Recente blogs

Hwzn

2274 dagen gestopt -

Doe eens lief 2

Aangezien het zo is dat mijn reactie steevast verwijderd word door Quidam zal Ik deze in een eigen blog schrijven. (deze zal door het huidige regiem ook wel vlot verwijderd worden)
Zoals Ik onder zijn blog schreef. IK heb geen zin in weer dezelfde discussie. Helaas..te veel onjuistheden.
De 4 seizoenen zijn wel degelijk een belangrijke mijlpaal voor mensen die stoppen met roken. Als je alle feestdagen verjaardagen etc een keer gehad hebt dan ben je vele valkuilen gepasseerd.
Dat dat niet zo voelt als je overstapt naar dampen (zoals in het geval van Quidam ) wil dat NIET zeggen dat dit voor de anderen ook zo is. Immers met dampen houd je de gewoonte en het nicotinegebruik in stand.  Dat is een keuze en zeker minder schadelijk dan ordinaire tabak roken. Echter het is totaal iets anders dan stoppen met roken maar ook tevens stoppen met nicotine en de gewoonte.
Een keuze om dampen als vervanging te gebruiken prima maar iedere vergelijking gaat mank.
(helaas heb ik niet de bevoegdheid om dingen te verwijderen dus houd het netjes aub. )
8-)

El71

35 dagen gestopt -

Doe eens lief

Beste mensen,
Ik, en nog een paar "nieuwtjes" hier worden geregeld geconfronteerd met een vete die ontstaan is tussen verschillende bloggers. Ik begrijp inmiddels goed dat het om het roken gaat van een e- sigaret/vaper.
Laten we aub ieder in zijn waarde laten. Zeker, ik heb ook wel eens gedacht om er één aan te schaffen. Maar ben nu blij van niet, nu er allemaal onderzoeken naar buiten komen en blijkt dat het toch schadelijk kan zijn.

Maar om elke keer elkaar hierover aan te vallen is toch niet nodig?! Het is hier best gezellig onder elkaar, laten we dat please zo houden.
Het roken van een e- sigaret/vaper, hoeft geen podium hier te krijgen, en in mijns inziens krijgt dat het ook niet.
Maar hebben we gewoon met lieve mede bloggers te maken die wat anders omgaan met het stoppen van een gewoonte.

Pkoppelaar

149 dagen gestopt -

Goedenmorgen

.

Amsterdamskruisje

19 dagen gestopt -

Gaat goed

@Pisces

Kort berichtje van mij: wonder boven wonder gaat het nog steeds goed. Psychisch ben ik zeker nog verslaafd, denk ik dat de peuk me heel goed zou doen op bepaalde momenten. Ik neem echter steeds bewuster afstand van die situaties en probeer oprecht te begrijpen hoe mijn verslaving in zijn werk gaat .

Tricky business heb ik gerealiseerd.
1peuk away from full blown addiction.

Ik sta nog op de evenwichtsbalk. Maar de balk blijft smal.

Lia1972

461 dagen gestopt -

Zwelgen.... πŸ€”

Voorheen kon ik in de mineur zitten en nam ik een peuk. Nu ben ik zover dat ik weet dat die peuk zwelgen in de mineur niet oplost.

Pfft… Nu nog een oplossing voor het zwelgen in de mineur…..

Exit

21 dagen gestopt -

Beloning 20 dagen gestopt

20 dagen gestopt

Op 21 Oct 2019

Op naar de 30 dagen haha ......kan niet wachten tot ik er echt van verlost ben. Of dat ooit zal gebeuren weet ik niet maar dat ik er geen meer opsteek wordt met de dag zekerder…..yessssss mijn 1e geestelijke hobbel heb ik gehaaaaaaald….ik weet uit een eerdere poging dat t na 3 weken relaxter wordt…nu over de 3 maanden komen thats my goal en echt ik heb nu stressdagen maar ik ga niet roken en damn dat zou ik stiekem (als troostje) best willen maar het zou mij zo een slecht gevoel geven dus hoe sterk ben ik als ik zelfs deze dagen doorkom zonder te roken…....superwoman haha

El71

35 dagen gestopt -

Zenn

nou lieve mensen, en zen dat ben ikπŸ˜ƒ
Een heerlijk dagje hebben we gehad, als niet rokers. En amai, wat trots ben ik daarop. Trots,  dat ik bij het merendeel hoor. Want laten we eerlijk zijn….rokers zijn echt in de minderheid.
Moet je dan maar doen wat de meerderheid doet??
Ja, in dit geval is dat niet verkeerd en daar kan ik zo blij om zijn.
En ja.  Ik ken ook de andere kant. Depri gevoelens omdat Nico en Tine lopen te zeuren( in mijn hoofdπŸ˜’) en ik bijna zou zwichten voor die twee.
Maar tot nu toe kan ik ze buiten houden, en laat ik ze zeker niet binnen.
Enne…doordat ik nu zo ontspannen ben door dit dagje sauna, hoop ik een goede nachtrust te hebben.
Oja, baantjes kunnen trekken, zonder dat ik naar adem moest happen en mijn ventolin moest gebruiken.
Zo blij, en dik tevredenπŸ‘

Jokija1954

2592 dagen gestopt -

Quote 2436

Mies

53 dagen gestopt -

The Power Of "I am Enough" | Marisa Peer

Heel interessant vind ik. In deze video’s legt Marisa haar visie uit over hoe je gedachtekracht voor je kunt laten werken bij een verslaving.

Nesje29

32 dagen gestopt -

Beloning 30 dagen gestopt

30 dagen gestopt

Op 20 Oct 2019

Hey jongens daar ben ik weer. Ik rook nu al een maand niet! Trots op mezelf dat ik het volgehouden heb! Het is wel heel zwaar en het rookmonster komt nog heel vaak langs. Ik dacht, laat ik maar wat s van me horen..  Ik lees hier wel heel vaak mee, maar ben soms te deprie om wat te plaatsen of te reageren. Het lezen van ervaringen en hoe het andere vergaat geeft me ook heel veel kracht en steun. Ondertussen strijd ik verder, hopelijk komt er een tijd dat het makkelijk word en ik niet steeds aan roken moet denken.☹
Tot gauw weer jongens, een fijne avond!
Groetjes, Nesje

Pisces

340 dagen gestopt -

Nog iets aan te geven ?

Ladyshave

Een dame komt per vliegtuig terug van vakantie in Zwitserland. Ze zit naast een priester. Tijdens de vlucht geraken ze aan de praat en zo komt het dat ze de pastoor om een dienst vraagt.
"Eerwaarde, ik heb in Zwitserland een gloednieuw en hypermodern epileerapparaat gekocht. Hij was niet goedkoop en ik heb dus de wettelijke limiet overschreden. Ik zou er invoerrechten over moeten betalen. Kunt u mijn ladyshave niet verbergen in uw soutane?" ‘‘Natuurlijk, maar ik moet u waarschuwen: ik kan niet liegen."
‘‘Maar de douane zal u als priester niet verdenken en u doorlaten." En ze geeft hem de ladyshave.

Aangekomen op Zaventem passeren ze de douanepost. De douanier vraagt aan de priester:
"Niets aan te geven?’’
"Nou," zegt de priester, "van mijn hoofd tot aan de gordel, heb ik niets aan te geven."
De douanier vindt dit antwoord een beetje vreemd en vraagt door: "En onder de gordel?" "Nou," zegt de priester, "daar bevindt zich een fantastisch apparaat bestemd voor vrouwen, dat nog nooit gebruikt is."
De douanier barst in lachen uit en roept: "Allez het is goed, eerwaarde! Volgende!"

Exit

21 dagen gestopt -

Dag 20

Het gaat goed met het stoppen..ondanks veel stress deze dagen is roken geen optie voor mij….ik sta wat dat betreft stevig in mijn schoenen merk ik..en daar ben ik trots op. In 3 weken tijd 7 ons aan gekomen vind ik ook te doen dus op naar t volgende doel….hatsieflatsie !!

Rinzwind

235 dagen gestopt -

Stug doorroken

Na die eerste mindering ben ik lange tijd stabiel gebleven op zo’n 2 Γ  3 sigaretten per dag. Af en toe vergat ik om te roken en dan sloeg ik dus een dag over.

Omdat ik zo weinig rookte en dat goed kon volhouden, heb ik nooit de behoefte gevoeld om helemaal te stoppen. Zo weinig roken beschouwde ik als gelijk aan andere ongezonde dingen in het leven, zoals chips of een gebakje eten.

Dit was nog in de tijd dat artsen vonden dat minder dan 5 sigaretten per dag roken gelijk stond aan niet roken. Ik vond dat een vreemde manier van tellen, maar was toch bereid om dit in mijn voordeel uit te leggen: ik rookte, maar officieel telde het niet mee! :-)
Wat men bedoelde was: ik rookte zo weinig dat ik evenveel binnenkreeg als iemand die regelmatig uitgaat. Uitgaan deed ik weinig, dus dat compenseerde elkaar.
(Nog weer later werd bekend dat meeroken veel ongezonder was dan men dacht. Wat uiteindelijk leidde tot het algemene rookverbod.)

Iriss

3 dagen gestopt -

Mijn geluk hangt niet af van roken.

Ik ben er klaar voor..
Ik wil voortaan niet meer afhankelijk zijn en in mijn eigen kracht kunnen geloven.
Deze verslaving maakt mij zwak.

...

‘O, zucht, steun..
Dit wordt bikkelen. Auchh, waarom niet even lekker gaan zitten en even ontspannen met een sigaretje?’
-‘Koffie?’ -‘Oh ja koffie Γ©n een peukje, een gezellig koffie momentje, daar heb ik zin echt in!’

‘Nee, daar ga ik weer!’
Mijn verslaving speelt spelletjes met mijn gedachtes.. Lekker onschuldig die heerlijke, lekker ruikende genotstaafjes..

Dit keer wil ik de baas weer worden. Met alle voordelen van dien;

- Ik zal niet meer uit mijn mond stinken naar asbak
- Ik zal geld besparen
- Ik kan gaan zeggen ‘ik kan dit’ en het geloven
- Mijn reuk en smaak schijnen toe te gaan nemen.

Ik kan een hele rits opnoemen maar de voordelen kennen we onderhand wel..
Eigenlijk wil ik maar 1 ding voor mijzelf aanvaarden en aan mijzelf beloven. Het heeft lang genoeg geduurd.

‘IK BESLIS VANAF NU EN NIET DE VERSLAVING!’.
En het is prima dat ik het mis.