Recente blogs

Jojo67

45 dagen gestopt -

50%

Vandaag 6 weken gestopt, mijn balkje is voor 50% gevuld. Me happy :)

Sarah13

13 dagen gestopt -

10 days off

10 dagen! Who knew!  Erg blij mee.

Katmiauw

70 dagen gestopt -

Beloning 1000 peuken niet gerookt

1000 peuken niet gerookt

Op 01 Apr 2020

Dit is geen 1 april mop. Het gaat goed.

Nusuus15

3 dagen gestopt -

Bijgeloof

Soms ben ik best bijgelovig.
Zo is er een nummer waar ik altijd heel erg gelukkig van word. De meeste mensen in mijn omgeving snappen niet waarom maar dat nummer doet iets met mij. Op de een of andere manier maakt het me zo gelukkig dat ik er spontaan van in huilen uit kan barsten zoveel geluk dat ik voel…ja okรฉ weet het ben mss een beetje raar. Iedere gek zn gebrek ๐Ÿคช maar je raadt het al. Stond net te koken en kwam juist dat nummer op de radio. Het is een nummer uit 1995 dus ook niet iets wat ze dagelijks draaien. Heb in de keuken dansend mee staan bleren (dochter kwam maar even kijken of alles goed ging dus die meteen mee gezwierd in mijn danskunsten) en ik voelde me even optimaal gelukkig. Heb meteen besloten dat ik voor mezelf een beloning heb. Als ik een half jaar niet heb gerookt laat ik dit nummer met eventueel een tekening tatoeรซren. Het nummer betekend al zo lang iets voor mij dat dit juist voelt en niet als betekenis gestopt met roken maar puur als betekenis het optimaal gelukkig voelen.
Okรฉ nu genoeg met mijn sentimentele geklets. We eten hartige taart prei vanavond, heb er zin in ๐Ÿคค
Liefs

Jojo67

45 dagen gestopt -

Bloemetjes

Vandaag moest ik boodschappen halen bij de Lidl. En daar stonden mooie, grote plantenbakken bij de kassa. Ik neem er 2 mee, kijk op de kassabon, โ‚ฌ3.99 per stuk. Dat is goedkoop, dus P zegt dat ik er nog maar een paar moet halen. Gelukkig ligt de Lidl bij mij om de hoek. Soms handig, soms niet. Ik koop altijd meer dan dat ik nodig heb.
Tja, dan heb je hier 7 lege plantenbakken staan en het zonnetje schijnt…..........
Dus P en ik naar de Praxis, we moesten toch iets ruilen. Staan daar buiten toch geen pallets met potgrond en bemeste tuinaarde, 3 halen en maar 2 betalen. Meteen maar 6 zakken meegenomen, de planten vond ik prijzig. Dan vraagt P of ik naar de Intratuin wil. Wat is dat voor overbodige vraag :).  Tuurlijk, plantjes kijken, kiezen, kopen. Ik ben geslaagd, Spaanse margrieten,  Fuchsia ‘s, Franse geraniums, een Spaanse peperplant (lekker in de saus, macaroni, chili) en een gebroken hartjes plant. Die had ik in de tuin van ons vorige huis en vond het ieder jaar geweldig als hij weer uit de grond kwam gekropen. Beetje nostalgie, maar die wilde ik echt weer hebben. Daarna even naar de Action, ik wilde nog wat solarlampjes hebben voor in de bakken.Thuisgekomen de zakken de tuin in gesleept, heeft heeft rugpijn. Bakken gevuld, planten erin, lampjes erin en het ziet er meteen gezellig uit.
We willen dit jaar de tuin opknappen, de schuttingen zijn rot en de tuinpoort verliest iedere keer een onderdeel als je hem opentrekt. Hij klemt behoorlijk, heel onhandig. De aanwezige tuintegels zijn volgen mij zeker 25 jaar oud, grote vierkante tegels die met zijn vieren een cirkel vormen. Niet te vegen, allemaal reliรซf, de borstel blijft steken, als je probeert om ze af te spuiten ben je zeiknat. Dat wordt een zomerklusje denk ik.
Kunststof schuttingen, bredere poort, nieuwe strakke tegels en een grote border met vaste planten. Maar nu heb ik al iets in de bloei om naar te kijken. Heerlijk!

Nusuus15

3 dagen gestopt -

Herpakt

Zo besluit is genomen. Om 15.00 de laatste sigaret gerookt. Ik mag roken maar ik kies ervoor om het niet te doen. Die keuze probeer ik nu klein te houden dus ik rook deze maand niet. De hele maand april, mei zie ik dan wel weer. Heb ook mijn coach gesproken, die had ik gister meteen bericht over mijn misstap. Hij had nog wat goede tips en eerlijk werd er gewoon emotioneel van. Ik moet stoppen met het getwijfel en mijn besluit nemen en daar ook achter blijven staan. Ik rook niet! Ik wil het niet, ik mag het wel. Heb van gister 19.30 tot vandaag 15 uur gerookt, zonde om weer op 0 te beginnen maar ik ga het toch doen. En dit keer hou ik het vol. Note to myself: roken is echt heel vies en niet 1 sigaret heeft lekker gesmaakt tijdens mijn misstap en een gelukkige roker zal ik nooit meer worden dus mocht ik ooit weer gaan twijfelen… doe het niet! Het is het niet waard, je zal er nooit meer van genieten en alleen maar spijt hebben dat je weer gerookt hebt. Verder wil ik het nu niet groter maken als het is. Vanaf 1 april 2020 ben ik een niet roken!
Iedereen heel heel erg bedankt voor jullie steun en opbeurende woorden. Ik ben jullie erg dankbaar. We gaan ervoor samen als niet rokers. Het is geen gevecht, het is geen strijd het is dat we gaan genieten van het leven zonder daar een sigaret voor nodig te hebben. Ik ga tegelijkertijd meer erbij stilstaan dat ik zo ontzettend gelukkig mag zijn met de dingen die ik heb zoals de kinderen en lieve familie maar ook een leuk huis en een leuke baan. Dankbaar!
Liefs Mien positief ๐Ÿ˜‰

Koert111

1272 dagen gestopt -

Meedoen aan de Ontwenningsmeter

@Susanne1980 knokte afgelopen week hard en vulde de ontwenningsmeter in om een beeld te krijgen over haar toestand.  In het onderstaande stop-dashboard maakte ze de indruk zich afgebeuld te voelen. Haar stoptoestand was echter geheel volgens verwachting van een al 20 dagen gestopte roker en zal zich langzaam maar zeker gaan verbeteren. Ook de mate van cravings die ze ervaart in verhouding tot haar ontwenningsklachten, zijn in lijn bij een stopper die zich rond stopfase 2 (tot 30 stopdagen ) bevindt. Haar stopwilskracht zal de komende tijd vanzelf weer wat makkelijker toenemen. Volhouden jij!

Als jij deze week ook eens wilt deelnemen aan de ontwenningsmeter, dan kan je dat nog tot zaterdag aanstaande doen.

Als je vandaag de ontwenningsmeter invult, kan je zondag aanstaande al lezen hoeveel progressie jij maakt in het stoppen met roken รฉn jezelf vergelijken met mede(s)toppers. Voor een verder beeld, raad ik je aan mijn andere blogs te bekijken. Via de onderstaande link kan je de ontwenningsmeter invullen:

https://forms.gle/YkADtvecBSaU78jZ9

Ook mensen die weinig klachten hebben of hulpmiddelen gebruiken om te stoppen kunnen gewoon meedoen.
De enige restrictie is dat je niet langer dan รฉรฉn jaar gestopt mag zijn. Hoe dan ook succes met het stoppen allemaal en sterkte allemaal in deze bizarre tijden!

Helena1

432 dagen gestopt -

Dag 428

Na lange tijd weer een berichtje van mij.

Ik kwam dit bericht tegen:

https://nos.nl/l/2329025

De exroker in mij kreeg al gelijke allerlei rokersgedachten: waar moeten de rokers nu gaan staan als de trein vertraging heeft en ze willen hun frustratie wegroken? En wat als ze moeten vliegen?

Maar ook: wat heerlijk dat ik hier vanaf ben en me niet druk hoef te maken dat ik straks โ‚ฌ10 per dag kwijt zou zijn aan roken. In deze semi-quarantaine zou ik me normaal uit verveling het schompes roken. In plaats daarvan boen ik de bovenkant van de keukenkastjes en denk ik zelden aan roken.

Wat een verschil met met vorig jaar deze tijd ! Zowel de maatschappij als mijn privรฉleven is 100% anders.

Mensen hou vol en hou afstand โœŒ๐Ÿป

Nusuus15

3 dagen gestopt -

Gerookt

Gisteravond toch weer gerookt en ook vandaag. Zit moed te zoeken om mezelf te herpakken maar dat wil nog niet erg lukken.
Het erge is ze zijn hartstikke smerig die sigaretten.
Verdorie super pissig op mezelf!

Johnp2

176 dagen gestopt -

Nieuwsโ˜บ๏ธ

Viola , daar kun je dag mee beginnen.
En op de achtergrond Vlissingen ๐ŸŒž de zee, het strand. Nog steeds daar. In de verte op de foto om de hoek liggen strandhuisjes๐Ÿค—.
Nog tegoed , volgend jaar of zo. Zin in.

Succes vandaag. Waar je ook mee bezig bent..

Jokija1954

2757 dagen gestopt -

Quote 2590

Wibi

2483 dagen gestopt -

Corona

Je zou er bijna van gaan roken als je bedenkt wat een ellende het coronavirus veroorzaakt.
Kinderen die niet naar school kunnen .totale quarantaine vanwege copd hartfalen etc.
Nu vermaak ik me best maar toch.
En nu heeft mijn zus het virus en ligt ze aan de beademing en is de tostand zeer zorgelijk.
Nu weet ik dat die sigaret niets oplost maar toch het schoot wel door mijn hoofd.

Sarah13

13 dagen gestopt -

Doe het, Saar! Doe het!

Ik zit aan tafel.  De zon stroomt door de ramen alsof het licht tegen de houdbaarheidsdatum aan zit en het allemaal "vandaag op moet anders kunnen we het morgen weggooien en zo zijn we nรญรฉt opgevoed, hoor je!".
De slingers van de verjaardag hangen nog.  Behalve die ene die van papier is gemaakt want die vaantjes heb ik er afgescheurd en gebruikt voor de papier machรฉ paaseieren waar ik al twee dagen mee bezig ben.  (een actie van de lokale kinderboerderij.  Wat of hoe precies weet ik niet meer, maar roep "maak een paasei" en ik ben getriggerd.  Ik ga geen foto’s plaatsen van het resultaat want ik ben niet per definitie trots op de met glitter en sterren bespikkelde symptomen van mijn afwijking.)
Mijn voornemen om deze week (officieel te boek als WEEK 2) geen alcohol te drinken was eigenlijk bij voorbaat al gedoemd te mislukken en wel om twee redenen: 1. ik had nog voorraad en 2. ik drink nu eenmaal graag.
Ik heb al drie dagen zin in seks met Till Lindemann.  Tot op heden is mij niet duidelijk of dit komt door het stoppen met roken, door de beperkingen die het Corona-virus mij oplegt of omdat die man kneitergeil is.  Wellicht een combi van alle drie?  Who knows, who cares. (Ik neig toch naar reden nummer drie.) Ik besef ineens dat ik mijn tijd beter kan besteden aan een strategie om mezelf en Till in 1 ruimte te krijgen dan aan het maken van papier machรฉ paaseieren.  Corona fokt duidelijk met mijn prioriteiten…

Jurgens

755 dagen gestopt -

Beloning 750 dagen gestopt

750 dagen gestopt

Op 31 Mar 2020

In het zonnetje zie ik net dat ik 750 dagen ben gestopt. Wat ben ik toch eigenlijk vreselijk goed en knap! Mijn collega zit even verderop te genieten van zijn sjekkie. Ook prima. Maar ik hoef niet meer๐ŸŽˆ๐ŸŽˆ๐ŸŽˆ๐Ÿคธโ€โ™‚๏ธ๐Ÿคธโ€โ™‚๏ธ๐Ÿคธโ€โ™‚๏ธ