopen, aldus Hayes. En je hebt nog maar zeer zelden behoefte aan nicotine of last van een hoestbui.

6 maanden
Je longcapaciteit blijft verbeteren. Volgens Hayes, zal je merken dat je niet meer kortademig bent en meer energie hebt.

1 jaar
Na één jaar is het risico op een kwaal aan de kransslagaders rondom het hart al 50 procent minder vergeleken met iemand die nog steeds rookt. Voormalige rokers zullen merken dat zij minder vaak ziek zijn en sneller herstellen van verkoudheid dankzij het herstel van trilharen in de longen die meehelpen om infecties weg te houden.

10 jaar
Het risico op een ziekte aan de longen is gehalveerd, 10 jaar nadat bent getopt met roken. 

Tabaksrook maakt het bloed dikker en vernauwd de aderen. Dit verhoogt voor rokers het risico op bloedpropjes en beroertes. Na een decennium zonder nicotine zijn deze effecten verminderd, omdat de aderen wijder en gezonder zijn geworden. Daarmee is ook het risico op een beroerte significant afgenomen.

15 jaar
Na 15 jaar zonder sigaretten is het risico om te overlijden aan een hartkwaal gelijk aan iemand die nooit gerookt heeft.

Dit artikel is nagelezen door arts Jason R. McKnight, werkzaam aan het Texas A&M College of Medicine.

Pinksugar

19 dagen gestopt -

Dag 35, hallo 36

Hallo allemaal!

Today is my birthday.
Gezien de corona, niet gevierd.
Vandaag wel wat meer trek momentjes gehad dan voorgaande dagen, maar het zal wel met ups en downs blijven gaan.

Ik ben nog niet met rokers in aanraking geweest. Die zijn er gewoon niet meer in mijn directe omgeving. (allemaal gestopt, op twee na maar zie hun niet wekelijks).
Misschien dat het daarom makkelijker gaat dan mijn vorige stoppogingen en komt de klap nog.. Geen idee..

Ik wens iedereen nog een fijne avond en slaap lekker voor straks!

Katmiauw

268 dagen gestopt -

Beloning 4000 peuken niet gerookt

4000 peuken niet gerookt

Op 18 Oct 2020

Af en toe wel trek in een stinkstok, maar ga echt niet meer beginnen.

Sylvie

49 dagen gestopt -

Juffrouw Stiekem

Juffrouw Stiekem is er weer. En Juffrouw Stiekem ken ik maar al te goed. Zij was het nl. die al mijn voorgaande stoppogingen liet mislukken. Zij wist elke keer weer heel sneaky en slim mij er van te overtuigen dat ik best zo nu en dan een sigaret kon roken. Het maakte ook niet uit dat die sigaret eigenlijk helemaal niet lekker was. Het lekkere zat er vooral in dat ik door zo nu en dan te roken iedereen te slim af was. Mijn omgeving, die als ik het maar goed aanpakte (een uitdaging op zich!), niets in de gaten had. De niet-roker in mij die zich in een hoek gedrukt wist door Juffrouw Stiekem: zie je wel het kan best, zit niet zo te drammen met je algeheel rookverbod! En het nicotinemonster werd hiermee geregeld gevoed en maakte die sigaret op den duur ook weer echt lekker. Kortom: een win-win situatie, zo wist ik mijzelf vaak wijs te maken. Maar het af en toe en stiekem roken duurde nooit heel lang en werd uiteindelijk toch weer dagelijks en veel roken.
Dit wetende en Juffrouw Stiekem herkennende zal ik een strategie moeten bedenken om dat verduivelde mens de baas te worden en haar voor eens en voor altijd buiten de deur te zetten. Louter het weten en herkennen helpt vrees ik niet genoeg voor langere tijd. Vooralsnog ben ik nog niet veel verder dan mijn partner vragen om zijn sigaretten zo goed mogelijk te verstoppen voor mij (de wetenschap dat ze in huis zijn helpt nl. niet erg mee) en in elk geval voorlopig maar weer de dagelijkse ik-rook-vandaag-niet-belofte te doen. Andere suggesties zijn van harte welkom!!!

Jodie04

1004 dagen gestopt -

Van alles en nog wat...

De zondag draait alweer. Naast de dag grotendeels bij mijn moeder doorgebracht te hebben, ben ik later vanmiddag weer verder gegaan met een nieuwe ( geleend) van Haasteren puzzle. 1000 stukjes, en honderd rare koppen, ik houd er van. Ik schiet al op.. Kan het trouwens iedereen aan raden die pas stopt met roken, je gedachten bij de puzzle, en niet bij het niet roken, althans ook dit hielp mij….  Even geen muziek aan, en buiten op straat is het ook een stuk rustiger dan de weken er voor. Ik woon aan een drukke Rijksweg, waar ik trouwens niets van hoor, als ik geen raam open heb, maar je kunt merken dat er geen horeca open is… Ik ben momenteel nog graag thuis. Er is geen werk meer dat op mij wacht, hoogstens een paar keer in de week naar mijn moeder. Maar verder dan een fietsrondje of mini wandeling, waag ik het niet om tussen de mensen te komen..Ik heb er nog niet echt last van, maar denk wel af en toe, wist ik maar dat het tot volgend jaar kerst zal duren dat dit virus heerst, dan kan ik tenminste beginnen met aftellen… Ik ben toch nu wel heel erg blij dat ik niet rook… Want stel, dat ik het virus krijg, zou het met roken veel erger zijn, denk ik dan he. ( Met mijn astma)  Natuurlijk denk ik wel eens bij mezelf. Snotver, kan ik eindelijk weer naar een concert, een festiviteit, een braderie,  of een "what ever", wat je kunt doen als je alleen bent en van het leven houdt, maar alles is van de baan nu… En, ik mis dit best. Natuurlijk ook de knuffel,  een arm om je heen als je dit ff nodig hebt. Het is absoluut geen mooie tijd, zeker niet als je alleen bent… Maar ach, ik heb eigenlijk niets te klagen, als ik denk aan al die ondernemers die nu in vreselijk zwaar weer zitten..
Vandaag over een week hoopt mijn moeder 94 jaar te worden. Voor het eerst vieren we dit niet, ook raar zonder mijn vader. Ik haal haar lekker op, en dan is ze gezellig bij mij, want ja, het kan niet gevierd worden… Ik had op mijn fb een oproepje geplaatst om haar een felicitatie te sturen via mijn adres, zodat ze toch een beetje verrast wordt. Heerlijk om te zien dat de kaarten binnen stromen. Ik maak dan een leuke slinger van al die kaarten. Ook heb ik een lijst om mijn gemaakte schilderij laten maken, en ben benieuwd naar haar reactie…
Voor de rest gaat alles goed hier…Ik ben echt een beetje lui aan het worden. Wandel nauwelijks, fiets nauwelijks, en de 6 kilo die er af was, zit er al weer aan… Kan ik weer opnieuw beginnen… Helaas heb ik de hele dag trek, en geef hier aan toe… Op maandag begin ik met volle moed, om het de dinsdag weer op te geven.
Over 2 weken krijg ik een nieuw zijraam, en een nieuwe ( tweede hands) keuken…. Zit er eigenlijk niet op te wachten. Ik heb net nieuwe zonwering en in between hangen, en dan past het niet meer, want het raam krijgt twee ramen die naar binnen open gaat. De keuken heb ik geen idee van. Maar ja, ik huur en heb geen inspraak… Bovendien zie ik vreselijk tegen deze keuken sloop op. Alles is zo mooi gewit, nou ja, je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is…Komt tijd komt raad… En hoop maar dat ik er blij van word…
Voor de rest gaat alles goed…..Fijne rookloze zondag avond…

Jokija1954

2955 dagen gestopt -

Quote 2787