Recente blogs

Camieltje

263 dagen gestopt -

First Dates...

Gisteren bij First dates: Dirk 57, vertegenwoordiger; ‘Mag ik hier roken?... Ik heb een beroerte gehad, keelkanker en een hartaanval, alle drie door roken. Maar ik rook nog steedsโ€™. โ€“ Holy shit!

Blair123

13 dagen gestopt -

Beloning 10 dagen gestopt

10 dagen gestopt

Op 19 Jan 2021

Pff dat was alweer dag 10. De tijd vliegt. Nooit gedacht dat me dit zo โ€œmakkelijkโ€ af zou gaan. Ik heb 12 jaar gerookt. Het eerste wat ik deed als ik uit bed kwam was roken. Vooral in mijn vrije tijd gingen er aardig wat sigaretjes door. Geen dag zonder hoor.. hoe ziek ik ook was. Altijd het stoppen uitgesteld, nooit een serieuze poging gedaan. Tot nu. Ik had het echt veel erger verwacht. Ik denk er wel eens aan, maar dat gaat over het algemeen ook redelijk snel weg. De afgelopen 3 dagen heb ik de helft van de helft van de pleister op, dus pak hem beet ongeveer 5mg. Kan wel merken dat de zin in roken nu iets erger is, maar nog goed te doen. Ook bij familie geweest die rookt, heb erbij gezeten. Geen neiging gehad om te roken, het boeide me echt niet. Ik hoop dat ik dat vol kan houden. Het is natuurlijk ook een bijzondere tijd nu, veel thuis, weinig leuks te doen en moeilijk afleiding. Dus ik ben eigenlijk wel heel erg trots op mijzelf dat ik het in deze tijd volhoudt. En dat mogen jullie ook zeker zijn!! Het komt goed, dat moet!!๐Ÿ’ช๐Ÿป De dubbele cijfers zijn binnen, op naar de 2 weken! Fijne dag allemaal๐Ÿ˜Š

Broeder30

22 dagen gestopt -

Beloning 200 peuken niet gerookt

200 peuken niet gerookt

Op 18 Jan 2021

200!! Nog steeds lekker bezig. Slapen nog steeds matig. Verder lekker op weg naar 3 weken.

Melissa77

376 dagen gestopt -

Beloning 365 dagen gestopt

365 dagen gestopt

Op 12 Jan 2021

Yes!:) En het was ook nog te doen:)

Jodie04

1100 dagen gestopt -

Waarom??

Waarom zie ik die ruim 8700,- nu niet terug in mijn knip??
Ja, ik weet dat ik er al heel wat van gekocht heb, maar lang niet voor zoveel geld. Het lijkt wel in rook te zijn opgegaan.. In ieder geval ik houd ik er niets van over. Ik kan me niet voorstellen hoe ik dit toch gedaan had toen ik nog wel rookte.. Net zoals ik me bijna niet meer kan voorstellen dat ik iedere dag heel wat uurtjes op het SRB zat. Ik weet nu ook niet momenteel waar ik de tijd vandaan haalde. Nu zijn mijn dagen ook weer vol, zo niet overvol.
Michiel heb ik weer een mail gestuurd met het verzoek de registratie weer aan te zetten.
Ik lees wel af en toe wat, en zie dat er weer goed gereageerd en geschreven wordt, en er weer heel wat nieuwe stoppers zijn of "herintreders". Alleen maar mooi om te zien, dat deze site niet verloren is gegaan.
Momenteel heb ik bijna de volledige zorg voor mijn moeder. Helaas is ze van zelfstandig geheel naar afhankelijkheid gegaan. Ze kan geen kopje meer pakken. En langzaam dooft het kaarsje. We staan voor een groot dilemma, weer een keer verhuizen, maar dan naar een verzorgingstehuis, maar met de huidige situatie, kan ze dat fysiek ook niet meer aan, plus Corona heerst bijna in ieder tehuis. Lastig, maar ook zwaar. Al doe ik het met liefde, deze situatie is voor mij ook bijna niet meer vol te houden. Er is nu wel een respijt vrijwilligster, die nu 3 keer in de week 2 uur op zich neemt. En uiteraard 3 keer per dag thuiszorg, maar er blijven nog zoveel uren over, die we in moeten vullen. En ja, dan zit ik er dus heel vaak en blijf er ook vaak slapen, om dat ik dat heen en weer gesjees soms ook zat ben. Heb daar wel weer een schiderij afgemaakt, een kadootje voor een vriendin, die er ontieglijk blij mee was. Vandaag heb ik een vrije dag, en die bestond uit mijn badkamer watervrij maken, omdat mijn wasmachine zei, dweil jij nu hier maar eens, Gelukkig kon hij gemaakt worden,  er zat een stuk plastic in de slang. Niet van mij, dus hoe kwam het er dan??? In ieder geval hij blinkt en nog mooier hij draait weer.
Voor de rest so far so good. Ik kan de bollen de grond wel uitkijken, heb weer zin om een stuk te fietsen, nu is het me nog te koud. Wandelen staat ook op een laag pitje, verder dan een rondje met de hond kom ik niet, geen tijd.
Vandaag eindelijk eens een klungel dag, beetje hier weer eens orde te scheppen.
Maar ben mijn inlog gegevens dus nog niet vergeten. En zal toch maar weer een fotootje ipv het smuf poppetje plaasten.
Voor iedereen, zet door, groet van mij.

August1960

177 dagen gestopt -

Het gaat super

Deze stop is mijn inziens de stop, dit keer gaat het hem worden.
Ik wil niet te hard roepen, maar toch doe ik het. Het gaat echt super, geen vechtdagen meer en snaaien ook geen last van. Heel af en toe even een zin en trek momentje die ik weg puf en stelt dus niets voor. Ik nader het halve jaar en ga dus ook net goede moed het tweede halve jaar tegemoet. Ik heb dit niet durven dromen dat het me zo goed af zou gaan maar ben er wel heel blij mee.
Ik ben rookvrij…...heerlijk ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Mvassen

12 dagen gestopt -

Beloning 100 peuken niet gerookt

100 peuken niet gerookt

Op 17 Jan 2021

Alweer 100 sigaretten, trots!

Blair123

13 dagen gestopt -

Beloning 7 dagen gestopt

7 dagen gestopt

Op 16 Jan 2021

Yes! Die is binnen๐Ÿ‘๐Ÿป

Sylvie

144 dagen gestopt -

De mutant

Door een opmerking enige tijd geleden van @Ladygogo werd ik herinnerd aan een van mijn eerdere blogs, die over het pestmonster. En terugkijkend moet ik constateren dat het pestmonster is gemuteerd. Waar het zich eerst voordeed als Drammende Kleuter, Juffrouw Stiekem of Mr. Blues houdt het zich nu vaak verdacht stil en lijkt te zitten mokken in een hoekje. Maar ik onderschat hem niet, want hij is er nog wel. Gemener en geniepiger dan ooit zelfs, om zeer onverwacht tevoorschijn te komen en dan te proberen om driedubbel zo hard zijn slag te slaan. Het monster van het begin zag je aankomen, daar kon je je min of meer op voorbereiden en tegen verweren. Door maar iets anders te gaan doen, hier iets te posten of blogs te lezen, of desnoods maar naar bed te gaan. Echter deze mutant is veel lastiger te hanteren. Hij kruipt onderhuids, duikt levensecht in je dromen op en bespringt je als je er het minst op verdacht bent, in situaties waarin je hem nooit eerder hebt gezien. Je kunt er zelfs geen naam aan geven, maar hij is er zeer zeker wel!
De vraag is hoe deze mutant te lijf te gaan. Ervaring leerde me dat in discussie gaan met de kleuter, de juf en de meester erg veel energie kostte en vaak maar tijdelijk hielp. OK met deze mutant ga ik dus zeker niet in discussie. Negeren dan: dat lukte redelijk goed bij de kleuter, de juf kon ik meestal vierkant uitlachen en vervolgens ook wel links laten liggen. Met mr. Blues was het een iets ander verhaal, die moest ik maar even zijn gang laten gaan, zijn chagrijn over me heen laten komen en dan was het ook wel weer een poosje gedaan.
Hoe nu om te gaan met de aanvallen van de mutant? Deze zijn tamelijk onvoorspelbaar, grillig, fel en heftig. Voordeel is wel dat hij na ruim 4 maanden flink verzwakt is. Hij piekt nog wel en heftig ook zo nu en dan, maar met 1 welgemikte trap of schop is hij weer een eind weg. Maar dat houdt dus wel weer vechten in, iets waarvan ik in het begin al had bedacht dat dat steeds heel veel energie kost en dus op de lange termijn niet vol te houden is. Kortom ik ben er nog niet uit. En om in game-termen te spreken: het is pas gedaan als ik de eindbaas heb verslagen ๐Ÿ˜‰

Pkoppelaar

607 dagen gestopt -

Beloning 600 dagen gestopt

600 dagen gestopt

Op 15 Jan 2021

1 dag te laat maar vind dat het nog kan.
Trots op mezelf 600 dagen niet gerookt๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ

Frans06

7 dagen gestopt -

Het afkicken kan weer beginnen.

Zo ik zit nu weer aan de goede kant van de streep na een paar weken als een jo jo te keer zijn geweest. Nu is mijn keuze weer definitief. Het kwartje is weer gevallen. Dus bij deze!!

Mvassen

12 dagen gestopt -

5 dagen rookvrij!

Super trots op deze mijlpaal. Op naar de 1e volle week!

Broeder30

22 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 15 Jan 2021

Yahoee!! ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰ Hoe gaaf is dit!
Nu drie dagen zonder pleisters, slapen gaat beter. Eerste dag zonder pleister wel erg sjago geweest, maar nu heb last meer. Toch veel sneller zonder pleister dan gedacht. Maar wilde plotseling van de nicotine af.
Bedankt iedereen op het blog voor de steun!

Jojo67

38 dagen gestopt -

Beloning 30 dagen gestopt

30 dagen gestopt

Op 15 Jan 2021

Daar is ie dan, 30 dagen gehaald. Morgen precies 1 maand. Ik ben trots op mezelf, blij dat het gelukt is. Bij iedere poging hoopte ik het maar lukte het meestal niet.
Nu wel, eindelijk. Ik rook niet meer, ben er echt klaar mee. P rookt ook steeds minder, extra voordeeltje :)
Ik zit nu op de bank, met mijn halve pleister, kijkend naar de val van het kabinet.
Dat is nu groot landelijk nieuws, maar ik ben superblij met mijn eigen nieuwtje. Ook 750 sigaretten niet gerookt, de berg blijft groeien, โ‚ฌ120 op de spaarrekening.
Me is heppie.