Recente blogs

August1960

128 dagen gestopt -

Stoppen en gestopt blijven

Een gevecht tegen een verslaving die voor velen vaak moeilijk vol te houden is, waar velen waaronder ik meerdere keren terug vallen en weer van voren af aan het gevecht aan gaan.
Stoppen kan op diverse manieren en velen hebben ook wel meerdere mogelijkheden geprobeerd, het wordt vaak als een enorme steun ervaren tijdens het hele proces, je voelt je er door gesterkt.
De 1e keer was in de zomer 2013, zo vanuit het niets besloten te stoppen. Water bij de shag laten lopen dat het niet meer te gebruiken was en om mijn besluit kracht bij te zetten. Het weekend ging ik naar mijn vriend in Eibergen, toen nog met openbaar vervoer want ik had nog geen rijbewijs. Het was een zwaar weekend en ik was niet te genaken en toen ik zondag laat op de avond thuis kwam het pakje met natte shag uit de vuilnisbak gehaald, shag op een bordje uitgespreid en gedroogd in de magnetron.
Ik was in 2014 / 15 gestopt met behulp van Nicotine pleisters, een kuur van minimaal 3 maanden. In de 1e twee á drie maanden toch heel veel vechten tegen de drang om te roken en zwichtte zo nu en dan door een hijsje te bietsen van een collega of wie er ook in mijn omgeving rookte, even om de hoogspanning eraf te halen. Ik had echt een knipperlicht relatie met de peuk en hield mezelf dan voor dat die hijsjes niets voor stelden tegen al die peuken die ik tijdens deze periode niet had gerookt, Waarom moeilijk daarover doen.
Toen toch besloten niet meer te bietsen en dus helemaal niet meer te roken, heb dit bijna 5 maanden vol kunnen houden. Door stress en reorganisaties waar ik boventallig werd verklaard ben ik weer begonnen met bietsen, en ik bietste steeds vaker tot ik uiteindelijk maar weer zelf ben gaan kopen en heb toen weer ruim een jaar doorgerookt.
Eind 2016 ben ik wederom gestopt…..dit keer met Champix en was al gestopt voor ik eigenlijk mocht stoppen. Je rookt namelijk een poosje door tijdens de kuur en bouwt daarin af. Ik heb toen nicotine pleisters geplakt i.p.v. te roken en dit leek aanvankelijk allemaal goed te gaan en stond er best stevig in.
Totdat er heel kort achter elkaar nare berichten kwamen van familieleden en collega’s dat zij niet lang meer te leven hadden. Twee familieleden in 4 dagen tijd overleden en twee collega’s hadden nog een paar maand.
Hoewel ik wist dat roken niets zou oplossen, me niet zou helpen laat staan troosten ben ik er toen toch weer voor gezwicht, al stond ik er in aanloop nog zo stevig in. Na het overlijden van het 2e familielid ben ik weer begonnen met bietsen, daarna kopen en vervolgens maar weer gewoon gaan roken.
Het was te veel, alle vier de personen hadden de ziekte en twee hadden zelfs nog nooit gerookt. Hoe dan ook, ik was in gevecht met dit hele gebeuren, met mijn gevoel, emoties en even met het leven zelf.
De onverschilligheid die opkwam in mijn denken en in mijn gevoel heeft die aanzet weer gegeven richting die eerste trek van een peuk. Je gaat voor jezelf, ongeacht denk ik in wat voor lastige situatie je ook zit, uitvluchten te bedenken om weer te kunnen roken. Ook als je in gevecht bent met de drang om te roken. Je zoekt voor jezelf een vrijbrief om toe te kunnen geven aan dat verlangen en als je in deze fase dan ook begrepen wordt door jouw directe omgeving, dan is het hek van de dam.
Er volgt een opluchting, je kan eindelijk weer roken en je legt aan de omgeving en jezelf uit dat het roken maar voor even is, dat je wel weer stopt als je alles een plekje hebt kunnen geven. Bij mij heeft dat even dit keer ruim 4,5 jaar geduurd.
De vraag is eigenlijk……willen we “WEL ECHT STOPPEN MET ROKEN” is het niet gedeeltelijk stoppen……je wilt wel, maar onbewust klamp je je ook heel erg vast aan dat roken en kan je het niet loslaten.
Je stopt om gezondheidsredenen, financiën, omdat het uit de tijd is, het steeds lastiger wordt gemaakt om te roken Etc……maar niet per definitie omdat je het roken zelf zo zat bent, smerig vindt en noem maar op. Het stoppen wordt een beetje opgedrongen door die gezondheidsredenen, financiën, omdat het uit de tijd is, het steeds lastiger wordt gemaakt om te roken.
Ik denk als je echt, maar dan ook echt wilt stoppen het roken jou echt de neus, keel e.d. uitkomt. Dan stop je omdat je er helemaal klaar mee bent en dan heb je denk ik ook minder moeite om gestopt te zijn en te blijven.
Maar stop je omdat de keuze min of meer voor je wordt gemaakt door eerder genoemde redenen, dan wordt het een gevecht en verlang je onbewust nog steeds naar die peuk en uit zich dit in die oer vervelende vechtmomenten en kwijl je bijna als je anderen ziet roken of aan roken denkt.
Het is soms moeilijk om de wil en gevoel op één lijn te krijgen als het gaat om gestopt zijn en dit ook te blijven. Maar om welke reden je ook gestopt bent……..realiseer je hoe dan ook dat dit DE BESTE KEUS IS DIE JE IN JE LEVEN HEBT KUNNEN MAKEN, en is er voor iedereen een zeer reële kans van slagen.
Laat los die hang naar de sigaret…….laat het roken los!! Het helpt nergens bij en het geeft geen troost. Ik ben ook één van die stoppers die vanwege gezondheidsklachten is gestopt en niet omdat ik het zo goor vindt…….maar ik wil er voor knokken om toch dat doel te bereiken om gestopt te blijven en er ook uiterst content mee te zijn.
Als er een wil is dan kom je er ga ik vanuit, krijg grip op het niet roken en laat het roken jou niet in de greep houden.

Paint

928 dagen gestopt -

doorstart

Het gaat goed met rookvrij leven. Ik kijk elke dag nog wel even op deze site en hopelijk is een goede doorstart mogelijk. Ik heb niet veel verstand van ict en alles wat daar bij hoort. Ben wel blij dat er meerdere mensen zijn die helpen ‘vegen’ zo te lezen. Top, met elkaar gaat het lukken. 

Johnp2

420 dagen gestopt -

Weekend

🙃 de tijd loopt door. 420 dagen 🤗Op naar volgend jaar. Krijg kriebels. Gister reisboek faroer Eilanden en IJsland binnen gekregen. Prachtige foto,s veel zon, een enkele met regen.😜 (Is dat fake news)
John o’Groats wacht, heb nog reistegoed staan. En dat met de brexit🙃 Wie weet wat t jaar brengen zal. Naar t hoge noorden of het oosten, het zuiden? 😂 Zin in, op 2 wielen.
2020 maar achter ons laten, een stormachtig jaar. Vooral Corona en gevolgen. De brexit, Trump, de zwarte piet discussie, nou ja discussies zijn t niet meer. Enz enz en ook in t klein hierop t SRB. Krijg t gevoel dat de hufterigheid toeneemt. Bedenkelijk. T internet heeft voordelen en zeker nadelen.
Nu maar eerst t weekend vieren🌞het srb gaat door, al de nodige stormen door staan. Crisis brengt ook t goede naar boven. Fijn. Hoop. Vaak onder belicht,  mooi om t zien en te voelen. Ondertussen de toekomst mooi zonder peuk.

Callahan70

gestopt met roken -

Steunt het srb (deel 0)

Ik zag dat het al weer een aantal maanden geleden is dat ik hier geblogd heb
Schandalig natuurlijk
Dus, speciaal voor “old times sake” en voor @Hwzn :mrgreen: dit weekend een speciaal blog.
Daarin natuurlijk @Jokija1954 en @Jodie04 en andere figuren alhier op het blog maar sowieso bedoeld om het SRB te supporteren

Dus…. wanneer je dat leuk vindt/lijkt…

Keep posted

Pkoppelaar

558 dagen gestopt -

Jmmer

@Jodie04 @Jokija1954, super bedankt voor alle steun en blogs hier op het SRB, lees net dat jullie er mee stoppen.
Dat is natuurlijk jammer maar wel begrijpelijk, het is nu aan de nieuwe stoppers om het stokje over te nemen.
Het gaat jullie goed.
@Jodie04 of te wel Marianne, veel succes met de verhuizing van je mams en alles wat daar bij komt kijken.
We jammer dat we dus zeer waarschijnlijk geen srb wandeling meer krijgen….door corona dit jaar niet doorgegaan, had beetje de hoop dat het rond mei 2021 weer een x zou komen.
Maar goed begrijp het heel goed, ik ben hier ook nog zeer weinig, maar heb wel heel veel steun van in het bijzonder jullie gehad.
Ik ben trots dat ik kan zeggen dat ik rookvrij ben en hoop dat ook de rest van mijn leven te blijven.
Ik blijf hier zeker nog regelmatig komen om blogs te lezen, veel geluk en succes ❤️❤️

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

Toch nog een blog,

Kan niet zo maar verdwijnen zonder iedereen te bedanken ,
voor de reacties en likes op de blogs van @Hwzn@Jurgens.  en mijn laatste quote.
Heren dank je , voel me vereerd.
Verder iedereen bedankt die mij altijd hebben gesteund in mijn eigen stopproces.
Heb er een aantal zeer gezellige vrienden aan over gehouden.
Ik blijf overigens nog wel reageren links en rechts,
maar met de quotes stop ik.

Lieve groetjes ,
Joke

Hwzn

2683 dagen gestopt -

HET BLOG IS VEILIG !

Waarde vrinden, Verheugd en blij kwam het nieuws tot mij dat er in de schaduw van Jodie nog enkele zeer ondergewaardeerde lieden aanwezig zijn die het vegen zullen voortzetten. Bij deze wil Ik ieder dan ook oproepen het blog NIET te verlaten. Het moge duidelijk zijn dat deze ondergewaardeerden om begrijpelijke redenen anoniem wensen te blijven.
Laten we deze community van mensen die belangeloos andere mensen helpen aan een betere toekomst, koesteren.
Ik voor mij ben er door geholpen en ben trots als gestopte nog steeds aanwezig.

Ik wens U allen een fijn sinterklaasfeest en een heerlijk weekend,

8-)

Hwzn

2683 dagen gestopt -

Vegen en vegen @jodie04 en Admin

Beste @Jodie04 en de @Admin

Ik zie dat er nog steeds geveegd wordt, (waarvoor dank).
Zoals eerder toen Jij (Jodie) het op je nam werd ook al geopperd om meerdere veegploegen in het leven te roepen. Ik ben hier niet altijd maar wil best wel meehelpen vegen. Zo zijn er vast wel meer. Vele bezems vegen trollen makkelijker weg zegt oud chinees spreekwoord. Als er niet meer gemodereerd / geveegd wordt kan @Admin het blog beter offline halen voordat iedereen weer spontaan begint met roken van ergernis.

Desalnietteplus (want we blijven positief)
dus wens Ik alle stoppers en wannastoppers een heel fijn weekend.
Het is te doen en waarschijnlijk het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.

8-)

Verena1978

102 dagen gestopt -

Beloning 100 dagen gestopt

100 dagen gestopt

Op 03 Dec 2020

En dan ben je alweer 100 dagen rookvrije 🥳🥳

Pendelaar

2458 dagen gestopt -

3 december 2020

Vreemd. Op de een of andere manier toch even de behoefte om te kijken of deze site nog bestaat.
We zijn alweer een paar jaar verder. Roken doen we al lang niet meer en zullen we ook nooit meer doen. Voor alle nieuwelingen: succes.

Amsterdamskruisje

428 dagen gestopt -

Back up

Goh, dat gaat ineens snel: @Jodie04 weg, @Jokija1954 weg, je vraagt je bijna af: wie volgt?

Nee, leuk is anders,  ook omdat mensen zich niet meer veilig voelen in een tot voor kort vertrouwde digitale thuishaven.

Ik wil er verder weinig woorden aan kwijt, ik denk dat betrokkenen mijn standpunt in de zaak wel zullen begrijpen.

Wil wel even weten of SRB uberhaupt in de lucht blijft, want anders moet ik toch heel snel mijn blogs redden. Die wil ik namelijk wel bewaren, heb er namelijk veel werk aan gehad.

Dus….graag een berichtje en een eventuele termijn voordat SRB helemaal in lockdown gaat.

Alvast dank.

P.s. Jodie en jokija, dank voor alles

Jodie04

1051 dagen gestopt -

Bedankt allemaal

@Jurgens bedankt voor je lieve blog, en jullie allemaal bedankt voor de lieve berichtjes,
Ik heb het niet voor niets gedaan lees ik wel. Het blog gaat vast weer worden waar het voor bestemd is, nl stoppen met roken, ook zonder mij blijft dit blog "hopelijk bestaan".. Ik blijf bij mijn besluit en blijf er nu weg.
Bedankt allemaal die mij lieve berichtjes stuurde.
Ik heb ongelogt om dat ik graag de bonnen wilde opsturen.
Marianne

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

SLOT QUOTE

Hwzn

2683 dagen gestopt -

@jokija1954

3000 Dagen, Gefeliciteerd daarmee Dame Joke. Helaas ook een treurig randje. Ik zal je dagelijkse levensvitaminen missen. Maar heb begrip voor je besluit. (niet dat dat er toe doet) wat er wel toe doet is dat Ik in deze blij ben. Immers is het beter iets te verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.Mijn dank daarvoor

Ik saluut U,

Met liefste groet van een heer van stand,

DaniëL