Recente blogs

Claudelicious

502 dagen gestopt -

Beloning 500 dagen gestopt

500 dagen gestopt

Op 12 Feb 2019

Ik zou hem nog bijna vergeten 😊.
500 dagen het voelt zo goed. Ik weet nog hoe blij ik was met 100 dagen. Echt de eerste 3 maanden gesukkeld en gestreden, lichamelijk en emotioneel.
Af en toe heb ik nog wel eens een moment van hmmm. Maar dat is gauw weer over als ik me bedenk dat ik weer stink naar de rook e.d. Ik loop geregeld nog tijdens uitgaan/feestjes naar buiten meer omdat ik het dan warm heb, tja ook mijn nieuwe smoes als ik onder een saai gesprek uit wil komen 🤣. En het doet me niets tussen de rokende mensen. Eerlijk gezegd durf ik het niet eens, want ik ben zo iemand die dan weer overstag gaat, dat weet ik. Maar uiteindelijk sta ik er niet lang, want dat stinkt toch jonge als je even in die walm staat. 😊 Toch valt het me op dat er nog wel veel mensen roken, of lijkt dat zo doordat ik niet meer rook?
Enfin ik hoor bij de niet rokers en ik ben er verdomd trots op ook!

Slaap lekker mensjes!

💋 ©

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2195

Minous47

45 dagen gestopt -

Mindfulness app

Kreeg vorige week het advies van de praktijk ondersteuner om een mindfulness app op mijn telefoon te intalleren.
Zo gezegd, zo gedaan.
Sinds gisteren een paar keer enkele van de ademhalingsoefeningen gedaan en ik moet zeggen dat ik me daarna toch iets meer ontspannen voel.
Zeker iets om mee door te gaan dus, al heb ik de echte mindfulness- en yogaoefeningen nog niet geprobeerd.
Ook de pilatesles van maandagavond is me goed bevallen.
Ook dat is iets waar ik mee door wil.
Helaas nog niets gehoord van de psych en ook nog niet van het gebiedsteam i.v.m. mijn moeder, maar ik kom er wel.
Met kleine stapjes kom je ook op je bestemming, al gaat het dan iets minder snel.
Als je maar vooruit komt.😀

Kikker15

35 dagen gestopt -

En maar weer haken...

Heb een leuk beertje gehaakt
Weet niet goed hoe al die rookloze tijd door te komen maar haken werkt therapeutisch bij mij

Helena1

18 dagen gestopt -

geuren

Hallo,

ik schreef er al eerder over, maar ik ben nog steeds de hele dag bezig met ruiken en alle geuren om mij heen die ik jaaaaren niet heb geroken, ik raak er bijna overprikkeld van :D

Eerst lag er vooral nadruk op de stank overal (maar ik was ook chagrijnig) maar nu ruik ik zoveel lekkere geuren! Schone was ruikt veel sterker, ik zelf ruik natuurlijk lekkerder, mijn zus die altijd tot in de puntjes verzorgd is ruikt heerlijk, mijn huis ruikt best lekker (nooit binnen gerookt), en nog veel meer.

Gister maakte ik een boswandeling en wat ruikt het bos ook heerlijk!! Is me nooit eerder zo opgevallen, en ik kan niet wachten tot de lente begint en ik de heerlijke voorjaarsgeuren weer kan opsnuiven. 

Ik heb ook gesport vandaag, en dat gaat zoveel beter ook, wat een verschil zeg.

Goed, vandaag dus een hallelujah stemming wat betreft het niet-roken (in tegenstelling tot vorige week om deze tijd waarin het huilen me nader stond dan het lachen). Ik heb nog wel veel momenten dat de sigaret door mijn hoofd spookt, maar niet meer die hele heftige cravings.

Morgen heb ik een ‘test’; ik moet naar België rijden, een flink eind dus, en tijdens autoritten verveel ik me kapot en ben ik supersnel afgeleid. Ik rookte dus altijd als een ketter in de auto. Ik ben er inmiddels aan gewend om tijdens mijn dagelijkse ritten naar werk niet te roken, maar bij lange stukken wordt het moeilijk denk ik. Ik neem veel (gezonde) snacks mee, kan ik mezelf daarmee vermaken.

Ik hoop dat het met alle anderen ook goed gaat tijdens deze reis naar een rookvrij leven, want dat is het echt!

Groetjes

Liveyourdreams

2 dagen gestopt -

Stoppen met die rotzooi

Ik heb weer een hele tijd gerookt en heb er spijt van!! Ik ga mij vanaf nu echt melden als het moeilijk word. En vandaag mijn boek uitlezen , want dat was er nog niet van gekomen. Mijn zelfvertrouwen is helemaal weg , bang dat het mij nooit zal lukken! Ik heb een dikke schop onder mijn kont nodig. Om wakker geschud te worden!!

Lia1972

211 dagen gestopt -

Vandaag.... 🙏

Vandaag naar de diëtist en wegen.

Vrees het ergste. Ik denk serieus dat er voor een ieder een eigen manier om af te vallen bestaat.

Net als dat een ieder die stopt met roken zijn manier moet vinden.

Met alle steun gaat het vast beter qua kans berekeningen maar als het jouw manier niet is…. denk ik dat mislukken bijna een feit is….

Bouwhuis

102 dagen gestopt -

Beloning 100 dagen gestopt

100 dagen gestopt

Op 12 Feb 2019

Yes gelukt. Superrrrr blij en trots🌺🌺

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2194

Lia1972

211 dagen gestopt -

Migraine.... 😬

Ik zou vandaag eigenlijk een dagje sauna hebben maar gisteren stak er een zware migraine op.

Vandaag nog donzig en moe. Dus vreesde dat ik niet de leukste in de sauna ging wezen en ik heb dus afgezegd. Volgende week wat dagen vrij dus komt volgende week goed,  dan gaan we genieten :)

Hoofdpijn… Ik heb het eigenlijk sinds ik gestopt ben met roken minder vaak. Vind dat toch een van de grote voordelen van het niet roken :)

Vandaag maar een rustig dagje. Nog wat series kijken. Straks nog proberen boven te ontspannen. Frisse neus met Tommy en hopelijk is dat staartje migraine vanavond weg.

Ik hoef donderdag pas te werken, dus overigens weer goed uitgekiend… tijdens vrije dagen belabberd.

Maandag a.s. overigens afspraak huisarts. Hoest nu al ruim 6 weken. Bijna tot spugen aan toe. Afgelopen zondag toen ik bij een bewoonster,  met parfum op, haar halsketting om wilde hangen, ging het bijna mis, dacht dat het lichtje uitging…
Alsof je luchtwegen uitdrogen??? Geen idee hoe ik anders moet beschrijven.

Ergens reageer ik met hoestbuien steeds vaker op luchtjes zoals gebakken vlees, gebakken uitjes, parfum, condens in de badkamer, de koude buitenlucht….
Verleden jaar bij de longverpleegkundige geweest nadat ik in Curaçao bijna stikte met snorkelen. Dáár kwamen toen geen afwijkingen uit bij de longfunctietest, zou toen aan de verandering van ademhalen liggen doordat je als roker dieper en anders ademhaalt. En als niet roker vaker oppervlakkig. Het ging vanzelf over.

Toch heb ik daarna nog zo’n periode gehad. En nu maak ik weer zo’n periode door. Op mijn werk attendeerde ze mij erop dat het weer lang aanhoudt en toen ook mijn man en zoon van het weekend seperet van elkaar zeiden dat dit lang duurt. Tja.. gisteren maar gebeld voor een afspraak…
Dus ben heel benieuwd of ik nu wel een oorzaak - oplossing krijg. Alles duidt op allergische reactie óf de luchtvochtigheid.

Ik wil niet vooruitlopen op de feiten maar vrees toch voor voorschrift gebruik van puffertjes… waarschijnlijk na testen.

Zo geen zin in!

Nóg een reden om nooit meer te gaan roken. Ik vraag me toch af of dit schade is die ik mezelf heb aangedaan én wat voor schade had ik mezelf nog meer berokkent áls ik nog in het zelfde tempo zou zijn blijven doorpaffen…

AUB zet door met niet roken!  Er komt echt een periode van rookrust en innerlijke kracht!
Succes!

Pisces

91 dagen gestopt -

Vol weekje

Gisteren is de verhuizing begonnen in de Vliet ....heksenketel .

Vandaag is een stuk rustiger.
Straks op mijn gemak douchen ,vanaf 11 uur nuchter blijven en vanmiddag word ik de magnetron (ct-scan)  in geschoven .
Dan morgen weer de verhuisgekte en donderdag terug komen bij longarts .
Vrijdag hebben we dan om af te sluiten nog een dagje verhuizen.
En misschien dat ik donderdag ,als ik niets vervelends te horen krijg ,na de longarts ook nog wel even ga verhuizen ...maar dat zien we nog wel ..
Mijn hoofd maakt echt overuren op het moment ...maar goed…ik slaap nog steeds als een roosje 😆

Ayla

44 dagen gestopt -

Beloning 1000 peuken niet gerookt

1000 peuken niet gerookt

Op 10 Feb 2019

Gewoon NIET!

Helena1

18 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 11 Feb 2019

Echt mede dankzij jullie steun 💐 voel me al een stuk beter dan een paar dagen geleden en ben echt blij dat ik deze stap heb genomen. Bedankt voor alle steun, ook die ongetwijfeld nog gaat komen !

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2193