Recente blogs

Amsterdamskruisje

515 dagen gestopt -

Winterstress (slot)

Vorige keer:

Nou ja, als ik dat zwarte blokje dan toch had gemold, kon ik hem er net zo goed van af schroeven. Kon ik proberen te begrijpen wat hem nu precies zo dwars zat dat hij mij van warm water dacht te moeten onthouden.

Nieuw:

5A T85
125-250VACDB1 6A250-μ40T85 1E5 

Dit waren de letters en de cijfers die achterop het zwarte blokje te lezen waren. En uiteraard typte ik deze over in de Google zoekbalk.
Wonder boven wonder vond ik op het internet afbeeldingen van PRECIES dezelfde filmklapper als die ik voor me had liggen, alleen waren sommige cijfers en letters anders dan die van mij en was ook het ‘houtje’ van de filmklapper anders dan die van mij

(bijvoorbeeld met een bochtje erin of met nog een extra wit bolletje plastic eraan vast). 

Tóch ervoer ik de zoekresultaten als behoorlijk hoopgevend. Zou het enkele feit dat ze ietsjes andere cijfers hadden of dat ze net wat andere ‘houtjes’ hadden nou echt zo veel uitmaken? Want behalve die kleine verschilletjes,  leken al die filmklappers die ik op het internet gevonden had,  precies op dat ding van mij. En bijkomend geluk: ze waren ook helemaal niet duur!

Een afbeelding leidde naar het bedrijf Conrad Electronics.
Ik belde hun klantenservice op en het duurde niet lang voordat ik iemand aan de telefoon kreeg. 

Herkent u dat? 

Dat als je voor de eerste keer de stem hoort van iemand die jou zou moeten helpen, dat alleen al door de manier van praten
(de intonatie, de snelheid of de levendigheid waarmee ze de eerste paar woorden uitspreken)
alle hoop op een spoedige oplossing van het probleem, je in de schoenen zakt? Dat je meteen denkt te kunnen opmaken dat het aan de andere kant van de telefoon wel een ‘lui’ persoon zal betreffen?  Zo’n ongemotiveerd studentje die jou, voordat je je probleem goed en wel hebt kunnen uitleggen, je het liefst meteen doorverwijst naar de ‘Frequently Asked  Questions - pagina’  op hun webpagina, ook al bestaat hun werk juist uit het beantwoorden van vragen die meestal NIET op de FAQ-web pagina te vinden zijn?
 
Zo goed als ik kon legde ik de jonge knaap aan de andere kant van de telefoon mijn probleem uit. Het feit dat ik vijf delen van dit verhaal nodig had om ú de aard van mijn geiserprobleem te ontvouwen
(en ik acht u natuurlijk vele malen wijzer dan dat broekie aan de telefoon), geeft aan hoe goed deze uitleg ging.

" Nee meneer, ik weet niet precies wat u bedoelt met een microsensor."
"Welk palletje had u nu precies gebroken? O, sorry hoor, was het een PINNETJE?"
"Op mijn school werd geen Italiaans gegeven: ik zou niet wéten wat ‘micro interruttore’  betekent!"
"Filmklapper? Pardon?  Gaat het wel goed met u,  meneer? ‘"
 
En dat terwijl ik zo dichtbij was!

Want ik WIST gewoon dat ze ergens in hun magazijn PRECIES hetzelfde ding hadden liggen als wat ik nodig had! Misschien met iets andere cijfers en letters, maar verder: precies hetzelfde ding! Kunt u dan nu mijn frustratie voorstellen dat een mijns inziens volledig ongeïnteresseerd persoon zo koppig tussen mij en mijn eerste warme douche sinds bijna een week bleef staan? 

-" Type dan eens in úw computer diezelfde cijfers in die ik in Google heb ingetypt! " schreeuwde ik in mijn mobiel!
De jongen deed het met veel tegenzin (en het duurde nog uren ook voordat ie alle letters en cijfers correct had ingevoerd).

Het wachten op de resultaten uit zijn systeem, was zenuwslopend.

Het was de jongen die als eerste het woord nam. En hoe!

"O, maar dit is gewoon een schakelaartje!. Een microschakelaartje! Een aan-aan schakelaartje! Maar da’s geen sensor hoor!"

Hoogst irritant! 
Aan alles kon je horen dat hij wél wist waar hij het over had.

En ik dus niet.

Maakte niet uit,  ik ambieerde toch al geen carrière in de elektro-magnetische schakelkunde.

Maar nu die cijfers nog! 
Want maakte het uit dat ik een kapotte microschakelaar voor me had liggen waar de letters

5A T85
125-250VACDB1 6A250-μ40T85 1E5 

op te lezen waren
en dat zij er in hun webshop eentje hadden met de letters 

5A125-250VACDB1 6A250 - μ40T201 E4? 

En of dat veel verschil maakte en of ik die van hen toch misschien kon gebruiken? 
De jongen mocht dan méér weten dan ik aanvankelijk had gedacht, DAT wist hij dan weer niet.

Aangezien de prijs slechts  3,72  Euro was, durfde ik het risico wel te nemen en dus plaatste ik, na het gesprek,  op internet de bestelling.
Helaas kwam daar met de verzending toch nog 6,95 Euro bij; goede winkel hoor, Conrad Electronics, maar een award voor duurzaamheid zullen ze wel nooit krijgen:  dat schakelaartje, een dingetje niet groter was dan de nagel van mijn pink, kwam na vijf dagen (nadat het uit een Duits magazijn was getoverd), bij me aan in een doos zo groot als de doos van het monopolyspel, terwijl ze dat schakelaartje ook per brief (en dus vele malen goedkoper) hadden kunnen verzenden.

Dat kleine zwarte dingetje, die gekke filmpklapper waar ik het steeds over heb gehad in dit verhaal, bleek inderdaad de oplossing van mijn koudwaterprobleem. Zodra ik hem er eenmaal op geschroefd had en de juiste snoertjes op de juiste pinnetjes had geschoven, hoorde ik , nadat ik de warmwaterkraan had opengedraaid, het gezellige geknetter van de batterijen, om meteen daarna een bed van blauwe vlammen te zien ontstaan.

Oftewel: mijn geiser deed het weer!
 
Mijn geiser is sindsdien niet meer afgeslagen. Misschien ook wel doordat ik die rottige rooksensor van een bepaald punt bovenaan de geiser heb losgehaald en hem ONDERAAN de kast heb laten bungelen,  precies voor het ventilatierooster dat ik inmiddels in de kastdeur heb gemaakt: een tip van een overbuurman wiens nieuwe geiser (zijn oude geiser was een paar winters geleden door vorst uit elkaar geknald)   ook steeds afsloeg door een overgevoelige rooksensor.

Tot besluit:
ik heb weinig wraakgevoelens meer naar de installateur die mijn buurman had aangeraden. Ten eerste heb ik hem na afloop van dit alles nog een lijvig Whatsappbericht gestuurd waarin ik hem al mijn grieven heb medegedeeld (en daarmee is zoiets dan meestal uit mijn systeem) en ten tweede heeft mijn nieuwe kat Doerak al een beetje wraak op hem genomen: mijn kat moest namelijk net tijdens de installatie van de nieuwe geiser, even gebruikmaken van de kattenbak die niet ver van de geiserkast stond: onwelriekende geuren bereikten niet alleen mijn neus, maar ook die van de installateur. Ik ben er inmiddels wel aan gewend: de monteur blijkbaar niet, die heeft minstens tien kokhalsbewegingen achter elkaar gemaakt en heeft daarna een half uur lang met zijn trui over zijn neus, verder aan de geiser gesleuteld.

Goed zo, Doerak, dat zal hem leren!

Dchana23

25 dagen gestopt -

Zwaar dagje

Vandaag de 4de dag cold turkey.. Precies hetzelfde zoals de vorige keer.. Zweten, misselijk, etc.. Blijkbaar werkt de nicotine van een pleister nog 3-4 dagen door.. De vorige keer als "nood" een pleister geplakt, omdat ik het gevoel niet aan kon.. Maar vandaag (zoals de muis) me helmpje op gezet voor de valkuil.. en de dag overleeft.. ZONDER pleisters en nog steeds rookvrij.. Ontzettend trots!! Maar het was een zwaar dagje, nog steeds.. Maar straks lekker op bed.. I can do this.. Hopelijk morgen minder ontwenning en drang,, anders maar weer de helm op haha

Camieltje

301 dagen gestopt -

Beloning 300 dagen gestopt

300 dagen gestopt

Op 28 Feb 2021

Nog even en dan heb ik alle seizoenen gehad in mijn eerste rookloze jaar, dit is de laatste tussenstop voor een jaar niet meer roken. De cravings worden steeds minder, de valkuilen zijn bekend en de aanhouder wint.
Eerst wilde ik dat de tijd heel snel zou gaan om het jaar vol te maken. Nu mag het voor mij lekker langzaam gaan ik heb niet zo’n haast meer. Het is prima zoals het is.

Klotepeuk

roker -

Vandaag 2e dag Champix achter de rug

De titel zegt het al. Ik heb vandaag dag 2 van mijn champix-kuur achter de rug waarbij ik nog wel doorrook. Ik zal ergens tussen de 8e dag en de 12e dag kiezen om niet meer te roken. Ik merk al wel dat ik minder snel de neiging heb om een peuk op te steken sinds ik met de kuur ben begonnen en heb op dit moment geen last van bijwerkingen. 4 jaar geleden cold-turkey gestopt en na een maand weer gaan roken helaas. Ik heb er vertrouwen in dat het met champix wel gaat lukken.

Dchana23

25 dagen gestopt -

Jeej

Kort berichtje:

Maar nog steeds rookvrij en zonder hulp middelen 🥰

Jeroenh

28 dagen gestopt -

Nog zo iets stoms

Even aantonen hoe idioot verslaving is. Ik had wat last van irritatie in mijn keel en wist ook wel dat het aan het roken lag, maar wat deed ik ? Ik kocht keelsnoepjes, in dropsmaak. Na mijn beroerte heb ik de keelsnoepjes weggegooid omdat drop heel slecht voor je bloeddruk is. Maar ik heb de keelirritatie ook helemaal niet meer. Dus ik heb geen andere hoeven kopen. Als ik hier aan denk vind ik mezelf echt raar.

Jeroenh

28 dagen gestopt -

Waarom

Waarom is roken prettig en stoppen lastig. Ik heb erover nagedacht en wat ik vooral mis is het hebben van een behoefte die je meteen kunt inlossen. Dat is vervangen door een verlangen waar ik nooit aan ga voldoen. Het verlangen wordt gelukkig wel minder. Elke dag een beetje zo lijkt het. Morgen rook ik vier weken niet meer. En daarna kunnen we in maanden gaan tellen. Nog iets wat me geholpen heeft. Nicotine is na een paar dagen weg uit je lichaam. Al het verlangen na die paar dagen is gewoon je hoofd die gehecht is aan die domme gewoonte. Je lichaam heeft het al opgeruimd wil het niet meer hebben.

Juf

8 dagen gestopt -

Beloning 5 dagen gestopt

5 dagen gestopt

Op 26 Feb 2021

Jaja, we waren weer eens voor de bijl gegaan. Ik heb altijd weer een paar aanloopjes nodig maar nu gaat het goed. Alweer 5 dagen op de teller.

Jojo67

27 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 27 Feb 2021

En daar is de 25 dagen rookvrije beloning. Lekker! En ook echt 25 dagen geen trekje, teug of hijs genomen. Vanmiddag kreeg ik even zin, P ging met de honden uit en liet zijn tabak op de tuintafel liggen. Ik had de tabak in mijn handen, keek ernaar en heb hem terug gelegd. Binnen een zuigtablet gepakt en blij en trots op mezelf.
Geen zin meer om te beginnen, zonde om die 25 dagen weg te gooien.
De eerste €100 bespaard, dat is ook een mooi bedrag. En 625 sigaretten niet gerookt, hoppa.
Net bij schoonvader geweest, hij en P roken binnen in een kleine huiskamer. Het stinkt, prikt in mijn ogen en dan ben ik al helemaal blij dat ik er vanaf ben.

Dchana23

25 dagen gestopt -

Geen pleisters

Gister avond voor het slapen gaan de nicotine pleister van me lijf gehaald en tot nu toe geen nieuwe meer geplakt.. Ik probeer het zonder vol te houden i.v.m die heftige (lichamelijke) reacties.. Ik hou ze natuurlijk achter de hand, mocht het te zwaar worden.. Maar voor nu voel ik me prima zonder..

Dchana23

25 dagen gestopt -

Dag 21

Vandaag een heerlijk dagje gehad.. 10 km gemaakt op me skates en me zoontje van 2 mee op zijn fiets 🌞 .. Het tegenovergestelde van gisteren, bijna geen drang gehad naar een sigaret..

Ik zit alleen met een nadeel.. Ik ben een paar dagen terug weer begonnen met nicotine pleisters, maar zit met een huid aandoening (psoriasis).. Tot me verbazing ging het goed.. Maar krijg helaas sinds 2 dagen toch een "foute" reactie en knal rode huid, wat lang kan aan houden!

Eerder 4 dagen zonder geprobeerd (cold turkey), maar dat ging bijna fout waar door ik bijna weer was begonnen met roken.. NIET gedaan! .. Ik probeer morgen een halve pleister, kijken hoe dat gaat en anders zal ik er echt mee moeten stoppen..

Vandaag precies 3 weken gestopt.. Misschien dat het me cold turkey nu wel zal lukken.. Ik ben namelijk niet van alle andere hulp middelen.. Kauwgum eens geprobeerd, nou jakkes! ..

Het voelt een beetje als een deksel op me neus, want ben al zo ver.. Maar goed, het is niet anders.. Me drang om echt niet meer te willen roken is in elk geval sterk genoeg..

Minous47

140 dagen gestopt -

Vrolijke steentjes

De laatste week tijdens mijn wandelingen "Happy stones" gevonden.
Soms is dat net wat je nodig hebt in deze tijd.
Je wordt er ook best vrolijk van hoor, als je zo’n steentje vind.
Enne…gelukkig rook ik nog steeds niet, al 135 dagen.😊

Janonimus

80 dagen gestopt -

Beloning 75 dagen gestopt

75 dagen gestopt

Op 24 Feb 2021

Hij is weer binnen hoor!! Ik mag al 75 dagen rookvrij afsluiten…Heerlijk…Nog steeds drang noch trek…zou het dan eindelijk zover zijn? We zullen het zien over 50 jaar….Eerste weken waren vooral fysiek vervelend…Mentaal zag ik het voorheen op de achtergrond stiekem steeds nog als iets fijns waar ik afscheid van moest nemen ...Denk dat ik dat nu iets anders zie…Dank je voor het lezen, en dank aan de mensen die hier ook steeds wat schrijven en de blog mogelijk maken! Tot over een klein maandje !

Jeroenh

28 dagen gestopt -

goede tijden, slechte tijden

Er is heel wat gebeurd ondertussen. Ik was in eerste instantie niet gestopt. Tot ik op 1 februari bij de huisarts zat omdat ik me niet zo gped voelde en ik met dubbele tong praatte. Ik bleek een extreem hoge bloeddruk te hebben en heb achteraf een herseninfarct gehad. Op scans was te zien dat het de tweede keer was, de eerste heb ik niet gemerkt. Dat op 45e. Ik ben direct en cold turkey gestopt met roken. Dat dit me op mijn 45 overkwam is een waarschuwing (en hoewel ik het nu nog niet had verwacht kon ik ergens ook wel uittekenen dat ik hier naar toe ging, het zit nogal in de familie namelijk). De gevolgen vallen mee, maar mijn leven moet gezonder. Ik rook niet meer, beweeg al meer en probeer op zout vet en suiker te letten. En stoppen met roken viel me juist door de voorafgaande gebeurtenissen wel mee. Ik zal niet zeggen dat het makkelijk is, maar het is te doen. En de wil om echt niet meer te roken is sterker dn de zin in een sigaret (die er ook nog steeds wel is).