Recente blogs

Jodie04

179 dagen gestopt -

Eerste dag van de vierdaagse

Nu daar stonden we dan, ( mijn zus en ik) voor de wekker naast ons bed… Ik had nog wat geslapen, mijn zus nauwelijks… Mijn P bracht ons naar de wedren, en om half 8 was onze start… Dat ging vlot… Nog geen 15 minuten verder, op de Waalbrug, zat er een wesp klem tussen mijn lichaam en arm, net onder mijn oksel… een aardige man heeft de angel er uitgehaald voor me… Maar ik heb nu een behoorlijke rode schijf onder mijn oksel en het schrijnt maar de pijn is er uit…. Net maar even uierzalf er op gedaan trouwens…

Vrolijk vervolgde we onze weg, samen met ruim 44.000 andere wandelaars… En we genoten van de mensen die ons aanmoedigde… Overal waren water punten en heb deze dag, 7 flesjes leeg gedronken… Het was warm, erg warm, vooral toen alle afstanden bij elkaar kwamen..Maar wat was het leuk… In Bemmel was het een groot dorpsfeest, net zoals in Elst… En jullie weten, ik houd wel van een feessie, dan krijg ik vleugeltjes….

Het laatste half uur stortte ik in… Ik voelde mijn benen niet meer, maar op de automatische piloot heb ik de ene voor de andere gezet… Met rustpauzes hebben we er 7.5 uur over gedaan… Maar morgen hebben we een vroege start. Om kwart voor 7 gaan we dan… En dan willen we nog meer rust pauzes pakken… Ik ben onwijs moe… Maar geloof me, ook al ben ik ziek geweest, bijna niemand kan een vierdaagse lopen zonder pijntje… Dat hoort erbij… Ik heb geen blaren gelopen, niet een… Wel merk ik uiteraard dat ik aardig aan conditie heb moeten inboeten, maar heb het geflikt…

Én nu ga ik heerlijk naar mijn bed… Mijn zus niet, maar die zit lekker in de tuin… Als ik maar rust, want slapen zal ik nog niet doen…

Zin in morgen…Er is al gedoucht, de voeten zijn al in een zwembadje koud water geweest, er is gegeten, en de eieren zijn al gebakken voor morgen. tas is weer in gepakt en kleding ligt alweer klaar..

En, uiteraard geen behoefte gehad aan een sigaret…Ik had leuke foto’s, helaas lukt het me hier niet om ze te zetten…

Lees het niet meer na, geen zin en puf meer in, ik ga lekker plat, en mijn luikjes sluiten….

Pisces

109 dagen gestopt -

Shout !

Je hebt van die dagen dat je dat weleens zou willen doen….maar ja ...je opvoeding he ?!  :mrgreen:

Freedom63

200 dagen gestopt -

Beloning 200 dagen gestopt

200 dagen gestopt

Op 17 Jul 2018

Zo 200 dagen te pakken! Zo nu en dan nog een moeilijk moment maar deze kan ik gelukkig hanteren! De voordelen van niet roken zijn elke dag merkbaar en voor mij een reden om geen peuk weer op te steken 😉

Quidam

684 dagen gestopt -

Lichtjes 9

Een vrolijke noot en motivatie:
Jason Mraz - Living in the moment (Lyrics)


:)

Eline871021

Geen stop status -

Nog 24 dagen..

En ik ben een jaar gestopt met roken!

Heerlijk dit besef. Nooit gedacht vroeger.

Manu1976

4 dagen gestopt -

Wat zijn jullie goed voor mij!

26 jaar lopen kloten, wat videootjes over de laatste vondsten in de neurologie aangaande verslavingen, effe ademen, effe Blog plaatsen en voilà! Ik mis wat extra stoppers dus Rob, vanavond Youtube en we hebben elkaar nodig. En Donderdag…..  :-)

Kennis is macht en dit keer WEET IK ZEKER, dat ik de Nicotine verslaving aankan door "effe" nooit meer een trekje van dat spul te consumeren. Wiet houd ik ook uit de buurt, rond mijn pensioen misschien weer eens een tuintje vol planten. Dat duur nog wel even.
Sterkte allemaal en dank aan allen (op de rare vogel van een Eline na)
Yepperdepperdoeee

Lia1972

roker -

Kado kleinkind...

Vandaag gaan we van Utrecht naar Tilburg.
Onze dochter woont daar met haar vriend. Hij heeft inmiddels al een zoontje uit een eerdere relatie. En hoewel mijn dochter een stuk jonger is doet ze het daar in Tilburg super goed.

Nu heeft mijn man aangeboden een schommel te bouwen voor de kleine vent. Gisteren dus een poos "gehangen" in een bouwmarkt… En vandaag plaatsen van de schommel.

Beide roken mega veel, mijn man iets minder dan hen. Maar met dit mooie weer en gezellig aan de klus zal de frequentie ook wat hoger liggen.

En ik?
Bijtijds opgestaan 1 gerookt. Chocomelk en crackertje i.v.m. een antibiotica kuur en spuugmisselijk nu. Ik heb Nico & Tine bij mij maar denk dat ik ze lekker in de tas laat!

Nadeel van antibiotica is dat je de volle zon met vermijden. Dát wordt denk ik mijn grootste probleem ;)

Geniet van vandaag!

En respect voor de lopers van de vierdaagse!!!

Nickske

101 dagen gestopt -

Beloning 100 dagen gestopt

100 dagen gestopt

Op 17 Jul 2018

100!!!!!!!

Robbyd

1 dag gestopt -

Even reageren

Ik weet niet waarom er een blog aan mij besteed word als ik niemand lastig val.. ja ik ben al ontelbare keren gestopt en herbegonnen.. en in 2017 ben ik 9 maanden gestopt maar dan heb ik van al die mensen die mij nu afbreken niks gehoord.. geen enkele keer , nooit!! En nu dat ik in een heel moeilijke periode zit , en ik al bijna geen zelfvertrouwen meer heb.. mij helemaal de grond in boren.. dus als je het heel moeilijk hebt mag je hier niet meer komen..  dat blog heeft me geraakt is dat de mentaliteit hier geworden?? En ja ik heb gans de avond gerookt.. al kennen jullie mij niet persoonlijk en ik jullie niet toch heeft het mij geraakt.. en voor de mensen die er wel zijn voor zij die het moeilijk hebben , bedankt.. ik heb met mijn vrouw afgesproken dat ze de siggaretten verstopt.. want ik wil er wel graag vanafgeraken.. al lijkt dat niet zo.. maar ik zal pas echt verloren zijn als ik het opgeef.. en ik zoek geen aandacht ik wil gewoon van het roken afgeraken!!
Groeten Robby

Pisces

109 dagen gestopt -

Al die keren

Als we het nu gaan hebben over hoe vaak iemand mag stoppen met roken .
Ik ben op mijn 13 jaar begonnen met roken en ook ongeveer sinds die tijd bezig geweest er weer vanaf te komen ...althans zo voelt het toch zeker.
Kreeg een vriend die niet rookte ...gestopt maar niet voor lang ...die reden was niet voldoende hoewel ik het nog wel een aantal keer geprobeerd heb…tot dat ik met hem getrouwd was en hoorde dat ik in verwachting was van mijn eerste kindje ...s’middags om half 4 accuut gestopt ..no problem

Dit zonder blikken of blozen volgehouden tot mijn tweeling jongens ter wereld kwamen

en ongeveer 6 weken daarna (na 6 weken wakker vanwege 2 huilbaby’s en een man wiens support er uit bestond dat hij zei"je moet je niet zo druk maken " min of meer uit nijd weer begonnen .
Jaren gerookt ,zelfs nog een marathon gelopen in Rotterdam terwijl ik gewoon doorrookte, ondertussen scheiding en nog wat andere shit meegemaakt ,tot het zich begon te wreken .
Heel veel hoesten ,veel luchtweginfecties , bezoek aan longarts en toen ...na nog wat halfgare pogingen , uiteindelijk gestopt , hier op het blog .
Net twee dagen voor mijn eerste kleinzoon geboren werd , dat was dus in 2014.
Na een poos hier op het blog geloofde ik het wel en volgens mij kon je toen nog blog verwijderen ...al met al 2 jaar en 10 maanden rookvrij geweest tot de volgende driftbui
vorig jaar weer aan komen waaien , ook in de zomer geloof ik en het tot 100 dagen volgehouden ..je raad het al ...boze bui :mrgreen:
Nu al weer ruim honderd dagen op weg en ik denk dat ik bij de volgende boze bui maar gewoon eens iemand in elkaar ga meppen en dan zeggen ... "maar ik rook niet !!  "
want ik heb nu toch echt geen zin meer om nog een keer opnieuw te beginnen.
Ik heb dit tot nu toe niet zo op willen schrijven omdat ik bang was dat echt niet erg motiverend was voor de nieuwelingen dat je na zo;n tijd nog op je platte bek kan gaan, maar aan de andere kant ...ik ben ik ,en jij bent jij ... ze weten dan gelijk dat ze altijd op moeten blijven passen .
Hoe dan ook…je stopt als je er klaar voor bent ,op jouw manier, hoe vaak je ook eerst nog op je bek gaat .....

Lia1972

roker -

Ik zie -denk ik- het licht....

Ik heb er nu een week vakantie royaal opzitten. En blijf nog een week vakantie vieren voordat de werkvloer mij roept.
Wat een weer tref ik dit jaar samen met mijn man en dat in Nederland!

Ik tel af naar donderdag. Die dag is de laatste dag waarop ik nog rook daarna is het klaar :) !

Mijn contract in het verzorgingshuis is dan ook per direct op 32 uur gezet… Ik moet er nog even niet aan denken. Gemiddeld 4 dagen werken van 8 uur in de week. In de verzorgingshuizen is het behoorlijk warm nu, de warmte blijft over het algemeen lang hangen :( Ventilatie i.v.m. verspreiding ziekten is minimaal.

Doet me denken aan toen ik in de thuiszorg werkte vorige zomer. Een zorgvrager vroeg voor zij zich uitkleedde in haar warme slaapkamer, of ik het elektrische kacheltje op 5 (max) wilde zetten… Want zij kreeg het anders koud ...

Het zweet stond na deze zorgvrager waar het niet staan moest ;)

Tussen haar en het volgende adres rookte ik een peuk. Om even af te koelen en mezelf weer fris te voelen…

Hoe raar was die gedachtegang toen, bedenk ik mij nu, nu ik aftel naar de donderdag…

Jokija1954

2130 dagen gestopt -

WEER eens wat anders.

Dj78

852 dagen gestopt -

Enne??

Enne, alwéér dag 1, @Robbyd?
Wel stiekem, zonder blog.
En zonder geheim ander alias zoals toen.

Dat jij je nog de moeite neemt om ook daadwerkelijk in te loggen om die teller ALWEER op nul te zetten, voor de 25e keer in twee jaar.

Volgens mij ben jij überhaupt nog nooit gestopt en open je deze website met een peuk op je mond.

Weet je, alle tips die jij hier al die tijd krijgt, daar doe jij HELEMAAL niks mee.
En ook ík heb jou in het begin (welk begin eigelijk?) zeer veel ondersteund en tips gegeven, maar jij schijnt het gewoon niet te snappen.
Je kan beter doorroken en over een paar jaar opnieuw proberen.

Je kan zeggen en denken wat je wil, maar ik ben (al zeg ik het zelf) zeer sociaal en open-minded, maar zo’n gasten al jij daar erger ik me uitermate aan.
En ook aan al die mensen hier die het "nu weer goed gaan bedoelen en jou weer gaan ondersteunen".

Foei foei foei @Robbyd

Toch een tip:
Als je niet wil roken, moet je beginnen met niks meer kopen.
Dus je WIL niet meer roken, maar gaat wel continu met je "volle verstand" sigaretten kopen en roken en dan vervolgens log je hier in, zet dat ding op nul en komt dan weer voor aandacht en krakeelt "yes we can en we gaan er voor"

En dat iedere keer opnieuw.
Ben ik nou werkelijk de enige die dat merkwaardig vindt en spuugzat is?

Manu1976

4 dagen gestopt -

Dag 3/ 72h over 45 min.

Jazeker, ik voel me klote. En jazeker, ik voel me trots en stressed out.
3 dagen ga ik halen jongens en zou een soort van hara-kiri zijn als ik ooit opnieuw begin.
3 dagen is niets zullen sommigen denken. Voor mij is het een super positieve mijlpaal! Dan 5 dagen, 10 dagen en dan de klapper, de 21 dagen!

Ik heb deze laatste tijd weer veel geleerd aangaande de verslaving en steeds meer ben ik ervan overtuigd, dat nicotine verslaving, zeker een super zware verslaving is. Vooral omdat de gebruiker niets wil weten van stoppen, terwijl hij wilt stoppen en telkens als ie probeert te stoppen, maakt ie het stoppen moeilijker 😂

Maar ik ben eruit, denk dat ik ongeveer de werking van de verschillende delen in mijn lichaam begin te begrijpen en hoop dat ik zo, zonder vallen een heerlijk leven tegemoet ga. Komende weken/ maanden zullen we het meemaken jongens en meisjes!

Trouwens:
eten (vooral suiker en vetten) , zuipen, blowen, koffie, tv, berichtje plaatsen, leuk commentaar zien….. Zijn voor bepaalde onder ons (ik ben er een van) allemaal aantrekkelijk en kunnen snel tot nieuwe verslaving leiden, als je stopt met nicotine (en ik THC en CBD).
Maar een berichtje plaatsen om tot rust te komen mag.
Commentaar leveren en diep in je eigen gedachte rondvaren moet kunnen.
Bepaald eten is heel goed
Wandelen, sporten, studeren,.... Genoeg manieren om de dopamine receptoren weer leven in te blazen!
Bedankt nogmaals voor jullie medeleven en ik hoop er voor jullie te mogen zijn op zware en leuke momenten.

We kunnen (als ik echt minstens 6 maanden gestopt ben) "stop met roken Barcelona reisjes" gaan organiseren. Helpen we onze echte vrienden op leuke manier naar hogere levenskwaliteit.