Recente blogs

Susanne1980

200 dagen gestopt -

Beloning 200 dagen gestopt

200 dagen gestopt

Op 25 Sep 2020

Still going strong 💪🥳

Anna30

3103 dagen gestopt -

Zaterdag 26 sept 2020❤

Fijne dag lfs ❤

Manu1976

11 dagen gestopt -

Beloning 10 dagen gestopt

10 dagen gestopt

Op 25 Sep 2020

Ik ga mijn belonging vieren met wat leuke dingen.. al heb ik nergens zin in…

Ik wandel even naar het strand
Ik koop wat lekkers op de markt
Geniet eens dubbel van de ademhaling en de frissere lucht
Ga eens wat gezonde en lekkere hapjes voorbereiden
Vanmiddag weer wat onlinen..

Geniet van de dag, pluk wat er te plukken valt en ik ga natuurlijk voor de rookloze dag . 11 dagen zonder roken komt er alweer aan.. 

Oleeeee.

Jurgens

929 dagen gestopt -

Hoop doet leven

Volgend de directie van Philip Morris in Frankrijk verdwijnt de sigaret in sommige landen binnen 10 tot 15 jaar. Ik denk dat ook. Tabak zal er altijd zijn, maar de sigaret uit een pakje zal denk ik wel verdwijnen. Je mag in de toekomst nergens meer roken, ook niet meer in je tuin of huurhuis, en het is onbetaalbaar door de accijnzen. Voor tabaksproducenten is het dan niet meer economisch verantwoord om te blijven produceren. Er zullen alternatieven zijn maar hopelijk begint de jeugd er gewoon niet meer mee.

Verena1978

32 dagen gestopt -

Fijn weekend

Hwzn

2613 dagen gestopt -

De bemanning. (Vervolg op blog mijn “nieuwe”normaal.)

De dagen worden korter, de verhalen langer…. In de haven is het altijd een zooitje, zeker in die tijd. Van alles liep er aan en af.
Echter, eens weer op zee loopt alles als vanzelf in het schema van wachtlopen. De kapitein had het schip naar buiten gevaren, de 2e stuurman had de hondenwacht (van middernacht tot 04.00). En om 04.00 nam ik de wacht over van de 2e. Ik was expres wat eerder, om ca 03.30 betrad ik de brug. (IK deed dat wel vaker om te kijken of de dienstdoende 2e wel wakker was) Maar nu vooral om eens even ongestoord te kunnen babbelen. Mijn 2e was een Duitser van ergens in 70 bijzonder mager en Ik schat 1.60. Om in de radar te kunnen kijken had hij een grote soeppan van de kok gekregen die stond dan omgekeerd voor de radar en dan met hem erbovenop was dat wel een grappig gezicht.  Dit speelde zich af in 1987. Nou spreek Ik Duits en Engels vloeiend dus kon ik makkelijk met hem communiceren. Engels zat namelijk in zijn jeugd niet echt in het populaire vakkenpakket …  Gedurende de reis van 28 dagen over de Pacific en 24 dagen over de Atlantic heeft hij me geleidelijk aan toch heel wat verteld over zijn leven in Duitsland en bijvoorbeeld zijn tijd bij de kriegsmarine.  2 keer had hij het “geluk” om het te overleven terwijl zijn schip aan flarden werd geschoten. Eenmaal ,vertelde hij me,  werden ze onverwachts getorpedeerd en het schip verdween in no time onder de golven, alleen hij (mijn 2e stuurman) had het overleefd, hij zat in het kraaiennest als uitkijk. Het schip werd letterlijk onder hem vandaan geschoten. Ik geloof niet dat hij buiten mij veel met iemand sprak. Hij had 2 kinderen die alleen geïnteresseerd waren in het geld dat hij ze toch trouw bleef sturen. Zijn vrouw zat (zoals hij het noemde) in de klapsmuhle, die had het allemaal niet meer getrokken “nach dem sheiss krieg”. Als troost bleef de zee, de drank (s Middags na zijn wacht die om 16.00 eindigde mocht hij bij de kapitein zijn dagelijkse 2 biertjes gaan halen)  en de peuk,  hij rookte. Veel.  Samen stonden we dan ‘s morgens nog weleens even te roken op de brugvleugel. Beetje kijken naar de opkomende zon (die Ik toch nog steeds mooier vind dan de ondergaande)

Natuurlijk nam het niet weg dat toen Ik een keer struikelde over die soeppan Ik hem woedend overboord smeet. Echter de treurige, hulpeloze blik in zijn ogen, toen hij het ontdekte, deed me besluiten om samen met hem een kleine verhoging te timmeren van wat oud stuwhout.
De man was eenzaam, terecht teleurgesteld in bijna alles en iedereen. Ik heb bijna negen maanden met hem samen gevaren. Enkele jaren daarna hoorde Ik nog wel via de rederij dat hij overleden was. Van oberfveldwebel bij de kriegsmarine tot 2e stuurman bij de merchant navy. Ik vraag me af of we dezelfde momenten hadden gehad als we niet gerookt hadden.

Het was veruit het vreemdste stel waar Ik ooit mee heb gevaren.  Waarover misschien later meer…

Ik wens jullie allen een fijn en rookloos weekend.

DaniëL (2612 dagen geleden gestopt)

Johnp2

350 dagen gestopt -

Aftellen


350 dagen Morgen, t aftellen kan beginnen.  Geen twijfel 👍
Vallen opstaan en opnieuw.
Uiteindelijk voorgoed.
Soit.
Maar t is koud, koud op de motor. Zomer handschoenen aan, dom😂
T weekend is begonnen. Ieder goed weekend en blijf gezond.👍

August1960

58 dagen gestopt -

Wat een Dag!!

Vandaag een regelrechte ramp dag, dit was al een tijdje geleden dat ik zo sterk de drang had naar een "Heerlijke Peuk"
"Heerlijk"....het zit nu zo in mijn beleving!!! niet goed natuurlijk maar voel het wel zo en krijg het niet echt weg.
Ben bewust geen boodschappen wezen doen, ben wel degene die dit altijd doet maar ben veilig thuis gebleven…...heb niets aan roken in huis dus kan ik niet de fout in gaan!! Voel zo sterk de behoefte neer te ploffen op de bank met een saffie, het gevoel dat je je maatje mist!!
Waardeloos dit gevoel en die beleving…..al weet ik dat het er bij kan horen!! Moet er maar ff doorheen bijten, het is de afgelopen weken aardig rustig geweest dit aangaande.
De begin periode heb ik een paar keer eerder deze beleving gehad, meestal bij stress en hectiek dat ik het even niet weg kon krijgen uit de gedachte. Bij eerdere stoppogingen dan rookte ik er eentje en kon ik er weer een aantal weken tegen. Kon ik weer weerstand bieden tegen zin en trek.
Heb besloten dit niet meer te doen, geen smokkelpeuk…..maar het plaagt mijn gedachte, de gedachte kietelt me, maar heb besloten het niet te doen, vanavond even door zien te komen, ik moet er doorheen.
Morgen vast weer een betere dag…....kan wellicht dan weer lachen om die "Zin & Trek" momenten, dan blaas ik even pfffffff over mijn schouder en het rookduiveltje is weer verdwenen. Ik weet dat het morgen anders is al voel ik het nu even niet zo.
Niet afgaan op gevoel nu, verstand erbij houden!!!
Ik kom er wel door hoor!!!! Het is ff buffelen en doorbijten.
Maar het zat ff zo hoog, en mezelf beschermd door niet naar de winkel te gaan voor boodschappen, geen tabaksafdeling even vanavond.
Kan normaal er goed langslopen, maar durfde het nu even niet!!! Even mezelf beschermt, misschien had ik het wel kunnen weerstaan langs de tabaksafdeling, maar voor de veiligheid vriend lief maar even naar de supermarkt gestuurd!

Jokija1954

2932 dagen gestopt -

Quote 2765

Anna30

3103 dagen gestopt -

Vrijdag 25 sept 2020❤

Goede morgen kanjers .
Gaan het weekend weer tegemoet
Ga er op uit de herfst heeft zulke mooie kleuren
Ik hoop bij goed weer zondag een bos wandeling te maken
Liefs Alida 🧞‍♂️

Manu1976

11 dagen gestopt -

Van dag tot dag

Het lijkt voorlopig toch redelijk te gaan in mijn verander-actie.. Al zou 1 trekje funest zijn en ben ik nog dagelijks aan het zoeken naar rust/ minder onrust/ zen gevoel….

Vandaag ga ik de 10 dagen zonder roken aantikken en ons geloof in deze jongeman, kan wat mij betreft wat verder aandikken volgende week.

Geen haast en dit weekeinde mijn "10 dagen zonder roken", belong uitpakken hier! (De gedachte levert toch bijna een traantje op.. van geluk voor de afwisseling)

Abrazo

Jokija1954

2932 dagen gestopt -

Quote 2764

Verena1978

32 dagen gestopt -

Beloning 30 dagen gestopt

30 dagen gestopt

Op 24 Sep 2020

Al gewoon een maand niet gerookt 🎉 ik wil niet zeggen dat het heel gemakkelijk was. Maar de aanhouder wint 💪en weer ben ik heel trots op me zelf 😁

Anna30

3103 dagen gestopt -

Donderdag 24 sept 2020❤

Goede morgen allemaal.
Hier schijnt het ☀️nog .
Maar we gaan nu echt weer naar een trui toe .
Niet getreurd want roken doen we niet meer .
Dus hoeven we ook niet buiten te staan .
Fijne dag lfs Alida 🧞‍♂️