Recente blogs

Jodie04

759 dagen gestopt -

In Memoriam...Alex Balling

Vandaag bereikte mij het bericht dat Alexander Balling gisteren is overleden… Hij zou op 14-04, 68 jaar zijn geworden. Veel te jong dus… Balling heeft hier het blog vaak goed in beweging gezet, zeg maar gerust, op zijn kop gezet…Hij schroomde nooit zijn mening te geven over het dampen, en de manier waarop hij dit deed kon niet iedereen waarderen….Ik heb regelmatig contact met hem gehad over de wijze van reageren. Hier heeft hij ook wat meer verteld over zijn gezondheid. Balling had een aneurysma, ( had ook een aangeboren hartafwijking en was hier al vaker aan geopereerd) en hij wist dat er een operatie aan zat te komen die zeer riskant was…Uiteindelijk heeft hij het dus niet overleefd.. Balling was een kunstenaar en een muzikant. Hij hield van klassieke muziek….Dus heb dit nummer gekozen voor hem….
R.I.P Balling…

Dap85

14 dagen gestopt -

14 dagen gestopt

Het blijft zeer moeilijk! Nu twee weken!!! Het moeilijkste blijven die gewoontes.

Saar50

30 dagen gestopt -

Beloning 750 peuken niet gerookt

750 peuken niet gerookt

Op 17 Feb 2020

Wow dat zijn echt wel veel sigaretten niet gerookt ๐Ÿ˜

Anna30

2882 dagen gestopt -

Dag 2881๐Ÿ€๐Ÿ€๐Ÿ€

Goedemorgen.

Gedachte van de dag;

De kracht van discrimineren.
Net als het getrainde oog van een juwelier die het echte onderscheidt van de imitatie, kan ik onderscheiden wat waar is en wat niet.

Heel veel plezier in de nieuwe week, en voor vandaag, een gezellige Maandag.๐Ÿงžโ€โ™€๏ธ

Minous47

4 dagen gestopt -

Beloning 100 peuken niet gerookt

100 peuken niet gerookt

Op 17 Feb 2020

Best wel veel voor maar 4 daagjes

Eliza

40 dagen gestopt -

Beloning 40 dagen gestopt

40 dagen gestopt

Op 17 Feb 2020

Dit voelt zo goed๐Ÿ’ช

Sarah13

23 uren gestopt -

Here we go again

Net laatste peuk uitgedrukt.
Mijn hele systeem de komende dagen:

Pkoppelaar

267 dagen gestopt -

Zonder nadenken

Wat is het toch fijn om niet meer te roken.
Je kunt weg gaan zonder na te denken of je alles hebt.
Mijn vriend nam mij onverwachts mee uit eten hij appte dat hij mij rond half 7 op kwam halen.
Super gaaf zo onverwachts, dus snel de douche in en me beetje leuk aan kleden, beetje make-up en haartjes leuk…..
Hij komt binnen en zegt ben je klaar…..ja helemaal ik heb mijn sleutels dus op naar het restaurant.
Met dat ik bij hem in de auto stap besef ik me dat ik eindelijk bevrijd ben…..haha niet zoeken naar een aansteker of tabak…...heerlijk.
Hij moest natuurlijk nog ff shaffie draaien en oproken voor we bij het restaurant aan kwamen.
Maar eerlijk is eerlijk hij heeft gedurende de tijd dat wij in dat restaurant zaten niet 1x wezen roken, en we hebben voor, hoofd en nagerecht gehad.

Nu lekker thuis aan een bakkie heerlijke koffie.
Ik ben zoooo happy dat ik niet meer hoef te roken๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ
Fijne rookloze avond allen.

Jokija1954

2710 dagen gestopt -

Quote 2547

Eliza

40 dagen gestopt -

Beloning 750 peuken niet gerookt

750 peuken niet gerookt

Op 16 Feb 2020

Dat zijn er een hele hoop๐Ÿ˜ฑ
Allemaal NIET gerookt!๐Ÿšญ
Op naar de 1000… en meer

Anna30

2882 dagen gestopt -

Dag 2880 ๐Ÿ€๐Ÿ€๐Ÿ€

Goedemorgen.

Mooie cijfers vandaag .

Gedachte van de dag;

Lach en zeg "hallo".

In het leven zul je veel mensen ontmoeten.
Ze zijn allemaal belangrijk.
Ze verdienen je aandacht en zorg, ook al hoef je maar te lachen en " hallo" te zeggen
Wat er ook gebeurt een schitterende Zondag.

Koert111

1225 dagen gestopt -

Uitslagen ontwenningsmeter 16 februari 2020

Aflopen week waren zeven (s)toppers nieuwsgierig naar hun stopproces en vulden ze de ontwenningsmeter in. De stopgroep bestond geheel uit vrouwen, was gemiddeld โ€œslechtsโ€ 52,6 dagen gestopt en 58,4 jaar jong. 28,6% werd medisch begeleid in hun stoppoging. 42,8% gebruikt of gebruikte een stopmedicijn in hun ontslavingsproces.

Kijken we afgelopen week specifiek naar de ontwenningsklachten dan bleken @Saar50, @Lisa1951 en Katmiauw veel minder last te hebben dan verwacht. Geheel anders was dit bij @Les, @Lunasol en @Nika die nog in hun allereerste stopweek zitten. Zij hebben het best zwaar. Kijken we naar de rode trendlijn in de onderstaande grafiek, dan valt voor hen al binnen 1 week meer dan een halvering van hun stopklachten te verwachten. Dat al het afzien op den duur loont, bewijst @Ladygogo. Na een periode van 250 dagen nicotinevrij, gaf zij aan de facto geen ontwenningsverschijnselen meer te ondervinden.

Bekend is dat ontwenningsklachten de wilskracht om te stoppen aanvankelijk sterk onder druk zetten, na enkele weken vervolgens afzwakken. Zoโ€™n slinger of emotionele achtbaan heeft uiteindelijke dan weer een sterke toename van wilskracht van stoppers tot gevolg.

Ook afgelopen week was dit bij deze stoppers niet anders. In lijn met de verwachting scoorde de helft conform de trend. Zo tipten in de wilskrachtmeter @Les, @Nika en @Katmiauw allen min of meer de trendlijn aan. Abnormaal hoog, voor de duur van hun stoppen, bleek de wilskracht van @Lisa1951 en @Saar50. Dat belooft heel wat! Ook senior-gestopte @Ladygogo scoort hoog. 

In de onderstaande uitputtingsmeter is goed te zien dat de mate van getergdheid door de ontwenningsklachten mede verklarend was voor het niveau van de stopwilskracht van deze (s)toppers.

Veteraan-stoppers waren afgelopen week @Lisa1951, @Saar50 en @Ladygogo. In principe is deze harmonische stoptoestand de โ€œeindbestemmingโ€ van een geslaagd stopproces waar de wilskracht relatief groot is en de ontwenningsklachten relatief klein. Met haar 250 stopdagen @Ladygogo proeft hier alvast aan. De uitdaging van stoppers in deze groep is vooral daarin gelegen te consolideren en vooral ook waakzaam te zijn (voor die ene sigaret). Vooral jong-gestopten in deze groep onder hen (@Lisa1951) moeten er niet van opkijken dat dit gevoel aan verandering onderhavig kan zijn en nog beproeft kan gaan worden. Zo kan men bijvoorbeeld in een 100-dagen-dip terechtkomen (en tijdelijk afglijden naar een verbeten of een afgebeulde stopper om vervolgens weer veteraan te worden ....).

De meest verraderlijke positie in de ontwenningsmeter is die van โ€œzoekende stopperโ€. Stoppers die relatief weinig stopklachten ervaren maar desondanks toch een relatief mindere wilskracht om het stoppen vol te houden, maken deel uit van deze bedenkelijke weinig begerenswaardige groep. Afgelopen week trad die tijdelijke toestand op bij @Katmiauw. Zowel jong gestopten als oud gestopten kunnen hierin af en toe in hun stopproces belanden. Bij de eerste groep van jong-gestopten is het vaak echter dan een teken van minder zorgelijke ontwikkelingsgroei. Hun wilskracht moet nog verder rijpen. Daar is gewoonweg ietwat meer tijd voor nodig. Bij lang-stopten is de factor rijpingstijd beduidend minder relevant. Daar kan het vaak toch ook een teken van psychologisch wikken en wegen zijn om โ€œhetโ€ nog vol te houden. Stoppers met zoโ€™n profiel zijn in de regel ietwat meer kwetsbaar voor terugval. Er bewust van zijn en actief terugdenken aan de uitgangspunten om te stoppen kan tot steun zijn om weer op het juiste pad te komen en (intrinsiek!) weer meer gemotiveerd te raken.

De laatste groep betreft de โ€œafgebeuldenโ€. Ook daar was afgelopen week weer behoorlijk sprake van. Drie (s)toppers bevonden zich in die situatie dat de wilskracht om te stoppen behoorlijk uitgehold werd door relatief grote ontwenningsklachten. Vooral, en begrijpelijk komt deze toestand bij jong-gestopten veelvuldig voor. Afgelopen week was dit niet anders. @Nika, @Les en @Lunasol mochten zich met recht โ€œafgebeuldโ€ voelen en noemen. Maar naar mate de tijd vordert, als men dus maar doorbijt, zullen hun ontwenningsklachten drastisch afnemen. Op termijn krijgt de wilskracht dan weer ruimte om te groeien. Volhouden dus!

Onderstaand staan de prognoses afgebeeld van de kansen dat deze stoppers het lukt om 1 jaar rookvrij te blijven. Op basis van de stopfase waarin men verkeert en verschillende aspecten van de stopgemoedstoestand zijn deze becijferd. De kortergestopten hebben per definitie een lagere slagingskans. Het is voor hen vooral raadzaam stap-voor-stap het stopsucces te vieren en niet al te ver vooruit te kijken.

Ben jij benieuwd welke vorderingen JIJ maakt in het stopproces? Doe dan ook (weer) mee en vul hier anoniem de vragenlijst in.

https://forms.gle/YkADtvecBSaU78jZ9

Ook als je weinig last hebt of hulpmiddelen gebruikt of al een keer hebt meegedaan, kan je gewoon meedoen. De enige restrictie wel is dat je minder dan een jaar gestopt moet zijn. Succes allemaal met het stoppen en tot volgende week zondag!

Minous47

4 dagen gestopt -

Beloning 3 dagen gestopt

3 dagen gestopt

Op 16 Feb 2020

De kop is er weer af.

Kikker15

401 dagen gestopt -

Beloning 400 dagen gestopt

400 dagen gestopt

Op 15 Feb 2020

Happy!!
Het niet roken wordt steeds gemakkelijker ik heb gelukkig nog maar weinig moeilijke momenten….die zucht ik dan ff weg…
Eรญndelijk het gevoel van zelfvertrouwen dat ik er af kan/ ga/ wil/zal blijven….
Met mijn gezellige jaarfeestje hier nog vers in het geheugen kan ik er weer helemaal tegenaan!
Heel langzaam komt er een gevoel van tevredenheid met het nietroken. Niet meer van dat ik iets moest opgeven…
Eindelijk zie ik ook echt de kwaliteitsverbetering.
Nu nog aan de kilootjes werken en we zijn er…